Jump to content

Μια βοήθεια για επιλογή 5.1/7.1 ηχείων παίδες

CaptainMilo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ήρθε πλέον η ώρα να αποσύρω τα παλιά μου creative 2.1 (τα οποία για τα λεφτά τους αποδείχθηκαν πάρα πολύ καλά) και να μεταβώ σε 5.1/7.1 ήχο

Σκοπεύω να ξοδέψω περίπου 100~150 ευρώ , και ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί το σύστημα είναι ένα δωμάτιο περίπου 3 χ 4

Καθώς έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την creative , κοιτάω κάτι πάλι από την ίδια εταιρία

3 επιλογές κυρίως με τράβηξαν , και αυτές ήταν

> Η σειρά I-Trigue 5600 (http://creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=463&product=10736)

> Η σειρά Inspire T6060 (http://creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=464&product=14090)

> Τα 7900 στην ίδiα σειρά (http://creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=464&product=10321&nav=2)

Τα 7900 τα έχω ακούσει να παίζουν σε φίλο , και ήταν πραγματικά πολύ καλά , και με πολύ καλό λόγο απόδοσης/τιμής . Το θέμα είναι ότι 7 δορυφόροι για έναν τέτοιο χώρο για τον οποίο τα προορίζω , μήπως είναι υπερβολή? Θα χάσω πολύ σε "όγκο/πληρότητα" ήχου με τα 5.1?

Τώρα , όσων αφορά τα I-Trigue , καθώς βλέπω έχουν ρίξει ιδιαίτερο βάρος στον σχεδιασμό των tweaters στους δορυφόρους , έχουν καμμιά διαφορά στην ποιότητα του ήχου που βγάζουν σε σχέση με τα Τ6060/5900 Inspire? Τα βρήκα περίπου 160 ευρώ από εξωτερικό , ενώ στην ελλάδα δεν βρήκα τίποτα στο σκρουτζ . Αντιθέτως τα Inspire κυμαίνονται γύρω στο 80άρι .

Πρός το παρόν "κλίνω" προς τα I-Trigue , καθώς το όλο σύστημα μου φαίνεται πιο "ποιοτικό" σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα που παρέθεσα , αλλά δικαιολογείται αυτή η σχεδόν 2πλάσια χρηματική διαφορά για ηχεία των ίδιων περίπου watt?

Υ.Γ.

Παρόλο που έχω ακούσει καλά λόγια και για την logitech σαν εταιρία , θα ήθελα να ξαναγοράσω ηχεία από την ίδια εταιρία που χρόνια τώρα δεν με απογοήτευσε , οπότε κάθε πρόταση καλό θα ήταν να σχετίζεται με τα προαναφερθέντα μοντέλα :) (Αν και διατηρώ και ένα μικρό παράθυρο για τα 5300 της logitech , τα οποία όμως διάθεση μηδέν προς το παρόν :( )

εγω θα σου προτεινα τα Ι-trigue

τα 7900 ειναι προβληματικα και με πολυ μετριο ηχο.

για τα Τ6060 δεν εχω αποψη αλλα και παλι σε σχεση με την σειρα I-trigue ολες οι αλλες σειρες της Creative ειναι κατωτερες.

η εταιρια τα φτιαχνει με αρκετα καλυτερα υλικα και αυτο φαινεται και στον ηχο και στην αφη(εννοωντας οτι δεν ειναι πλαστικουρα)

Ενας φιλος μου εχει τα I-trigue 3300 2.1. Συμφωνω οτι ειναι καλυτερα απο τα φθηνοτερα INSPIRE. Δεν ειναι βεβαια πιο δυνατα απο αυτα καθως το καθε καναλι ειναι 3Χ3 Watt RMS αλλα ειναι πιο καθαρα. Το μπασο ειναι απλα απιστευτο αν και δεν πολυ κολλαει με τα πριμα λογω των πολλων RMS (25), και της ελειψης μεσαιων.

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από greekfragma [17-10-2005 17:43]

εγω θα σου προτεινα τα Ι-trigue

τα 7900 ειναι προβληματικα και με πολυ μετριο ηχο.

για τα Τ6060 δεν εχω αποψη αλλα και παλι σε σχεση με την σειρα I-trigue ολες οι αλλες σειρες της Creative ειναι κατωτερες.

Βγήκα και γω στη γύρα για ένα φθηνό 5.1 (άντε 7.1). Κυρίως για ταινίες και παιχνιδάκια. (Για μουσική κρατάω τον ενισχυτή με κανονικά ηχεία).

Όταν λες προβληματικά τα 7900 τι εννοείς? (είναι στις επιλογές μου)

:OT: Τα 2.1 τι θα τα κάνεις; :OT:

Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι οτι δεν θες και να ξηλωθείς για MegaWorks - GigaWorks, οπότε πιστεύω τα I-Trigue η αμέσως επόμενη λύση από τις σειρές της Creative.

Βέβαια χωρίς να τα έχω ακούσει και κοιτόντας τα στοιχεία δεν φαίνεται να έχουν τραγική διαφορά από τα Inspire. Πάντως είναι πολύ πιο στυλάτα. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι καθαρά δική σου...

530 εννοείς προφανώς...

Το ξέρω... είμαι ανάμεσα σε αυτά και τα 6060 τελικά...

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της διαταξης του γραφείου το sub είναι μακριά από το pc και κοντά στα πίσω ηχεία...

Από ότι βλέπω από τον κονέκτορα των ηχείων της logi θα χρειαστώ 2 επεκτάσεις rca και μια επέκταση σειριακού καλωδίου.

Για την Creative 3 rca και 3 επεκτάσεις audio...

Sorry, τα Χ-530 ελεγα.

Παντως ειξε και μια ματια στο net για καποιο συγκριτικο μεταξυ τους.

Αρχική απάντηση από knight_77

Sorry, τα Χ-530 ελεγα.

Παντως ειξε και μια ματια στο net για καποιο συγκριτικο μεταξυ τους.

ΜΑΠΑ!!! Τα αγορασα και κλαιω τα λεφτα μου...πολυ φυσημα...

Creative και παλι creative..

Αρχική απάντηση από orion

ΜΑΠΑ!!! Τα αγορασα και κλαιω τα λεφτα μου...πολυ φυσημα...

Creative και παλι creative..

Μαλλον κανεις λαθος.Τα εχω εδω και 5 μηνες και ουτε το παραμικρο προβλημα.

Αρχική απάντηση από Ilias83

:OT: Τα 2.1 τι θα τα κάνεις; :OT:

Θα φτιαξει ενα bus και θα τα βαλει και αυτα πανω... (Εχω 8 ηχεια και ενα hi-fi = 10 speakers ετσι)...

Το θεμα ειναι ποια εξοδο θα ντουμπλαρει, καλυτερα τα 2 front...

Και εγω τα I-Trigue λεω να παρεις... ;)

Ψάχνω για ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ x530 t6060 αλλά τίποτα κ εγώ ανάμεσα στα 2 αυτά είμαι αλλά...

Τελικά πήρα τα X-530. Δεν τα έχω δοκιμάσει αρκετά ακόμα...

Μένει να πάρω μερικές προεκτάσεις καλωδίων (το δεξί μπροστά θέλει προέκταση καλωδίου vga οθόνης...). Περισσότερα όταν μπουν τα ηχεία στην θέση τους...

αντε πες μας εντυπωσεις γιατι τα πουλαει ενας 50 ευρω και θελω να τα τσιμπησω!

τα 2.1 που ακουσα στο πλαισιο περιστεριου μου αρεσανε!:cool:

Σε πρώτη εντύπωση να πω ότι σε χαμηλές εντάσεις μουσικής βγάζουν πολύ γλυκό ήχο...

Και το sub παίζει πολύ ωραία... (όποιος λέει ότι παίζει πολύ δυνατά και θέλει να το χαμηλώσει έχει πρόβλημα στα αυτιά :blink: )

Το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι σε ταινίες με dolby το sub ψιλοκοιμάται, ενώ σε ταινίες με dts παίζει μια χαρά... Ίσως κάποια ρύθμιση να χρειάζεται...

Επανέρχομαι λοιπόν, το θέμα με το dolby λύθηκε βγάζοντας τα ηχεία από την onboard και χρησιμοποιώντας μια live5.1.

Ένα προβληματάκι που εντοπίζω είναι ότι όταν φτάνουν σε τέρμα ένταση το sub μένει πίσω και ανεβάζουν μόνο οι δορυφόροι. Πάντως μέχρι εκεί το σύστημα είναι πολύ καλό. Καλύτερο από όσο περίμενα μάλλον.

Τέλος εργονομικά τελικά το χειριστήριο έντασης στο ηχείο πάνω είναι λίγο κάπως... ’σε που πρέπει να πιάνεις γερά το ηχείο για να τα ανάψεις...

• 2 weeks later...

τα πηρα και εγω!!!φοβερα ηχεια για τα λεφτα τους παιζουν δυνατα και καθαρα.

τα πηρα απο το πλαισιο 10 ειχε φερει ενοειται οτι ειχε ελειψη παντου και το βραδυ που πηγα μεινανε μονο 2 τεμαχια.:cool:

ειμαι τρομπας:tomato: παιζω τοσα παιχνιδια και ποτε μου δεν ειχα 5.1 για το pc

ωρε τι εχανα τοσο καιρο...

εχω φτιαξει στο σαλονι κατασταση με ενισχυτες προτζεκτορα b&W ηχεια 5.1

και στο pc τσιγκουνευομουνα 75 ευρω για 5.1 χαχα:tomato: :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.