steven_04 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.Εχω εδω περα ενα netbook MSI U-100 στο οποιο εχουν χτυπησει τα windows. Αφου φορτώσει η μπαρα με το Windows XP logo βγαζει μια BSOD και κανει restart. Επειδη τα netbooks δεν εχουν ουτε floppy drive ουτε cd/dvd drive η μονη λυση για εισοδο ειναι η θυρα USB. προσπαθησα με διαφορους τροπους να κανω το flashακι bootable και η μονη λειτουργικη λυση που δουλεψε ηταν η δημιουργια ενος bootable flash disk με το σετ εργαλειων Hiren's All in 1 bootCD v9.6 Απο εκει ετρεξα το διαγνωστικο εργαλειο της WD που τσεκαρει ολο το δισκο και μου βρηκε ενα bad sector και μου εβγαλε error code 226 οπου συμφωνα με το database της WD η εξηγηση ειναι : "Failure to relocate a sector during drive repair. The drive has to be replaced"Το κυριως προβλημα ειναι πως να κανω access στο δισκο και να κανω buck-up τα αρχεια και κατα δευτερον πως να σωσω τα windows (οσο μπορει να γινει αυτο).Οποιος εχει αντιμετωπισει παρομοιες καταστασεις ας δωσει μια χειρα βοηθειας γιατι τωρα (μετα απο κατι πειραματα που εκανα) δεν ξεκιναει να φορτωνει windows:DΕυχαριστώ εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 27, 2008 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 Αν ψάξεις στο Google θα βρεις Portable/Bootable Windows XP που Boot-αρουν απο USB. Direct Link Δεν μπορω να δωσω..για το για ευνοητους λογους.. Εναλλακτικά δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι να βγάλεις τον Σκληρο...και να κάνεις την δουλεια σε αλλο PC. Αν απογοητευτεις..απο ολα και πας για φορματ..τσεκαρε αυτο. http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Δεκέμβριος 27, 2008 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 Το κυριως προβλημα ειναι πως να κανω access στο δισκο και να κανω buck-up τα αρχεια και κατα δευτερον πως να σωσω τα windows (οσο μπορει να γινει αυτο).η πρωτη ιδεα που μου ερχεται στο μυαλό ειναι να bootαρεις με το Hiren's, και να δοκιμασεις να κανεις clone τον δισκο σε καποιον εξωτερικο με USB (εαν τον αναγνωριζει). Δεν ξερω αν το acronis που περιεχεται μεσα στο Hiren's μπορει να δει εναν εξωτερικο δισκο. (δεν εχω και κανεναν προχειρο να δοκιμασω)αλλη λυση ειναι κατι portable XP που ειχε παρει το ματι μου, για να μπουταρεις παλι απο το φλασακι και να δοκιμασεις να σωσεις τιποτα. Δεν εχω δοκιμασει καμια απο τις 2 πιθανες λυσεις οποτε εαν καποιος αλλος εχει δοκιμασει κατι ας δωσεις προτεραιότητα στην απαντηση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 27, 2008 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 η πρωτη ιδεα που μου ερχεται στο μυαλό ειναι να bootαρεις με το Hiren's, και να δοκιμασεις να κανεις clone τον δισκο σε καποιον εξωτερικο με USB (εαν τον αναγνωριζει). Δεν ξερω αν το acronis που περιεχεται μεσα στο Hiren's μπορει να δει εναν εξωτερικο δισκο. (δεν εχω και κανεναν προχειρο να δοκιμασω) Ω ναι..το Acronis Echo Server τα κανει ολα αυτα που λεει ο Sakis.. Μια συμβουλη γιατι την εχω πατησει πολλες φορες...τα Acronis εχουν καποιο σκαλωμα με τις εκδοσεις ..οποτε καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις την ιδια εκδοση και για το Backup και για την αναγνωση του image. Πχ μην κανεις image με το Acronis Echo Server και πας να διαβασεις το image με την Home/Free. Θα σε βοηθησει και αυτο. http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1865 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 27, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 thank's george για την γρηγορη απαντηση. αν βρηκες καποιο καλο Link στειλε μου το με pm. Να ξυλωσω το δισκο ηταν η πρωτη μου επιλογη αλλα μια βιδουλα που πρεπει να βγει ειναι καλα κρυμμενη κατω απο ενα sticker που λειτουργει ως εγγυηση. To format δεν το γλυτωνω αλλα πρεπει πρωτα να κρατησω τα αρχεια σ'ενα εξωτερικο δισκο. Θα διαβασω και τον οδηγο σου γιατι οπως φαινεται θα τον χρειαστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 27, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. Ξεκινησα να κατεβαζω το Windows XP LIVE USB Edition (με τη βοηθεια του georgevasil) και θα επιχειρησω ετσι να λυσω το προβλημα. Τα θετικα της υποθεσης ειναι οτι Α) ο δισκος ειναι χωρισμενος στα 2 με τα ποιο σημαντικα αρχεια να βρισκονται στο D: και Β) κανονισα να δανειστω απο ενα γνωστο ενα εξωτερικο USB CD Drive οποτε θα εχω αυριο και δευτερο εργαλειο στη διαθεση μου χωρις να παιδευομαι με bootable usb φλασακια. Θα σας ενημερωνω για την πορεια της υποθεσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 27, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2008 Buck up επιτευχθη, τα δεδομενα κρατηθηκαν. Υλικα: Συμβουλες του GeorgeVasil Windows XP LIVE USB edition 2008 (τα βλαμμενα ηταν στα γερμανικα και δεν καταλαβαινα τπτ) Ενα φλασακι 512ΜΒ ενας εξωτερικος δισκος Ευχες για να δουλεψει το κολπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Δεκέμβριος 28, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2008 Με τη βοηθεια ενος τετοιου εργαλειου περασα και τα windows απο το recovery dvd της msi. Συνδεσα πανω του ενα παλιο εσωτερικο DVD και το ειδε κανονικα απο το usb. ετσι λυθηκε και αυτο το προβλημα χωρις να υπαρξουν απωλειες. ευχαριστω ολα τα παιδια για τις απαντησεις, καλες γιορτες να εχουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.