chriss Ιούνιος 16, 2006 #521 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 Δεν το ήξευρα, πάντως με el μου παίζει μια χαρά στο 6.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούνιος 20, 2006 #522 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz προβλημα βρηκε λυση η fedora 5 δεν υποστηριζει ntfs...σας ευχαριστω παιδια για οποια βοηθεια...αμα ελυνα και το προβλημα με τα layouts θα ηταν καποια ανακουφηση.Το τελικο συμπερασμα ειναι πως η fedora δεν ειναι linux..δυστυχως! Μην λες βλακειες... Η Fedora ειναι μια χαρα linux και έχει υποστήριξη ntfs 100% . Γραφω εναν οδηγό αν το πρόσεξες, σε λίγες μέρες θα έρθει και η ώρα το ntfs και θα δεις οτι έχω δίκαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgman Ιούνιος 21, 2006 #523 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2006 H υποστήριξη filesystems είναι στον πυρήνα και όχι στη διανομή.Απ' όσα ξέρω ο πυρήνας υποστηρίζει διάβασμα απο ntfs αλλα το γράψιμο σε ntfs είναι ψιλο-επικίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για το captiveNTFS.Δε ξέρω αν σε πιο καινούργιες εκδόσεις του πυρήνα κάνανε κάτι διαφορετικό...Η τελευταία εκδοση που είδα είναι η 2.6.15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 22, 2006 #524 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Paragon NTFS, commercial product και παίζει ΤΕΛΕΙΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Ιούνιος 22, 2006 #525 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Καλημέρα σε όλους, εχω το εξής θέμα σε Ubuntu 6.06 i386 που έστησα για δοκιμή (δεν έχω ασχoληθεί με linux πολύ). Θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα τηλεόρασης που έχω (PixelView PlayTV Pro) για να βλέπω. Μετά από σχετικό ψάξιμο κατέβασα το tvtime και άλλο ένα πρόγραμμα, το θέμα είναι οτι πρέπει να έχω εγκατεστημένο το module bttv που διάβασα οτι υπάρχει στον πυρήνα από εκδόσεις 2.χ και πάνω. Πως μπορώ να δώ αν υπάρχει και εάν είναι ενεργοποιημένο; Αν δεν είναι πως μπορώ να το ενεργοποιήσω; Τα περισσότερα howto που βρήκα λένε απλώς πρέπει να το έχεις φορτωμένο αλλά δεν εξηγούν παραπάνω. Συγνώμη αν είναι χαζό αυτό που ρωτάω αλλά είμαι noob στο Linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 22, 2006 #526 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Με το paragon έπαθα ζημιά... Μου έξανε corrupt to mft του εξωτερικού δίσκου και αναγκάστικα να κάνω data recovery πού δεν μου τα ανέκτησε και όλα και επιπλέον χρειάστηκε και format γιατί δεν μπορύσα να διαγράψω με τίποτα τον corrupt φάκελο... Γιαυτό προσοχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Ιούνιος 22, 2006 #527 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Μην χρησιμοποιείτε ακόμα λύσεις για το NTFS από Linux...και κυρίως μην το κάνετε σε αρχεία σημαντικά...Ακόμα δεν έχει δωθεί πλήρης υποστήριξη...Φτιάξτε ένα partition FAT32 και κάντε από'κει την δουλειά σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 22, 2006 #528 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 Eλα όμως που σε 300άρη δίσκο το fat32 δεν τα πάει και τόσο καλα... και σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις partition, γιατί θές να γράφεις σε όλους τους δίσους σου και όχι να μπαινοβγάινεις στα win για να μεταφέρεις δεδομένα απο το ¨τεμπ¨ δίσκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιούνιος 22, 2006 #529 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2006 για μεγαλους εξωτερικους δισκους και linux υπαρχει το κολπο fat32 ανα π.χ. 100gbme 2-3 partition Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 24, 2006 #530 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Efialtis Καλημέρα σε όλους, εχω το εξής θέμα σε Ubuntu 6.06 i386 που έστησα για δοκιμή (δεν έχω ασχoληθεί με linux πολύ). Θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα τηλεόρασης που έχω (PixelView PlayTV Pro) για να βλέπω. Μετά από σχετικό ψάξιμο κατέβασα το tvtime και άλλο ένα πρόγραμμα, το θέμα είναι οτι πρέπει να έχω εγκατεστημένο το module bttv που διάβασα οτι υπάρχει στον πυρήνα από εκδόσεις 2.χ και πάνω. Πως μπορώ να δώ αν υπάρχει και εάν είναι ενεργοποιημένο; Αν δεν είναι πως μπορώ να το ενεργοποιήσω; Τα περισσότερα howto που βρήκα λένε απλώς πρέπει να το έχεις φορτωμένο αλλά δεν εξηγούν παραπάνω. Συγνώμη αν είναι χαζό αυτό που ρωτάω αλλά είμαι noob στο Linux cd /usr/src/linux make menuconfig Δεν θυμάμαι σε ποιο μενου ειναι αλλα θα δεις κάτι σχετικό με drivers κλπ Αν δεν είναι ενεργοποιημένο θα πρέπει να κάνεις compile ton kernel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nounoukos Ιούνιος 24, 2006 #531 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2006 καλησπερα μαστορια, ειστε η τελευταια μου ελπιδα για να ξεφυγω απο τα :sick: γουιντοους..Εχω εγκαταστησει suse 10.1 , ubuntu 5.10 , mandriva 2006.0 , suse 9 , redhat , και δεν ξερω κι εγω πιοα αλλη διανομη.. !!Το προβλημα ειναι παντα το ιδιο: Παγωνουν.μολις ανοιξω ενα παραθυρο, η τον μπροουσερ, τελος.Ανεβαζει στροφες το ανεμιστηρακι και παγωνει το πληκτρολογιο.Το μονο που κουνιεται ειναι ο δεικτης του ποντικιου..Η μονη λυση ειναι χειροκινητο ρεσταρτ.Εχω ψαξει παρα πολυ πριν ποσταρω αλλα επειδη δεν μπορεσα να δουλεψω καθολου τα linux λογω του οτι κολλανε οποια διανομη κι αν βαλω, ξερω πολυ λιγα πραγματα. Εως καθολου. Το προβλημα απο οτι εχω καταλαβει ειναι η καρτα της nvidia.Μηπως καποιος μπορει να μου δωσει οδηγιες βημα-βημα για να μπορεσω να εγκαταστησω τον οδηγο μηπως και φτιαξει; gforce5200 εχω. Τωρα εχω περασμενα τα redhat.please help..:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούνιος 24, 2006 #532 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2006 Βρε μπας και εχεις μητρικη Made in Redmond ? Πραγματικα δεν ξερω φιλε μου, κατι με το hardware σου παιζει... δεν ξερω να σε βοηθησω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 24, 2006 #533 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από EfialtisΠως μπορώ να δώ αν υπάρχει και εάν είναι ενεργοποιημένο; Αν δεν είναι πως μπορώ να το ενεργοποιήσω; Τα περισσότερα howto που βρήκα λένε απλώς πρέπει να το έχεις φορτωμένο αλλά δεν εξηγούν παραπάνω. Συγνώμη αν είναι χαζό αυτό που ρωτάω αλλά είμαι noob στο Linux Τρέξε το lsmod και θα σου βγάλει ένα κατεβατό από modules που έχουν φορτωθεί. Αν δεν είναι μέσα σε αυτά δοκίμασε να το φορτώσεις με modprobe bttv. Αν σου πει ότι δεν υπάρχει πρέπει να το φτιάξεις είτε μέσα στον kernel είτε εξωτερικά ως module. Στο "make menuconfig" από το κεντρικό φάκελο που περιέχει τα sources του kernel σου πας Device drivers - Multimedia Devices - <M> Video for Linux - <M> BT848 Video For Linux. Όπου έχω το <Μ> θα πατάς το Μ για να στο κάνει module. Όταν το κάνεις αυτό κάνεις διαδοχικά exit μέχρι να βγεις και να σε ρωτήσει αν θέλεις να σώσεις, λες ναι, βγαίνεις, τρέχεις "make && make modules_install & make install" και λογικά είσαι έτοιμος. Nounoukos μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιο power management. Δεν εντοπίζει σωστά κάποια θερμοκρασία στο σύστημα, το bios δίνει εντολή να ανέβουν οι στροφές του ανεμιστήρα για να πέσει η θερμοκρασία και κατόπιν κολλάει για να αποφύγει το κάψιμο. Θα σου πρότεινα να bootάρεις με απενεργοποιημένα τα acpi - apm για αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nounoukos Ιούνιος 25, 2006 #534 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2006 trendy αυτο που λες στεκει αψογα σαν εξηγηση! Απο το bios μπορω να απενεργοποιησω αυτο το acpi - apm? Σε παρακαλω, πες μου δυο πραγματακια παραπανω γιατι δεν θα αντεξω αλλα windows... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 25, 2006 #535 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2006 Νομίζω ότι μπορείς. Βρες στο bios οτιδήποτε έχει σχέση με τις θερμοκρασίες του συστήματος και ρύθμισέ το να μην κλείνει τον υπολογιστή. Επίσης απενεργοποίησε τις ρυθμίσεις του power save και βλέπουμε. Αν ξανακάνεις εγκατάσταση βεβαιώσου ότι δεν τρέχεις κάτι σε acpi-apm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 26, 2006 #536 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Στο boot/brub γράψε acpi=off και έτσι θα απενεργοποιηθεί η επιλογή acpi απο το λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Ιούνιος 26, 2006 #537 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Trendy/Chriss ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα την έχω ρυθμίσει και με το tvtime έχω εικόνα αλλά δεν έχω ήχο. Από όσο έψαξα στα ubuntu forums λένε για το καλώδιο με το line-in της κάρτας ήχου αλλά σε μένα δεν ισχύει επειδή στα ΧΡ έχω ήχο. ’λλη περίπτωση είναι το volume και mute από το πάνελ του ήχου. Δοκίμασα και με το aumix αλλά όλα δείχνουν κανονικά. Αν υπάρχει καμιά ιδέα ευπρόσδεκτη... :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 26, 2006 #538 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Το ότι στα XP εχεις ήχο δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί τα xp να κάνουν digital extraction ενώ στο linux να χρειάζεται αναλογικό καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Ιούνιος 26, 2006 #539 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Ισως δεν ήμουν σαφής αλλά τα έχω συνδεδεμένα με το καλώδιο και στα ΧΡ αν παίζω με το line-in της κάρτας ήχου επηρεάζω τον ήχο του καναλιού της τηλεόρασης. Οπότε θεωρώ οτι οι συνδεση είναι σωστή και μέσω αυτής έχω ήχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Ιούνιος 26, 2006 #540 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2006 Update: Βρήκα τη λύση και πλέον έχω ήχο στο tvtime. Τώρα θα προσπαθήσω να δουλέψει το τηλεκοντρόλ του tuner. Στο device manager δεν βλέπω να το έχει ως κάποια input συσκευή πέρα από το κανονικό πληκτρολόγιο. Θα ψάξω λίγο στα forums μήπως βρω κάτι και θα επανέλθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.