Jump to content

Φουνταρε το computer4u...!!!???

loki

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Κουβέντες περί κλειδώματος δεν έχουν θέση στα threads. Αν ενοχληθεί κάποιος μπορεί να πατήσει το link αναφορά στον διαχειριστή. Αυτό ισχύει για όλα τα threads και όχι μόνο για το συγκεκριμένο.

Αρχική απάντηση από unseen

Mην μπερδευεις τον μεγαλοεισαγωγεα φρουτων με τον απλο μαναβη. Κι εμεις ενα μαναβικο εχουμε απλα εχει site στο ιντερνετ...

LOL ΟΟΟΟΛΛΛΛΑΑΑΑ Τα λεφτα .....

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 18:31]

Mην μπερδευεις τον μεγαλοεισαγωγεα φρουτων με τον απλο μαναβη. Κι εμεις ενα μαναβικο εχουμε...............

Ετσι εξηγειται γιατι ολοι οι επεξεργαστες σου ειναι μπανανες......................:hehe:

εξαιρετικα ενδιαφερον το θεμα προς συζητηση για ποιο λογο να κλειδωθει

να μαθουμε κατιτις και εμεις οι απεξω...................

Αρχική απάντηση από orion [Σήμερα, στις 20:44]

LOL ΟΟΟΟΛΛΛΛΑΑΑΑ Τα λεφτα .....

Ολο στα λεφτα το εχεις το μυαλο σου εσυ ........... :p

δεν μπορω να καταλαβω που ειπα οτι δουλευω με 500% κερδος?που ειναι το ποστ και σε ποια σελιδα??

αυτο που ειπα ειναι οτι οι επιχειρησεις λιανικου εμποριου πανε συνηθως για 100% κερδος εκτος και αν το προοιν ειναι επωνυμο που μπορει να χτυπηθει παραπανω...

μιλησα για 300% απο τους εισαγωγης-χονδρεμπορους....

οπως ειπα πιο πανω δικαιολογω απολυτα την προσπαθεια καποιων να μας πεισουν οτι δουλεουνε για την ψυχη των προγονων τους...

ολοι αυτο δεν κανουμε??ολοι δεν κλαιγονται???

πας στον μαναβη να πληρωσεις 10 ραπανακια και σου λεει πχ 11 ευρω..του λες 10 δεν γινεται??

απαπα φιλε μου γιαυτο το ευρω παω σου λεει θα μου τ κοψεις και αυτο??

πας να παρεις ενα ζευγαρι παπουτσια κανουνε 100 ε ,του λες γινεται καλυτερη τιμουλα??

παλικαρι ειναι στο οριο παιρνεις και απο εκει την απαντηση

πας να παρεις κανενα σαλονι 1300 ευρω του λες ρε αρχοντα κοψε κατι...και σου αρχιζει την καραμελα ρε φιλε μην με σκοτωνεις μονο ο τριθεσιος εχει 1200 ευρω τον διθεσιο στον δινω δωρο με 100 ευρω ευκαιρια ειναι..

ερχεται στο δικο μου καταστημα μου καμια πελατισα και μου λεει κυριε μαλακα καμια καλυτερη απο 50 ευρω γινεται?? και κλασικα και εγω οπως ολοι οι παραπανω ουτε εκποιηση δεν θα ειχε τοσο ,κατω απο το κοστο ς ειναι η τιμη....

παει και καποιος να αγορασει μια gt απο τον πχ oktech που εχει 450 ευρω και του λεει ρε ποσο θα μου την αφησεις?? και ο παικτης ξεκιναει τι να κοψω ρε φιλε με 5 % δουλευω δεν εχει κερδος καθολου κτλ κτλ

αν ολα τα παραπανω σας φαινονται οτι κινουνται στην σφαιρα της επιστημονικης φαντασιας και οτι ολοι τα κονομανε γιατι ο μαναβης βγαζει 5 ευρω απο τα 11 ο παπουτσ ας 50 απο τα 100 εγω 25 απο τα 50 ο επιπλοποιος 500 απο τα 1300 και ο oktech παει για 12 ευρω απο τα 450 τοτε ναι εγω ζω στην σεληνη...

για να κλεισω μια και καλη δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα αν ο τομεας πληροφορικης δουλευει με 50% 100 % 10000% η αν ο οκτεκ τσεπωνει 200 ευρω με καθε gt που πουλαει η ακομη και αν ο στρατος βγαζει 150 ευρω απο το λιαν λι καρφι δεν μου καιγεται ,αλλα νιωθω οτι υποτιμανε την νοημοσυνη μου οταν πχ γραφονται ποστ που λενε οτι απο εναν σκληρο 120 το κερδος για το μαγαζι ειναι 3.6 ε..

τελος

Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 22:30]

το ειπε ο hipro

Χε,χε,χε..........Μέσα έπεσα........ :D

Εσύ μιλάς για άλλο κέρδος....... ;)

Όντως τα μαγαζιά της πληροφορικής δε δουλεύουν με μεγάλο κέρδος - που λογικά θα έπρεπε να είναι ένα 30% όπως στα περισσότερα - .......Βέβαια αλλού έχουν κέρδος και 7% και αλλού και 300% (στα ψιλολοϊδια).......Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι....... ;)

Όλοι κλεγόμαστε(επειδή είμαστε Έλληνες και έτσι έχουμε μάθει), αλλά όλοι θα παραγγείλουμε και τα σουβλάκια μας, τις πίτσες μας, όλοι θα πάμε να πιούμε έναν καφέ έξω(εγώ έχω να πάω κάνα χρόνο και για καφέ... :D ), όλοι θα βγούμε και έξω(πήγα σ'ένα γάμο πρόσφατα - δεξίωση στο Golf της Γλυφάδας - αλλά είχα να βγώ "επίσκεψη" κάνα τεσσάρη χρόνια λόγω του μικρού γιού - καλά να είναι - :D )........

......και το συγκεκριμένο κατάστημα έκλεισε ποιός ξέρει πραγματικά γιατί!......Μόνο οι ίδιοι ξέρουν....... ;)

Τα καταστήματα κλείνουν και για άλλους λόγους...

Όπως έλεγα στους κοντινούς στην λαδόκολα τα Bigcity έκλεισαν γιατί απλά η NotosCOM (βλέπε NotosGallerys κτλ) δεν τα ήθελε. Πήρε χρήματα από την EU για να τα κρατήσει ανοιχτά για κάποιο διάστημα και μετά τα έκλεισε...

Γενικά το εάν έχει αλλάξει η αγορά θα το δει κάποιος εάν πάρει ένα RAM του 1995 και ένα σημερινό και να κοιτάει της διαφημίσεις...

Όσο αφορά το κέρδος πιστεύω ότι ένα 12-15% είναι το ιδανικό για μια εταιρία πληροφορικής.

Αρχική απάντηση από totally_wired [Χθες, στις 23:28]

Όσο αφορά το κέρδος πιστεύω ότι ένα 12-15% είναι το ιδανικό για μια εταιρία πληροφορικής.

για επαρχια ναι, το εχω δει αυτο το ποσοστο κερδους (μεσο ορο, ισως και λιγο παραπανω). μιλαμε για hardware κι οχι αναλωσιμα, που μπορεις να παιξεις με 3ψηφια ποσοστα.

για τις μεγαλουπολεις, ισως να τα πραγματα να ειναι πιο σφιχτα.

Αρχική απάντηση από oktech [Χθες, στις 11:43]

Κάτσε να δείς το θέατρο φίλε... όχι μόνο δεν βγαίνει από τους υπολογιστές αλλά ετοιμάζει και ακόμη μεγαλύτερα πονήματα στον χώρο για περιπέτειες!

....ξερω .....ξερω φιλε μου.....αλλα δεν μου αρεσει να λεω πολλα....κατι για τριοροφο ιδιοκτητο κτιριο στο κεντρο της Αθηνας...πηρε το αυτι μου απο πηγες της αισχοκερδης αγορας της πληροφορικης......:p :P

Αρχική απάντηση από RootX [Χθες, στις 11:43]

Στην σελίδα του computer4u πάντως γράφει ότι το after sales support του το αναλαμβάνει το e-shop....

...Φανη οσο για αυτο εχεις δικιο(μαλλον καποια συμβαση εχει γινει ως προς το support)....αλλα αυτο που λεω ισχυει 100%......;)

Εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα, αλλά για ρίξτε μια ματιά και πείτε μου γιατί τόσες διαφορές;

Περιγραφή προϊόντος Κατάστημα Τιμή

Thermaltake Golden Orb II

Ημ. Αναν.: 2005-10-21 02:00:35

MSystems

27,63

Golden Orb II Thermaltake

Ημ. Αναν.: 2005-10-21 01:24:44

MG Manager

32,62

Cooler CPU Thermaltake Golden Orb II

Ημ. Αναν.: 2005-10-20 00:23:14

H.A.C. Shop

38,00

http://www.skroutz.gr/index.php?lang=GR&keyword=therm+orb&keyword_or=&limitfrom=&limitto=&order=1&tax=0&dummypage=1&page=

Και μετά αυτό

18,88

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/0017874

http://www.geizhals.at/eu/a168377.html

Κάποιο είδος δούλεμα πέφτει σίγουρα... :mad:

μια βασική διαφορά του hacshop, είναι ότι έχει stock από τα προϊόντα.

το msystems δεν το ξέρω, αλλά το mgmanager δεν έχει σχεδόν τίποτα σε stock.

οπότε τα 5 ευρώ δικαιολογούνται από αυτό.

τώρα το γιατί είναι 100%+ απέξω, αυτό είναι άλλη κουβέντα!

καλώς ή κακώς ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού το χει πάρει απόφαση και ψωνίζει αρκετά πράγματα απέξω.

Μήπως ρε παιδιά παίζει ρόλο και η ποσότητα που αγοράζει το κάθε κατάστημα?

Γιατί άλλο να αγοράζεις 10 το μήνα και ΑΛΛΟ 30 το μήνα.

Αυτός που γοράζει 30 το μήνα και παλλά είδη από ένα προμηθευτή έχει άλλη εκπτωση.

Δεν συμφωνείτε?

Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 07:00]

Εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα, αλλά για ρίξτε μια ματιά και πείτε μου γιατί τόσες διαφορές;

Περιγραφή προϊόντος Κατάστημα Τιμή

Ημ. Αναν.: 2005-10-21 02:00:35

MSystems

27,63

Golden Orb II Thermaltake

Ημ. Αναν.: 2005-10-21 01:24:44

MG Manager

32,62

Cooler CPU Thermaltake Golden Orb II

Ημ. Αναν.: 2005-10-20 00:23:14

H.A.C. Shop

38,00

http://www.skroutz.gr/index.php?lang=GR&keyword=therm+orb&keyword_or=&limitfrom=&limitto=&order=1&tax=0&dummypage=1&page=

Και μετά αυτό

18,88

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/0017874

http://www.geizhals.at/eu/a168377.html

Κάποιο είδος δούλεμα πέφτει σίγουρα... :mad:

Μιας που δεν ξερεις, ευχαριστως να βοηθησω οσο μπορω.

Ενα καταστημα, πιστευω πως πρεπει να κρινεται συνολικα και οχι απο μεμονωμενα προιοντα.

Γιατι αλλιως καποιος θα μπορουσε να σου πει οτι οι γερμανοι ειναι ακριβοι...

Μιας και ανεφερες ψηκτρες, ας δουμε την πιο καινουρια..

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/0018145

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=23576

Δεν υπαρχει δουλεμα.Δεν μπορει καποιος να εχει τις καλυτερες τιμες στα παντα...και φυσικα στοκ στα παντα... Αναλογως λοιπον με το τι ψαχνεις, το ψαχνεις...

20-25% επανω το availability δηλαδη?

Ειδικα κιολας οταν καποιος εχει ΗΔΗ στοκαρει ενα προιον (πραφνως οχι αγοραζοντας ενα τεμαχιο) , δεν θα επρεπε να ειχε (εστω και ελαφρα) χαμηλοτερη τιμη απο ενα αλλο καταστημα που δεν εχει στοκ αλλα παραγγελνει ενα ενα απο τον αντιπροσωπο?

Αρχική απάντηση από Vadergr

Ειδικα κιολας οταν καποιος εχει ΗΔΗ στοκαρει ενα προιον (πραφνως οχι αγοραζοντας ενα τεμαχιο) , δεν θα επρεπε να ειχε (εστω και ελαφρα) χαμηλοτερη τιμη απο ενα αλλο καταστημα που δεν εχει στοκ αλλα παραγγελνει ενα ενα απο τον αντιπροσωπο?

Όχι απαραίτητα.

Μπορεί (συνήθως μάλιστα είναι ο κανόνας) να συμβεί και ακριβώς το ανάποδο (ειδικά στην εν λόγω αγορά που οι τιμές πέφτουν μέρα με την μέρα).

Αυτό με το Stockarsima είναι κάπως περίεργο... Στο Skroutz βγάζει το κατάστημα e-acorn με πολύ χαμηλότερες τιμές ακόμα και από το eshop αλλά και σε πολλά προιόντα βγάζει τις φθηνότερες. Επειδή είναι στην Νέα Μάκρη και είμαι και εγώ συχνά εδώ σκέφτηκα οτί βολεύει αρκετά. Σχεδόν αμέσως διαπίστωσα ότι δεν Stockari τίποτα...

Ρε παιδιά νομίζω ότι τσακώνεστε εν μέρει επειδή έχει γίνει μια ΧΟΝΤΡΗ παρεξήγηση καθοτι αναφερεστε σε δυο πράγματα που χωρις να ειμαι εμπορας τα καταλαβαινω ως διαφορετικα, ενώ εσεις τα συγκρίνετε:

Α)Το ποσοστο κέρδους με το οποίο πουλάει κανείς κάτι, τοτε το κερδος αφορά μόνο την αγοραπωλησια του συγκεκριμενου προιοντος, και αυτο φαντάζομαι οτι θα ειναι απο λίγο έως πολύ διψήφιο νούμερο. Δηλαδή αγοράζει κατι 80 και το πουλάει 100 αρα εχει % κερδους 20% για τη συγκεκριμενη αγοραπωλησια ΜΟΝΟ.

Β)Το ποσοσοτο κερδους με το οποίο δουλευει συνολικα μια επιχειρηση (δηλαδή βασει των καθαρων κερδων και του τζιρου) το οποίο θα είναι λίγο ή πολύ μικρότερο απο το Α αφού εκει μεσα συμπεριλαμβάνονται και τα υπόλοιπα έξοδα εκτός της χονδρικης αγορας των προιοντων

Κοινως μην μπερδεύετε τις βούρτσες με τις ...λούτσες! Μπορει καποιος να πουλαει κατι με 200% κερδος αλλα για να το πουλήσει πρεπει επιπλεον να εχει ενοικιο, ρευμα, μισθους κλπ οποτε τελικα ως επιχειρηση να δουλευει με 3% κερδος επι του τζιρου ή και να μπαινει μεσα.

ΥΓ: Δεν ειμαι εμπορος πληροφορικης ή άλλων ειδών, απλά διέκρινα αυτη την παρεξήγηση διαβάζοντας το Thread γιατι πρωτα απ'όλα μπερδεύτηκα εγω: τη μια βγαζατε ποσοστα κερδους απο τις τιμες χονδρικης και λιανικης και την αλλη απο τον ισολογισμο

Sorry για την αθυροστομια, νομιζα οτι διορθωνεται αυτοματα

Αρχική απάντηση από morpheus

Ρε παιδιά νομίζω ότι τσακώνεστε εν μέρει επειδή έχει γίνει μια ΧΟΝΤΡΗ παρεξήγηση καθοτι αναφερεστε σε δυο πράγματα που χωρις να ειμαι εμπορας τα καταλαβαινω ως διαφορετικα, ενώ εσεις τα συγκρίνετε:

Α)Το ποσοστο κέρδους με το οποίο πουλάει κανείς κάτι, τοτε το κερδος αφορά μόνο την αγοραπωλησια του συγκεκριμενου προιοντος, και αυτο φαντάζομαι οτι θα ειναι απο λίγο έως πολύ διψήφιο νούμερο. Δηλαδή αγοράζει κατι 80 και το πουλάει 100 αρα εχει % κερδους 20% για τη συγκεκριμενη αγοραπωλησια ΜΟΝΟ.

Β)Το ποσοσοτο κερδους με το οποίο δουλευει συνολικα μια επιχειρηση (δηλαδή βασει των καθαρων κερδων και του τζιρου) το οποίο θα είναι λίγο ή πολύ μικρότερο απο το Α αφού εκει μεσα συμπεριλαμβάνονται και τα υπόλοιπα έξοδα εκτός της χονδρικης αγορας των προιοντων

Κοινως μην μπερδεύετε τις βουρτσες με τις πούτσες! Μπορει καποιος να πουλαει κατι με 200% κερδος αλλα για να το πουλήσει πρεπει επιπλεον να εχει ενοικιο, ρευμα, μισθους κλπ οποτε τελικα ως επιχειρηση να δουλευει με 3% κερδος επι του τζιρου ή και να μπαινει μεσα.

Ακόμη κι έτσι φίλε μου.. στο hardware άν πάει κάποιο μικρό μαγαζί να ανταγωνιστεί σύμφωνα με τις επιταγές της πολιτείας και της πελατείας του κάποια αλυσίδα ή μεγάλο κατάστημα ή ακόμη περισσότερο κάποιο eshop, θα πρέπει σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων να δουλεύει με 3-4-5% με αποτέλεσμα να τον πνίγουν τα έξοδα που σύντομα γίνονται χρέη και σε ελάχιστο διάστημα λουκέτο..

Ακόμη και σε είδη που δουλεύονται με μεγάλο κέρδος όπως τα μελάνια πχ, το ποσοστό έχει γίνει μηδαμινό τα τελευταία χρόνια στα original, ο ανταγωνισμός στα imitation δεν είναι αμελητέος αφού εκεί έχεις πέρα από τις τιμές να αναλογίζεσαι και την ποιότητα ενώ, η διασπορά της αγοράς είναι πλέον τόσο μεγάλη (μέχρι και περίπτερο με μελάνια θα δούμε σε λίγο) ώστε να μήν μπορεί να σταθεί κανείς μιας και πρέπει να έχει και μεγάλο στοκ σε είδη που φεύγουν σχετικά αργά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.