Jump to content

eSDee's 3 stage cascade...Updated -102 at second stage

GoriLLakoS

Recommended Posts

lol

καταρχην το cascade το εφτιαξα για να γουσταρουμε και οχι για να τσακωνομαστε!

Ειμαι σιγουρος πως αν ηταν ο Χρηστος ρεμαλι σαν και εμενα (φοιτητης-part time δουλεια)

θα ειχε φτιαξει πολυ καιρο τωρα κατι μεγαλυτερο

Αρχική απάντηση από hipro5

........και μπράβο και εύγε μαζί.........ΑΛΛΑ δε μας είπε ο Βαγγέλης σε ΠΟΙΟΝ επεξεργαστή θα το χρησιμοποιήσει?.......ΑΝ ΔΕ πάει σε INTEL και μείνει στους AMD, θα το έχει να το βλέπει να το χαίρεται το cascade........ :D:p :p

^

|

κλασσικος Hipro ;)

για ποσο καιρο κυριε Hipro ομως :D

θα το εχω το cascade και οταν αξιωθει η AMD θα ειμαι ετοιμος

ετσι και αλλιως αυτο το -70 -80 -90 ειναι αναλογα με την κριση μου, μιας και καθε σταδιο ειναι ρυθμιζομενο (με ξεπερασμενες τεχνολογιες οπως λεει και ο hipro5)

τσιμπαω κατι γιατι μολις μπηκα σπιτι και ποσταρω μερικες Photo με λεπτομεριες

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 14:39]

Αρη ας το αφησουμε...

λίγο off topic.. Ειχα εργαστήρια (server-clieνt programming etc) και στο διάλειμα έδειξα στον καθηγητή με τι παίζουμε:D ( την photo που μου έχεις στείλει με το cascade) καθώς και το thread στο teampuss.. Χε χε έπαθε ο άνθρωπος:p

@esdee μην μασάς από αυτά που λένε οι intelades ας τα έχουμε τα cascade και που θα πάει θα βρούμε και cpu να αντέχει τα κρύα. Πάντως και πάλι μπράβο σου γιατί είχες το κουραγιο και την όρεξη( και τις γνώσεις φυσικά) να το φτιάξεις μόνος σου. Εγώ δυστηχός μπορεί να μην προλάβω ούτε να το κουμπώσω πάνω με όλα αυτά που έχω μπλέξει τελευταία.. Αλλά που θα πάει θα βρω κάποια στιγμή χρόνο(οχι σύντομα πάντος) να κάνω κάτι μόνος μου για να μην πρήζω και το Χρήστο συνέχεια:D

@προς Αθήνα team..Για κάποια Σαββατοκύριακα τώρα θα έρχομαι Αθήνα.. Δεν θα έχω και πολύ χρόνο ελεύθερο (8 πρωί με 8 βράδυ μάθημα) αλλά αν κάνετε κανα meeting και είναι κάπου που μπορώ να έρθω και θέλεται παρέα σφυρίξτε να τα πούμε και από κοντά ..

Αρχική απάντηση από Skinny13

1)Eχω κανει και dd και chiller και το ξερεις (και ξερεις πολυ καλα τι evap εχω χρησιμοποιησει στο καθενα)

2)Δεν ειναι ακριβως ιδιες οι θερμοκρασιες

Ενταξει εσυ ξερεις καλυτερα. Εγω διαφωνω. Αν εχεις κατι να μου πεις παρε με τηλ.

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 13:05]

........και μπράβο και εύγε μαζί.........ΑΛΛΑ δε μας είπε ο Βαγγέλης σε ΠΟΙΟΝ επεξεργαστή θα το χρησιμοποιήσει?.......ΑΝ ΔΕ πάει σε INTEL και μείνει στους AMD, θα το έχει να το βλέπει να το χαίρεται το cascade........ :D:p :p

αυτο κι αν ειναι δηλωση ολοκληρωμενου ανθρωπου. μετα απο τοσα χρονια μεσα στα κρυα και τα μπουντουμια γεματα υγρασια, βγηκε στο φως για να μας πει, πως το μονο πραγμα στο οποιο ειναι καλυτερα τα Intel, ειναι οτι δουλευουν στους -100.

esdee μπράβο και συγχαρητήρια !

δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που συζητούσαμε γαι extreme ψύξη και ......

εσύ δεν έκανες απλώς βήματα εσύ έκανες άλματα ....

σε ανώτερα και καλές ....χαμηλές θερμοκρασίες .....

YΓ. και βάλε το θηρίο σε κανένα Dothan να ανεβείς στην πρώτη θέση ....σίγουρα και να το χαρείς.....με λίγα λόγια μην περιμένεις την AMD να σου δώσει αυτή την χαρά ....μπορεί να είναι μάταιο:p :P :p

ας ξεκινησουμε με τα ποιο "περιεργα" κομματια του cascade

1st-2nd stage HX

CIMG9870.jpg

2nd-3rd stage HX

CIMG9898.jpg

αυτοι οι δυο ειναι οι εναλακτες, φροντιζουν να κρυωσουν το αιθυλενιο ετσι ωστε αυτο να μπορει να συπηκνωθει σε 'λογικες' για τους compressorες πιεσεις

κοιτοντας λιγο καλυτερα τον πρωτο εναλακτη θα δουμε οτι απο την εξοδο του (επανω τελειωμα της σπειρας) η εξοδος κανει αλλη μια 'γυρα' γυρω απο τον ιδιο τον εναλακτη

αυτη η xtra σπειρα ειναι subcooler και χρησιμοποιει το φρεον της επιστροφης ωστε να ψυξει κατω απο την θερμοκρασια του περιβαλλοντος το φρεον πριν μπει στον TXV (θερμοεκτωνοτικη βαλβιβα, εχει ενα σενσορα που δινει εντολη αναλογα με την μεταβολη της θερμοκρασιας μετα τον evap-ΗΧ, για το αν θα πρεπει να περασει λιγοτερο η περισσοτερο φρεον, αυτορυθμιζομενος τριχοειδης δηλαδη ;) )

το αν δουλευει αυτο το subcooling ριξτε μια ματια στο test run του πρωτου σταδιου

CIMG0112a.jpg

CIMG0114a.jpg

η εξοδος απο το subcooler και εισοδος στην TXV ειναι παγωμενη (εκει πρεπει να εδειχνε στην εξοδο του ΗΧ ~-48)

οσο για το δευτερο HX (δευτερη Photo) εχει μπει παλι subcooler αλλα αυτο εχει μπει εσωτερικα του HX!

σε αυτο το σταδιο χρησιμοποιειτε CPEV για την εκτωνωση του αεριου.(δεν εχει μπει σε αυτην την photo η CPEV)

CPEV ειναι κατι αναλογο της TXV με την διαφορα οτι αντι να αισθανεται βαση θερμοκρασιας η βαλβιδα αν πρεπει να ανοιξει η κλεισει εχει μια βιδα που η παραπανω λειτουργια γινετε χειροκινητα

δεν μπορουσα να χρησημοποιησε TXV εδω γιατι ο σενσορας που χρησιμοποιει η ΤΧV περιεχει το ιδιο αεριο με αυτο που χρησημοποιεις στο κυκλωμα, και απο οσο ξερω TXV με αιθυλενιο δεν υπαρχει :(

μπορει να απορησει κανεις "τι ειναι αυταοι οι χοντροι κυλινδρικοι χαλκοσωληνες μεσα στα HX?"

αυτα ειναι receiver. εκει μπαινει το φρεον μετα την συμπηκνωση του απο τα HX και γινετε το εξης

το υγρο φρεον 'πεφτει' κατω και το αεριο μενει επανω, εμεις θελουμε το υγρο φρεον για οποτε ο σωληνας της εξοδου απο το receiver περναει απο το καπακι και φτανει μεχρι τον πατο του receiver ωστε να ρουφαει μονο υγρο

ας παμε τωρα λιγο στο flex-evap

evap ειναι το προηγουμενο μοντελο του 11 αυτο με τους 2 πατους και τον τριχοειδη να περναει εσωτερικα του ευακαμπτου-επιστροφης

δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να "παιζει" μεσα στο evap o τριχοειδης και ετσι τον εκανα σταθερο!

CIMG0253.jpg

και κατεληξε ετσι!

evapcas.jpg

απειραχτος δεν εμεινε ουτε ο ευκαμπτος μιας και ηθελα να αποφυγω τα ρακορ οσο το συνατον περισσοτερο μπορουσα

ετσι στην ακρη του τριχοειδη κοληθηκε χαλκοσωληνας

CIMG0193.jpg

CIMG0191.jpg

αντι για σκετο τριχοειδη στον 3ο σταδιο μπηκε 1μ τριχοειδης + 30cm 0.8mm + CPEV

ο τριχοειδης τυλιχτικε γυρω απο τον ευκαμπτο και εγινε ετσι

CIMG0312.jpg

CIMG0311.jpg

αν αναρωτιεστε τι ειναι η κουλουρα με την μονωση κατω στην αρχη του ευκαμπτου μα τι αλλο ... suction line HX για subcooling, ετσι ωστε το αεριο που επιστρεφει απο τον τριχοειδη να υποψυχει το φρεον πριν αυτο μπει στην CPEV εκτωνωθει!

μερικες πληροφοριες για τους compressorες

1ο σταδιο 1hp samsung (r22) rotory

2o σταδιο 3/4 CAJ2432Z (r404/r507)

3o σταδιο 5/8 CAE2424Z (r404/r507)

more το come!!!

Αρχική απάντηση από chroma

Μπράβο ρε Βάγγο! Επίσκέψεις δέχεσαι; :D

καθημερινα απογευματα, παρασκευη σαββατο οχι, κυριακη ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

ερχεσε με το βιβλιαριο και συνταγη ψυκτικου :D

φίλε μου δεν ξέρω ποιες είναι οι επαγγελματικές σου ασχολίες ή προσδοκίες, αλλα θα μπορούσες άνετα να γίνεις άριστος ψυκτικός!

Τα κατασκευαστικά τρικ τα έχεις διαβάσει και τα έκανες εφραμογή ή έβαλες το μυαλό σου και τα κατεύασε??δεν έχω διαβάσει πολλά περι cascade και 1η φορά τα βλέπω.

αν ισχύει το 2ο εισαι chief!! well done

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 15:55]

αυτο κι αν ειναι δηλωση ολοκληρωμενου ανθρωπου. μετα απο τοσα χρονια μεσα στα κρυα και τα μπουντουμια γεματα υγρασια, βγηκε στο φως για να μας πει, πως το μονο πραγμα στο οποιο ειναι καλυτερα τα Intel, ειναι οτι δουλευουν στους -100.

:D :worship:

Αρχική απάντηση από .38-.45

και εχουν και HT μην το ξεχναμε :p

Αρχική απάντηση από DuKe

φίλε μου δεν ξέρω ποιες είναι οι επαγγελματικές σου ασχολίες ή προσδοκίες, αλλα θα μπορούσες άνετα να γίνεις άριστος ψυκτικός!

Τα κατασκευαστικά τρικ τα έχεις διαβάσει και τα έκανες εφραμογή ή έβαλες το μυαλό σου και τα κατεύασε??δεν έχω διαβάσει πολλά περι cascade και 1η φορά τα βλέπω.

αν ισχύει το 2ο εισαι chief!! well done

επαγγελματικα σε σχεση με αυτο που σπουδαζω καμια σχεση (Ηλεκτρολογια ΤΕΙ πειραια)

Ψυκτικος δεν σκεφτομαι να γινω, μιας και ολα αυτα τα κανω για το hobby μου.

εχει πεσει λιγο θεωρητικο διαβασμα πανω σε ψυκτικα κυκλωματα, λιγο ιδεες απο εδω λιγο απο εκει κτλ κτλ, αν σε εντυπωσιασε το subcooling δεν ειναι δικη μου ιδεα αλλα το ολο design ειναι δικο μου.

Παιζει να παρω ως πτυχιακη "κατασκευη και μελετη διβαθμιου συστηματος ψυξης για υπολογιστη" μιας και σε ενα μαθημα στην σχολη που αλαξαμε καθηγητη μπηκαν ψυκτικοι κυκλοι θερμοδυναμικες και αλλα πολλα.

Του το προτεινα οταν μετα το τελος της εξεταστικης που μας περασε και μου ειπε οτι ειναι ενδιαφερον. το μαθημα του το περασα οποτε καποια στιγμη μεσα στην εβδομαδα θα ξερω και οριστικα αν θα παρω αυτο το θεμα πτυχιακης :D

ολα ετοιμα!!!!

Σημερα για τις δοκιμες που θα κανω θα βαλω r507/r410/r410

δανειστικα και ενα 2ο θερμομετρακι που να μετραει <-50 (thanks hipro5)

ελπιζω το βραδακι να εχω κανενα ενδεικτικο νουμερακι :D

post-1377-1416072254,8698_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.