sotiris Μάϊος 23, 2006 Author #481 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Εγώ έβαλα Internet Explorer πάντως για να μπορώ να μπαίνω στα μουφο-site (π.χ. Νάκας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 23, 2006 #482 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 :OT: Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 13:44] Εγώ έβαλα Internet Explorer πάντως για να μπορώ να μπαίνω στα μουφο-site (π.χ. Νάκας). Έχουν καλές τιμές στου Νάκα; Δεν το ήξευρα. Βρήκες καμία χορδή για κιθάρα 0,025 λεπτά φθηνότερα; :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 23, 2006 Author #483 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Αρχική απάντηση από spc :OT: Έχουν καλές τιμές στου Νάκα; Δεν το ήξευρα. Βρήκες καμία χορδή για κιθάρα 0,025 λεπτά φθηνότερα; :OT: Χα, αυτό με τη χορδή είναι edited, για να με πριζώσεις να απαντήσω. Πιανίστας είμαι φίλτατε, πιάνα κοιτάω, αρμόνια, synθια (εκ του σύνθι @ εκπομπή μεσημεριανής ζώνης) και τα τοιάυτα. Στο θέμα μας όμως, τον opera δεν τον πολυπάω, προτιμώ firefox, μετά konqueror και μετά ... internet explorer (για αυτά που δεν ανοίγουν). Ο opera ανοίγει και αυτά που δεν ανοίγει ο firefox? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 23, 2006 #484 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Αρχική απάντηση από jogi http://amarok.kde.org/amarokwiki/index.php/FAQ#amaroK_is_not_displaying_my_utf-8_id3v2_tags_properly.21Κοίτα αυτό το λίνκ για τον Amarok. Το δοκίμασα αλλα δεν καταφερα να το δουλέψω. Αν εχει κανενας άλλος καμια ιδεα... Ta tags με ελληνικά ΔΕΝ είναι utf8, αρα δεν θα δουλέψει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 23, 2006 #485 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Αρχική απάντηση από chriss [Σήμερα, στις 15:18] Ta tags με ελληνικά ΔΕΝ είναι utf8, Δεν θα διαφωνήσω , γιατί δεν ξέρω. αρα δεν θα δουλέψει ποτέ. Και όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάϊος 23, 2006 #486 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Έβαλα την τελευταία έκδοση του KDE 3.5.2.2 στο SuSe Linux 10 86_64. Πολύ το χάρηκα.Επίσης εγκατέστησα την τελευταία έκδοση των οδηγών ήχου της ALSA 1.0.11, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρήκα στο αρχείο http://alsa.opensrc.org/Quick+Install και σε συνδυασμό με τις οδηγίες install.Όταν όμως πάω στο Yast Software Managment βλέπω οτι η έκδοση είναι 1.0.9.23.Τί συμβαίνει?Πιστεύω οτι έχω την τελευταία έκδοση και όχι αυτή που είχε ενσωματωμένη ο kernel.Ο τρόπος που έκανα την εγκατάσταση δεν ενσωμάτωσε στον kernel τους οδηγούς?Help. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 23, 2006 #487 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Αρχική απάντηση από apocalypse Δεν θα διαφωνήσω , γιατί δεν ξέρω.Και όμως... Ποια έκδοση του amarok εχεις??? Γιατι ακολούθησα τις οδηγείες, όπως και την πρώτη φορά που το δοκίμασα και δεν δούλεψε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 24, 2006 #488 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από apocalypse [Χθες, στις 15:57] Δεν θα διαφωνήσω , γιατί δεν ξέρω.Και όμως... Σωστός, πιθανά έχεις tags 8859-7 , το script που έλεγε στο Amarok wiki αναφερόταν σε utf-8, γιαυτό έλεγα πως δεν θα δουλέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 24, 2006 #489 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice Έβαλα την τελευταία έκδοση του KDE 3.5.2.2 στο SuSe Linux 10 86_64. Πολύ το χάρηκα.Επίσης εγκατέστησα την τελευταία έκδοση των οδηγών ήχου της ALSA 1.0.11, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρήκα στο αρχείο http://alsa.opensrc.org/Quick+Install και σε συνδυασμό με τις οδηγίες install.Όταν όμως πάω στο Yast Software Managment βλέπω οτι η έκδοση είναι 1.0.9.23.Τί συμβαίνει?Πιστεύω οτι έχω την τελευταία έκδοση και όχι αυτή που είχε ενσωματωμένη ο kernel.Ο τρόπος που έκανα την εγκατάσταση δεν ενσωμάτωσε στον kernel τους οδηγούς?Help. Οχι, εάν είναι in-kernel compiled η ALSA τότε προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν βάλεις καινούριο kernel. Για να έχει όμως πακέτο 1.0.11 υποψιάζομαι ότι δεν θα πρεπει να είναι in-kernel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάϊος 24, 2006 #490 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Δεν κατάλαβα τίποτα.Ποιά έκδοση ALSA έχω τελικά?Με ποιό τρόπο μπορώ να το δω?Με τη διαδικασία που ακολούθησα (όπως φαίνεται στο link που έδωσα), νομίζω οτι ο οδηγός ALSA ενσωματώθηκε στον kernel. Νομίζω οτι όπως γράφει στο link αυτή τη δουλειά κάνει η εντολή modprobe ..... κλπMήπως όμως η εγκατάσταση έγινε σε modules (αν το λέω σωστά)?Αφού λοιπόν έκανα την εγκατάσταση των οδηγών ήχου, κάρτας γραφικών, chipset και KDE με τη μέθοδο ./configure make make install, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες, στη συνέχεια έκανα update τον kernel μέσω YOU.Χρειάστηκε να εγκαταστήσω ξανά τους οδηγούς για το network και για την κάρτα γραφικών μέσα από κονσόλα γιατί δεν έμαινε καθόλου σε γραφικό περιβάλλον και μου έβγαζε errors στο ξεκίνημα για τους οδηγούς του network (Nforce4).Μετά που έκανα update τον kernel συνέχισα να έχω και το KDE 3.5.2.2 και την ίδια λειτουργικότητα των οδηγών ήχου (αλλά δεν ξέρω ποιά έκδοση έχω).Κατά καιρούς το Yast Online Update κανει Update τον kernel μια και έχω εγκατασατήσει το Source Kernel για να μπορώ να εγκαθιστώ οδηγούς με compillation.Για αυτό το λόγο έχω απενεργοποιήσει τις αυτόματες αναβαθμίσεις που μου έχει το Yast.Αυτή τη δουλειά θα πρέπει να κάνω κάθε φορά που θα αναβαθμίζεται ο kernel?Ξέρω οτι δεν χρειάζεται να τα ξανακάνω όλα τα στάδια για να ενσωματώσω τα modules ξανά στον kerneel αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και πώς να το κάνω.Πάντως δεν μου κάνει καρδιά να γυρίσω σε Windows.Μου φαίνονται ανόητα μπροστά στο Linux.Αν σας είναι δύσκολο να μου απαντήσετε τουλάχιστον δώστε μου κάποια links please. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 24, 2006 #491 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 00:50] Ποια έκδοση του amarok εχεις??? Γιατι ακολούθησα τις οδηγείες, όπως και την πρώτη φορά που το δοκίμασα και δεν δούλεψε... Amarok 1.3.1KDE 3.4.2Τίποτα καινούριο δηλαδή.Αρχική απάντηση από chriss [Σήμερα, στις 10:49] Σωστός, πιθανά έχεις tags 8859-7 , το script που έλεγε στο Amarok wiki αναφερόταν σε utf-8, γιαυτό έλεγα πως δεν θα δουλέψει. Όλα τα tracks που δοκίμασα είχαν ID3 v1 και ID3 v2 tags φτιαγμένα με τον media player ή το winamp - από windows μεριά.Οπότε το λογικό είναι πως δεν είναι utf-8 , αλλά είτε 8859-7 είτε win1253.Πάντως πριν χρησιμοποιήσω το script (ακριβώς όπως είναι στο wiki) δεν έβγαιναν σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 24, 2006 #492 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Ακουγεται παραξενο παντως, να τρεξεις κωδικα για utf8 και να φτιαξει τα αλλα codepages.Θα το δοκιμάσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 24, 2006 #493 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από mariosaliceΓια αυτό το λόγο έχω απενεργοποιήσει τις αυτόματες αναβαθμίσεις που μου έχει το Yast.Αυτή τη δουλειά θα πρέπει να κάνω κάθε φορά που θα αναβαθμίζεται ο kernel?Ξέρω οτι δεν χρειάζεται να τα ξανακάνω όλα τα στάδια για να ενσωματώσω τα modules ξανά στον kerneel αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και πώς να το κάνω.Πάντως δεν μου κάνει καρδιά να γυρίσω σε Windows.Μου φαίνονται ανόητα μπροστά στο Linux.Αν σας είναι δύσκολο να μου απαντήσετε τουλάχιστον δώστε μου κάποια links please. Αν τρξεις alsaconf τι εκδοση σου βγαζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 24, 2006 #494 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2006 Αρχική απάντηση από chriss [Σήμερα, στις 17:24] Ακουγεται παραξενο παντως, να τρεξεις κωδικα για utf8 και να φτιαξει τα αλλα codepages.Θα το δοκιμάσω Έκανα μερικές δοκιμές και τελικά είναι πιο περίεργο απ'ότι νόμιζα.Έφτιαξα ένα mp3 με ελληνικά αλλά διαφορετικά ID3 v1 και ID3 v2 tags.Χωρίς να χρησιμοποιήσω το script , το amarok μου δείχνει το ID3 v2 tag αλλά στα κινέζικα.Μετά το πέρασμα από το script δείχνει ελληνικά , αλλά δείχνει το ID3 v1 tag.Αλλάζοντας τις εντολές του script , με οποιοδήποτε άλλο encoding πέρα του UTF8 , βλέπω v2 και κινέζικα.Η βιβλιοθήκη απ'όσο βλέπω δεν υποστηρίζει 8859-7 ούτε win1253.Συμπέρασμα , μάλλον το "fix" είναι ότι κάνει invalid το ID3 v2 tag αναγκάζωντας το amarok να χρησιμοποιήσει το v1 , για το οποίο υπάρχει επιλογή encoding.EDIT : προσθέτοντας την εντολή $mp3->add_to_v2tag( {COMM=>{lang => 'GRE'}} ); στο τέλος του script , το ID3 v2 tag ξαναγίνεται valid.Αλλά επιστρέφουν και τα κινέζικα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 25, 2006 #495 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 αααααα, πες το ρε φίλε και ψάχνω να βρω γιατί δεν βλέπω v2 tags, στο V1 αν αλλάξεις την επιλογή στο Amarok παίζει μια χαρά , αλλά V2 δεν μπορώ να δω ελληνικά με τίποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάϊος 25, 2006 #496 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2006 Αρχική απάντηση από chriss [Χθες, στις 17:28] Αν τρξεις alsaconf τι εκδοση σου βγαζει; Μετά που έκανα YOU update, εγκατέστησα τους τελευταίους οδηγούς της Nvidia για Nforce4 που είναι εκτελέσιμο αρχείο.Έχουν επιλογή για εγκατάσταση 1. Nvidia ethernet2. Nvidia κάρτας ήχου.Τα επέλεξα και τα δύο αυτή τη φορά.Δεν αφαίρεσα τους οδηγούς της ALSA που είχα εγκαταστήσει πριν.Το alsaconf μετά από αυτό δεν δουλεύει αλλά έχω spdif το alsamixer δουλεύει και ο ήχος είναι μια χαρά.Όταν είχα εγκαταστήσει τους οδηγούς της ALSA σε GNOME όλα ήταν εντάξει, μέχρι που έτρεξα το alsaconf.Ε μου έκανε το ethernet ρόιδο.Στο Gnome το πρόγραμμα για CD ήταν εντάξει, σε αντίθεση με το KSCD που δεν δουλεύει digital. Έκανα γενναία προσπάθεια με το Gnome αλλά τελικά τα προβλήματα που έχει η έκδοση 2.χχ είναι πολλά.Ξαναγύρισα σε KDE.Ουσιαστικά δεν με ενδιαφέρει το θέμα του ήχου αλλά η φιλοσοφία εγκατάστασης οδηγών.Το σημαντικότερο πρόβλημα που ανντιμετωπίζω ακόμα είναι ο δικτυακός εκτυπωτής.Το CUPS σε SUSE είναι μεγάλο μανίκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gino88 Μάϊος 29, 2006 #497 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Paidia tha apologitho pou grafo se greeklish alla den exo kanei akoma tis ruthmiseis glosson... Exo k alles erotiseis.... 1i: kserete kata poso mporo na trekso .exe se KDE 3.4 k 2i: kseret pos mporo egkatastiso mia ekdosi tou Msn-messenger gia linux?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Μάϊος 29, 2006 #498 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Μπορείς να τρέξεις .exe files στο linux,απλά δεν θα εγκαταστήσει τίποτα.Δεν χρειάζεσαι τον msn messenger,το kopete κάνει την ίδια δουλειά. http://kopete.kde.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 30, 2006 #499 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από gino88 Paidia tha apologitho pou grafo se greeklish alla den exo kanei akoma tis ruthmiseis glosson... Exo k alles erotiseis.... 1i: kserete kata poso mporo na trekso .exe se KDE 3.4 k 2i: kseret pos mporo egkatastiso mia ekdosi tou Msn-messenger gia linux?? Για να τρεξεις executables των Windows θα πρεπει να εχεις το wine.Επίσης για το MSN Messenger, υπαρχουν πολλες λυσεις: Gaim, Kopete aMSN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούνιος 1, 2006 #500 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Hi παιδια εχω καποια αρκετα σπαστικα προβληματα με την μικρη Φεδορα 5 "που να μην σωσει να δει παραπανω¨λολ...και ζητω την συμβουλη/βοηθεια σας.α)στα keyboard layouts εχω επιλεξει να εχω δυο γλωσσες Αγγλικα/Ελληνικα ..στο xkb options βαζω enable και alt+shift changes group δινω apply ωστοσω κανενας συνδιασμος πληκτρων δεν μου δουλευει οποτε και αλλαζω γλωσσες με το ποντικι κατω απο το εικονιο της μπαρας "αισχος" λολβ)αφου δωσω /sbin/fdisk -l σαν root βλεπω το εξης /dev/sda1 * 1 3902 31342783+ 7 HPFS/NTFS/dev/sda2 3903 19457 124945537+ f W95 Ext'd (LBA)/dev/sda5 3903 12655 70308441 7 HPFS/NTFS/dev/sda6 12656 17619 39873298+ 7 HPFS/NTFS/dev/sda7 17620 17881 2104483+ 82 Linux swap / Solaris/dev/sda8 17882 19457 12659188+ 83 Linuxi)πως μπορω να κανω καποιο απο αυτα mount?ωστοσο ολες οι προσπαθειες μου για να κανω mount καποια απο τα sda επεσε εξω..ii(τι στο καλο ειναι αυτο το HPFS?)Ειμαι σε σημειο που το google το εχω κανει γκομενα και η υπομονη μου λεει να παω στο thelab για να δω φως.Οποια παρατηρηση θα ειναι δεκτη και θα ειμαι ευνομων. Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.