Reaper Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2005 Ο υπολογιστής ενός φίλου μου έτρεχε κανονικά στα win όταν προσπάθησε να βάλει ένα flashaκι (μετά από μια βίαιη μετατόπιση του υπολογιστή) λίγο παλιός και δεν είχε μπροστά USB . τότε όλα κόλλησαν βγήκε μπλε οθόνη (αυτή με τα κινεζικά) και από τότε το πισι ενώ παίρνει κανονικά μπροστά (δουλεύουν όλοι οι ανεμιστήρες) η οθόνη δεν δείχνει τίποτα Δεν φταίει ούτε η οθόνη ούτε το τροφ.(δοκιμαστήκαν ) Όλες οι συνδέσεις ελεγχθήκαν και ο υπολογιστής ξεκίνησε με τα τέλειος απαραίτητα όμως πάλι τα ιδία. AthlonXP 2800+ , msi kt6 delta , 512 ddr400 , no name 330W , radeon 9500pro 128 , winXP pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Να κοιτάξεις αν πατάνε καλά όλες οι κάρτες και άν έχει φύγει κανένα καλώδιο πρώτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Οκτώβριος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Η κάρτα γραφικών λειτουργεί??Είναι κλοκαρισμένη?Δες αν λειτουργεί το ανεμιστηράκι της ή αν είναι τουλάχιστον σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.Το λαμπάκι του δίσκου ανάβει συνεχώς?Αν ναι,δοκίμασε να κάνεις reset το bios με το jumperάκι.Πατάει καλά η ψύκτρα του επεξεργαστή?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Οκτώβριος 17, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Τα δικιμασαμε ΟΛΑ αυτα που λετε. ολα λειτουργουν μεχρι και τα λαμπακια τις mainboard (μονο που αντι να ειναι πρασινα, τα τρια απο αυτα ειναι κοκκινα.) Πως καταλαβενουμε οτι δεν καηκε η mother? γιατι ακριβως αυτο το προβλημα ειχε αλλος ενας φιλος μου και τελικα ειχε καμενη motherboard. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 17, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Κάνε και ένα reset στο BIOS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Οκτώβριος 17, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Είπες οτι έβαλε κάτι στην usb.Τότε απο το βιβλιαράκι της μητρικής, δες για το usb controller onboard και άλλαξε θέση στο αντίστοιχο jumper ωστέ να είναι disable.Έτσι λογικά θα ανοίξει, αλλιώς βουρ για rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Οκτώβριος 17, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 @ oktech το εκανα αλλα τιποτα. @ pontium θα το δοκιμασω αλλα το εχω βγαλει αυτο που ειχα στην usb οποτε δεν πιστευω να φταει αυτο. Μαλλον για rma λιγο δυσκολα τα πραγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Οκτώβριος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Reaper [Σήμερα, στις 21:32] @ pontium θα το δοκιμασω αλλα το εχω βγαλει αυτο που ειχα στην usb οποτε δεν πιστευω να φταει αυτο. Μαλλον για rma λιγο δυσκολα τα πραγματα Ενοώ μήπως έβαλε το φλασάκι και αυτό με βίαιο τρόπο και έκανε ζημιά στη usb του πισιού και παίζει πρόβλημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 17, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Reaper @ oktech το εκανα αλλα τιποτα. @ pontium θα το δοκιμασω αλλα το εχω βγαλει αυτο που ειχα στην usb οποτε δεν πιστευω να φταει αυτο. Μαλλον για rma λιγο δυσκολα τα πραγματα Παίζει κάποιο παληκάρι στα Ιωάννινα απο εδώ μέσα να σε βοηθήσει.. tristeno.. για βάλτου μια φωνή.. πολλές φορές φίλε μου, άν δεν δεί ο "μάστορας" μπορεί να πεί ένα μύριο λαλακίες και η λύση να είναι τόσο απλή όσο ένα τσακ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 17, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Πάντως σε αντίστοιχη περίπτωση που το USB ήταν αυτό του κουτιού μπροστά δηλαδή, είχε γίνει λάθος συνδεσμολογία, ψήθηκε το σύμπαν και τελείωσε εκεί το παραμύθι.Από ότι κατάλαβα όμως, απλά μετακίνεισε το μηχάνημα για να βάλει το δισκάκι πίσω οπότε ή το δισκάκι ήταν μούφα και έκαψε τη μητρική κάτι που δεν έχω δεί ποτέ ή κάτι κουνήθηκε ή απορυθμίστηκε.. βγάλε λοιπόν τα πάντα από το μηχάνημα, βάλε την μητρική μόνο με την μνήμη και τον επεξεργαστή + κάρτα γραφικών εκτός κουτιού και δοκίμασε να ξεκινήσεις.. άν δεν γίνει τίποτα, πάς για μητρική μάλλον Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Οκτώβριος 17, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Δεν ξέρω που μπορεί να είναι η ζημιά αλλά εφόσον ο υπολογιστής σου ανοίγει δεν έχει καεί η μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Οκτώβριος 17, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Το προβλημα λυθηκε! μαμ@κια δικια μου ενω το ειχατε πει απο την αρχη εγω δεν το προσεξα, το dimmακι της ραμ δεν παταγε καλα (χρειαστηκε παρα πολυ δυναμη για να το βαλω τελειως μεσα)Σας Ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!!Μια ακομα ερωτηση ομως: το πισι ανοιξε αλλα δεν κανει boot στα win και μου ζηταει να βαλω δισκετα. Αυτο οφειλετε στο clear cmos που εκανα? αν και δεν νομιζω γιατι στον δικο μου που ειχα κανει δεν μου ειχε βγαλει κατι παρομοιο. Τι πρεπει να κανω τωρα ωστε να μην χασω κανενα αρχειο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 17, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Μαλλον χαλασε το Boot sector των Windows μπορεις να το φτιαξεις απο Windows Recovery που ειναι στο CD των Windows ή να κανεις εγκατασταση του λειτουργικου απο πανω απο τα παλια αν δεν παιξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Οκτώβριος 17, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 ’μα ο δίσκος είναι sata μπες στο bios και δες στο third IDE device(στο standard cmos setup) και ενεργοποίησε το ή άμα δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο bios πρέπει να βάλεις την δισκέτα με τους sata drivers.Αλλά επειδή ίσως να είναι ΑΤΑ,φτιάξε άλλο partition αν δεν επισκευασθούν τα windows,και πέτα τα μέσα.Δεν πρόκειται να χάσεις τίποτα,μόνο χρόνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Οκτώβριος 18, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2005 O.k. παιδια ευχαριστω και παλι! Αν και νομιζω πως θα κανει format τελικα ο φολος μου.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.