Jump to content

Linux - Τα προβλήματά μας

sotiris

Recommended Posts

• Replies 824
  • Created
  • Last Reply

No... εννοώ core, όπως λέμε debian based, fedora core κλπ.

Γενικά είναι κάπου βασισμένο?

Ερωτώ για 2 λόγους: Γιατί δεν το βλέπω όσο τα Suse, fedora, κλπ σε sites προγραμματων και γιατί θέλω να κατανοήσω λίγο παραπάνω τις διανομές...

Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,

Το forum είναι αρκετά καλό με ενδιαφέρον περιεχόμενο. Keep up the good work!!

Στο PC μου έχω εγκαταστήσει τα SuSE Linux 9.3. Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι το εξής. Προσπαθώ (εδώ και μήνες :D) να βάλω Internet και στα Linux (έχω το ADSL in a box της Forthnet με το F200 της Crypto). Έχω βρεί κάποιες λύσεις σε άλλα forums ,αλλά δυστυχώς δεν έφεράν το επιθυμιτό αποτέλεσμα! Το ζήτημα είναι οτι λόγω Internet έχω παρατήσει το Linux και δεν το χρησιμοποιώ πλέον. Υπάρχει κάποιος από εδώ που να έχει κάνει κατι άνάλογο με το modem;

Ναι το link αυτό το ξέρω ,το έχω δεί. Αλλά ωστόσο λόγω του ότι είμια εντελώς noobάς στο Linux (ξεκίνησα το Σεπτέμβρη και λόγω του modem τα παράτησα) , υπάρχει κάποιο turtorial που να είναι περισσότερο κοντά στον αρχάριο του Linux; Επισης υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει και να έχει δουλέψει;

Μετά την εγκατάσταση των nVidia drivers μου εχει μεινει το Mandriva να μην μπαίνει kde αυτόματα. Στην αρχή μου ζητάει login, πατάω jpavly και μετά μπαίνω με το kde.

Στην εξοδο εχει μονο επιλογη logout, και κλεινω με την init. Πως θα το κανω οπως ηταν?

Που μπορώ να βρω ελληνικό λεξικό για το OpenOffice 2 στο Linux?Έψαξα σε άλλα posts,αλλά δεν βρήκα πουθενά να λέτε για Linux.Τα έχει εγκαταστήσει κανείς?Αν κάποιος έχει το αρχείο,ας μου το στείλει με mail εδώ: ge_kefalas@hotmail.com.

Αρχική απάντηση από jpavly

Μετά την εγκατάσταση των nVidia drivers μου εχει μεινει το Mandriva να μην μπαίνει kde αυτόματα. Στην αρχή μου ζητάει login, πατάω jpavly και μετά μπαίνω με το kde.

Στην εξοδο εχει μονο επιλογη logout, και κλεινω με την init. Πως θα το κανω οπως ηταν?

Μιλάτε ωρέ γιατί θα τα ξηλώσω για χάρη των Vista (που μου έπιασαν και 8gb χώρο τσάμπα) :p

Αρχική απάντηση από jpavly

1) Φτιάχνεις ένα αρχείο κειμένου με την λέξη "halt" και το αποθηκεύεις στο home directory σου

2) Ανοίγεις ένα παράθυρο κονσόλας και γράφεις τις ακόλουθες εντολές:

3) "cd" πατάς enter

4) "chmod +x (το όνομα το αρχείου)"

5) Δεξί κλίκ στο desktop->"link to application"

6) Εντοπίζεις και επιλέγεις το αρχείο που έφτιαξες και ΟΚ

Μετά με διπλό κλίκ στην συντόμευση θα κλείνει ο υπολογιστής.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα πετύχει (δεδομένου οτι μπορεί να μην έχεις permissions να τερματίζεις το σύστημα αν δουλεύεις σαν απλός χρήστης). Αν πετύχει λογικά θα σε βολέψει.

Αν το πρόβλημα είναι τα permissions δεν τον σώζει αυτό που του έγραψες seeker (που μάλλον αυτό φταίει δηλαδή). Πρέπει να επιτρέξεις στο χρήστη που έχεις να μπορεί να κάνει shutdown-restart.

Το πιο απλό είναι να ενεργοποιήσεις στο sudo το /sbin/shutdown και /sbin/reboot.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.