Jump to content

μεταξυ καποιων καρτων ...ποια να διαλεξω?

abarth

Recommended Posts

α, και υποψιν πως οταν οι Χ700 με 256 μνημη κανουν κοντα στα 110-120 ευρω και ειναι πολυ κατωτερες της Χ800gt2 τοτε για 50 ευρω αξιζει να κανω μια υπερβαση πιστευω....(απλα ηδη κανω μια υπερβαση σε σχεση με αυτο που ηθελα, οποτε το να υπερβω και τα 175 και να παω στα 200+ θα ειναι υπερβολικοτατο :) )

αν εχεις κανενα site με benchmarks με Χ700, 6600,x800gt2 να δω τι διαφορες εχουν σε επιδοσεις τοτε θα ειναι πιο ευκολη η επιλογη μου.Γιατι οντως δεν θελω να δωσω 50ευρω επιπλεον για κατι που ΔΕΝ αξιζει.

Αρχική απάντηση από abarth

ε....δε με πιανεις.... ακριβως θελω να βρω τη χρυση τομη.... θελω να παιζω σχεδον οποιοδηποτε παιχνιδι...εστω με χαμηλες απαιτησεις δικες μου (σε 800Χ600)

Προσωπικά παίζω FarCry στα 1024χ768 με αναλύσεις στο High με μια ενσωματωμένη ΑΤι Χ300 με 128ΜΒ shared μνήμη και έναν AMD 3000+ και 1GB μνήμη σύνολο. Λές να κάνει ο Raptor την διαφορά?

Αρχική απάντηση από abarth [Σήμερα, στις 10:30]

αν εχεις κανενα site με benchmarks με Χ700, 6600,x800gt2 να δω τι διαφορες εχουν σε επιδοσεις τοτε θα ειναι πιο ευκολη η επιλογη μου.Γιατι οντως δεν θελω να δωσω 50ευρω επιπλεον για κατι που ΔΕΝ αξιζει.

Δεν κάνουν πια benches σε αναλύσεις 800Χ600 μην πω 1024Χ768 οπότε καταλαβαίνεις ότι μάλλον όλες παίζουν μια χαρά σε τέτοιες αναλύσεις.

μαστα, μιλαω ομως σε βαθος χρονου (f.e.a.r. πχ age of empires 3 που ειναι 'τωρινα' παιχνιδια ηδη παιζονται οριακα απο 6600 - απο οτι ακουω - αρα θεωρω πως σε 6-10 μηνες θα ειναι ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα.Ενω -ελπιζω- με μια Χ800gt2 - με μικρη οικονομικη διαφορα- θα εχω καλυτερα αποτελεσματα σε ενα σχετικα μακροχρονιο διαστημα (12-24 μηνες) ...)

StarWars Republic Commando & Jedi Academy επαιξα κι εγω σε sis ενσωματωμενη καρτα γραφικων με 64ΜΒ ....αλλα επαιζαν σε 800Χ600 και με frame rate που σε καποιες φασεις ηταν 'οριακα αποδεκτο' .... Αυτο δε σημαινει πως μου κανει αυτη η καρτα. Σε farcry με ενσωματωμενη 9700pro σε λαπτοπ παλι επαιζα οριακα ικανοποιητικα (χωρις βεβαια σε μαξιμουμ οτιδηποτε)....οποτε παλι δεν ηταν ικανοποιητικο. Αυτο φοβαμαι πως θα 'παθω' και με μια 6600 (οχι gt)ή με μια Χ700 ....

Κοίτα, αν πας για νεά κάρτα σαφώς και θα προτιμήσεις κάποια 6800 ή X800. Οτιδήποτε άλλο είναι για μένα πέταμα χρημάτων.

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα την Albatron 6800LE.

Αλλιώς ψάξε για καμμιά μεταχειρισμένη. Με κάποια ATi 9700/9800 ή nVidia 5900/5950 θα κάνεις την δουλειά σου. Και λογικά θα τις βρεις κάτω από 100.

Λύση που προτείνω εγώ: Βρες κάποια καλή μεταχειρισμένη AGP και μόλις περάσεις σε PCI-express 16x όταν κάνεις γενική αναβάθμιση πάρε μια καλύτερη κάρτα.

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Αλλιώς ψάξε για καμμιά μεταχειρισμένη. Με κάποια ATi 9700/9800 ή nVidia 5900/5950 θα κάνεις την δουλειά σου. Και λογικά θα τις βρεις κάτω από 100.

Λύση που προτείνω εγώ: Βρες κάποια καλή μεταχειρισμένη AGP και μόλις περάσεις σε PCI-express 16x όταν κάνεις γενική αναβάθμιση πάρε μια καλύτερη κάρτα.

Συμφωνώ και επαυξάνω.. άντε να κάνουμε ένα πολάκι τώρα να αποφασίσει δημοκρατικά το παληκάρι :):):):):):)

καταρχην θα παρω pcie αφου ειδα πως κανεις δεν ειχε εστω ενα επιχειρημα για agp αλλα κι εγω το ειχα μονο ως τελευταια επιλογη ...

δευτερον το pc που θελω θα ειναι ειπα για δουλειες γραφειου,downloading,programing και γενικως τα παντα....χωρις φοβερες απαιτησεις ομως,αλλα ουτε και για τα μπαζα.Πχ θα εχει 1Gb RAM οπωσδηποτε λογω προγραμματων ....Απο κει και περα η καρτα γραφικων θα βοηθουσε να ειναι καλη , οχι αψογη,οχι μετριο-κακη ωστε να παιζεις ανετα οτι παιχνιδι θελεις ΧΩΡΙΣ κοψηματα σε frames κλπ .... χωρις βεβαια να ειναι απαραιτητο να ειναι σε 1600χ1280 πχ ....

Απλα επειδη ημουν κοντα σε καρτες των 100-120 ευρω και ειδα αυτη x800gt2 με 50 ευρω πιο πανω ειπα πως ισως ειναι ευκαιρια.Πιο πολλα δεν θελω να δωσω αφου θεωρω πως δεν μου χρειαζεται ουτε καν η x800gt2 αλλα στα λεφτα της ειναι - πιστευω - αναλογικα καλυτερη απο την Χ700/6600 στα 120/115 ευρω....Αν ειναι να δωσω 150 για κατι χειροτερο απο x800gt2 αλλα καλυτερο απο 6600/Χ700 τοτε προτιμω Χ800gt2 .... αν με καταλαβαινετε.

θεωρω δλδ οριο στα χρηματα που θελω να δωσω τα 175 της x800gt2 και οτιδηποτε μεταξυ 120-180ευρω πρεπει να ειναι καλυτερη της x800gt2 για να την παρω.Αλλιως παω σε κατι πιο φτηνο(90-110 ευρω) κι ας ειναι και πιο μετρια ....

Με την ίδια λογική καλύτερα να πάρεις μια GTO2 που είναι πολύ καλύτερη από την GT2 από ότι η GT2 σε σχέση με την Χ700/6600GT.

Προσωπικά η συγκεκριμένη κάρτα άξιζε πριν από 4-5 μήνες. Τώρα δεν βρίσκω νόημα στην αγορά της καθώς στην ανώτερη κατηγορία τιμής 220-240 κυκλοφορούν πολύ γρηγορότερες κάρτες και στην παρακάτω κατηγορία τιμής οι κάρτες δίνουν σχεδόν την ίδια απόδοση στις μικρές αναλύσεις που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις.

Αφού έτσι κι αλλιώς την PCI-E δεν την αποφεύγεις, άρα θέλεις μητρική, μπορείς άνετα και για να μήν σου πέσουν όλα μαζεμένα (θές μητρική αλλά μπορεί να καταλήξεις με μητρική-επεξεργαστή-μνήμες ίσως και τροφοδοτικό), να πάρεις μια μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (οι EQS έχουν την X300 με 128ΜΒ shared) και PCI-E οπότε προσωρινά να είσαι μια χαρά, και στην πορεία άν δείς ότι η onboard δεν σε καλύπτει (που μάλλον θα σε καλύπτει μια χαρά), βάζεις απλά μια PCI-E και καθάρισες... άν τώρα έχεις socket 478 ή socket A θα θέλεις σίγουρα και επεξεργαστή και μνήμες ανάλογα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.