trendy Απρίλιος 28, 2006 #361 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 O emacs είναι εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 29, 2006 Author #362 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Δεν είναι ακρότητες ούτε ακυρώτητες. Ρώτα 100 άτομα που χρησιμοπιουν Fedora (όχι n00b, niewbies) και αν έστω 5 από αυτους χρησιμοποιουν KDE εγω θα πηδήξω από το μπαλκόνι Είναι προτιμότερο να τρέξεις το KDE μονο του στο fedora χωρίς με το gnome. Αν τα βάλεις και τα δυο γίνεται ένα ΧΑΟΣ στις ρυθμίσεις του kde. Επίσης πολυ τα έχουν βαλει με το kde επειδη δεν ανοιγει τα libs του Qt της trolltech αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. Γενικα πάντως το gnome στην Fedora είναι το εύχρηστο και έχει τα λιγοτερα bugs. Ψάξε στο google να δεις ποσα guides εχουν γραφτει για το Gnome + Fedora και ποσα για το Fedora + KDE. Επισης googl-αρε να δεις αποριες... Ολες έχουν να κανουν με BUGS του KDE στην Fedora... :magic: Δεν το υποβαθμιζω σαν gui ! Καθε άλλο, εμενα μου αρέσει περισσοτερο. Αλλά έχει bugs και δυσλειτουργιες στην Fedora. Μαλιστα τωρα που εχω το suse είναι σαν αγνωριστο. Δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα στα SUSE. Λοιπόν, για να μην αφήνουμε περιρρέουσα την ακυρότητα, αυτά που λες δεν ισχύουν, μια χαρά παίζει το KDE στο fedora, εδώ παίζει μια χαρά στο freeBSD Το ότι μπορεί κάποια lib που έχει κάποια έκδοση του fedora υπό κάποιες x,y,z συνθήκες να χτυπάει, δε σημαίνει ότι "το fedora δεν παίζει καλά με το KDE" αλλά ότι το debugging του fedora πριν βγει "έξω" δεν είναι αυτό που έπρεπε. Εγώ πάντως μόνο KDE χρησιμοποιώ, καθόλου gnome, και ούτε το εγκαθιστώ το gnome, και στα fedora 2,3 και 4 δεν είχα κανένα πρόβλημα στο θέμα KDE, οπότε είμαι λίγο επιφυλακτικός για αυτά που λες. Το τι λέει ο κάθε κακομοίρης άσχετος στο πρώτο τυχαίο link του Google με αφήνει παγερά αδιάφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 29, 2006 #363 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Λοιπόν για να το τελειώσουμε αυτό το ζήτημα, ήμουν χρήστης Fedora 3 μόνο 6-7 μήνες και 3-4 Fedora 4. Δεν εχω εμπειρία από το linux καθώς είμαι ακόμα αρχάριος. Γι αυτό το λογο κοιτάζω να μάθω από αυτούς που ξερουν (πχ απο εσένα) και δεν τους πάω κόντρα. Προσπαθώ να μάθω μεσα από τα post, αλλα μου την δίνει όταν δεν υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός. Εκείνη την περίοδο εκανα συνεχώς ερωτήσεις στο fedoraforum.org το οποίο είναι το official forum της Fedora και οχι καποιο τυχαίο link του google. Η προσωπική μου γνώμη είναι πώς το Fedora μαζί με το Gnome αποτελεί καλύτερη επιλογή για καποιον αρχάριο στο κοσμο του linux. Το λέω αυτό γιατί εμένα ενώ έπαιζε μια χαρα το gnome, στο kde είχα πολλα, όπως λες, χτυπήματα ενώ δεν είχα καν ήχο. Μιλάω για συνθήκες ακριβώς μετά την εγκατάσταση του Fedora. Δεν ξερω τι το προκαλεί αυτό ή τι φταίει, το σίγουρο όμως είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή το γεγονός ότι χτυπάει (και απο οτι θυμάμαι αρκετός κόσμος είχε εκεινη την περίοδο το ίδιο πρόβλημα). Δεν κάνω λόγω για Fedora 1, 2, 5 γιατί δεν γνωρίζω να μιλήσω. Εκανα λάθος και το έθεσα γενικα το θέμα ότι είναι προβλημα το Fedora. Όσο για το σενα που λες οτι δεν αντιμετώπισες πρόβλημα, ίσως επειδή είσαι αρκετά έμπειρος χρήστης linux να σου φάνηκε κατι το απλό . Δεν ισχύει όμως αυτό για όλους μας . Τέλος πάντων, ελπίζω με το FC5 τα πράγματα να είναι καλύτερα. Μάθετε για τον Emacs Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 29, 2006 Author #364 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Λοιπόν για να το τελειώσουμε αυτό το ζήτημα, ήμουν χρήστης Fedora 3 μόνο 6-7 μήνες και 3-4 Fedora 4. Δεν εχω εμπειρία από το linux καθώς είμαι ακόμα αρχάριος. Γι αυτό το λογο κοιτάζω να μάθω από αυτούς που ξερουν (πχ απο εσένα) και δεν τους πάω κόντρα. Προσπαθώ να μάθω μεσα από τα post, αλλα μου την δίνει όταν δεν υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός. Δεν στη λέω έτσι στην ψύχρα επειδή δεν σε σέβομαι ή δεν σε εκτιμώ, στη λέω με καλό σκοπό Μη νομίζεις ότι εγώ είμαι ο υπέρτατος guru, γενικότερα ξέρω σχετικά λίγα πράγματα στον τομέα Linux, αλλά πιστεύω ότι γηράσκω αεί διδασκόμενος Προσπαθώ όμως αυτά τα λίγα, να μην τα κρατάω για τον εαυτό μου, και αν υπάρχει κάποια απορία που μπορώ να βοηθήσω, να βοηθάω Από κει και πέρα, το fedora δεν το πολυεκτιμώ σαν διανομή, γιατί νομίζω ότι τα releases του είναι λίγο "πρόχειρα". Όταν βάζεις μια διανομή, απαιτείς τα πακέτα που έχει στο dvd να παίζουν, και στο fedora (νομίζω το rdp desktop στο fc3) μου χτύπαγε by default. Το Linux γενικότερα δεν είναι σαν τα win, γύρνα την οθόνη προς τη Μέκκα και προσκύνα για να δουλέψει, στην αρχή είναι ζόρικο, αλλά μετά το κάθε τι που γίνεται έχει τη λογική του Το καλό είναι ότι μπορείς να πειράξεις εμφανώς αρκετές παραμέτρους, οπότε να έχεις ακριβή ιδέα του τι γίνεται. Αλλά ακόμη και αν το κάνεις win-like, μια χαρά θα σου παίζει Εν τέλει, debian Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 29, 2006 #365 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Βρε Σωτηρη , για πες καμμια ιδεα για το usermod που ρωτησα, τωρα κανει save στο /etc/group ΑΛΛΑ , για να μπορει καποιος χρηστης να "παιξει" τραγουδακια πρεπει να ξανακανω usermod -G audio σε καθε reboot.Σου λεει τιποτε αυτη η μπουρδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 29, 2006 Author #366 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 κοίτα, υπάρχει η απατεώνικη λύση να βάλεις σε initscript το usermod -G,δεν το ξέρω καθόλου όμως τι κάνει.Μήπως κάποιο πρόβλημα με τα permission?NAME usermod - Modify a user accountSYNOPSIS usermod [options] LOGINDESCRIPTION The usermod command modifies the system account files to reflect the changes that are specified on the command line. -G, --groups GROUP1[,GROUP2,...[,GROUPN]]] A list of supplementary groups which the user is also a member of. Each group is separated from the next by a comma, with no intervening whitespace. The groups are subject to the same restrictions as the group given with the -g option. If the user is currently a member of a group which is not listed, the user will be removed from the group. This behaviour can be changed via -a option, which appends user to the current supplementary group list. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 29, 2006 #367 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Ok Σωτο εισαι αρχηγός. Συγγνωμη που σε παρεξήγησα, παμε να σε κερασω μια μπύρα Είχα μια συζήτηση πριν με τον θειο μου (εργαζεται στην ομάδα έρευνας της IBM) που τώρα είναι στην Βιέννη και καταληξαμε στο παρακατω: [off topic] H πλειοψηφία των επιθέσω στους υπολογιστές μέσω του internet έχει να κάνει με την εκμετάλευσει security flaws των προγραμμάτων και των λειτουργικών συστημάτων. Αυτές οι λίγες vulnerabilities παίζουν όντως ρόλο, επειδή πολύ απλά οι εισβολείς είναι οπορτιουνιστές - διαλέγοντας πάντα τον πιο εύκολο αλλά και πιο σύντομο δρόμο (κατι σαν τους μαθηματικούς). Οι εισβολείς εκμεταλλεύονται τα πιο διαδεδομένα flaws και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία. Συνήθως τα περισσότερα προγράμματα κατα το installation script τους προσπαθούν να πετύχουν την πιο γρηγορη δυνατή εγκατάσταση με τις περισσότερες επιλογές ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, ώστε ο administrator (home user) να μην μπλέκει το κεφάλι του με τετοιτα προβληματα. Γιατι οπως βλεπει κανεις, ειναι απλα μια ακολουθια απο click στο κουμπι next και τιποτα παραπάνω. Όμως για να πετύχουν τα installation scripts κατι τετοιο θυσιάζουν ν εγκαταστήσουν περισσοτερους από οτι πρέπει components (τους οποιους δεν χρειαζεται ο χρήστης και ουτε ξερει οτι υπάρχουν). Η φιλοσοφία της Microsoft είναι ενεργοποιεί λειτουργίες παρά να τρέχει ο ιδιος ο χρήστης να τις βρει (αλλιως θα ηταν δυσχρηστα τα Windows). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκυμονεί πολλους κινδύνους ασφαλείας γιατί ο χρήστης δεν ξερει τι γίνεται στο σύστημάτα του και συνήθως δεν κανει update ή patching διαφορα προγραμματα που δεν χρησιμοποιεί. Τα unpached services παρέχουν σκοτεινά μονοπάτια στους εισβολείς για να εισβάλουν στους υπολογιστές. Όσον αφορά τα OS, οι default installations, χρησιμοποιούν επιπλέον services τα οποία στην ουσία αποτελούν ανοιχτες ports. Οι εισβολείς χρησιμοποιούν αυτές τις ports. Ολο αυτό δείχνει πως η M$ δεν μπορεί να αλλάξει στρατιγηκή, πάντα θα ποντάρει στην ευχρηστία των Windows θυσιάζοντας έτσι την ασφάλεια. Αντίθετα στο Linux ο χρήστης πρεπει να κανει ολες αυτες τις ρυθμίσεις manually. Αν ξερεις να τις κανεις εισαι OK. Αν δεν ξέρεις ; Θα μαθεις. Στο linux έχεις την ιδέα του τι γίνεται και αυτό έρχεται με τον καιρό και την πρακτική εφαρμογή όπως όλες οι ικανότητες που θελει να αποκτήσει κάποιος. [off topic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 29, 2006 #368 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από chriss Βρε Σωτηρη , για πες καμμια ιδεα για το usermod που ρωτησα, τωρα κανει save στο /etc/group ΑΛΛΑ , για να μπορει καποιος χρηστης να "παιξει" τραγουδακια πρεπει να ξανακανω usermod -G audio σε καθε reboot.Σου λεει τιποτε αυτη η μπουρδα; Εγώ στη θέση σου θα έκανα grep στα init scripts μπας και το κάνει κάτι reset από εκεί. Αν δε βρεις λύση βάλε το σε κανένα S99 και ξέγνοιασε από αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 29, 2006 #369 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Σε εναν φάκελο εχω πάνω απο 1000 μουσικά κομμάτια και θελω να αποθηκεύσω σε ενα αρχειο.txt τα ονόματά τους. Πώς θα το κανω ; Να επιλεγω καθε φακελο ξεχωριστά και να βλεπω το ονομά του και επειτα να το δακτυλογραφώ ; 10 ώρες θα μου πάρει... Νομίζω υπάρχει μια εντολη στο bash αλλα δεν ξερω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 29, 2006 #370 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Χθες, στις 23:49] Σε εναν φάκελο εχω πάνω απο 1000 μουσικά κομμάτια και θελω να αποθηκεύσω σε ενα αρχειο.txt τα ονόματά τους. Πώς θα το κανω ; Να επιλεγω καθε φακελο ξεχωριστά και να βλεπω το ονομά του και επειτα να το δακτυλογραφώ ; 10 ώρες θα μου πάρει... Νομίζω υπάρχει μια εντολη στο bash αλλα δεν ξερω... Κάτι σε "ls -l>list" σου κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 30, 2006 #371 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 χωρίς το -l όμως, δε νομίζω να χρειάζεται και τα attributes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 30, 2006 #372 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Ok παιδια ευχαριστω! Για αλλη μια φορα κατατοπιστικότατοι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 30, 2006 #373 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Αλλη μια απορία ήρθε στο προσκύνιο. Εχω κανει εγκατασταση τον φοβερο και τρομερο beagle στο SUSE αλλα καθε φορα που κανω restart πρεπει να φορτώνω manually τον Daemon πληκτρολογώντας στο shell την λέξη beagled . Υπάρχει τρόπος να γίνεται αυτόματα αυτό σε καθε εκκίνιση του SUSE ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 30, 2006 #374 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Να το βάλεις σε κάποιο startup script. (μη ρωτήσεις τι είναι αυτό, κάνε αναζήτηση στο google "suse startup scripts" και διάβασε το 2ο και 3ο αποτέλεσμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 2, 2006 #375 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Εγώ στη θέση σου θα έκανα grep στα init scripts μπας και το κάνει κάτι reset από εκεί. Αν δε βρεις λύση βάλε το σε κανένα S99 και ξέγνοιασε από αυτό. Η λύση βρέθηκε, έφτιαξε μόνο του. Δεν έκανα καμμιά αλλαγή , κανένα update, καμμιά νέα εγκατάσταση , απλά έπαιξε. :wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 2, 2006 #376 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Αχ ρε gentoo, rc-update add beagle και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάϊος 2, 2006 #377 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 @chriss χρησιμοποίησε το "edit" μην κάνεις απανωτά πόστ κάθε 5 λεπτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 2, 2006 Author #378 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Αρχική απάντηση από chriss Η λύση βρέθηκε, έφτιαξε μόνο του. Δεν έκανα καμμιά αλλαγή , κανένα update, καμμιά νέα εγκατάσταση , απλά έπαιξε. :wall: τς τς τς, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις διανομή? Αρχική απάντηση από chriss Αχ ρε gentoo, rc-update add beagle και τέλος. debian φίλτατε, apt-get update, apt-get upgrade και τέλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 2, 2006 #379 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Εχω ήδη εγκαταστήσει Kubuntu, μου αρέσει πολύ.Αλλά το Gentoo είναι άλλη φάση........τα κάνει όλα compile ρε παιδί μου και η διαφορά είναι αισθητή. Ιδιο μηχάνημα ίδια προγράμματα άλλες διανομές (Kubuntu - Suse - Mandriva - Gentoo), το Gentoo είναι το γρηγορότερο με διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 2, 2006 Author #380 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Αρχική απάντηση από chriss Εχω ήδη εγκαταστήσει Kubuntu, μου αρέσει πολύ. Αλλά το Gentoo είναι άλλη φάση........τα κάνει όλα compile ρε παιδί μου και η διαφορά είναι αισθητή. Ιδιο μηχάνημα ίδια προγράμματα άλλες διανομές (Kubuntu - Suse - Mandriva - Gentoo), το Gentoo είναι το γρηγορότερο με διαφορά. Αν το αφήσεις έτσι, συμφωνώ. Αν όμως βγει κάποιο major update, πόσες μέρες θα είσαι χωρίς μηχάνημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.