trendy Ιούνιος 1, 2006 #501 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 α)xorg.conf Section "InputDevice" Identifier "Keyboard1" Driver "kbd" Option "Protocol" "Standard" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "us,gr" Option "XkbVariant" "basic,extended" Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll,compose:ralt"EndSectionΑλλάζει με alt_shift, στα ελληνικά ανάβει το λαμπάκι scroll lock.Επίσης αν έχεις KDE και θέλεις να φαίνεται το εικονίδιο της γλώσσας θα πας Control Center-Regional & Accessibility - Keyboard layouts (βαζεις το gr με extended variant) και στο Keyboard Shortcuts αποδίδεις κάποιο συνδυσμό εκτός του alt-shift για την αλλαγή του keyboard layout.β) mount /dev/sda1 /mtn/sda1 με την προϋπόθεση να υπάρχει ο φάκελος /mnt/sda1 ή όπου αλλού θέλεις.Επίσης να είναι φορτωμένο το κατάλληλο module για το fs που θα κάνεις mount αν δεν υποστηρίζεται στον kernel σου. Το HPFS είναι ένα FS της Hewlett Packard, αλλά δε σε νοιάζει και πολύ, εσύ ntfs module θα φορτώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 2, 2006 #502 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Να προσθέσω ότι αν βάλεις το kkbswitch θα έχεις ΚΑΙ σημαιάκι να σου δείχνει την γλώσσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούνιος 2, 2006 #503 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 a) Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "Protocol" "Standard" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "us,gr" Option "XkbVariant" "basic,extended" Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll,compose:ralt" EndSection (εξακολουθει να μην θελει να δουλεψει..) b)mount: unknown filesystem type 'ntfs' "το ιδιο παιρνω και για "vfat" kernel : 2.6.15-1.2054_FC5 μηπως πρεπει να το κανω κανενα update μηπως λυθουνε ολα τα προβληματα μου? :confused: :confused: :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 2, 2006 #504 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 a) Απενεργοποίησε τα layouts του KDE mount -t ntfs -o ro /dev/sda1 /mnt/sda1 δεν παίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούνιος 2, 2006 #505 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 a)χαμπαρι δεν περνει και δεν μπορω να καταλαβω για πιο λογω παραμενει απενεργοποιημενο εκανα και ενα update του fc5 και ειμαι πλεον στον kernel 2.6.16-1.2122_FC5.. κατι δεν παει καλα με τις ρυθμισεις του fstab μαλλον παιρνω το παρακατω root@localhost etc]# mount /dev/sda1 mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1, missing codepage or other error In some cases useful info is found in syslog - try dmesg | tail or so ή mount: unknown filesystem type 'ntfs' οι ρυθμισεις μου του fstab ειναι οι εξης: LABEL=/ / ext3 defaults 1 1 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 LABEL=SWAP-sda7 swap swap defaults 0 0 /dev/sda1 /mnt/sda1 ntfs users,owner,ro,umask=000 0 0 μεσα στο /mnt εχω κανει καταλογο sda1 ψαχνω απο google πως να το δηλωσω για ntfs μεσα στο fstab or mtab και δεν γινετε τιποτε παιρνω ολο τα παραπανω... ps [stupid question=on] Μηπως δεν υποστηριζει ntfs mount και αυτος ο kernel?[/stupid question] Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 2, 2006 #506 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Χεσε το fstab, δώσε την εντολή με το χέρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 2, 2006 #507 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Εισαι σίγουρος ότι ο kernel υποστηρίζει ntfs partitions? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούνιος 2, 2006 #508 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 δεν ειμαι 100% sure αν υποστηριζει αλλα δεν ξερω και απο που μπορω να το δω αποτι αλλη αμα δεν εχω καταχωρηση στο fstab μου δινει πως δεν υπαρχει καταχωρηση στο fstab οποτε η κολοκυθια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούνιος 2, 2006 #509 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz [Χθες, στις 23:09] Hi παιδια εχω καποια αρκετα σπαστικα προβληματα με την μικρη Φεδορα 5 "που να μην σωσει να δει παραπανω¨λολ...και ζητω την συμβουλη/βοηθεια σας.α)στα keyboard layouts εχω επιλεξει να εχω δυο γλωσσες Αγγλικα/Ελληνικα ..στο xkb options βαζω enable και alt+shift changes group δινω apply ωστοσω κανενας συνδιασμος πληκτρων δεν μου δουλευει οποτε και αλλαζω γλωσσες με το ποντικι κατω απο το εικονιο της μπαρας "αισχος" λολβ)αφου δωσω /sbin/fdisk -l σαν root βλεπω το εξης /dev/sda1 * 1 3902 31342783+ 7 HPFS/NTFS/dev/sda2 3903 19457 124945537+ f W95 Ext'd (LBA)/dev/sda5 3903 12655 70308441 7 HPFS/NTFS/dev/sda6 12656 17619 39873298+ 7 HPFS/NTFS/dev/sda7 17620 17881 2104483+ 82 Linux swap / Solaris/dev/sda8 17882 19457 12659188+ 83 Linuxi)πως μπορω να κανω καποιο απο αυτα mount?ωστοσο ολες οι προσπαθειες μου για να κανω mount καποια απο τα sda επεσε εξω..ii(τι στο καλο ειναι αυτο το HPFS?)Ειμαι σε σημειο που το google το εχω κανει γκομενα και η υπομονη μου λεει να παω στο thelab για να δω φως.Οποια παρατηρηση θα ειναι δεκτη και θα ειμαι ευνομων. Φιλικα Μήπως έχεις πρόβλημα επειδή είναι σε extended partition Fat 32?Δοκίμασες κανονικά partitions? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούνιος 2, 2006 #510 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 προβλημα βρηκε λυση η fedora 5 δεν υποστηριζει ntfs...σας ευχαριστω παιδια για οποια βοηθεια...αμα ελυνα και το προβλημα με τα layouts θα ηταν καποια ανακουφηση.Το τελικο συμπερασμα ειναι πως η fedora δεν ειναι linux..δυστυχως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Ιούνιος 3, 2006 #511 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 hot plug iPod!!!! :woot: way to gooooo novelllll Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 3, 2006 #512 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Αν κάνεις recompile τον kernel θα μπορείς να έχεις υποστήριξη ntfs.Επίσης δοκίμασε τις παρακάτω εντολέςcd /usr/X11R6/lib/X11/xkb/symbols/pcln -s gr elμήπως είναι κατάλοιπο της αλλαγής των ελληνικών από el σε gr στον Χ 6.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 3, 2006 #513 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz προβλημα βρηκε λυση η fedora 5 δεν υποστηριζει ntfs...σας ευχαριστω παιδια για οποια βοηθεια...αμα ελυνα και το προβλημα με τα layouts θα ηταν καποια ανακουφηση.Το τελικο συμπερασμα ειναι πως η fedora δεν ειναι linux..δυστυχως! ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ τα layouts από το KDE!!!! Τα Ελληνικά δεν χρειάζονται τα layouts, αρκεί το setarisma στο X.org.Αντι να κάνεις re-compile τον kernel, δοκίμασε το captive.ntfshttp://www.jankratochvil.net/project/captive/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιούνιος 3, 2006 #514 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Παίδες οι 32b από τις 64b παρουσιάζουν διαφορές κατά την εγκατάσταση-χρήση ή απλώς κάνουν κάποιο utilize OS λόγω του πυρήνα; UBUNTU 6.06 ή KUBUNTU να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Ιούνιος 3, 2006 #515 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Οι 32 με τις 64 δεν έχουν άλλες διαφορές.Απλά οι 64 δεν έχουν πλήρη υποστήριξη πχ από το flash-player(αν και αυτό απ'ότι έχω ακούσει λύνεται) και κάτι τέτοια προβλήματα.Καλύτερα βάλε Ubuntu γιατί είναι σταθερότερο και αν θέλεις και KDE το κατεβάζεις από το Internet(αρκεί βέβαια να έχεις γρήγορη σύνδεση,γιατί είναι αρκετά MB)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούνιος 3, 2006 #516 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 01:46] Αν κάνεις recompile τον kernel θα μπορείς να έχεις υποστήριξη ntfs.Επίσης δοκίμασε τις παρακάτω εντολέςcd /usr/X11R6/lib/X11/xkb/symbols/pcln -s gr elμήπως είναι κατάλοιπο της αλλαγής των ελληνικών από el σε gr στον Χ 6.9 μετα τον φακελο X11R6 ακουλουθει ο μονος φακελος "bin" & οχι lib... Προς chriss τα kde layouts το εβγαλα απο την πρωτη στιγμη...και εξακολουθει να μην λειτουργει ακομα και με τις ρυθμισεις του xorg..Το Captive δεν το δοκιμασα ακομα αν και το link δινει με μια γρηγορη ματια rpm του fc4... Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 4, 2006 #517 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από Snips Παίδες οι 32b από τις 64b παρουσιάζουν διαφορές κατά την εγκατάσταση-χρήση ή απλώς κάνουν κάποιο utilize OS λόγω του πυρήνα; UBUNTU 6.06 ή KUBUNTU να βάλω; Οι 64bιτ έχουν binaries compiled για 64bit επεξεργαστές, κατά τ'άλλα είναι το ίδιο πράγμα, για να μπορέσεις να τρέξεις και 32bit προγράμματα, το κανονίζει η διανομή σου. Με το flash υπάρχει ένα θεματάκι.......Για μένα, KUBUNTU!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούνιος 4, 2006 #518 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz μετα τον φακελο X11R6 ακουλουθει ο μονος φακελος "bin" & οχι lib... Προς chriss τα kde layouts το εβγαλα απο την πρωτη στιγμη...και εξακολουθει να μην λειτουργει ακομα και με τις ρυθμισεις του xorg..Το Captive δεν το δοκιμασα ακομα αν και το link δινει με μια γρηγορη ματια rpm του fc4... Φιλικα -----------xorg.confSection "InputDevice" # generated from default Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "AutoRepeat" "500 30" Option "XkbModel" "pc104" Option "XkbLayout" "us,el" Option "XkbVariant" "nodeadkeys" Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"EndSection ΠΡΟΣΟΧΗ: Το us,gr που έχει στο παραπάνω post δεν μου φαίνεται σωστό, "us,el" είναι αυτό που δουλεύει σε μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 15, 2006 #519 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2006 Βασικά στον X.org θυμήθηκαν στην έκδοση 6.9 να γυρίσουν το el σε gr. Σε μένα δεν έπαιζε μόλις έκανα την αναβάθμιση οπότε χρειάστηκε το symbolic link που έδωσα πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούνιος 15, 2006 Author #520 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Βασικά στον X.org θυμήθηκαν στην έκδοση 6.9 να γυρίσουν το el σε gr. Σε μένα δεν έπαιζε μόλις έκανα την αναβάθμιση οπότε χρειάστηκε το symbolic link που έδωσα πιο πάνω. Δεν γίναν όλα τόσο απλά κι ωραία:http://lists.hellug.gr/pipermail/i18ngr/2006-May/004045.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.