trendy Ιούνιος 27, 2006 #541 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Το τηλεκοντρόλ δε "μιλάει" κατ'ευθείαν στην κάρτα τηλεόρασης; Αν ναι τότε δεν καταλαβαίνω σε τι χρειάζεσαι να υπάρχει συμβατότητα με το λειτουργικό. Μόνο αν θέλεις να χειρίζεσαι τον υπολογιστή μέσω του τηλεκοντρόλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούλιος 2, 2006 #542 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2006 Καλησπερα παιδια! εχοντας ubuntu breezy-dapper ξανα εχω προβληματα με την intel onboard καρτα υχου by untel ετσι προσπαθησα να τρεξω την alsaconf ομως δεν υπαρχει στο συστημα..οποτε προσπαθησα να τη εγκαταστησω μεσω apt ετσι παιρνω το εξης : root@santa:/home/santa# apt-get install libasound2 alsa-utils alsa-oss Reading package lists... Done Building dependency tree... Done libasound2 is already the newest version. alsa-utils is already the newest version. alsa-oss is already the newest version. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/main Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory) W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_restricted_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory) W: You may want to run apt-get update to correct these problems root@santa:/home/santa# σχεδον σε οτι παω να εγκαταστησω βλεπω το παραπανω ακομα και οταν τρεχω το apt-get update βουβο και παλι το λινουξ :turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 3, 2006 Author #543 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2006 apt-get -f updateapt-get -f installΔες ποια πακέτα έχουν conflict.Εν ανάγκη, dpkg -r onomapaketou, apt-get install toallopaketo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Ιούλιος 3, 2006 #544 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz [Σήμερα, στις 00:27] Καλησπερα παιδια!εχοντας ubuntu breezy-dapper ξανα εχω προβληματα με την intel onboard καρτα υχου by untel ετσι προσπαθησα να τρεξω την alsaconf ομως δεν υπαρχει στο συστημα..οποτε προσπαθησα να τη εγκαταστησω μεσω apt ετσι παιρνω το εξης :.....σχεδον σε οτι παω να εγκαταστησω βλεπω το παραπανω ακομα και οταν τρεχω το apt-get update Τρέξε apt-get update σαν root (να είσαι συνδεδεμένος στο internet) και δοκίμασε με το Synaptic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούλιος 4, 2006 #545 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris apt-get -f updateapt-get -f installΔες ποια πακέτα έχουν conflict.Εν ανάγκη, dpkg -r onomapaketou, apt-get install toallopaketo. για το δευτερο παιρνω αυτο :root@santa:/home/santa# apt-get -f installReading package lists... DoneBuilding dependency tree... Done0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/main Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packa ges (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_restricted_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: You may want to run apt-get update to correct these problemsroot@santa:/home/santa#Aνοιγοντας το Synaptic πηρα το αλλο ...W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/main Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_restricted_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)Mερικες φορες ανοιγοντας την κονσολα και προσπαθοντας να εγκαταστησω κατι βλεπω και τουτο :E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it????edit:solved. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Ιούλιος 27, 2006 #546 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Παιδες χαιρετω.Νεος στο linux.Να ρωτησω.Κατεβασα Ubuntu 6,06.Οταν κανει boot μου μενει στο "uncompressing linux....ok,booting the kernel".Εχει κανεις καμια ιδεα γιατι μπορει να κολαει?Πριν λιγο δοκιμασα το 5,10 Live cd και ετρεξε κανονικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 27, 2006 #547 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Μπορεί ο kernel που φορτώνει να έχει κάποια παράμετρο που δεν τη σηκώνει το σύστημά σου. Επιπλέον μπορεί να ήταν κάπου χαλασμένο το cd του 6.06. Του έκανες md5hash στο iso ή check το cd αφού το έκαψες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Ιούλιος 28, 2006 #548 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 ΝΑι του εκανα.Ετρεξα και memtest.Το εβαλα και σε αλλο pc Και επαιξε κανονικα.Επισης να πω οτι αυτο το pc ετρεχε xp πριν.Ειναι ενας P3 στα 600 me 348 ram.Any ideas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 29, 2006 #549 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Απλώς μία ιδέα... δοκίμασε να ξεκινήσεις bootάροντας χωρίς acpi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούλιος 30, 2006 #550 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2006 Μια άλλη ιδέα.....βάλε Gentoo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 22, 2006 #551 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2006 Ξέρει κανείς σε ποιο φάκελο μπορώ να βρω τα bookmarks/αγαπημένα του Mozilla στα Ubuntu 6.0.6; Έκανα partition, γιατί δεν μπορούσα να κάνω σωστή εκκίνηση, αλλά δεν μπορώ να τα βρω, ώστε να πάρω τα αρχεία μου από την αρχική εγκατάσταση. Κάθε τόσο μου βγάζει μήνυμα για κάποιο τερματικό Χ και δεν μπορώ να κάνω εκκίνηση. Είναι ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ να κάνω συνέχεια εγκατάσταση των Ubuntu και να παίρνω τα παλιά μου αρχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Αύγουστος 22, 2006 #552 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ΣτοΠαράΠέντε Ξέρει κανείς σε ποιο φάκελο μπορώ να βρω τα bookmarks/αγαπημένα του Mozilla στα Ubuntu 6.0.6; Έκανα partition, γιατί δεν μπορούσα να κάνω σωστή εκκίνηση, αλλά δεν μπορώ να τα βρω, ώστε να πάρω τα αρχεία μου από την αρχική εγκατάσταση. Κάθε τόσο μου βγάζει μήνυμα για κάποιο τερματικό Χ και δεν μπορώ να κάνω εκκίνηση. Είναι ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ να κάνω συνέχεια εγκατάσταση των Ubuntu και να παίρνω τα παλιά μου αρχεία. Εδώ: /home/user/.mozilla/firefox/k2tw6gs8.default/bookmarkbackups Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielis Αύγουστος 22, 2006 #553 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2006 Μια που μιλάμε για Firefox, η cache του Firefox σε Linux που βρίσκεται ακριβώς (ασχέτως διανομής). Σε ποιό υποκατάλογο δηλαδή του .mozilla;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Αύγουστος 22, 2006 #554 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2006 Αρχική απάντηση από Arielis Μια που μιλάμε για Firefox, η cache του Firefox σε Linux που βρίσκεται ακριβώς (ασχέτως διανομής). Σε ποιό υποκατάλογο δηλαδή του .mozilla;; Εδώ: /home/user/.mozilla/firefox/k2tw6gs8.default/Cache (Αρκεί να μην χρησιμοποιείς root λογαριασμό και εσύ και ο παραπάνω φίλος που ζήτησε τα bookmarks, γιατί μπαίνουν στου root τους φακέλους...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saber_Rider Αύγουστος 24, 2006 #555 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Μόλις χθες εγκατέστησα για πρώτη φορά linux στον υπολογιστή μου και είμαι εντελώς άσχετος. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Έγραψα ένα απλό πρόγραμμα για C με τον emacs και το αποθήκευσα, στην συνέχεια μέσω γραμμής εντολών το έκανα compile με τον gcc χρησιμοποιώντας την εντολή ''gcc onomaarxeiou.c -lm". Απ΄ όσο ξέρω μετά δημιουργείτε ένα εκτελέσιμο αρχείο, το a.out . Γράφοντας όμως στην γραμμή εντολών a.out αντί να εκτελεστεί το πρόγραμμα μου λέει το εξής: "bash: a.out: command not found". Τι πρέπει να κάνω για να εκτελέσω το πρόγραμμα; Παρακαλώ βοηθήστε (λίγο αναλυτικά βέβαια γιατί είμαι και άσχετος από linux)!!! Η διανομή που έχω είναι Fedora 64μπιτη. :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Αύγουστος 25, 2006 #556 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 Αν θυμάμαι καλά δεν δημιουργείται το a.out αλλά το a.o, νομίζω πως θα πρέπει να κάνεις και link το object αρχείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Αύγουστος 25, 2006 #557 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 και φυσικά chmod 750 για να μπορέσεις να το τρέξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 26, 2006 #558 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2006 Προφανώς το . δεν υπάρχει στο PATH σου, οπότε είτε θα πρέπει να το προσθέσεις είτε να τρέξεις το πρόγραμμα με την εντολή "./a.out" Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 31, 2006 #559 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2006 ΧαιρετεΤελικά υπάρχει τρόπος να παίξει η Winfast 2000xp Xpert σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διανομή, ή πρέπει σώνει και καλά να την πετάξώ ?? Αν πάιζει ας μπέι κάποιος στον κόπο να πεί και το πώς αφού και εγώ τώρα ξεκινάω.ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 3, 2006 #560 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2006 ....Κανένας ?? 2 τινά συμβαίνουν: α) μάλλον δεν έκανα σωστή αναζήτηση, οπότε ζητώ συγνώμην και θα ξαναδοκιμασω. β) δεν θελετε να με στεναχωρήσετε (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.