---Zapotek-- Δεκέμβριος 30, 2005 #221 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2005 Αν εχει ethernet interface παιζει παντου...Ποιο modem εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kender Δεκέμβριος 30, 2005 #222 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από mic31 Χρονια ΠολλάΞέρει κάποιος αν παίζει σε linux SUSE 9.3 το modem της forthnet ADSL in a box Δε παίζει έτσι θέλει κάτι να κάνεις στον κερνελ που δε κατάφερα ακόμα link Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 1, 2006 #223 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2006 Αρχική απάντηση από chriss Ρε παιδιά, μήπως κατάφερε κανείς να κάνει compile to x.org 7.0;; To 6.8.99.16 με δυσκόλεψε αρκετά όταν προσπαθούσα να κάνω το ΜΧ1000 να παίζει στο linux. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι δεν κόλαγε σε λάθη στο compile όταν είχα ήδη εγκατεστημένη κάποια προηγούμενη έκδοση από τα packages του slackware. Ίσως αυτό σε βοηθήσει. Αρχική απάντηση από jpavly Καλημέρα παίδες! Που στο καλό είναι το kppp στο start menu(δεν ξερω καν αν το λενε ετσι)? Το ετρεξα μεσω run φυσικά, θα το βαλω και στο start menu. Απλά αναρωτιέμαι μηπως λείπει και τίποτα άλλο... Στο menu internet το έχει εμένα. Αν δεν στο έχει δημιούργησέ το με εντολή "kppp %i %m" για να ξεκινάει.Αρχική απάντηση από kender Δε παίζει έτσι θέλει κάτι να κάνεις στον κερνελ που δε κατάφερα ακόμα link Είναι αρκετά μπελαλίδικο απ' ότι διάβασα, αλλά αφού δουλεύει... πάλι καλά να λέτε. Και την επόμενη φορά να παίρνετε ένα ethernet modem όπως πρέπει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 2, 2006 #224 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Πως στο καλό ενεργοποιείται η Sound Blaster Live! μη τα σπάσω όλα!!!!??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 2, 2006 Author #225 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Πως στο καλό ενεργοποιείται η Sound Blaster Live! μη τα σπάσω όλα!!!!??? alsaconfig Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 2, 2006 #226 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 modprobe snd_emu10k1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 2, 2006 #227 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris alsaconfig Αρχική απάντηση από trendy modprobe snd_emu10k1 Πειράζει που δεν καταλαβαίνω ούτε το ένα ούτε το άλλο? Ούτε το google με βοηθαει... n00b.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 2, 2006 #228 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 modprobe = φόρτωμα του module της κάρτας (αν δεν είναι ήδη φορτωμένο) ώστε το σύστημα να μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα. Αν η κάρτα υπάρχει ήδη στον kernel αυτό δε χρειάζεται, αλλά γενικότερα τις αφήνουμε ως modules. alsaconf = το τρέχεις ως root και σου ρυθμίζει τα της κάρτας ήχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 2, 2006 #229 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Να το εξηγήσω καλύτερα...Απ'ότι καταλαβαίνω έχει αναγνωρίσει και την SB και την On Board, αλλά παίζει από την on board. Εγώ θέλω να παίζει από την SB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 2, 2006 Author #230 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Να το εξηγήσω καλύτερα... Απ'ότι καταλαβαίνω έχει αναγνωρίσει και την SB και την On Board, αλλά παίζει από την on board. Εγώ θέλω να παίζει από την SB. lsmod δες το module της onboard modprobe -r το module εναλλακτικά μπορείς με το config του alsa (alsaconf και όχι alsaconfig, κάνουμε και λάθη ) να ρυθμίσεις ποια να παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 3, 2006 #231 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Μπορείς να κλείσεις την onboard και από το bios μια και καλή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 3, 2006 #232 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Μπορείς να κλείσεις την onboard και από το bios μια και καλή! και συνεχίζει το troubleshooting με τη μέθοδο "πονάει χέρι κόψει κεφάλι " Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 3, 2006 #233 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly Καλημέρα παίδες! Που στο καλό είναι το kppp στο start menu(δεν ξερω καν αν το λενε ετσι)? Το ετρεξα μεσω run φυσικά, θα το βαλω και στο start menu. Απλά αναρωτιέμαι μηπως λείπει και τίποτα άλλο... Και για να μην ξεχνιόμαστε... ενεργοποιήθηκε μαζί με κανα-δυο άλλα κρυμμένα από τις επιλογές του KDE control center. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 3, 2006 Author #234 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από trendy Μπορείς να κλείσεις την onboard και από το bios μια και καλή! δε νομίζω ότι έχει σημασία αν θα την κόψει από το bios.το linux δεν ασχολείται με το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιανουάριος 3, 2006 #235 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 00:21] Να το εξηγήσω καλύτερα...Απ'ότι καταλαβαίνω έχει αναγνωρίσει και την SB και την On Board, αλλά παίζει από την on board. Εγώ θέλω να παίζει από την SB. Σε ένα φιλαράκι που έχει την ίδια κάρτα την ενεργοποιήσαμε ρυθμίζοντας την ως προεπιλογή από τις ρυθμίσεις ήχου στο YAST. Βάλαμε δηλαδή την τιμή ''0''στην καρτά και στην onboard ''1'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 3, 2006 #236 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris δε νομίζω ότι έχει σημασία αν θα την κόψει από το bios.το linux δεν ασχολείται με το bios. Nαι αλλά εγώ την έκοψα από BIOS, οπότε no more on board, et voilah! Sound Blaster μοναδική κάρτα ήχου οπότε και default! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιανουάριος 4, 2006 #237 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Ο sotis δε με πιάνει... jpavly υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μην παίζει η onboard κάρτα ήχου, εκτός από το να την κλείσεις από το bios, οπότε και είναι σα να μην υπάρχει πάνω στο pc. Μπορείς να μη φορτώσεις το module της, να βγάλεις εντελώς το module από το pc, να μην τη βάλεις στον kernel, ή να κάνεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που σου είπε ο sotiris. Δεδομένου ότι είσαι noob και αυτά θα ήταν δύσκολα, σου προτείνω κάτι που είναι αρκετά απλό:bigsmile: Αν νιώθεις ότι το έχεις, στην επόμενη απορία μπορούμε να απαντήσουμε πιο guruδικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisXP Ιανουάριος 4, 2006 #238 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Παιδιά έχω αυτήν την κάρτα για wireless μιας και την έδινε η μητρική μου και δεν μπορώ να βρω drivers.http://www.msi.com.tw/program/products/communication/cmu/pro_cmu_detail.php?UID=608Επίσης έκανα εγκατάσταση τα SUSE 10 και έκανα μια λάθος ρύθμιση στην κάρτα γραφικών, ποια εντολή πρέπει να γράψω στην κονσόλα για να δω τα settings της.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 4, 2006 Author #239 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 1) για την καρτούλα δες το chipset της, από αυτό εξαρτάται.2) στο suse δώσε sax2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisXP Ιανουάριος 4, 2006 #240 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2006 Ευχαριστώ sotiri, με το wireless δεν μπορεσα να κάνω κάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.