chriss Μάϊος 15, 2006 #461 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 mouse wheel: check xorg.conf ZbuttonAxisPS1: /etc/profile /etc/environment ~/.profile κάποιο από αυτά κάνει την δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Μάϊος 15, 2006 #462 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αν κατάλαβα καλά όταν εγκαθιστούμε στο Linux ένα οδηγό μπορούμε είτε να τον ενσωματώσουμε στο Kernel ή να τον εγκαταστήσουμε ως εξωτερικό οδηγό. To source μιας διανομής το kernel και όλα αυτά δεν τα έχω ξεκαθαρίσει. Κανονικά,τα πακέτα (drivers,apps κτλ) πρέπει να εγκαθ-απεγκαθίστανται μέ το YaST η με κάποιο package manager (βλέπε Smart) για να προλάβεις τα dependencies και να μπορείς να επαναφέρεις τα default settings αν χρειαστεί. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν χρησιμοποίησες το YaST για να εγκαταστήσεις κάποιο πακέτο η απλά βρήκες το RPM και το πέρασες. Όπως σου είπα στο π.μ τα πράγματα είναι πιό δύσκολα αν έκανες compile σε κάποιο "tar" file. Ψάξε στο YaST για "alsa" Επέλεξε τα 3 πακέτα (όπως τα έχω παραπάνω) και accept. Αφού τελειώσεις με την εγκατάσταση: ’νοιξε την κονσόλα su root / pass alsaconf θα πρέπει να δεις κάτι τέτοιο: Συνεχίζεις.Θα σε ενημερώσει αν ο sound driver είναι configured και μετά το ok: link: http://support.novell.com/techcenter/sdb/en/2001/02/swgkern_alsa.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάϊος 17, 2006 #463 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Την εγκατάσταση δεν την έκανα με Yast γιατί δεν υπήρχε ο οδηγός που ήθελα.Κατέβασα τον τελευταίο οδηγό της ALSA για το δικό μου SUSE Linux.Ακολούθησα τις οδηγίες της ALSA για την εγκατάσταση με compilation και προχώρησε κανονικά.Έτρεξα και το alsaconf μετά που είδε δύο κάρτες.την Nvidia κάρτα ήχου που έχω ωςIntel8x0 nVidia Corporation CK804 AC7 Audio controller (rev a2)και άλλη μιαLegacy Probe legacy ISA (non-PnP) chipsΚάπου στις οδηγίες είδα οτι υπάρχει πρόβλημα conflict αν δηλώσουμε την κάρτα ως PnP.Εν τούτοις μόνο αν δηλώσουμε την Intel8x0 προχωράει η ρύθμιση.Μάλλον πρέπει να ξανακάνω την εγκατάσταση από την αρχή ως legacy.EDITΤελικά τα κατάφερα και έχω spdif. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 17, 2006 #464 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Παιδι´α, ´εχω το εξ´ης πρ´οβλημα... Οταν γρ´αφω με Opera ελληνικ´α οι τ´ονοι μπα´ινουν πρ´ιν την λ´εξη. ´Οπως βλ´επετε και στο παρων ποστ. Το συστημα που τρεχω ειναι Suse 10.1 Opera 8.54 απο τα repos του Suse. Καμια ιδεα κανεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Μάϊος 17, 2006 #465 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Δοκίμασε να γράψεις Ελληνικά με τον composer του mozilla.Αν έχεις και εκεί τα ίδια αποτελέσματα,κοίταξε στα Personal settings / Internet & network / web browser / Fonts μήπως τυχόν έχει αλλάξει το encoding. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Μάϊος 17, 2006 #466 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Γενικά ο Opera έχει προβλήματα με το Linux...Εμε;να γρα;φει ε;τσι! Αντί να βάζει τόνους δηλαδή,μου βάζει ερωτηματικά!Χρησιμοποίησε Firefox καλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 18, 2006 #467 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Ακριβως τα ιδια σε kubuntu dapper flight 7 πληρως ενημερωμενο... Και πανω που αρχισε να μου αρεσει ο Οπερα.. Ο firefox παιζει κανονικα, μεχρι και στο konsole εχω κανονικα ελληνικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Μάϊος 18, 2006 #468 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Στο Linux 10 με KDE ο firefox κλείνει όταν πάω να ανοίξω κάποιες σελίδες.Με λίγα λόγια δεν μου δουλεύει.Ο Konqueror δουλεύει μια χαρά αλλά θάθελα να χρησιμοποιώ το Firefox.Όταν είχα βάλει το Gnome δεν είχα τέτοια προβλήματα.Επίσης στο K-mail ότν στέλνω στον εαυτό μου ένα e-mail βλέπω τον τίτλο με Ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ όταν λαμβάνω e-mail από το thelab οι τίτλοι που έχουν Ελληνικά βγαίνουν με τετραγωνάκια ότι κωδικοποίηση και να βάλω.Κάποια ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 18, 2006 Author #469 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Όσοι έχετε πρόβλημα με τα ελληνικά, για δώστε το output της εντολής locale.Εμένα είναι αυτό:sotos@KanotixBox:~$ localeLANG=el_GR.UTF-8LANGUAGE=el_GRLC_CTYPE="el_GR.UTF-8"LC_NUMERIC="el_GR.UTF-8"LC_TIME="el_GR.UTF-8"LC_COLLATE="el_GR.UTF-8"LC_MONETARY="el_GR.UTF-8"LC_MESSAGES=en_US.UTF-8LC_PAPER="el_GR.UTF-8"LC_NAME="el_GR.UTF-8"LC_ADDRESS="el_GR.UTF-8"LC_TELEPHONE="el_GR.UTF-8"LC_MEASUREMENT="el_GR.UTF-8"LC_IDENTIFICATION="el_GR.UTF-8"LC_ALL=(και δεν έχω προβλήματα με τα ελληνικά προφανώς). Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 21, 2006 #470 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2006 Να κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις - Mandriva 2006 , KDE.Μου παίζουν όλων των ειδών τα multimedia , αλλά τρακάρω σε μερικά "πραγματάκια".1) Στα divx δεν έχω καθόλου δυνατότητα seek (γκριζαρισμένη μπάρα) με kaffeine και totem , ενώ ο xine επιτρέπει μεν seek αλλά κάνει ένα rebuilding index (ή κάτι τέτοιο) όποτε κάνω seek σε περιοχή μετά από το σημείο που έχει δει.Μέχρι στιγμής η μόνη λύση είναι να ανοίγω με τον xine , απευθείας seek στο τέλος του αρχείου (μεγάλη πίκρα) και μετά όλα τα seek γίνονται στιγμιαία.Κάποιος τρόπος να έχω ανθρωπινό seek από την αρχή?2) Υπάρχει κάτι αντίστοιχο του directvobsub για linux?Κάτι που να ανοίγει υπότιτλους όταν αυτοί είναι σε χωριστά αρχεία.3) Κάποιος media player που να υποστηρίζει media library ΚΑΙ ελληνικά?Τον amarok χρησιμοποιώ τώρα και μου βγάζει κινέζικα τόσο τα filenames όσο και τα ID3 tags.Και μια ερώτηση για το samba.Μπορώ να δω κανονικότατα τα άλλα 2 pc του δικτύου και να κάνω ότι και απο windows.Τα άλλα 2 pc με βλέπουν στην λίστα του workgroup αλλά τρώνε πόρτα ("δεν επιτρέπονται απομακρυσμένες συνδέσεις").Ανοίγωντας το "localhost" (όνομα του linux pc) μέσα από το ίδιο το linux , τρώω "the file or folder smb://localhost/ does not exist".Any ideas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 22, 2006 #471 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 3) XMMS παίζει ελληνικά μια χαρά , O amarok έχει ρύθμιση για το codepage, αλλαξε το σε 8859-7 τα tags ομως παλι δεν θα τα δειχνει.Το samba προφανως δεν το εχεις ξεκινησει σαν service γιαυτό δεν αφήνει τους αλλους να συνδεθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 22, 2006 #472 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 http://amarok.kde.org/amarokwiki/index.php/FAQ#amaroK_is_not_displaying_my_utf-8_id3v2_tags_properly.21Κοίτα αυτό το λίνκ για τον Amarok. Το δοκίμασα αλλα δεν καταφερα να το δουλέψω. Αν εχει κανενας άλλος καμια ιδεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 22, 2006 #473 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Αρχική απάντηση από apocalypse [Χθες, στις 18:28] 1) Στα divx δεν έχω καθόλου δυνατότητα seek (γκριζαρισμένη μπάρα) με kaffeine και totem , ενώ ο xine επιτρέπει μεν seek αλλά κάνει ένα rebuilding index (ή κάτι τέτοιο) όποτε κάνω seek σε περιοχή μετά από το σημείο που έχει δει. Κατάλαβα τι παίζει με αυτό , τελικά μου το κάνει μόνο αν το divx είναι στο δίκτυο , σε local αρχεία όλα δουλεύουν τέλεια.Βέβαια είναι λιγάκι πρόβλημα , μια που όλα τα "φρέσκα" divx κάθονται στο κατεβαστήρι...Αρχική απάντηση από chriss [Σήμερα, στις 12:05] Το samba προφανως δεν το εχεις ξεκινησει σαν service γιαυτό δεν αφήνει τους αλλους να συνδεθουν. Είναι ρυθμισμένο σαν service , αλλιώς κανείς δεν θα έβλεπε κανέναν.Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 12:16] http://amarok.kde.org/amarokwiki/index.php/FAQ#amaroK_is_not_displaying_my_utf-8_id3v2_tags_properly.21Κοίτα αυτό το λίνκ για τον Amarok. Το δοκίμασα αλλα δεν καταφερα να το δουλέψω. Αν εχει κανενας άλλος καμια ιδεα... ΝΑΙ!Αυτό δουλέυει τέλεια σε όσα αρχεία δοκίμασα.Βέβαια δεν δοκίμασα ακόμα αν τα "πειραγμένα" mp3 αρχεία συνεχίζουν να παίζουν και από windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 22, 2006 #474 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 1) O Fedora Core 4 δεν υποστηρίζει 1024 x 768 ; 2) Πως μπορούμε να βάλουμε στο Mandrake 10.1 αναμονή (ή κάτι σχετικο); Στο λάπτοπ, απο Windows, απλά κατέβαζα το καπάκι, αλλά κάτι τετοιο δεν ισχύει εδώ, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να τον κλείνω κάθε βράδυ. 3) Υπάρχει κανα καλό movie player για το Mandrake που να παίζει και ταινίες-βιντεάκια τον Windows (το Kaffeine στα περισσότερα μου βγάζει μόνο ήχο). 4)Πως γίνεται να απενεργοποιήσω το NumLock στην την εκκίνηση του Mandrake? Μου τη σπάει γιατί είναι ενεργοποιημένο κάθε φορά που ξεκινώ τον υπολογιστή, και στο λάπτοπ τα κουμπιά με τους αριθμούς είναι μέσα στα γράμματα (δηλαδή πατάω για γράμμα και μου βγαίνει αριθμός). Βρήκα τη λύση, καθε φορά πατάω ενα κουμπι "Fn" (δίπλα στο αριστερό Ctrl ) και το NumLock, αλλά μου τη σπάει να το κάνω κάθε φορά. Σορρυ για τις noob-ιστικες ερωτήσεις :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 22, 2006 #475 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Αρχική απάντηση από apocalypseΝΑΙ!Αυτό δουλέυει τέλεια σε όσα αρχεία δοκίμασα.Βέβαια δεν δοκίμασα ακόμα αν τα "πειραγμένα" mp3 αρχεία συνεχίζουν να παίζουν και από windows. Για πες, πως το εκανες γιατι εμενα μου εχει σπασει τα νεύρα και δεν μπορω να το κανω... Τι δοκιμασα αλλα δεν δούλεψε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 22, 2006 #476 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Αρχική απάντηση από darien3) Υπάρχει κανα καλό movie player για το Mandrake που να παίζει και ταινίες-βιντεάκια τον Windows (το Kaffeine στα περισσότερα μου βγάζει μόνο ήχο). Σορρυ για τις noob-ιστικες ερωτήσεις :o Για το τρία, κοίτα να εχεις εγκαταστήσει τα codecs απο το site του mplayer στον φάκελο /usr/lib/codecs νομίζω. Αν δεν σου δουλέψει δοκίμασε τον vlc τα παίζει σχεδόν όλα χωρίς ρυθμίσεις. Επίσης ο kaffeine χρησημοποιεί απο πίσω τον xine ή τον gstreamer. Κοίταξε να δείς αν εχεις εγκαταστήσει όλα τα διαθέσιμα codecs για όποια μηχανή χρησιμοποιείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnson Μάϊος 22, 2006 #477 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2006 Καλό είναι και το mplayer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Μάϊος 23, 2006 #478 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 22:56] Για πες, πως το εκανες γιατι εμενα μου εχει σπασει τα νεύρα και δεν μπορω να το κανω... Τι δοκιμασα αλλα δεν δούλεψε. Πρώτα εγκαθιστάς την απαιτούμενη βιβλιοθήκη με το : perl -MCPAN -e 'install MP3::Mplib' Μετά φτιάχνεις ένα txt αρχείο και κάνεις copy-paste αυτά από το site και του δίνεις την κατάληξη .plΕγώ το ονόμασα test.plΤέλος βάζεις το script στον φάκελο με τα mp3 (πρέπει να έχεις read-write permissions στα mp3) και το τρέχεις με : ./test.pl *.mp3 ή perl test.pl *.mp3Σε μένα , επειδή είχα προσθέσει ήδη τα αρχεία στην βιβλιοθήκη , χρειάστηκε να διαγράψω το collection (usrhome/.kde/share/apps/amarok/collection.db) και να ξαναχτίσω το collection από την αρχή.Επίσης στις ρυθμίσεις του amarok (general) είχα από πριν επιλεγμένο το iso 8859-7 charset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Μάϊος 23, 2006 #479 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Αρχική απάντηση από jogi Παιδι´α, ´εχω το εξ´ης πρ´οβλημα... Οταν γρ´αφω με Opera ελληνικ´α οι τ´ονοι μπα´ινουν πρ´ιν την λ´εξη. ´Οπως βλ´επετε και στο παρων ποστ. Το συστημα που τρεχω ειναι Suse 10.1 Opera 8.54 απο τα repos του Suse. Καμια ιδεα κανεις?? Δεν ξέρω αν έλυσες το πρόβλημά σου ή αν άλλαξες browser,αλλά για να μην στα κάνει αυτά ο Opera,κατέβασε το πακέτο static από το site... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάϊος 23, 2006 #480 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2006 Το κατέβασα το πακέτο static, όντως δουλεύει, αλλα η εμφανισή του ειναι χαλια, λόγω static build qt. Γενικά επεστρεψα στον firefox με fusion alternative 2 theme και ειμαι αρχοντας (παλι...) Ο οπερα εχει μείνει gia backup σε περίπτωση που δεν δουλεύει ο firefox με κάποιο site... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.