Jump to content

Φουνταρε το computer4u...!!!???

loki

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από oktech

Θα πώ κάτι κι άς ακουστεί περίεργο.. αφού το πάνε έτσι αγοράζετε όλοι από τα eshop... πόσο θα αντέξουν να χάνουν το κέρατό μου μέσα? Και κάτι άλλο.. αν νομίζετε ότι το να αγοράσετε κάτι "φτηνά" σήμερα είναι προς όφελός σας, μάλλον στην παρούσα οικονομική κατάσταση κάνετε λάθος.. λιγότερα σημαίνει λιγότερα κέρδη για μια επιχείρηση, άρα λιγότερο προσωπικό, άρα λιγότερο χρήμα στην αγορά, άρα λιγότερη δουλειά στην επιχείρηση άρα απολύσεις και ένα ωραίο πρωι εσείς, ο αδερφός η κοπελιά η μάνα ή ο θείος σας είναι άνεργος και δεν ξέρει γιατί... δεν λέω να μας πιάνει κανείς τον πισινό προς Θεού!... αλλά όπου ακούς λέει πολλά κεράσια...

αληθεια ετσι για περιεργεια διαβασες τον ετησιο ισολογισμο που ειχε το eshop τον περασμενο χρονο????γιατι μου φαινεται λιγο περιεγο πως μια επιχειρηση που χανει εχει καθαρα κερδη μερικα δισ/ακια....καληνυχτα...

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Ότι πείς.. μόνο που άν ήταν έτσι φίλε μου, εγώ θα ήμουνα στις Μπαχάμες προ πολλού.. αυτό που λές μόνο σε είδη όπως τα λαχανικά και τα ρύζια συμβαίνει.. στους υπολογιστές, ακόμη και το Πλαίσιο που πέρνει ποσότητα δεν δουλεύει με πάνω από 10-15% μέσο όρο και με όλα τα περίεργα μέσα, όχι μόνο το καθαρά hardware κομμάτι..

35 χρονια ο πατερας μου ασχολειται με το εμποριο εγω εχω μπει στο λουκι τα 9 τελευταια χρονια....δεν το παιζω εξυπνος απλα γνωριζω τι παιζει....ακου 3% κερδος...

Αρχική απάντηση από amartolos

35 χρονια ο πατερας μου ασχολειται με το εμποριο εγω εχω μπει στο λουκι τα 9 τελευταια χρονια....δεν το παιζω εξυπνος απλα γνωριζω τι παιζει....ακου 3% κερδος...

Τι εμπορεύεσαι αν επιτρέπεται?

Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 00:58]

να μην αρχισω να αραδιαζω παραδειγματα παραθετοντας τιμολογια γιατι θα πατε στο πλαισιο και θα ριξετε μολοτοφ...

εγω λεω να ρίξεις... και μη μας πεις ονομα μαγαζιου :)

ραντεβού πατησίων και Στουρνάρη, σας μοιράζω χουμ-μαιηντ κοκταιηλς, και τα καίμε ολα :) χλωρά, ξερά

ασχετο... κατι εσωτερικους τιμοκαταλόγους του "Π" που διέρευσαν ,ειδικες τιμες για τους υπαλλήλους, τους είδατε, σε ενα ποστ insomnia περι μεταχειρ.δισκου πρόσφατα;

εξαιρετικά ινφορματιβ :)

Αρχική απάντηση από amartolos [Σήμερα, στις 01:20]

αληθεια ετσι για περιεργεια διαβασες τον ετησιο ισολογισμο που ειχε το eshop τον περασμενο χρονο????γιατι μου φαινεται λιγο περιεγο πως μια επιχειρηση που χανει εχει καθαρα κερδη μερικα δισ/ακια....καληνυχτα...

Επειδη εγω τον διαβασα και ουδεμια σχεση εχει με αυτο που γραφεις, μπορεις να μου εξηγησεις που τα ειδες τα δις κερδη?? Εχεις ξαναδιαβασει ισολογισμο?

Αρχική απάντηση από Stratos

Επειδη εγω τον διαβασα και ουδεμια σχεση εχει με αυτο που γραφεις, μπορεις να μου εξηγησεις που τα ειδες τα δις κερδη?? Εχεις ξαναδιαβασει ισολογισμο?

Στράτο, εσένα σε κόβω να κονομάς κάνα 2000-3000% πάντως... όλο μετοχές της Mercedes αγοράζεις... το σπιτάκι στην Βραζιλία των 150 εκταρίων να μας πείς τί διεύθυνση έχει να σου στέλνουμε κάρτ-ποστάλ

Αρχική απάντηση από oktech [Σήμερα, στις 09:59]

Στράτο, εσένα σε κόβω να κονομάς κάνα 2000-3000% πάντως... όλο μετοχές της Mercedes αγοράζεις... το σπιτάκι στην Βραζιλία των 150 εκταρίων να μας πείς τί διεύθυνση έχει να σου στέλνουμε κάρτ-ποστάλ

Χαχα, ελεγα να νοικιασω και το Raikonnen για σωφερατζα, αλλα απο του χρονου, μολις ανοιξω και το www.olatzamba.gr και τα μοσχοκονομησω...;) ;) ;)

Να προσθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από ένα παλιό κατάστημα που τώρα έχει κλείσει (τον καλό καιρό ψώνιζαν αρκετοί απ' αυτό, κυρίως επιχειρήσεις). Ο ιδιοκτήτης (γνωστός) μου είχε πει ότι παίζει με κέρδος περίπου 5-7% στους υπολογιστές και τα κέρδη βγαίνουν απ' το software που πουλάει. Και αυτό εν έτει 1998! Τώρα που έχει γίνει ο χαμός στην αγορά βρίσκω φυσιολογικό να έχουν πέσει περισσότερο τα περιθώρια κέρδους.

Θα συμφωνήσω επίσης με τον Στράτο για τον ισολογισμό, όντως δε λέει τίποτα στην περίπτωση αυτή. Αν μιλάμε για κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης αλλάζει το πράγμα, αλλά κι εκεί μπορούν να γίνουν πολλά μαγειρέματα, αρκεί να διαβάσει κανείς καλά τις υποσημειώσεις.

(ΟΧΙ, δεν είμαι λογιστής ή οικονομολόγος, αν κάνω λάθος ας μου στείλει κανείς τις λογιστικές καταστάσεις του e-shop να τις δω!)

[ασχετο με το τοπικ] Αν εμενα με εξυπηρετει το [ταδε] κατάστημα , , , και μου δινει αυτο που θελω ειτε ειναι το Χ ειτε το Ψ , , μακαρι να κανει 1.000.000.000.000.000.000.000.000 καθαρά κέρδη κυκλο εργασιων και να αγοράσει και 10 στρέμματα στην Σελήνη και να έχει και τον Πάπα για ιπποκόμο , , ΑΛΛΑ κλασικοι Ελληνάρες είμαστε , αντι να πάει η κατσίκα μας μπροστά οπως παει του Γείτονα , καλυτερα να ψοφήσει του 2ρου :hehe: [ασχετο με το τοπικ off ] και δεν ηταν υπονοούμενο για κανεναν απλά τι βλέπω.

Αρχική απάντηση από loki [Σήμερα, στις 11:51]

Eγω επιμενω οι τιμες ανεβηκαν στα πολυ εμπορικα κομματια οπως μνημες twinmos, lg 1915,amd 3000 απο ολους ταυτοχρονα σαν καρτελ...κατι παιζει...

ειδικα με επεξεργαστες κατι επαιξε σε μια περιοδο.Το mgmanager ειχε ριξει τις τιμες με βαση την μειωση τιμων, ενω οι αλλοι οχι.Μετα απο λιγες ημερες το ιδιο μαγαζι τις ανεβασε στο επιπεδο τιμων των ανταγωνιστων του.Ουτε το eshop τις ειχε ριξει.

Παιδιά, ας μην είμαστε ακραίοι.

Με 3% δεν στέκει μαγαζί. Αλλά ούτε και πουλάνε με 5000% κέρδος.

Ανάλογα το προϊόν αλλάζει πολλές φορές και το κέρδος.

Για παράδειγμα, ένας γνωστός καταστηματάρχης στην Αθήνα, μου έλεγε οτι του έδωσαν προσφορά για towers (από τα φθηνιάρικα με PSU της πλάκας, που τα πουλάνε για 40 λιανική) σε ποσότητα ενός κοντέηνερ... $3 το κομμάτι. Πέρυσι την άνοιξη. Και φυσικά αυτός θα τα πούλαγε 35-45 το κομμάτι.

Επίσης, επειδή αναφέρθηκε το Πλαίσιο...

Προσπαθούσε κάποια μέρα να με πείσει ο πωλητής οτι από τον σκληρό δίσκο, βγάζει 2-3 κέρδος. Δηλαδή, περίπου ένα 4-5% max.

Ε, πέφτει στα χέρια μου ένας κατάλογος (κατα λάθος) που ανέφερε τις εκπτώσεις που κάνουν σε "καλούς" πελάτες. Το ποσοστό έκπτωσης που αναφερόταν στους δίσκους ήταν 15-20%. Λέτε να πούλαγε με ζημία???? Δε νομίζω...

Οι μισοι δεν ξερουν να απαντησουν και οι αλλοι μισοι δεν τους βολευει να φανερωσουν ισως καποια πραγματα.

Το θεμα ειναι ενα...Ο καθενας αγοραζει απο εκει που πιστευει οτι ειναι καλυτερα.

Απλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάνα δυο πράματα.

Δεν υπάρχει κανένα "μαγικό" ποσοστό (ούτε 3% ούτε 1000%) γιατί κάθε αγαθό είναι διαφορετικό και η ποσότητα παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Συνεπώς και τα περιθώρια κέρδους.

Ας κόψουν λοιπόν την πιπίλα και οι μεν και οι δε. Και οι Outsiders που ουρλιάζουν για τρομακτικά κέρδη των καταστημάτων αλλά και οι κλαψιάρηδες καταστηματάρχες που προσπαθούν να μας πείσουν οτι δουλεύουν για την ψυχή της μανούλας τους.

Αρχική απάντηση από amartolos

λά μαθηματικά είναι.. είναι δυνατόν να έχει λιγότερα έξοδα το eshop με τα αυτοκίνητα, τους οδηγούς το προσωπικό, τις αποθήκες και τα κτήρια, τα ρεύματα, τα τηλέφωνα, το ΙΚΑ κλπ κλπ από ένα συνοικιακό μαγαζί με 5-6 άτομα όλα όλα και ένα φορτηγάκι? μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή! Και βάλτε οτι το eshop δουλεύει (υποτίθεται) με κέρδος 2-3% ενώ το συνοικιακό με 10-15% max! Να το πώ αλλιώς, το eshop πρέπει να κερδίζει για να βγάλει ο ιδιοκτήτης του ας πούμε 5χήνες το μήνα καθαρά 100! ενώ το απλό μαγαζί για να βγάλει το αφεντικό τα ίδια του φτάνουν 20-25

/QUOTE]

φιλε μου συγνωμη αλλα μαλλον δεν εχεις ιδεα απο εμποριο κτλ κτλ

ολες οι επιχειρησεις λιανικου εμποριου πανε μινιμουμ για 100% κερδος το αγοραζουνε 10 το πουλανε 24 ( 10*1.19 φπα)

ενω ολες οι επιχειρησεις χονδρικου εμποριου πανε για 300%-400% το αγοραζουνε 5 το πουλανε 20 στους λιανικους εμπορους κτλ κτλ

να μην αρχισω να αραδιαζω παραδειγματα παραθετοντας τιμολογια γιατι θα πατε στο πλαισιο και θα ριξετε μολοτοφ...

Μα τι λες? Που ζεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.