oktech Οκτώβριος 19, 2005 #61 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis Ειναι πιο ακριβο , δυστηχως.Μελανακι με 4 δεν παιζει ...... Παίζει .. imitation και να πουλιέται για 5e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Οκτώβριος 19, 2005 #62 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 συγγνωμη που θα παρεμβω στην ομορφη τουτη κουβεντουλα σας...αλλα ξεχνατε εναν πολυ σημαντικο παραγοντα...αλλες ποσοτητες αγοραζει το πλαισιο και αλλες το συνοικιακο klafteme computersοποτε το παιχνιδι για τον μικρομεσαιο ειναι χαμενο εξαρχης μιας και ακριβοτερα αγοραζει, και διαφημιση δεν μπορει να κανει αλλα και εχει να συναγωνιστει τις τιμες του πλαισιου....και οσο για το LianLi που λες Αμαρτωλε....αμα παραγγειλεις καμια 1000 αρα κομματια απο τους Ταιβανεζουςπαιζει και να στο αφησουν κανενα 100ρικο....αλλα επειδη στην Ελληνικη αγορα ΔΕΝ θα πουλησεις 1000 lianli σαυτη σου τη ζωηαγοραζεις καμια 10αρια κομματια, τα ακριβοπληρωνεις και αντιστοιχα τα κοστολογεις με παντα βαση το κεφαλαιο που διεθεσες γιαυτα , το πλανο αποσβεσηςκαι τη σχεση προσφορας και ζητησης (ειναι φυσικο και λογικο να κοστιζουν παραπανω εφοσον υπαρχει μονο μια πηγη διαθεσης σε αντιθεση με αλλα προιοντα που τα βρισκεις πλεον και στα περιπτερα....εχω κι εγω αρκετα μεγαλη εμπειρια απο εμποριο και εισαγωγες σε πολλα και διαφορα ειδηκαι ειλικρινα σου λεω οτι ναι υπαρχουν ειδη που σηκωνουν το 200 & 300% κερδους που λεςκαι δεν τα πιανει και το ματι μας κιολας πολλες φορες....αλλα τα ειδη πληροφορικης ΔΕΝ ανηκουν σαυτη τη κατηγορια...(δεν μιλαμε για αναλωσιμα κτλ)φιλικα και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης με κανεναν Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 19, 2005 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης συγγνωμη που θα παρεμβω στην ομορφη τουτη κουβεντουλα σας...αλλα ξεχνατε εναν πολυ σημαντικο παραγοντα...αλλες ποσοτητες αγοραζει το πλαισιο και αλλες το συνοικιακο klafteme computersοποτε το παιχνιδι για τον μικρομεσαιο ειναι χαμενο εξαρχης μιας και ακριβοτερα αγοραζει, και διαφημιση δεν μπορει να κανει αλλα και εχει να συναγωνιστει τις τιμες του πλαισιου....και οσο για το LianLi που λες Αμαρτωλε....αμα παραγγειλεις καμια 1000 αρα κομματια απο τους Ταιβανεζουςπαιζει και να στο αφησουν κανενα 100ρικο....αλλα επειδη στην Ελληνικη αγορα ΔΕΝ θα πουλησεις 1000 lianli σαυτη σου τη ζωηαγοραζεις καμια 10αρια κομματια, τα ακριβοπληρωνεις και αντιστοιχα τα κοστολογεις με παντα βαση το κεφαλαιο που διεθεσες γιαυτα , το πλανο αποσβεσηςκαι τη σχεση προσφορας και ζητησης (ειναι φυσικο και λογικο να κοστιζουν παραπανω εφοσον υπαρχει μονο μια πηγη διαθεσης σε αντιθεση με αλλα προιοντα που τα βρισκεις πλεον και στα περιπτερα....εχω κι εγω αρκετα μεγαλη εμπειρια απο εμποριο και εισαγωγες σε πολλα και διαφορα ειδηκαι ειλικρινα σου λεω οτι ναι υπαρχουν ειδη που σηκωνουν το 200 & 300% κερδους που λεςκαι δεν τα πιανει και το ματι μας κιολας πολλες φορες....αλλα τα ειδη πληροφορικης ΔΕΝ ανηκουν σαυτη τη κατηγορια...(δεν μιλαμε για αναλωσιμα κτλ)φιλικα και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης με κανεναν ΑΚΡΙΒΩΣ ..... !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 19, 2005 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αυτο με τις ποσοτητες δεν μπορω να το καταλαβω αμεσα.Μια λιγο πολυ επαφη με το εμποριο πληροφορικης την εχω , δεν πας να παραγγειλεις απο ελληνα αντιπροσωπο 1000 κομματια , δεν εχω δει να κανει τρελλες εκπτωσεις.Παραδειγμα καποτε καποιος παραγγειλε 100 κομματια acer 4001wlmi εαν θυμαμαι ακριβως το μοντελο η εκπτωση ηταν απο 1018+ φπα 1000 + φπα στρογγυλα στρογγυλα , μετα απο πολλες πιεσεις και πληρωμη εμπορευματος απολυτου μετρητοις.Τωρα εαν η λιανλι και η sapphire στα 1000 κομματια κανει αλλη τιμη δεν ξερω .Αυτο που ξερω ειναι τα μεταφορικα και το κοστος ενoς conteiner....Αυτο βεβαια που κερδιζεις απο τον ελληνα εισαγωγεα ειναι επιστροφη χρηματων αναλογως του τζιρου , κατι το οποιο δεν φαινεται ευκολα σε κανενα ισολογισμο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 19, 2005 #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 όπως και οι ισολογισμοί είναι όλοι μαγειρεμένοι......απο ισολογισμό δεν μπορείς να βγάλεις με τι κέρδος δουλευει μια επιχείρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 19, 2005 #66 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis Αυτο με τις ποσοτητες δεν μπορω να το καταλαβω αμεσα.Μια λιγο πολυ επαφη με το εμποριο πληροφορικης την εχω , δεν πας να παραγγειλεις απο ελληνα αντιπροσωπο 1000 κομματια , δεν εχω δει να κανει τρελλες εκπτωσεις.Παραδειγμα καποτε καποιος παραγγειλε 100 κομματια acer 4001wlmi εαν θυμαμαι ακριβως το μοντελο η εκπτωση ηταν απο 1018+ φπα 1000 + φπα στρογγυλα στρογγυλα , μετα απο πολλες πιεσεις και πληρωμη εμπορευματος απολυτου μετρητοις.Τωρα εαν η λιανλι και η sapphire στα 1000 κομματια κανει αλλη τιμη δεν ξερω .Αυτο που ξερω ειναι τα μεταφορικα και το κοστος ενoς conteiner....Αυτο βεβαια που κερδιζεις απο τον ελληνα εισαγωγεα ειναι επιστροφη χρηματων αναλογως του τζιρου , κατι το οποιο δεν φαινεται ευκολα σε κανενα ισολογισμο!!! Τα χίλια κομμάτια δεν είναι ποσότητα άξια λόγου για εταιρείες που πουλάνε δεκάδες χιλιάδες κομμάτια σε παγκόσμιο επιπεδο.. άντε να σου κάνουν ένα 5-10% ΑΝ παραγγέλνεις συχνά χιλιάδες... όσο για την επιστροφή βάση τζίρου, την λεγόμενη στοχοποίηση, πλέον πολλοί την καταργούν.. άσε που κάνει μπαμ στον ισολογισμό (δες πιο πίσω τα δεδομένα του eshop πχ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Οκτώβριος 19, 2005 #67 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 01:07] Αυτο με τις ποσοτητες δεν μπορω να το καταλαβω αμεσα.Μια λιγο πολυ επαφη με το εμποριο πληροφορικης την εχω , δεν πας να παραγγειλεις απο ελληνα αντιπροσωπο 1000 κομματια , δεν εχω δει να κανει τρελλες εκπτωσεις.Παραδειγμα καποτε καποιος παραγγειλε 100 κομματια acer 4001wlmi εαν θυμαμαι ακριβως το μοντελο η εκπτωση ηταν απο 1018+ φπα 1000 + φπα στρογγυλα στρογγυλα , μετα απο πολλες πιεσεις και πληρωμη εμπορευματος απολυτου μετρητοις.Τωρα εαν η λιανλι και η sapphire στα 1000 κομματια κανει αλλη τιμη δεν ξερω .Αυτο που ξερω ειναι τα μεταφορικα και το κοστος ενoς conteiner....Αυτο βεβαια που κερδιζεις απο τον ελληνα εισαγωγεα ειναι επιστροφη χρηματων αναλογως του τζιρου , κατι το οποιο δεν φαινεται ευκολα σε κανενα ισολογισμο!!! ρε Vag εννοειται οτι μιλαμε για παραγγελια κατευθειαν απεξωκαι μιλαμε για τον καταμερισμο των εξοδων μεταφορας στα κομματια που θα παρειςηταν συγκεκριμενο το παραδειγμα σχετικα με αντικειμενα οπως κουτια τυπου LianLiκαι οχι για πχ σκληρους δισκους ή αλλο εξαρτημα που κινειται αυτονομα ή σαν τμημα συστηματος με τελειως διαφορετικους ρυθμους διαθεσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 19, 2005 #68 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αυτη η επιστροφη μαγειρευεται πολυ ευκολα και δεν ξερω εαν καταργειται ή οχι αλλα παιζει πισωπλατο μαχαιωμα τους ενος πωλητη απο των αλλων.Καπως ετσι εγινε και εταιρεια η Oktabit....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 19, 2005 #69 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης ρε Vag εννοειται οτι μιλαμε για παραγγελια κατευθειαν απεξωκαι μιλαμε για τον καταμερισμο των εξοδων μεταφορας στα κομματια που θα παρειςηταν συγκεκριμενο το παραδειγμα σχετικα με αντικειμενα οπως κουτια τυπου LianLi Μωρε εγω σε καταλαβαινω αυτο που προσπαθουσα να δωσω καποιοι να καταλαβουν ειναι οτι το γεγονος οτι πουλησα 1000 3000+ δεν ειναι και πανακεια ουτε θα τους ριξουν τις τιμες στο χωμα.ΕΙσαγωγη απο εξω το μονο που ειχα κανει ηταν ενα conteneir με eizo σε συνεργασια και με αλλα παιδια βεβαια και ενταξει 358 πραγματα των 55 κιλων φεραμε και ο αμερικανος στα @@ του για εκπτωση......εγινε η φορτωτικη στο conteneir και αναθεμα και εαν ξερω πως και γιατι απλα τελωνειο πληρωσαμε ελαχιστα γιατι τις φεραμε σαν ανταλλακτικα.....Αρχική απάντηση από Κοπρίτης οχι για πχ σκληρους δισκους ή αλλο εξαρτημα που κινειται αυτονομα ή σαν τμημα συστηματος με τελειως διαφορετικους ρυθμους διαθεσης Εκει ειναι που παιζεις στο οριο μηπως και αργησει η παραγγελια σου και προλαβουν και πεσουν οι τιμες στο ελλαδα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 19, 2005 #70 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis Μωρε εγω σε καταλαβαινω αυτο που προσπαθουσα να δωσω καποιοι να καταλαβουν ειναι οτι το γεγονος οτι πουλησα 1000 3000+ δεν ειναι και πανακεια ουτε θα τους ριξουν τις τιμες στο χωμα.ΕΙσαγωγη απο εξω το μονο που ειχα κανει ηταν ενα conteneir με eizo σε συνεργασια και με αλλα παιδια βεβαια και ενταξει 358 πραγματα των 55 κιλων φεραμε και ο αμερικανος στα @@ του για εκπτωση......εγινε η φορτωτικη στο conteneir και αναθεμα και εαν ξερω πως και γιατι απλα τελωνειο πληρωσαμε ελαχιστα γιατι τις φεραμε σαν ανταλλακτικα..... Εδώ υπάρχουν κατασκευαστές που άν δεν πάρεις με το καλημέρα container δεν ασχολούνται κάν.. το κακό στην πληροφορική στην Ελλάδα, ξεκινάει από τους αντιπροσώπους.. άς πρόσεχαν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos Οκτώβριος 20, 2005 #71 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 00:24] εγω πιστευω οτι ενα λιαν λι αξιας 200 ευρω στοιχιζει (το πολυ) χονδρικη 70 + μεταφορικα...αλλα οκ αποψη μου αποψη σας μονο ο στρατος ξερει ποιος εχει δικιο... Καλα, ειπαμε, φορουμ ειναι, να λεει ο καθενας τη γνωμη του, αλλα μην το παρατραβαμε κιολας...ελεος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 20, 2005 #72 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Stratos Καλα, ειπαμε, φορουμ ειναι, να λεει ο καθενας τη γνωμη του, αλλα μην το παρατραβαμε κιολας...ελεος... καλά, όταν προσλάβεις τον raikkonen θέλω κι εγώ βόλτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 20, 2005 #73 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 00:24] εγω πιστευω οτι ενα λιαν λι αξιας 200 ευρω στοιχιζει (το πολυ) χονδρικη 70 + μεταφορικα...αλλα οκ αποψη μου αποψη σας μονο ο στρατος ξερει ποιος εχει δικιο... Aπο αυτο και μονο φαινετε ποσο εξω εισαι. Κερδος υπηρχε στην πληροφορικη πριν και κατα την διαρκεια του χρηματηστηριου. Τωρα καθημερινα πεφτει η αγορα. Ειναι γνωστο. Ενδεικτικα σου αναφερω μεγαλες εταιρεια οι οποιες κλεισαν το καταστημα τους στην θεσσαλονικη (Informatics,dionic) και τωρα περιμενουμε και τον πουλιαδη μιας που η τραπεζα του πηρε μεχρι και το κτηριο. Αν μπεις στο online τους για παραγγελεια θα δεις οτι ειναι out of stock τα παντα...Προφανως εισαι σε αλλη αγορα πιο υγειης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Οκτώβριος 20, 2005 #74 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 ...και γω με τη σειρα μου κολυμπωντας στα νερα της πληροφορικης για αρκετο καιρο ...θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα των spc,oktech,stratos,vagouridis και unseen.....δυστηχως η αγορα παει απο το κακο στο χειροτερο....οταν ημουν στην Polygon προ 3.5-4 χρονων....που ουτε online υπηρχαν ουτε tpt....κατι γινοταν με κερδος...και αν δεν ειχαμε την αποκλειστικη διαθεση στα Bits&Bites.....θα ειχε κλεισει ακομα πιο νωρις..και μιλαμε τωρα οτι πισω απο την Polygon κρυβοταν μια εταιρεια μεγαθηριο ονοματι Promota Hellas ...που καλυπτε διαφορες τρυπες απο χρεη σε προμηθευτες κτλ. οποτε ας σταματησουμε μερικοι να νομιζουμε οτι υπαρχει τρελο κερδος απο το εμποριο της πληροφορικης στην Ελλαδα...σιγουρα υπαρχουν περιπτωσεις αλλα γενικα ειναι ενας προβληματικος χωρος ....ααα και πληροφοριακα να ξερετε οτι πισω απο το "computer4u" κρυβοταν ο "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" που μολις εγινε 25 και ειπε να σταματησει τις κακες συνηθειες με τους υπολογιστες γιατι πλεον μεγαλωσε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Οκτώβριος 20, 2005 #75 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Το βρήκα τι δουλειά κάνει ο amartolos........Είδη ρουχισμού.........Γι'αυτό μιλάει για άπειρο κέρδος!........Έχω λάθος?......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 20, 2005 #76 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από mortisboy.ααα και πληροφοριακα να ξερετε οτι πισω απο το "computer4u" κρυβοταν ο "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" που μολις εγινε 25 και ειπε να σταματησει τις κακες συνηθειες με τους υπολογιστες γιατι πλεον μεγαλωσε.... Στην σελίδα του computer4u πάντως γράφει ότι το after sales support του το αναλαμβάνει το e-shop.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 20, 2005 #77 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από mortisboy ...και γω με τη σειρα μου κολυμπωντας στα νερα της πληροφορικης για αρκετο καιρο ...θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα των spc,oktech,stratos,vagouridis και unseen.....δυστηχως η αγορα παει απο το κακο στο χειροτερο....οταν ημουν στην Polygon προ 3.5-4 χρονων....που ουτε online υπηρχαν ουτε tpt....κατι γινοταν με κερδος...και αν δεν ειχαμε την αποκλειστικη διαθεση στα Bits&Bites.....θα ειχε κλεισει ακομα πιο νωρις..και μιλαμε τωρα οτι πισω απο την Polygon κρυβοταν μια εταιρεια μεγαθηριο ονοματι Promota Hellas ...που καλυπτε διαφορες τρυπες απο χρεη σε προμηθευτες κτλ. οποτε ας σταματησουμε μερικοι να νομιζουμε οτι υπαρχει τρελο κερδος απο το εμποριο της πληροφορικης στην Ελλαδα...σιγουρα υπαρχουν περιπτωσεις αλλα γενικα ειναι ενας προβληματικος χωρος ....ααα και πληροφοριακα να ξερετε οτι πισω απο το "computer4u" κρυβοταν ο "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" που μολις εγινε 25 και ειπε να σταματησει τις κακες συνηθειες με τους υπολογιστες γιατι πλεον μεγαλωσε.... Κάτσε να δείς το θέατρο φίλε... όχι μόνο δεν βγαίνει από τους υπολογιστές αλλά ετοιμάζει και ακόμη μεγαλύτερα πονήματα στον χώρο για περιπέτειες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 20, 2005 #78 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από RootX Στην σελίδα του computer4u πάντως γράφει ότι το after sales support του το αναλαμβάνει το e-shop.... Και όλοι μαζί αγοράζουν από Quest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 20, 2005 #79 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Δεν ξέρω από αυτά φίλε, απλός consumer είμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Οκτώβριος 20, 2005 #80 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2005 Αρχική απάντηση από oktech Για ποιόν πάει αυτό τώρα? Στον amartolo παει... γιατι εκει στην Λαρισα το τυρι το πουλανε μαλλον με 5000% κερδος... Τετοια ποσοστα ή εκει θα πεζουν ή σε εσωρουχα ή σε ρουχα... Στην πληροφορικη δεν πεζουν.... Η αγορα της πληροφορικης πηρε την κατω... Θα μεινουν ενα-δυο μεγαλοι ελληνες παικτες (oktabit - quest ισως) Σιγουρα θα μεινουν οι Κυπριοι (logicom) και θα μπουν και οι ξενοι distributores (ingram micro) Πλαισιο θα μεινει σιγουρα ειναι σε αλλη κατηγορια.. απο πληροφορικη δε βγαζει...βγαζει ομως απο το χαρτι..και εκει πεζει με μεγαααλο κερδος.... Αυτα τα λιγα... για οποιον ενδιαφερετε παραδιδω και ιδιαιτερα μαθηματα για εμποριο πληροφορικης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.