Jump to content

MacDonalds & KFC-Τι μας δίνουν και τρώμε?

xaxa1982

Recommended Posts

Νομίζω ότι θα ενδιαφέρει πολλούς το θέμα,γιατί όπως πολλοί άλλοι,έτσι κι εγώ όταν το διάβασα φρίκαρα...

"Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια» ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.

Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα , τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ. Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει μείνει για «στόμα». Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση.

Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ. Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι, σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδόστάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.

Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των αγελάδων.

Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία. Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.

Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).

Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη. Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS, εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του. Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες αιτίες.

Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα «φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».

Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ, ανακαλύφθηκαν ορισμένα

ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC. Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και;

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED» (τηγανιτά). Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν

«αληθινά κοτόπουλα». Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς.

Αυτά που αποκαλούν «κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη, φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια. Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο». Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους. Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο».

πηγή: focusmag.gr

Ενα ωραιο DVD που ειδα ειναι το 'Super-size Me". Ενας αμερικανος τρεφεται με McDonalds για ενα μηνα. Μιλαμε για πρωινο-μεσημεριανο-βραδινο. Συνεπειες...Ατροφιες μυων, ανεπτυγμενη χοληστερινη(κ οχι μονο) και το συκωτι καταστραφηκε κατα 40%. Αξίζει να το νοικιασετε κ να το δειτε !

Παιδια επειδη εχω φιλους που δουλευαν σ'αυτα ΜΗΝ διανοηθειτε να φατε ποτε!Βεβαια δεν ειναι τα μονα,οποτε τι το ψαχνετε.Για τα Μac να ξερετε οτι ειναι αλλεσμενα κοκκαλα!Αυτα..

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!!!

Παρακαλώ πολύ ΜΗΝ προωθήτε τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες ******** χωρίς να το επιβεβαιώσετε από έγκυρες πηγές, γιατί θα βρείτε το μπελά σας και εσείς και το site!!!!!

Όσον αφορά τα KFC το επιβεβαιώνει ο πατέρας μου.

Ο οποίος είδε τα περίφημα ακέφαλα κοτόπουλα με τα 4 μπουτάκια σε κάποιο από τα ταξίδια του στην Αμερική όταν ήταν ναυτικός.

Και ο πατέρας μου έπαψε να είναι ναυτικός από το 1975.

Αρχική απάντηση από xaxa1982 [Σήμερα, στις 18:18]

Ακούστε και τις διαφημίσεις τους. Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο».

πηγή: focusmag.gr

Πιστεύω ότι αυτό είναι αρκετό για να καταρίψει εντελώς την "αξιοπιστία" του Focus....

Από το επίσημο site των KFC:

Η εταιρία KFC, με γνώμονα την άριστη ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και κατ επέκταση την ικανοποίηση του καταναλωτή, επέλεξε την πτηνοτροφική εταιρία Αγγελάκης Α.Ε. ως αποκλειστικό προμηθευτή για τα κοτόπουλά της. Τα KFC παραλαμβάνουν καθημερινά φρέσκα κοτόπουλα από την εταιρία Αγγελάκης Α.Ε., η οποία εδρεύει στη Χαλκίδα.

Η εταιρία Αγγελάκης Α.Ε. δραστηριοποιείται χρόνια με την εκτροφή πουλερικών και προσφέρει στην ελληνική αγορά, αγνά και υψηλής πιστοποίησης προϊόντα. Η Αγγελάκης Α.Ε. διαθέτει: το πιστοποιητικό HACCP BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, το πιστοποιητικό ISO 9001: 2000 για το σύστημα ποιότητας στη διαχείριση και την παραγωγή των προϊόντων και το AGROCERT (από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Γεωργικών Προϊόντων) για τη χρήση 100% φυτικών τροφών, στα κοτόπουλα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κατάλογο Προϊόντων που εκδίδει η GREENPEACE με βάση τις ζωοτροφές, τα κοτόπουλα της εταιρίας «Αγγελάκης Α.Ε.» κατατάσσονται στην κατηγορία «Πράσινο (Π)», το οποίο σημαίνει ότι η Greenpeace πραγματοποίησε έλεγχο στα πιστοποιητικά της εταιρίας και οι ζωοτροφές που χρησιμοποιεί είναι απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Περισσότερα εδώ: http://www.kfc.gr/pr_20030710b.html

Υ.Γ. Αν φυσικά κάποιοι θέλουν να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν σε "ράδιο αρβύλα" δικαίωμά τους :)

post-173-1416072254,955_thumb.jpg

Eγω δεν μιλαω για ποιοτητα(το οποιο ειναι ευνοητο οτι δεν υφισταται),αλλα θεματα υγιεινης!Αυτο που εγραψα παραπανω μπορει να το επιβεβαιωσει φιλη μου(διευθυντρια σ'ενα καταστημα Mac).Αυτο το γραφω για ενημερωση και μονο,χωρις να θελω να θιξω την εταιρεια που την δουλεια της κανει.Για KFC παλι μονο για θεματα υγιεινης μπορω να εκφερω γνωμη,οπως για μεγαλη μεριδα φαστφουντ,κλπ.Τι το ψαχνετε δεν μπορω να καταλαβω?Ειναι σιγουρο οτι τρωμε οτι χειροτερο θελουμε δεν θελουμε...

Αρχική απάντηση από Wizard!

Πιστεύω ότι αυτό είναι αρκετό για να καταρίψει εντελώς την "αξιοπιστία" του Focus....

Από το επίσημο site των KFC:

Η εταιρία KFC, με γνώμονα την άριστη ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και κατ επέκταση την ικανοποίηση του καταναλωτή, επέλεξε την πτηνοτροφική εταιρία Αγγελάκης Α.Ε. ως αποκλειστικό προμηθευτή για τα κοτόπουλά της. Τα KFC παραλαμβάνουν καθημερινά φρέσκα κοτόπουλα από την εταιρία Αγγελάκης Α.Ε., η οποία εδρεύει στη Χαλκίδα.

Η εταιρία Αγγελάκης Α.Ε. δραστηριοποιείται χρόνια με την εκτροφή πουλερικών και προσφέρει στην ελληνική αγορά, αγνά και υψηλής πιστοποίησης προϊόντα. Η Αγγελάκης Α.Ε. διαθέτει: το πιστοποιητικό HACCP BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, το πιστοποιητικό ISO 9001: 2000 για το σύστημα ποιότητας στη διαχείριση και την παραγωγή των προϊόντων και το AGROCERT (από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Γεωργικών Προϊόντων) για τη χρήση 100% φυτικών τροφών, στα κοτόπουλα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κατάλογο Προϊόντων που εκδίδει η GREENPEACE με βάση τις ζωοτροφές, τα κοτόπουλα της εταιρίας «Αγγελάκης Α.Ε.» κατατάσσονται στην κατηγορία «Πράσινο (Π)», το οποίο σημαίνει ότι η Greenpeace πραγματοποίησε έλεγχο στα πιστοποιητικά της εταιρίας και οι ζωοτροφές που χρησιμοποιεί είναι απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Περισσότερα εδώ: http://www.kfc.gr/pr_20030710b.html

Υ.Γ. Αν φυσικά κάποιοι θέλουν να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν σε "ράδιο αρβύλα" δικαίωμά τους :)

lol, λέει για ζωοτροφές, όχι για τα κοτόπουλα τα ίδια :hehe:

αυτό με τα kfc είναι βούκινο εδώ και αρκετά χρόνια.

γενικά τα περισσότερα είναι έτσι, εκτός αν λέμε για "ελευθέρας βοσκής" που ουσιαστικά κόβουν κάνα 2 βόλτες σε 1 τετραγωνικό.

το να μην παραδέχεσαι ότι το φαγητό είναι εντελώς τυποποιημένο είναι στρουθοκαμηλισμός.

εγώ kfc δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου και mcdonalds κάτω των 5-10 φορών.

goodys που πάω το πιο σύνηθες είναι club. γενικά καλό είναι να προτιμάμε τα ανώδυνα για την υγεία;)

Αρχική απάντηση από Βασιλης

ακεφαλα κοtοπουλα με 6 ποδια....:p

παντως εμενα μ'αρεσουν οτι και να ειναι....και τρελαινομια για μπουτακια kfc...

καλά εσύ τα χεις παίξει...

εγώ έχω καταλήξει ότι τα ποσά υγιεινό - γευστικό είναι αντιστρόφως ανάλογα στα βιομηχανικά προϊόντα, εκτός αν μιλάμε για σπιτικό φαγητό.

παρεπιπτόντως έχω κόψει τελείως τα κοτόπουλα, προτείνω να το κάνουμε κίνημα μπας και γλιτώσουμε την πανδημία:p

το κακό είναι ότι κολλάνε κι οι πιγκουίνοι και θα χάσουμε τη μασκώτ...

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 21:15]

lol, λέει για ζωοτροφές, όχι για τα κοτόπουλα τα ίδια :hehe:

Μάλλον παίζουμε με τις λέξεις... :getlost:

... ως αποκλειστικό προμηθευτή για τα κοτόπουλά της. Τα KFC παραλαμβάνουν καθημερινά φρέσκα κοτόπουλα από την εταιρία...

To αν είναι καθαρά ή όχι αυτό είναι μιά άλλη ιστορία, αλλα προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ καθαρότερα από τη συντριπτική πλειοψηφία εστιατορίων εκεί έξω. Ας μην ξεχνάμε ότι στα περισσότερα fastfood η κουζίνα είναι εμφανέστατη στο κοινό σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά που δεν έχεις ιδέα τι γίνεται εκεί, για να μη μιλήσω για τα σουβλάκια που παίρνουμε από κατάλογο και δεν έχουμε καν περάσει απ'έξω από το μαγαζί....

Δεν τα υποστηρίζω γιατί τρώω εκεί, εκτός από 1-2 φορές το μήνα που θα τύχει και για λόγους ευκολίας. Αλλα φυσικά και δε συμμετέχω στον αφορισμό που γίνεται για πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης λίγο ψάξιμο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν:

McDonalds Beef Warning - hoax based on American patriotism inviting recipients to boycott McDonalds restaurants for importing non-regulated meat from South American countries: http://www.cert.hr/htmltext.php?id=7〈=en

http://beef-mag.com/mag/beef_tcfa_email_hoax/

The whole KFC not using chicken is just a stupid urban ledgend that started when they stopped calling themselves Kentucky Fried Chicken: http://www.museumofhoaxes.com/hoax/forum/forum_comments/1873/

http://www.snopes.com/horrors/food/kfc.asp

Καλό είναι να τα διαβάσετε, κι ειδικά το τελευταίο, που έχει και αναλυτικά τις πηγές του απο κάτω.

Επίσης ένα καλό τεστάκι που μπορείτε να κάνετε είναι αυτό, με γνωστές "φωτογραφίες"... http://i.euniverse.com/funpages/cms_content/4462/real_or_hoax1.swf

Πέρα από τις διαφορετικές γνώμες που έχουμε,εγώ ένα θέλω να πω:Τουλάχιστον έβαλα σε σκέψη και σε συζητήσεις μερικούς ανθρώπους και αυτό με χαροποιεί γιατί μου δείχνει ότι σωστή ήταν η απόφασή μου να το γράψω εδώ.

Στο KFC έχω φάει μία φορά στο δε McDonald's καμμιά 5άρα.Η βρώμα για τα KFC είχε κυκλοφορήσει εδώ και καιρό όντως.Αυτό που πρέπει όμως να σκεφτούμε είναι ότι τα δημοσιεύματα και οι έρευνες αναφέρονται στην Αμερική.Στην Ελλάδα δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο καθώς εδώ η κατανάλωση είναι πολύ μικρότερη και θα καθιστούσε ασύμφορο ένα τέτοιο σχέδιο.Όχι οτι οι εν λόγω αλυσίδες έχουν υγειινό φαγητό.Τουναντίον.Απλά πιστεύω οτι η ποιότητα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη απ'ότι στα αντίστοιχα Αμερικάνικα φαγάδικα.

Αρχική απάντηση από sotiris

καλά εσύ τα χεις παίξει...

εγώ έχω καταλήξει ότι τα ποσά υγιεινό - γευστικό είναι αντιστρόφως ανάλογα στα βιομηχανικά προϊόντα, εκτός αν μιλάμε για σπιτικό φαγητό.

παρεπιπτόντως έχω κόψει τελείως τα κοτόπουλα, προτείνω να το κάνουμε κίνημα μπας και γλιτώσουμε την πανδημία:p

Ωρε λες γι'αυτο να αντιδραω ετι πολλες φορες???:p

Σωτηρη ολα τα λεφτα....:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Εξαρτάται από τις παρτίδες.Αν ξέρουν πχ οτι ο μέσος όρος των πελατών τους είναι 100 άτομα δεν νομίζω να παραγγέλνουν 1000 κομμάτια και να τα αποθηκεύουν μέχρι να φύγουν.Εκτός από αυτό την κατανάλωση την έφερα ως παράδειγμα.Στην Ελλάδα γενικά έχουμε εντελώς διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά τα φαστφουντάδικα.Οι Αμερικάνοι πηγαίνουν οικογενειακώς και τρώνε εκεί.Οι μερίδες είναι τεράστιες και καμμία σχέση δεν έχουν με τισ ελληνικές.Γενικά πιστεύω οτι είναι και λίγο θέμα των τοπικών διευθυντών της εκάστοτε χώρας να προσαρμόσουν τα μενού και τα φαγητά στα γούστα του κόσμου.Δεν νομίζω οτι στην Ελλάδα θα κάνανε κάτι τέτοιο από την άποψη και μόνο οτι τα βοδινά φτάνουν για τις ανάγκες της εδώ κατανάλωσης.Όπως και να το κάνεις το να έχεις να ταίσεις 100 ανθρώπους από 1000 ζώα είναι πολύ πιο εύκολο από το να ταίσεις 100000 ανθρώπους από 100 ζώα.Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ...

μα τα μενου ειναι ιδια στα μαγαζια που λεμε με ενα δυο εξτρα μενου

επισης παιζει και ρολο και το κοστος του φαγητου, στην αμερικη ειναι πολυ φτηνα. Μη μου πεις οτι αμα σου δωσουμε τσαμπα σουβλακια δε θα φας πιο πολυ απο οσο αν πηγαινες να φας και να πληρωσεις:p:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.