Jump to content

Linux - Τα προβλήματά μας

sotiris

Recommended Posts

Το τηλεκοντρόλ δε "μιλάει" κατ'ευθείαν στην κάρτα τηλεόρασης; Αν ναι τότε δεν καταλαβαίνω σε τι χρειάζεσαι να υπάρχει συμβατότητα με το λειτουργικό. Μόνο αν θέλεις να χειρίζεσαι τον υπολογιστή μέσω του τηλεκοντρόλ.

• Replies 824
  • Created
  • Last Reply

Καλησπερα παιδια!

εχοντας ubuntu breezy-dapper ξανα εχω προβληματα με την intel onboard καρτα υχου by untel ετσι προσπαθησα να τρεξω την alsaconf ομως δεν υπαρχει στο συστημα..οποτε προσπαθησα να τη εγκαταστησω μεσω apt ετσι παιρνω το εξης :

root@santa:/home/santa# apt-get install libasound2 alsa-utils alsa-oss

Reading package lists... Done

Building dependency tree... Done

libasound2 is already the newest version.

alsa-utils is already the newest version.

alsa-oss is already the newest version.

0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/main Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)

W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_restricted_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)

W: You may want to run apt-get update to correct these problems

root@santa:/home/santa#

σχεδον σε οτι παω να εγκαταστησω βλεπω το παραπανω ακομα και οταν τρεχω το apt-get update

βουβο και παλι το λινουξ :turn:

:help:

Αρχική απάντηση από Santa Cruz [Σήμερα, στις 00:27]

Καλησπερα παιδια!

εχοντας ubuntu breezy-dapper ξανα εχω προβληματα με την intel onboard καρτα υχου by untel ετσι προσπαθησα να τρεξω την alsaconf ομως δεν υπαρχει στο συστημα..οποτε προσπαθησα να τη εγκαταστησω μεσω apt ετσι παιρνω το εξης :

.....

σχεδον σε οτι παω να εγκαταστησω βλεπω το παραπανω ακομα και οταν τρεχω το apt-get update

Τρέξε apt-get update σαν root (να είσαι συνδεδεμένος στο internet) και δοκίμασε με το Synaptic

Αρχική απάντηση από sotiris

apt-get -f update

apt-get -f install

Δες ποια πακέτα έχουν conflict.

Εν ανάγκη, dpkg -r onomapaketou, apt-get install toallopaketo.

για το δευτερο παιρνω αυτο :

root@santa:/home/santa# apt-get -f install

Reading package lists... Done

Building dependency tree... Done

0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.

W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/main Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_main_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)

W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packa ges (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_restricted_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)

W: You may want to run apt-get update to correct these problems

root@santa:/home/santa#

Aνοιγοντας το Synaptic πηρα το αλλο ...

W: Couldn't stat source package list ftp://us.archive.ubuntu.com breezy/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/us.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy_restricted_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)

Mερικες φορες ανοιγοντας την κονσολα και προσπαθοντας να εγκαταστησω κατι βλεπω και τουτο :

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)

E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

???

edit:solved.

• 4 weeks later...

Παιδες χαιρετω.Νεος στο linux.Να ρωτησω.Κατεβασα Ubuntu 6,06.Οταν κανει boot μου μενει στο "uncompressing linux....ok,booting the kernel".Εχει κανεις καμια ιδεα γιατι μπορει να κολαει?Πριν λιγο δοκιμασα το 5,10 Live cd και ετρεξε κανονικα..

Μπορεί ο kernel που φορτώνει να έχει κάποια παράμετρο που δεν τη σηκώνει το σύστημά σου. Επιπλέον μπορεί να ήταν κάπου χαλασμένο το cd του 6.06. Του έκανες md5hash στο iso ή check το cd αφού το έκαψες;

• 4 weeks later...

Ξέρει κανείς σε ποιο φάκελο μπορώ να βρω τα bookmarks/αγαπημένα του Mozilla στα Ubuntu 6.0.6; Έκανα partition, γιατί δεν μπορούσα να κάνω σωστή εκκίνηση, αλλά δεν μπορώ να τα βρω, ώστε να πάρω τα αρχεία μου από την αρχική εγκατάσταση. Κάθε τόσο μου βγάζει μήνυμα για κάποιο τερματικό Χ και δεν μπορώ να κάνω εκκίνηση. Είναι ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ να κάνω συνέχεια εγκατάσταση των Ubuntu και να παίρνω τα παλιά μου αρχεία.

Αρχική απάντηση από ΣτοΠαράΠέντε

Ξέρει κανείς σε ποιο φάκελο μπορώ να βρω τα bookmarks/αγαπημένα του Mozilla στα Ubuntu 6.0.6; Έκανα partition, γιατί δεν μπορούσα να κάνω σωστή εκκίνηση, αλλά δεν μπορώ να τα βρω, ώστε να πάρω τα αρχεία μου από την αρχική εγκατάσταση. Κάθε τόσο μου βγάζει μήνυμα για κάποιο τερματικό Χ και δεν μπορώ να κάνω εκκίνηση. Είναι ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ να κάνω συνέχεια εγκατάσταση των Ubuntu και να παίρνω τα παλιά μου αρχεία.

Εδώ: /home/user/.mozilla/firefox/k2tw6gs8.default/bookmarkbackups

Αρχική απάντηση από Arielis

Μια που μιλάμε για Firefox, η cache του Firefox σε Linux που βρίσκεται ακριβώς (ασχέτως διανομής). Σε ποιό υποκατάλογο δηλαδή του .mozilla;;

Εδώ: /home/user/.mozilla/firefox/k2tw6gs8.default/Cache :rolleyes:

(Αρκεί να μην χρησιμοποιείς root λογαριασμό και εσύ και ο παραπάνω φίλος που ζήτησε τα bookmarks, γιατί μπαίνουν στου root τους φακέλους...)

Μόλις χθες εγκατέστησα για πρώτη φορά linux στον υπολογιστή μου και είμαι εντελώς άσχετος. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Έγραψα ένα απλό πρόγραμμα για C με τον emacs και το αποθήκευσα, στην συνέχεια μέσω γραμμής εντολών το έκανα compile με τον gcc χρησιμοποιώντας την εντολή ''gcc onomaarxeiou.c -lm". Απ΄ όσο ξέρω μετά δημιουργείτε ένα εκτελέσιμο αρχείο, το a.out . Γράφοντας όμως στην γραμμή εντολών a.out αντί να εκτελεστεί το πρόγραμμα μου λέει το εξής: "bash: a.out: command not found". Τι πρέπει να κάνω για να εκτελέσω το πρόγραμμα; Παρακαλώ βοηθήστε (λίγο αναλυτικά βέβαια γιατί είμαι και άσχετος από linux)!!! Η διανομή που έχω είναι Fedora 64μπιτη. :giveup:

Χαιρετε

Τελικά υπάρχει τρόπος να παίξει η Winfast 2000xp Xpert σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διανομή, ή πρέπει σώνει και καλά να την πετάξώ ?? Αν πάιζει ας μπέι κάποιος στον κόπο να πεί και το πώς αφού και εγώ τώρα ξεκινάω.

ευχαριστώ προκαταβολικά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.