Διόνυσος Δεκέμβριος 14, 2005 #201 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 Καλημέρα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον bootloader. Έχω κάνει εγκατάσταση τα linux 10 σε ξεχωριστό δίσκο από τα windows και έχω βάλει τον bootloader στο mbr. Κάθε φορά στην εκκίνηση του bootloader μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα: graphics file "(hd1,2)/boot/message" missing, press a key to continue. Πατώντας ένα πλήκτρο έχει επιλογή για το τί θέλεις να ξεκινήσει αλλά σε μορφή DOS. Πατώντας το suse 10 λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο partition. Πατώντας το windows λέει NLDR missing press a key to restart. Ξαναφορτώνει ο boot loader αυτήν τη φορά κανονικά και μπορεί και μπαίνει και στα linux και στα windows. Έχει κανείς καμία ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 14, 2005 #202 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 Μπουρδούκλωμα στους boot loaders των win και του linux. Προφανώς έχει γράψει το κάθε λειτουργικό στο mbr διαφορετικού δίσκου και στα εμφανίζει με τη σειρά που κάνεις boot στο bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Δεκέμβριος 14, 2005 #203 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 Μπορεί να διορθωθεί αυτό ή όταν το πάρω απόφαση να κάνω format και στους 2 δίσκους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 14, 2005 #204 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 Να φροντίσεις να bootάρει στο bios ο δίσκος που έχει το καλό boot loader μέχρι να κάνεις κάποιο format και ξεγνοιάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 14, 2005 Author #205 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 ουσιαστικά από τη στιγμή που έχεις bootloader, το boot priority πρέπει να το βάλεις ώστε να φορτώνει πρώτα ο δίσκος που έχει το bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Δεκέμβριος 14, 2005 #206 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2005 ΟΚ. Διορθώθηκε το πρόβλημα. Φαίνεται είχα ξεχάσει το boot priority στον άλλο δίσκο. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Δεκέμβριος 18, 2005 #207 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 Kanotix και μετά από 2 μέρες συνεχούς λειτουργίας αλλά απραξίας, (δηλαδή είναι απλά αναμένο 2 μέρες) το cpu load είναι κολλημένο στο 100% και εκτός από το mouse όλα τα άλλα θέλουν πολύ υπομονή για να ανοίξουν.Γιατί;Κοίταξα στις εργασίες που τρέχουν και βλέπω πως όλο το cpu load το τρώει το Xorg. Γιατί γίνεται αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Δεκέμβριος 24, 2005 #208 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2005 Ρε παιδιά, μήπως κατάφερε κανείς να κάνει compile to x.org 7.0;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 24, 2005 #209 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2005 The directory of kernel headers (version 2.6.13-15-smp) does not match yourrunning kernel (version 2.6.13-15.7-smp). Even if the module were to compilesuccessfully, it would not load into the running kernel.What is the location of the directory of C header files that match your runningkernel? [/usr/src/linux/include] Τωρα τι κανω, kernel recompilation? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 24, 2005 Author #210 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2005 su (vazeis pass) mv kernel-headers-2.6.13-15-smp kernel-headers-2.6.13-15.7-smp Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 24, 2005 #211 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2005 Δεν δουλευει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 25, 2005 #212 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2005 Ok, problem fixed... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 26, 2005 Author #213 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Ok, problem fixed... ε πες και τι έκανες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 27, 2005 #214 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Πρόβλημα: Το Suse9.3 μου έχει πλεόν σπάσει τα νεύρα... μία δεν φορτώνει γραφικό περιβάλλον, τώρα δεν γουστάρει να δουλεψει το ποντίκι με τίποτα...Λύση: Ξεκινάω να βάλω πάλι Mandriva 2005 SE ... αυτό μου ταιριάζει πιο πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 27, 2005 #215 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris ε πες και τι έκανες! Downgrade τον kernel μεσο Yast απο το DVD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 27, 2005 #216 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από jpavlyΠρόβλημα: Το Suse9.3 μου έχει πλεόν σπάσει τα νεύρα... μία δεν φορτώνει γραφικό περιβάλλον, τώρα δεν γουστάρει να δουλεψει το ποντίκι με τίποτα... Λύση: Ξεκινάω να βάλω πάλι Mandriva 2005 SE ... αυτό μου ταιριάζει πιο πολύ! Ουφ! Τι ωραία που είναι τα Mandriva βρε παιδάκι μου.... Είναι να βρεις τι σου ταιριάζει τελικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 27, 2005 Author #217 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- Downgrade τον kernel μεσο Yast απο το DVD. πονάει χέρι κόψει κεφάλι (spc tm). Αρχική απάντηση από jpavly Ουφ! Τι ωραία που είναι τα Mandriva βρε παιδάκι μου.... Είναι να βρεις τι σου ταιριάζει τελικά! το ίδιο ισχύει και για σένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Δεκέμβριος 27, 2005 #218 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris πονάει χέρι κόψει κεφάλι (spc tm). το ίδιο ισχύει και για σένα Γιατι ρε, μια χαρα troubleshooting ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 28, 2005 #219 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Καλημέρα παίδες! Που στο καλό είναι το kppp στο start menu(δεν ξερω καν αν το λενε ετσι)? Το ετρεξα μεσω run φυσικά, θα το βαλω και στο start menu. Απλά αναρωτιέμαι μηπως λείπει και τίποτα άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic31 Δεκέμβριος 30, 2005 #220 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2005 Χρονια ΠολλάΞέρει κάποιος αν παίζει σε linux SUSE 9.3 το modem της forthnet ADSL in a box Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.