Jump to content

MacDonalds & KFC-Τι μας δίνουν και τρώμε?

xaxa1982

Recommended Posts

Ρε παιδια τα μενου ειναι το θεμα ή η ποσοτητα?Αντε και το κρεας(ο θεος να το κανει) ειναι α' διαλογης,οπως κι ολα τα λαχανικα,λαδια,κλπ...οι αποθηκες ειναι καθαρες?Η συντηρηση τους γινεται σωστα?Το προσωπικο εφαρμοζει τους κανονες υγιεινης?Βεβαια αν μπουμε στο τρυπακι,τοτε θα κοψουμε ακομη και τα μαρουλια που παιρνουμε απο την λαικη,γιατι ειναι ραντισμενα και οι ντοματες πενταπλασιες κι ανοστες.Δεν εχω κατι να πω,γιατι νομιζω πως ολοι καταλαβατε!

υπαρχει ενα προτυπο σωστης πρακτικης και το HACCP που ρολος του ειναι να καθοριζει τις ενεργειες που πρεπει να κανει μια εταιρια ωστε το προιον να εχει το μεγαλυτερο δεικτη υγιεινης που μπορει να εχει θεωρητικα. Καμμια εταιρια δεν εχει παρει αριστα ακομα και ειναι πολυ δυσκολο να γινει . Παντως πιο πολυ εμπιστευομαι τα Goodys απο ενα μαγαζι συνοικιακο , πισω απο τη κουζινα κανεις δε ξερει τι γινεται και κανεις δεν ελεγχει. Τωρα για MC+KFC δε νομιζω οτι ειναι βρωμικα, δεν ξερω κιολας γιατι δεν μου αρεσουνε σα γευση τα μενου τους. εχω φαει λιγες φορες δεν εχω παθει τπτ.

Παιδιά δυστυχώς δεν ξέρουμε τι τρώμε σήμερα, τίποτα δεν μπορείς να εμπιστευτείς...

Ακόμα και τα σουβλάκια που τρώς δεν έχεις ιδέα τι κρέας είναι αυτό.

Εδώ πας στον Χασάπη και αν δεν ξέρεις απο κρέας σου πασσάρει την σαβούρα που του έχει απομείνει. Δεν θα το κάνουν αλλού ειδικά αν αποφέρει οικονομικό κέρδος;

Γενικώς Junk Food καλό είναι να το αποφεύγουμε. Μόνο αν είναι τόση μεγάλη ανάγκη...

Επίσης για Everest και Γρηγόρη έχω τη χειρότερη γνώμη...πάνε απο το κακό στο χειρότερο.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Παιδιά δυστυχώς δεν ξέρουμε τι τρώμε σήμερα, τίποτα δεν μπορείς να εμπιστευτείς...

:T:

Wizard!, δεν έχω ιδέα από που παίρνει τα κοτόπουλα και τα γελάδια του ούτε το kfc ούτε τα mc ούτε κανένας.

απλά θεωρώ το junk food χείριστη μορφή φαγητού που πρέπει να αποφεύγεται.

Αν μπούμε όμως σε αυτή τη λογική, πρέπει μετά να αποφεύγουμε ΠΑΡΑ πολλά είδη. Εγώ δυστυχώς δεν την έχω αυτή τη λογική, αλλά θα ήθελα πολύ να προσπαθήσω να την εφαρμόσω.

Αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει την εποχη των ολυμπιακων αγωνων τα MAC που ειχαν στο ολυμπιακο χωριο ειχαν κανει εισαγωγη κρεατος απο αμερικη ειδικα για τους Αμερικανους. Τα δικα μας μαλλον τους φανηκαν ανοστα.

Kαταρχας ο τιτλος "MacDonalds & KFC-Τι μας δίνουν και τρώμε?" ειναι αστοχος κατα τη γνωμη μου. Δεν "μας δινουν" αλλα "παμε και αγοραζουμε". Τωρα, ολα αυτα περι ακεφαλων κοτοπουλων κτλ με αφηνουν αδιαφορο και μαλλον προκειται περι αστικων μυθων. Απο εκει και περα, δεν ειναι και οτι καλυτερο να θρεφεται καποιος αποκλειστικα με junk food. Προσωπικα ομως αν θελω κατι "γρηγορο" , εμπιστευομαι τα goodys (μου δινουν τουλαχιστον την εντυπωση οτι ειναι τα πλεον "καθαρα") και ενα-δυο συγκεκριμενα σουβλατζιδικα που ξερω οτι ειναι οκ.

Ραδιο αρβύλα δε λες τίποτα. Το ίδιο παραμύθι κυκλοφορεί χρόνια .Ακούς εκεί , γενετικά μεταλλαγμένα κοτόπουλα χωρίς κεφάλι και 6 μπούτια , χωρίς πούπουλα. Σκεφτήκατε το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος (έρευνες για αλλαγή του DNA των κοτόπουλων , και το εγχείρημα να ζει κιόλας ...) . Αύτα είναι επιστημονική φαντασία προς το παρόν . Και η αναπαραγωγή ?? Με τεχνητή γονιμοποίηση . Ή μήπως ο ακέφαλος κόκορας κυνηγάει την ακέφαλη κότα για να τον φορέσει. :hmm: Μήπως λέω , μήπως είναι πιο φτηνά τα κανονικά κοτόπουλα (με τα σύγχρονα μηχανήματα ο αποκεφαλισμός και το ξεπουπούλιασμα δεν αποτελούν πρόβλημα)

Για την καθαριότητα δεν ξέρω , πάντως προτιμώ τις αλυσίδες από τα τοπκά μαγαζάκια.

Φυσικα καλυτερα σπιτικό φαγητο!!:banging:

157str στην Παπαναστασιου... Ειναι ισως το μονο γυραδικο-σουβλατζιδικο που πεταει τον γυρο που περισσευει (η τον κερναει).

Και ο λυκος παιζει στα "καλα" και ο Γιωτης φυσικα-φυσικα...

Τα goodys φαινονται καθαρα

Λαθος > Η αδερφη μου ειδε μια κατσαριδα στα ταμια της ζητησαν συγνωμη και της εδωσαν 2ο club η κατσαριδα δε διεφυγε..

Στα mcdonald to Machicken ειναι κοτοπουλο

Λαθος > Το κρεας δεν εχει τις ινες που πρεπει να εχει ενας μυς (ολοι οι μυς=κρεας για οσους δεν ξερουν) ειναι σαν πατημενος πολτος...

Στα KFC ειναι κοτοπουλο ?

Ναι > Εχεις τις ινες και εχει και τσιμπημενη τιμη 3 ευρω για μισο στηθος κοτοπουλου (καλο αυτο)

Περισσοτερο κακο κανουν οι προτηγανισμενες πολτο-πατατες με το χιλιο τηγανισμενο λαδι που ειναι φουλ καρκινογονο.

Εδω μεχρι και σε καψιμι ενας πιεζε το πουλι του πανω στο σαντουιτς για εκδικηση... οτι θες γινεται πισω απο τα παρασκηνια...

Αρχική απάντηση από ngt

Τα goodys φαινονται καθαρα

Λαθος > Η αδερφη μου ειδε μια κατσαριδα στα ταμια της ζητησαν συγνωμη και της εδωσαν 2ο club η κατσαριδα δε διεφυγε..

Καλά μη τρελαινόμαστε και στο σπίτι μου στην Καμάρα είχα βρει κατσαρίδα και φρόντισα να μη ξαναεμφανιστεί. Τι θα πει αυτό, "πάει, τελείωσε, δεν ξανατρώω στο σπίτι";

Παιδιά τα περι καθαριότητας είναι πολύ σχετικά.... έχω δουλέψει σε Goody's, έχω μπει στο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη (Hellenic Catering) και έχω μια εμπειρία 5 χρόνων επαγγελματικής κουζίνας απο τα πιο χάλια μέχρι τα πιο "χάι"....

Τις κατσαρίδες, όσες φορές και να φέρεις συνεργείο να σου απολυμάνουν τον χώρο, όσα "αντι-κατσαριδικα" και να βάλεις, ΑΜΑ θελει να μπει μέσα δεν το γλυτώνεις.... και μην ξεχνάτε ότι άλλο να έχει κατσαρίδα και να τρέχουν να την σκοτώσουν και να δουν απο πού ήρθε (goody's πχ) και άλλο το τελειωμένο μαγαζάκι (αλλά ΚΑΙ "χαι" μαγαζια) που βλέπουν κατσαρίδα και σου λένε "Α έχουμε πολλες"...

Καρβουνιασμένα λάδια κλπ αυτό πάλι είναι ανάλογα με το μαγαζί και δεν έχει σχέση αν πληρώνεις 5 ή 25 ευρώ για ενα hamburger....

Τα Junk food είναι κακά για μας διότι είναι επεξεργασμένα τρόφιμα αφου έχουν μελετήσει όλους του νόμους και φυσικά τους πάνε στο όριο... + γενικά φτηνές πρώτες ύλες για να μειώσουν το κόστος τους....

Προσωπικά τα καλύτερα είναι Σπιτι (αν και έχω δει διάφορα και εκεί...) /Συνοικιακά μαγαζιά που έχουν πολύ κόσμο και προσφέρουν και μαγειρευτό φαγητό/ και συγκεκριμμένα εστιατόρια-συνήθως εντός πολύ γνωστών ξενοδοχείων....

@ Wizard

Αν και μάλλον συμφωνώ με αυτά που λες:

Αρχική απάντηση από Wizard!

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!!!

αδυνατώ να κατανοήσω σχόλια αυτής της μορφής:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Παρακαλώ πολύ ΜΗΝ προωθήτε τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες ******** χωρίς να το επιβεβαιώσετε από έγκυρες πηγές, γιατί θα βρείτε το μπελά σας και εσείς και το site!!!!!

τα οποία βρίσκω το λιγότερα υπερβολικά....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.