Jump to content

NVIDIA και HDR

Godfavor

Recommended Posts

Λοιπον ειναι ενα θεμα το οποιο απασχολει πολλους το τελευταιο καιρο. Eχουν γινει πολλες συζητησεις περι HDR και ΑΑ στις καρτες της NVIDIA, οτι αυτες οι 2 τεχνικες δεν μπορουν να συνηρπαξουν. Τρανο παραδειγμα το FAR CRY το οποιο μολις ενεργοποιεις HDR και ΑΑ χανεται το εδαφος!!! Το ΗDR διαβασα οτι δεν ειναι τεχνικη Pixel Shader 3 αλλα και καρτες με Pixel Shader 2 μπορουν να το αποδωσουν (3D MARK 2005). Exω μπερδευτει, εχω το ΑΟΕ3 και μπορω να ενεργοποιησω το ΑΑ παρολω που χρησιμοποιει Pixel Shader 3 και HDR με την 6800GT μου.:confused: Τι συμβαινει τελικα?

Αν εχω κανει λαθος διορθωστε με!

Χμ εχεις δικιο. Το HDR του FAR CRY ειναι πολυ πιο εντονο σε σχεση με αλλα παιχνιδια. Οπως και να χει και χωρις ΑΑ τα frames πεφτουν βροχη μολις χρησιμοποιυνται αυτες οι τεχνικες. Αντε να δουμε μηπως καταφερει η NVIDIA βρει την λυση με κανενα driver.

Αρχική απάντηση από Godfavor [Σήμερα, στις 01:40]

Χμ εχεις δικιο. Το HDR του FAR CRY ειναι πολυ πιο εντονο σε σχεση με αλλα παιχνιδια. Οπως και να χει και χωρις ΑΑ τα frames πεφτουν βροχη μολις χρησιμοποιυνται αυτες οι τεχνικες. Αντε να δουμε μηπως καταφερει η NVIDIA βρει την λυση με κανενα driver.

Δεν υπάρχει λύση με driver γιατί είναι περιορισμός από το hardware.

Μερικοί beta testers που έχουν το νεο patch του FAR CRY που ενεργοποιεί HDR+AA για την Χ1800 αναφέρουν ότι πιάνει πάνω από 30fps στα 1600Χ1200 με 6ΧΑΑ.

Νομιζω οτι η Χ1800ΧΤ δειχνει τον πραγματικο της ευατο στην χρηση των PS3 HDR, μαλλον θα βοηθαει το διπλασιο flow control που εχει η ΑΤΙ σε σχεση με την NVIDIA. Παντως στο FAR CRY εχω περιπου 35 fps στα 1280Χ1024 με ολα τα εφε του patch 1.33. Βεβαια ειμαι και λιγο CPU limited:(

Ναι αλλα αν δεις το ΑΟ3 εχει πολυ καλο ΗDR (ισαξιο του 3D mark 2005) oποτε δεν με απασχολει και πολυ. Φαινεται οτι η NVIDIA δεν μπορει να αποδοσει το HDR εναλαγης φωτεινοτητας απο ανοιχτους σε κλειστους χωρους μαζι με ΑΑ. Ας ξεχασουμε βεβαια το ΑΑ καθως στα νεα παιχνιδια η ΝVIDIA δεν τα καταφερνει και πολυ καλα:confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.