---Zapotek-- Απρίλιος 27, 2006 #341 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2006 Ε, τι τα φοραμε τα γαλονια... Real time tech support να ουμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 28, 2006 #342 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz Εβαλα τις προαλλες το fedora core 5 εχοντας και Debian Sarge σε ιδια φαση..και εχω προβλημα στο να βρει την Onboard καρτα υχου που εχω.H Μοb μου ειναι μια Msi Νeo2 Platinum και η καρτα υχου ειναι υλοποιηση της Nvidia.Mπορει καποιος να με βοηθησει πανω στο προβλημα αυτο? Κατέβασε από την nvidia τους drivers για κάρτα δικτύου-ήχου για linux και εγκατάστησέ τους ως root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 28, 2006 #343 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Βασικά το ίδιο ειχα παθει κι εγω με το fedora. Νομιζω δεν εκκινεί ο daemon για την καρτα ήχου. Σε περίπτωση που στην εχει αναγνωρισει τοτε οντως χρειάζεσαι drivers όπως λέει και ο trendy. Όμως αν στην εχει αναγνωρισει πανε να κανεις Sound Card Detection (δεν θυμαμαι απο που), και δες αν ακουγεται ήχος. Αν σητν εχει αναγνωρισει και δεν ακουγεται ήχος τότε είναι muted. Ναι οσο τρελο και αν ακουγεται το κανει αυτοματα το Fedora. Ειναι ενα bug που ειχε ζητηθει στο fedoraforum.org ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Απρίλιος 28, 2006 #344 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Την καρτα οντως την εχει βρει"corporation nForce 3 AC97 Audio Controller" .Παω λοιπον στο Sound Card Detection και δεν ακουω υχο παω στις ρυθμισεις υχου να δω αμα ειναι πουθενα muted τιποτα..πρεπει αλλου να ειναι το bug..Επισης ανοιξα και ολα τα μενου του υχου να βεβαιωθω πως κατι δεν ειναι muted..Αφου την βρισκει αξιζει να μπω στον κοπο να ξανακανω εγκατασταση την διανομη? η να ξαναπερασω drivers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Απρίλιος 28, 2006 #345 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 κανοντας ενα restart το προβλημα μετα απο 2 μηνες φαγουρας δια μαγειας λυθηκε...τι να πω αλλα ενταξει το εχω παρει γραμμη οποιος τα βαζει με τον τρελοπιγκουινο αυτα παθαινει. Ευχαριστω για το ενδιαφερον Tredy & Dr Paneas να στε καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 28, 2006 #346 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Πανε στο: Sound & Video > KMix Και ανεβασε τα παντα (κυρίως το Master). Γενικα με τον ήχο υπάρχει μια ψυχασθένεια του fedora... ποιο ειναι το γραφικο περιβαλλον που χρησιμοποιείς kde ή gnome ; Πάντως να ξερεις fedora + KDE = BIG MISTAKE Απο άποψη εμπειρίας σου λέω πώς η Fedora είναι μια σμεσμενη διανομη οσο αναφορα το X. Σου προτείνω να κανεις unistall ολοκληρο (τα παντα ) από το KDE και να κρατήσεις το Gnome... Αν σου αρέσει το KDE αλλαξε διανομη, βαλε SUSE Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 28, 2006 Author #347 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas Πάντως να ξερεις fedora + KDE = BIG MISTAKE Που τις βρίσκεις αυτές τις ακυρότητες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 28, 2006 #348 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Δεν είναι ακρότητες ούτε ακυρώτητες. Ρώτα 100 άτομα που χρησιμοπιουν Fedora (όχι n00b, niewbies) και αν έστω 5 από αυτους χρησιμοποιουν KDE εγω θα πηδήξω από το μπαλκόνι Είναι προτιμότερο να τρέξεις το KDE μονο του στο fedora χωρίς με το gnome. Αν τα βάλεις και τα δυο γίνεται ένα ΧΑΟΣ στις ρυθμίσεις του kde. Επίσης πολυ τα έχουν βαλει με το kde επειδη δεν ανοιγει τα libs του Qt της trolltech αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. Γενικα πάντως το gnome στην Fedora είναι το εύχρηστο και έχει τα λιγοτερα bugs. Ψάξε στο google να δεις ποσα guides εχουν γραφτει για το Gnome + Fedora και ποσα για το Fedora + KDE. Επισης googl-αρε να δεις αποριες... Ολες έχουν να κανουν με BUGS του KDE στην Fedora... :magic: Δεν το υποβαθμιζω σαν gui ! Καθε άλλο, εμενα μου αρέσει περισσοτερο. Αλλά έχει bugs και δυσλειτουργιες στην Fedora. Μαλιστα τωρα που εχω το suse είναι σαν αγνωριστο. Δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα στα SUSE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 28, 2006 #349 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 usermod -a -G audio <username> Μολις κάνω reboot χάνονται οι αλλαγές που έχω κάνει στους χρήστες.Καμμιά ιδέα;;;;;Διανομή : Gentoo AMD64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 28, 2006 #350 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Δηλαδή αφού την τρέξεις την usermod (το -a τι κάνει ακριβώς; ) βλέπεις τις αλλαγές σου να έχουν καταχωρηθεί στο /etc/group και στο reboot έχουν επανέλθει στα αρχικά πάλι; Μήπως κάποιο startup script σου χαλάει το group; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Απρίλιος 28, 2006 #351 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 παιδια αλλη μια απορια που εχω..Στην Fedora εχω ενα προβλημα με την οθονη που ελαφρα τρεμοπαιζει ενω στα xp ειναι ολα μια χαρα.Ε λεω αναλυση ή το refresh rate θα ειναι..βλεπω πως ειμαι στα 1024/768 με 85 hz οπως και στα xp προσπαθω να την χαμηλωσω την αναλυση μιας και ως root ακομα δεν μπορω να πειραξω το refresh rate.Τι μπορει να παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 28, 2006 #352 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Στο configuration αρχείο του x server σου θα πρέπει να έχει κάποια καταχώριση σαν αυτήν:Section "Monitor" Identifier "Samsung" HorizSync 30 - 81 VertRefresh 56.0 - 75.0EndSectionΕδώ ορίζεται το refresh rate της οθόνης σου, οπότε αν είναι τιμή καρφωτή στα 60Hz τότε δεν μπορείς να την αλλάξεις ούτε ως root. Λίγο πιο κάτω βρίσκεις το εξής:Section "Screen" Identifier "Screen 1" Device "MSI 5500" Monitor "Samsung" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 8 Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 16 Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSectionEndSectionΕδώ γράφει τι ανάλυση μπορεί να σηκώσει το κάθε color depth.Μετά τις αλλαγές σου στην ανάλυση-rr τις κάνεις από το control center στο KDE ή στο αντίστοιχο του gnome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 28, 2006 #353 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Δηλαδή αφού την τρέξεις την usermod (το -a τι κάνει ακριβώς; ) βλέπεις τις αλλαγές σου να έχουν καταχωρηθεί στο /etc/group και στο reboot έχουν επανέλθει στα αρχικά πάλι; Μήπως κάποιο startup script σου χαλάει το group; Ακριβως!!Ωραια παρατηρηση , αυτό σκέφτηκα και εγώ , και που βρίσκει το παλιό και το πετάει μέσα; Και γιατί γίνεται μόνο στο audio group και όχι στο plugdev????To -a δεν πρεπει να το βαζω , αλλά από συνήθεια , εχει να κάνει με user audit events. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 28, 2006 #354 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Σκέφτομαι μήπως το audio group φτιάχνεται από την αρχή κάθε φορά στο boot. Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ κάπου και είναι άδειο. Τελικά η παράμετρος -a τι κάνει; Στο man δεν τη βρήκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Απρίλιος 28, 2006 #355 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 To -a δεν πρεπει να το βαζω , αλλά από συνήθεια , εχει να κάνει με user audit events.p.x. να παρακολουθείς πότε κάνει ο χρήστης mkdir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 28, 2006 #356 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz παιδια αλλη μια απορια που εχω.. Στην Fedora εχω ενα προβλημα με την οθονη που ελαφρα τρεμοπαιζει ενω στα xp ειναι ολα μια χαρα.Ε λεω αναλυση ή το refresh rate θα ειναι..βλεπω πως ειμαι στα 1024/768 με 85 hz οπως και στα xp προσπαθω να την χαμηλωσω την αναλυση μιας και ως root ακομα δεν μπορω να πειραξω το refresh rate.Τι μπορει να παιζει? αυτο ακριβως που σου λεει ο trendy παραπανω. Ανοιξε το bash και δωσε su και γραψε τον κωδικο του root και πατα enter (μην παραξενευτεις αν την ωρα που πληκτρολογεις τον κωδικο δεν εμφανιζονται *** στην οθονη. Ειναι interactive). Αφου λοιπον γινεις root γραψε: gedit /etc/X11/Xorg.conf αν δεν εχεις installed τον gedit δοκιμασε αλλον reader πχ τον vi (αλλα δεν στον συνιστω... γιατι αν δεν τον "ξερεις" μπορει να κανεις καμια πατατια και μετα πάει το X11 καλου κακου κρατα ενα back up το αρχειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 28, 2006 Author #357 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Ο vi άσχετε δεν είναι viewer, είναι ο πρώτος full screen editor.Όποιος δεν ξέρει τα βασικά από vi καλό είναι να μάθει, γιατί είναι παντού το standard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Απρίλιος 28, 2006 #358 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 αλλη μια φορα 10χ..εγω και ο οσαμα σας ειμαστε υποχρεει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Απρίλιος 28, 2006 #359 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από sotirisΟ vi άσχετε δεν είναι viewer, είναι ο πρώτος full screen editor.Όποιος δεν ξέρει τα βασικά από vi καλό είναι να μάθει, γιατί είναι παντού το standard. Θα μπορούσες να με διορθώσεις με πιο ευγενικό τρόπο.VI (Vee-Eye) is a screen-oriented text editor computer program written by Bill Joy in 1976 και όπως λες ειναι και ο first full screen editor. Επίσης μια επίσης standard εναλλακτική λύση είναι ο Emacs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Απρίλιος 28, 2006 #360 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Tελικά Δεν υπάρχουν Drivers για την 7800GTX @256MB :cry: Μόνο μέχρι 6800. Αλλάζω το θέμα, να κατευνάσω τα πνεύματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.