---Zapotek-- Ιανουάριος 28, 2006 #281 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2006 http://www.thelab.gr/search.php?s=http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=296937#post296937 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Ιανουάριος 30, 2006 #282 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2006 Τα ελληνικά στο SuSE 10.0 που είναι για να μπούνε στο πληκτρολόγιο?ΕΔΙΤ:Ελληνικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Ιανουάριος 30, 2006 #283 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2006 control center/regional and accessibility/keyboard layout add τα Ελληνικά εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 1, 2006 #284 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 noob ερωτηση (ntropi mou)Το Mandriva 2005 τι core έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 1, 2006 Author #285 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly noob ερωτηση (ntropi mou)Το Mandriva 2005 τι core έχει? εννοείς kernel version?2.6.11 νομίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 1, 2006 #286 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 No... εννοώ core, όπως λέμε debian based, fedora core κλπ.Γενικά είναι κάπου βασισμένο? Ερωτώ για 2 λόγους: Γιατί δεν το βλέπω όσο τα Suse, fedora, κλπ σε sites προγραμματων και γιατί θέλω να κατανοήσω λίγο παραπάνω τις διανομές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 2, 2006 Author #287 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 mandrake δεν είναι κάπου based, είναι ανεξάρτητη διανομή (και αρκετά παλιά).σε rpm βασίζεται (σαν τρόπο εγκατάστασης πακέτων). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielis Φεβρουάριος 2, 2006 #288 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, Το forum είναι αρκετά καλό με ενδιαφέρον περιεχόμενο. Keep up the good work!! Στο PC μου έχω εγκαταστήσει τα SuSE Linux 9.3. Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι το εξής. Προσπαθώ (εδώ και μήνες ) να βάλω Internet και στα Linux (έχω το ADSL in a box της Forthnet με το F200 της Crypto). Έχω βρεί κάποιες λύσεις σε άλλα forums ,αλλά δυστυχώς δεν έφεράν το επιθυμιτό αποτέλεσμα! Το ζήτημα είναι οτι λόγω Internet έχω παρατήσει το Linux και δεν το χρησιμοποιώ πλέον. Υπάρχει κάποιος από εδώ που να έχει κάνει κατι άνάλογο με το modem; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Φεβρουάριος 2, 2006 #289 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/2005-April/056651.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 2, 2006 Author #290 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Καλώς ήλθες :flower:το χουμε ξαναδώσει παλιότερα το link εδώ, είναι αυτό:http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/2004-December/054479.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arielis Φεβρουάριος 2, 2006 #291 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Ναι το link αυτό το ξέρω ,το έχω δεί. Αλλά ωστόσο λόγω του ότι είμια εντελώς noobάς στο Linux (ξεκίνησα το Σεπτέμβρη και λόγω του modem τα παράτησα) , υπάρχει κάποιο turtorial που να είναι περισσότερο κοντά στον αρχάριο του Linux; Επισης υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει και να έχει δουλέψει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Φεβρουάριος 2, 2006 #292 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Μπα είναι το μοναδικό και ευτυχώς που υπάρχει... εδώ εγώ άλλαξα μοντεμ και ένας λόγος ήταν ότι δεν έπαιζε σε linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 3, 2006 #293 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Μετά την εγκατάσταση των nVidia drivers μου εχει μεινει το Mandriva να μην μπαίνει kde αυτόματα. Στην αρχή μου ζητάει login, πατάω jpavly και μετά μπαίνω με το kde.Στην εξοδο εχει μονο επιλογη logout, και κλεινω με την init. Πως θα το κανω οπως ηταν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Φεβρουάριος 3, 2006 #294 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 Που μπορώ να βρω ελληνικό λεξικό για το OpenOffice 2 στο Linux?Έψαξα σε άλλα posts,αλλά δεν βρήκα πουθενά να λέτε για Linux.Τα έχει εγκαταστήσει κανείς?Αν κάποιος έχει το αρχείο,ας μου το στείλει με mail εδώ: ge_kefalas@hotmail.com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 4, 2006 #295 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Μετά την εγκατάσταση των nVidia drivers μου εχει μεινει το Mandriva να μην μπαίνει kde αυτόματα. Στην αρχή μου ζητάει login, πατάω jpavly και μετά μπαίνω με το kde. Στην εξοδο εχει μονο επιλογη logout, και κλεινω με την init. Πως θα το κανω οπως ηταν? Μιλάτε ωρέ γιατί θα τα ξηλώσω για χάρη των Vista (που μου έπιασαν και 8gb χώρο τσάμπα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Φεβρουάριος 4, 2006 #296 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Μετά την εγκατάσταση των nVidia drivers μου εχει μεινει το Mandriva να μην μπαίνει kde αυτόματα. Στην αρχή μου ζητάει login, πατάω jpavly και μετά μπαίνω με το kde.Στην εξοδο εχει μονο επιλογη logout, και κλεινω με την init. Πως θα το κανω οπως ηταν? 1) Φτιάχνεις ένα αρχείο κειμένου με την λέξη "halt" και το αποθηκεύεις στο home directory σου2) Ανοίγεις ένα παράθυρο κονσόλας και γράφεις τις ακόλουθες εντολές:3) "cd" πατάς enter4) "chmod +x (το όνομα το αρχείου)"5) Δεξί κλίκ στο desktop->"link to application"6) Εντοπίζεις και επιλέγεις το αρχείο που έφτιαξες και ΟΚΜετά με διπλό κλίκ στην συντόμευση θα κλείνει ο υπολογιστής.Δεν είμαι σίγουρος αν θα πετύχει (δεδομένου οτι μπορεί να μην έχεις permissions να τερματίζεις το σύστημα αν δουλεύεις σαν απλός χρήστης). Αν πετύχει λογικά θα σε βολέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 4, 2006 #297 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2006 Αν το πρόβλημα είναι τα permissions δεν τον σώζει αυτό που του έγραψες seeker (που μάλλον αυτό φταίει δηλαδή). Πρέπει να επιτρέξεις στο χρήστη που έχεις να μπορεί να κάνει shutdown-restart.Το πιο απλό είναι να ενεργοποιήσεις στο sudo το /sbin/shutdown και /sbin/reboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 5, 2006 #298 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Το θέμα δεν είναι μόνο στο shutdown/restart αλλά και στο login... πρέπει να του δίνω χρήστη κάθε φορά και μετά να πατάω KDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Φεβρουάριος 5, 2006 #299 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Κοίταξες καθόλου τις ρυθμίσεις στον login manager; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 5, 2006 #300 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 Ναι ρε γμτ τις έχω δει αυτές, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Θα τις δοκιμάσω και ως root να δω τι γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.