schumifer Ιούνιος 4, 2007 #701 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2007 Απεγκατάσταση, updatedb, locate , rm .Μετά πήγα για εγκατάσταση. Αλλά τζίφος δεν έβρισκε στο repo το .deb. Το βρήκα μόνος μου το κατέβασα και όλα ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Ιούνιος 25, 2007 #702 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 Χαιρετώ! Μετά από πολλούς μήνες άνοιξα το λαπτοπι με το kubuntu. Ο η/υ είναι με Ρ4 και έχω τα εξής προβλήματα : δεν έχω ήχο, η κάρτα onboard προφανώς. Επίσης δεν μπορώ να βρω χοτκι να αλλάζω από ελληνικά σε αγγλικά παρά μόνο με το ποντίκι Τέλος αφού έφαγα ν ώρες να καταφέρω να δω βιντεάκια απο youtube στο firefox-swiftfox μια παίζουν μια κολλάει το σύμπαν ( Αυτααααααααά! Θενξ προκαταβολικά Ξέχασα το πιο σημαντικό : πώς μπορώ να ρυθμίζω τα κουμπιά 4-5 του ποντικιού; είναι μαρτύριο το σερφάρισμα -mouse=intelli 3 ) Thnx again. υ.γ. υπάρχει καμια εντολή αντίστοιχη της dxdiag που να βγάζει σε ενα τεξτακι ότι έχει ο η/υ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 26, 2007 #703 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2007 Για την κάρτα ήχου και τον ήχο πρέπει να δούμε αρχικά αν την έχει "δει", αν έχει φορτώσει το κατάλληλο module για αυτή και τέλος αν είναι κατά λάθος muted. Σε μία κονσόλα ως root γράψε τις εξής εντολές:lspcilsmodκαι τέλος τρέξε και το alsamixer να βεβαιωθείς ότι οι φέτες είναι σε κανονικό επίπεδο έντασης και δεν είναι στο mute.Για τα Ελληνικά -> http://members.hellug.gr/djart/articles/grlinux/grlinux.html#toc3Για τα βιντεάκια μη βάλεις το swftfox, είχα και εγώ προβλήματα μαζί του, καλύτερα βάλε της adobe τον flash player.Για τα κουμπάκια του ποντικιού μία αλλαγή στο /etc/X11/xorg.conf στην ενότητα του ποντικιού στο πεδίο του προτοκόλλου σε microsoft ή auto θα διορθώσει την κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 6, 2007 #704 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2007 Μόλις έπεσα σε ένα κουφό πρόβλημα για το οποίο ακόμα δεν έχω βρει λύση... Ύστερα από εγκατάσταση του Google Earth στο Laptop με Kubuntu 7.04 μετά από restart όταν φορτώνει το kde δεν ανταποκρίνεται το πληκτρολόγιο... μπορεί να μην έχει σχέση το Google Earth βέβαια, αλλά δεν ξέρω αν πήγε και άλλαξε κάτι στα settings... To περίεργο είναι ότι το πληκτρολόγιο σε terminal δουλεύει κανονικά, ακόμα και στο gui Login του Kubuntu, μόλις όμως τρέξει το kde είναι σαν να μην υπάρχει... Έλεγξα το xorg.conf και είναι μια χαρά... μάλιστα έφτιαξα άλλο ένα user ώστε να δω τι γίνεται και... ο δεύτερος user έχει κανονικά πληκτρολόγιο, που σημαίνει ότι το xorg είναι σωστό... Λογικά κάτι πρέπει να έχει γίνει στα settings από το /home/jaco account (δηλαδή τον πρώτο) τα οποία τρέχει με το kde... Όσο και να έψαξα και να σύγκρινα τα settings (.kde/ κτλ) δεν βρήκα κάποια διαφορά εκτός από τα fonts το οποίο είναι λογικό... Έχει κανείς καμιά ιδέα ή του έχει τύχει κάτι παρόμοιο...??? Μέχρι στιγμής η μόνη λύση που μου έρχεται είναι να σβήσω τον user και να φτιάξω καινούργιο, αλλά είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω...!!! Edit: [sOLVED] Παρόλο που είχα κάνει εκτεταμένο search στο google και δεν βρήκα τίποτα, τελικά από τύχη έπεσα σε αυτό: http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=115884 Δεν ξέρω αν είναι bug ή αν ενεργοποίηθηκε από κάποιο συνδυασμό keys, αλλά κάνοντας uncheck το "Use slow keys" στο System Settings -> Accessibility -> Keyboard Filters, όλα δουλεύουν ρολόι... Είναι από τα προβλήματα που μετά από τόσες ώρες ψάξιμο σε ένα σωρό files και παραμέτρους, λύνεται με δυο κλικ και θέλεις να σπάσεις το ριμάδι..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 12, 2007 #705 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 Μπορώ να έχω εντελώς ξεχωριστά virtual desktops στον kde? Εννοώ ,όταν είμαι στο 1 να μη βλέπω πουθενά τα παράθυρα που υπάρχουν στο δύο.ΠΟΥΘΕΝΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 12, 2007 #706 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 ναι μπορείς. Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις και θα το βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 12, 2007 #707 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 Faaaaaaaaak ήταν στο kcontrolάτιμα kubuntuThanks ρε trendy που απαντάς ακόμη και σε τέτοιες ερωτήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 13, 2007 #708 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2007 Σιγά το πράγμα, κι εγώ έτσι το έχω άλλωστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 13, 2007 #709 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2007 Σωστός. Δεν είανι κάτι δύσκολο. Καιρό τώρα λέω, έλα μωρέ μη ρωτήσεις και γίνεις ρεζίλι, απλό θα είναι κοίτα τις ρυθμίσεις. Τόσο καιρό όμως δεν είχα κοιτάξει στο kcontrol!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo1977 Σεπτέμβριος 3, 2007 #710 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 παιδιά υπάρχει περίπτωση με κάποιο live cd να δω σκληρούς φορμαρισμένους σε ntfs και αν ναι πως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 3, 2007 #711 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από weirdo1977 pedia uparxei periptosh me kapio live cd na dw sklhrous formarismenous se ntfs kai an nai pos ? Υπάρχει περίπτωση να το ξαναγράψεις στα Ελληνικά γιατί τα greeklish απαγορεύονται;OK δεκτόν, αλλά θα σε παρακαλέσω να τα κάνεις edit μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo1977 Σεπτέμβριος 3, 2007 #712 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 συγγνώμη, απλά στο pc που είμαι δεν έχει ελληνικά, αν δεις δεν έχει άλλο post μου σε greeklish.ξανά συγγνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 3, 2007 #713 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Με οποιοδήποτε live-cd μπορείς να δεις ntfs partitions, καθότι υποστηρίζεται στους σύγχρονους kernels. Αυτό που παίζει είναι αν θα υποστηρίζει εγγραφή στο ntfs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weirdo1977 Σεπτέμβριος 3, 2007 #714 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 με το ubuntu που δοκίμασα δεν είχα πρόσβαση, ενώ με το kubuntu δεν μπόρεσα καν να τους βρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 3, 2007 #715 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από weirdo1977 με το ubuntu που δοκίμασα δεν είχα πρόσβαση, ενώ με το kubuntu δεν μπόρεσα καν να τους βρω Και γω με ubuntu live cd δεν ειχα προσβαση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Σεπτέμβριος 3, 2007 #716 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Οι live cd εκδόσεις δεν έχουν όλες τις δυνατότητες εγκατεστημένες, οπότε ορισμένες θα πρέπει να τις εγκαταστήσεις με το apt-get και ας είναι live έκδοση αν έχεις πρόσβαση στο δίκτυο η εγκατάσταση θα γίνει κανονικά...Αν δεν σου δίνει από μόνο του πρόσβαση σε ntfs τότε από το add programs δώσε στο search "ntfs" και εγκατέστησε το ntfs-3g... ή δώσε$sudo apt-get install ntfs-3g εναλλακτικά δες και ΕΔΩ πως θα κάνεις mount το windows partition... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 3, 2007 #717 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Παιδιά όταν δε σας δουλεύει κάτι, κάνετε τον κόπο να γράψετε τι κάνατε και το λάθος που σας έβγαλε. Σε αντίθεση με τα windows, εδώ τα μηνύματα λάθους σημαίνουν κάτι και μπορούμε να βγάλουμε ένα νόημα. Το ntfs-3g είναι για να υποστηρίζεται η εγγραφή σε ntfs partition. Το kernel module αρκεί για να διαβάσουμε έστω ένα ntfs partition και να γράψουμε υπο προϋποθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Δεκέμβριος 7, 2007 #718 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 εχω τα suse linux 10.3 επαιζα με κατι ρυθμισεις και αλλαξα σα μακακας το τι ποντικι εχω βαλει και τωρα δε μου παιζει...με πληκτρολογιο καποια συντομευση ή τελος παντων καποιο μονοπατι για να παω και να το ρυθμισω παλι????? και κατι ακομα. δεν εχω ιντερνετ....τι ρυθμισεις πρεπει να κανω και που??? στο dsl? στο network?που?? και τι? πολυ τεχνικους ορους εχει...δικτυα εχω του χρονου δε τα ξερω ακομα αυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 7, 2007 #719 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 xorgcfg , xorgconfig δοκίμασε με αυτά τα 2 command lines να ξαναεντοπίσεις το σωστό τύπο ποντικιού που έχεις. Το αρχείο που περιέχει την πληροφορία για το ποντίκι και γενικά για το γραφικό περιβάλλον είναι το /etc/X11/xorg.confΤο κάνεις edit και διορθώνεις τα λάθη εκεί μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Δεκέμβριος 7, 2007 #720 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2007 το εκανα αλλα παλι δε βουλεβε... τεσπα. το εκανα παλι εγκατασταση. μιση ψριτσα. δεν ειχα κανει τιποτα ετσι κιαλλιως χτες το εβαλα πρωτη φορα.... δεν εχω ιντερνετ ομως ρε γαμωτο... τι ρυθμιζουμε?? βασικα που? το dsl που εχει ειναι για μοντεμ??? εγω εχω ρουτερ. που ρυθμιζω? στο network? και τι βαζω? οπως τα βλεπω στις ρυθμισεις στ vista??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.