Seeker Οκτώβριος 21, 2005 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Arapis [18-10-2005 16:31] σωτηράκη πράγματι έχεις βρεί τον μπελά σου!!!Δεν εννοώ με ποιο προγραμμα αλλα επι της ουσίας ρωτάω που βρίσκω/πως βάζω τα απαραίτητα codecs!!! Στο site του mplayer έχει ένα codec pack αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Οκτώβριος 21, 2005 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Αν κάνω εγκατάσταση το Suse 10, τι θα γίνει με το boot.ini?Τώρα έχω WinXp.Sp2 και Win2003.Sp1, θα προστεθεί στη λίστα το Suse? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Οκτώβριος 21, 2005 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2005 Το Linux δεν πειράζει τα αρχεία των Windows. Απλά θα σου περάσει τον δικό του bootloader που πάλι θα σου δίνει την επιλογή να ξεκινήσεις τα Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kid Οκτώβριος 23, 2005 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 κατέβασα το iso του Suse από τον FTP του NTUA, το έγραψα σε dvd, πάει να κάνει install, επιλέγω το KDE και μετά στο Software μου λέει ότι δεν βρήκε τα source files. Τι κάνω λάθος? :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Οκτώβριος 23, 2005 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα thread που αναφέρεται στα md5 sums, κατέβασε ένα απο τα προγραμματάκια που αναφέρονται εκεί και τσέκαρε τα iso που κατέβασες μήπως είναι προβληματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kid Οκτώβριος 23, 2005 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα thread που αναφέρεται στα md5 sums, κατέβασε ένα απο τα προγραμματάκια που αναφέρονται εκεί και τσέκαρε τα iso που κατέβασες μήπως είναι προβληματικά. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως δουλεύει αυτό το προγραμματάκι? (Τελείως newbie.. ) EDIT: Το wxchecksums κατέβασα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laserscout Οκτώβριος 23, 2005 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Κ τορα ο δικοσ μ ο πονος.... δεν μπορο να βαλο το netmod να δουλεψει με το suse9.3!! help Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 23, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Kid Μπορείς να μου εξηγήσεις πως δουλεύει αυτό το προγραμματάκι? (Τελείως newbie.. ) EDIT: Το wxchecksums κατέβασα.. γράψε σε κοσνόλα wxchecksums -h και θα σε βοηθήσει αυτό Αρχική απάντηση από laserscout Κ τορα ο δικοσ μ ο πονος.... δεν μπορο να βαλο το netmod να δουλεψει με το suse9.3!! help δες εδώ και πες: http://www.otenet.gr/hd/HTML/set_netmod_linux.htm (δεν είχα ποτέ netmod). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 24, 2005 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Που βρίσκω τους δίσκους με τα Windows? Τους κάνει automaount κάπου?Ubuntu 5.10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 24, 2005 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Που βρίσκω τους δίσκους με τα Windows? Τους κάνει automaount κάπου?Ubuntu 5.10 Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με Ubuntu, αλλά λογικά θα τα κάνει automount σε folder με το χαρακτηριστικότατο όνομα "windows" κατά πάσα πιθανότητα στην root partiton.Να ρωτήσω και εγώ τώρα.έχω την NVidia 5700LE η οποία έχει 2 εξόδους, μια αναλογική και μια ψηφιακή (για tft etc) εγώ έχω 2 CRT και ένα μετατροπέα.Σε win τα είχα φτιάξει όλα και είχα dual-view, απίστευτη διευκόλυνση παίδες.Σε SuSE πως το κάνω? έψαξα λίγο το Sax2 αλλά τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Οκτώβριος 24, 2005 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Σε win τα είχα φτιάξει όλα και είχα dual-view, απίστευτη διευκόλυνση παίδες.Σε SuSE πως το κάνω? έψαξα λίγο το Sax2 αλλά τπτ. http://lists.suse.com/archive/suse-linux-e/2001-Jun/att-0072/01-TWINVIEW_READMEhttp://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvidia.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=176&p_created=1101836843&p_sid=wsRpLQSh&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MTI2JnBfcHJvZHM9MCZwX2NhdHM9MCZwX3B2PSZwX2N2PSZwX3NlYXJjaF90eXBlPWFuc3dlcnMuc2VhcmNoX2ZubCZwX3BhZ2U9MSZwX3NlYXJjaF90ZXh0PWR1YWwgdmlldyBhbmQgbGludXg*&p_li=&p_topview=1http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvidia.cfg/php/enduser/std_alp.php κάνε εδώ μια αναζήτηση για dual view and linux Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Οκτώβριος 24, 2005 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Το 1ο δεν με ενδιαφερει, το 2ο ομως νομιζω θα βοηθησει πολυ...Ευχαριστω meth... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 24, 2005 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Που βρίσκω τους δίσκους με τα Windows? Τους κάνει automaount κάπου?Ubuntu 5.10 automount θα γίνει αν υπάρχει καταχώριση στο /etc/fstab (στο slackware τουλάχιστον έτσι είναι, λογικά και στο ubuntu)Αν δεν είναι καταχωριμένοι εκεί τους κάνεις mount με την εντολή mount (φυσικά). Πρόσεξε ότι δεν κάνεις mount δίσκους, αλλά file systems.Το man mount είναι πολύ αναλυτικό πιστεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 24, 2005 Author #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2005 @wizard! το fstab σου πρέπει να είναι κάπως έτσι: /dev/hdb1 /windows/D ntfs ro,users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0 ότι δεν καταλαβαίνεις πες. ότι κενό υπάρχει έχει σημασία Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Οκτώβριος 25, 2005 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Εγκατέστησα και εγώ στο λαπτόπι τα ubuntu 5.10 - και πάνω σ'αυτό θα ήθελα να διευκρινήσω πως μου αναγνώρισαν ΟΛΕΣ τις συσκευές - και η ερώτησή μου είναι η εξής Πάνω κάτω βρήκα πως να βάζω νέα προγράμματα χρησιμοποιώντας τον synaptic package manager (100% linux noob here) , και παρατήρησα πως ορισμένα μεν τα βάζει στο applications menu πχ. nicοtine , xmms κτλ. ενώ άλλα δεν φαίνονται και τα τρέχω μέσω κονσόλας Το θέμα είναι πως θέλω να τρέξω ένα utility για να κάνω configure το touchpad . Στον package manager βλέπω πως υπάρχει εγκατεστημένος στο σύστημα ο xorg-driver-synaptics , ο οποίος στα details του φαίνεται πως κάνει αυτό ακριβώς που θέλω . Το θέμα είναι τώρα , πώς τον τρέχω? Γράφωντας το όνομα του προγράμματος στο terminal δεν φαίνεται να δουλεύει όπως στα άλλα προγράμματα που ανοίγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 25, 2005 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Δυο ερωτήσεις και απο εναν ανερχομενο guru () 1) Εχω στον φορητο τα ubuntu τα παλια, αυτα που μοιραζαν. Θελω να κανω update το firefox και κατεβαζω το tag.rz Αυτο, μετα τι το κανω? 2) Επίσης θελω να φτιαξω εναν φακελο οπου θα βαζω τα προγραμματα. Αυτα που τα βαζω? Σε καποια folders, προσπαθωντας να δημιουργησω εναν καινουργιο folder, δενμου εδινε την επιλογη οταν εκανα δεξι κλικ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 25, 2005 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos2) Επίσης θελω να φτιαξω εναν φακελο οπου θα βαζω τα προγραμματα. Αυτα που τα βαζω? Σε καποια folders, προσπαθωντας να δημιουργησω εναν καινουργιο folder, δενμου εδινε την επιλογη οταν εκανα δεξι κλικ ! Αγαπητέ μελλοντικέ guru είχες permissions ως χρήστης να δημιουργήσεις φάκελο; root@koutsomoura:/# ls -l total 1015 drwxr-xr-x 2 root bin 2600 2005-10-24 02:42 bin/ drwxr-xr-x 3 root root 1024 2005-10-24 02:47 boot/ ---|--- είχες w που να σου επιτρέπει στο συγκεκριμένο φάκελο να γράψεις; Η πρώτη τριάδα είναι για τον ιδιοκτήτη (εδώ ο root), η δεύτερη για το group του ιδιοκτήτη (group root) και η τρίτη για τους υπόλοιπους. ’ρα αν κάτι ανήκει στον root και εσύ έχεις μπει ως απλός χρήστης που δεν ανήκει στο root group θα πρέπει να ήταν σαν το παραπάνω η περίπτωσή σου και για να μπορούσες να γράψεις θα έπρεπε να ήταν drwxr-xrwx 3 root root 1024 2005-10-24 02:47 boot/ Για το άλλο που ρωτάς πρέπει να βρεις με ποιο πρόγραμμα γίνεται update το πακέτο στο ubuntu (και το οποίο δεν ξέρω). Πχ στο slackware γίνεται με "upgradepkg package.tgz" edit: Δεν εκφράστηκα καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 25, 2005 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 tks man....το βραδυ σπιτι θα το δοκιμασω, αλλιως θα ξαναενοχλήσω ολο το thread ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Οκτώβριος 25, 2005 #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 09:58] 1) Εχω στον φορητο τα ubuntu τα παλια, αυτα που μοιραζαν. Θελω να κανω update το firefox και κατεβαζω το tag.rz Αυτο, μετα τι το κανω? tar xzvf (όνομα_αρχείου).tar.gz cd firefox ./firefox-installer Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβεις μόνος σου εύκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 25, 2005 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2005 Κυριε τρεντυ τυπε....πατωντας ls -l εβγαλε... drwxr-xr-x 3 johnd johnd 4096 2005-10-25 00:09 Desktop -rw-r--r-- 1 johnd johnd 1295124 2005-10-25 00:05 linuxarm.tar.gz Τι ειναι αυτα τα αλαμπουρνεζικα ? (ειπαμε...μελλοντικος guru οχι νυν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.