Jump to content

Ενα Μεγαλο Ερωτημα

TheoV

Recommended Posts

Αν προκειται να παιζεις παιχνιδια θα παρεις ειτε 4600+ ή 4800+ ή FX55 τουλαχιστον . Χρειαζονται τα GHz που εχουν.

Overclocking προκειται να κανεις? Αν ναι τοτε θα παρεις ενα ακομα κιτ μνημης ιδιο με αυτο που περιμενεις δηλαδη 4χ512 PC5000. Αν δεν κανεις τρελο overclocking ψαξε για καποιο κιτ με 2χ1GB στικακια, απο PC4000+ και πανω.

Επισης αφηνεις τον συγκεκριμενο δισκο, αγοραζεις 2 160αρηδες για συστοιχια Raid0 και εναν 300αρη για backup των αλλων 2 ή ακομα καλυτερα αγοραζεις 4 160αρηδες για συστοιχια Raid 0+1.

Βεβαια αν εχεις τα φραγκα και ψηνεσαι για γρηγορο συστημα υπαρχει και η επιλογη για αγορα 4 δισκων Raptor 74GB για Raid0 και αγορα ενος PATA δισκου 300αρη για backup των τεσσαρων.

Θα παιζεις ολα τα παιχνιδια χωρις κανενα προβλημα. Ισως το FEAR και το Battlefield 2 να σου δημιουργησουν λιγα κολληματα τουλαχιστον στα πρωτα 10 λεπτα του παιχνιδιου, με τους πρωτους πυροβολισμους η το πρωτο φορτωμα των περιοχων, πιο σπανια να σου κρατησουν τα κολληματα μονιμα ειδικα αν δεν υπαρχει αρκετη φυσικη μνημη ελευθερη, η πολυ "φορτωμενα" τα windows. Εχω το Αge of empires 3 και δεν εχω κανενα προβλημα και λειτουργει η μνημη μου στα 333mhz. Νομιζω οτι θα ναι καλυτερο να παρεισ πρωτα τον επεξεργαστη και μετα να προσθεσεις εξτρα ram.;)

Δεν υπαρχει προβλημα και 1GB Ram να εχεις. Αλλα σε 3 μηνες το πολυ προσθεσε αλλη μια. Αυτο που τονισα ειναι το προβλημα που ισως δημιουργηθει με 1GB. Το κολλημα που αναφερω ειναι το πολυ 0,5 δευτερολεπτων και μονο στηναρχη του παιχνιδιου.

Για μενα το SLI με 17ρες οθόνες είναι πεταμένα λεφτά, καλύτερα να αλλάζεις πιο συχνά κάρτες παρά να μένεις με την πλάτη στον τοίχο με κάρτες προηγούμενης γενιάς που ΚΑΙ τις έχεις χρυσοπληρώσει ΚΑΙ δεν θα αποδίδουν σε όλα τα games. Πάρε μια GTX και βάλε καλύτερη CPU και 2x1 GB μνήμες.

Η αν θες περίμενε να παρεις Χ1800ΧΤ, που άμα δεήσει να έρθει Ελλάδα θα κοστίζει κανα 550άρι, αλλά θα αξίζει.

2 gb ram

Ψαξε στο φορουμ για ποιο κιτ σε συμφαιρει.

Αφου εισαι διαθετιμενος να τα σκασεις παρε τον 4400+ και οχι τον 3800+

Δισκοι raid 0 στα γιγα που σε ενδιαφερει.

Βρισκω το SLI υπερβολικο.Αν δεις πως η μια δεν σου κανει βαζεις αλλη μια την επομενη κιολας μερα.

Κοιταξε μπορώ να πάρω στην ιδια τιμη με το

OCZ PC500 DDR625 1 GB KIT

OCZ PC3200 DDR400 2GB KIT

Συμφερει απο αποψης μνημης ,αλλα δε θα έχω επιδοσεις υπερχρονισμου.

εχει δοκιμασει κανεις τις συγκεκριμενες μνημες πανω σε DFI NF4 LP SLI-DR

εχει κανει υπερχρονισμο να δει ποσο αντεχουν οι μνημες.

Τι να κανω?

Αν δεν είσαι παθιασμένος με το overclocking, ο υπερχρονισμός της μνήμης ψίχουλα θα σου δώσει. 50 mhz παραπάνω στις μνήμες δεν έχουν σχεδόν καμιά διαφορά σε επιδόσεις, εκτός κι αν είσαι από αυτούς που τα mhz είναι αυτοσκοπός. Καλό το overclocking αλλά να είσαι και λίγο ρεαλιστής. Το να δώσεις τα λεφτά σου για καλύτερη μνήμη δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου.

Πάρε 2 γιγα και κρατήσου κοντά στα 200mhz (θα σου δώσουν χώρο για να μπορείς να πειραματιστείς με πολλές συχνότητες στη CPU χωρίς να ρίξεις την ταχύτητα κάτω από τα 200) και δώσε τα λεφτά σου για μια καλύτερη CPU που άλλωστε θα δώσει περισσότερο χρόνο ζωής στο σύστημά σου.

Με καλύτερη CPU θα μπορέσεις να έχεις καλύτερες επιδόσεις ακόμα κι αν πέσεις σε κακό κομάτι και δεν έχεις χώρο για o/c, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να φτάσεις αρκετά ψηλότερα. Το αν θες ή όχι Χ2 CPU είναι δική σου επιλογή και δε θα σε οδηγήσω σε κάτι άλλο.

Η γνώμη μου:

’σε το SLI, δε σου χρειάζεται τώρα. Αργότερα βλέπεις τι θα κάνεις αν χρειαστείς καλύτερες επιδόσεις στα games.

Μη δώσεις λεφτά για ακριβή μνήμη. ΔΕΝ αξίζει.

Σε προγράμματα memory intensive, που είναι η μειοψηφία (και σίγουρα όχι τα περισσότερα games) +50 mhz στη μνήμη αντιστοιχούν στο πολύ περίπου με 50 mhz στη CPU. Ακόμα κι αν πας λοιπόν για 250 1:1 στη μνήμη, θα κερδίσεις τρίχες σε σχέση με τα 200 mhz παραπάνω που θα έχεις με μια λίγο ακριβότερη CPU σε στοκ, που μάλλον με o/c θα φτάσει κατά πολύ ψηλότερα.

Σκέψου σε τι σε εξυπηρετεί το o/c και μην καταστρέφεις τις επιλογές σου βασιζόμενος σε αυτό. Τι να τα κάνεις τα 50 παραπάνω mhz στη μνήμη, αν το 1 γιγα δεν σου αρκεί?

Και σε κάθε περίπτωση, ΜΗ δώσεις λεφτά για κιτ των 2χ512 αν πάρεις ένα γιγα. Πολύ σύντομα θα θέλεις 2 γιγα και μετά θα πρέπει να βάλεις 4χ512 για να έχεις dual channel, πράγμα που μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με τα timings.

Καλύτερα να είσαι single channel με ενα DIMM του ενός γιγα μέχρι να μαζέψεις λεφτά για το δέυτερο αν επιμείνεις σε ακριβές μνήμες.

Αυτό που έχω να πώ είναι πως, εγώ όταν ήταν να πάρω νέο υπολογιστή ήθελα ντε και καλά να βάλω καλή κάρτα γραφικών (7800 GTX). Τελικά έκοψα από δω κι από κει και αγόρασα με 700Ε μια 21.3" Samsung (μεταχειρισμένη μεν, μια χαρά δε !). Αρχικά είχα μια 17" ... σας διαβεβαιώ ότι η διαφορά ήταν ΜΕΓΑΛΗ στην ποιότητα παιχνιδιών (πχ Σαν Ανδρέας) ! Το μόνο κακό ας το πούμε ήταν πως με μια 7800GTX κ μια 21.3" το CPU Usage ένός 3500+ πετάγεται στα ύψη !

Θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά του φόρουμ στο ότι δεν αξίζει να δώσεις ~520 Ε να πάρεις μια δεύτερη GTX, ΕΚΤΟΣ κι αν έχεις τη δυνατότητα να τα σκάσεις εις διπλούν αγοράζοντας : Μια 2χ 4200, + μια 20" τουλάχιστον, + 1 έξτρα Γίγα μνήμης (~2000E)

’ ξέχασα, + ~500Ε το χρόνο για ... συντήρηση !!! Ε, δεν θα θελήσεις αργότερα όταν θα έχουν πέσει οι τιμές (κ αναίβουν οι απαιτήσεις !) να βάλεις τπτ παραπάνω ?! Να αγοράσεις ένα παιχνίδι ?!

Παρόλαυτά, εσύ παιδί μου δεν έχεις ζωή ? Ο κόσμος δεν είναι ΜΟΝΟ υπολογιστές ! Το 99% Ναι, αλλά ... δεν βγαίνεις έξω ποτέ ? :p :P

Αν έχεις ΤΟΣΑ ευρώ για σκάσιμο τότε .... ΤΡΕΧΑ Κ ΑΓΟΡΑΣΕ !!!!!

Φιλικά Kreach :flower:

Για επεξεργαστη δωσε,δωσε...

4400+ σιγουρα!

Για δες τις μνημες του Trooper,τις 2x1024 Crucial Ballistix PC4000...

Γιατι δεν παιρνεις τωρα mobo crossfire και μια Χ1800ΧL/XT και θα εισαι αψογος απλα!

Και σε καμποσο αν θες βαζεις αλλη μια!:cool:

Αρχική απάντηση από frantic

Αν δεν είσαι παθιασμένος με το overclocking, ο υπερχρονισμός της μνήμης ψίχουλα θα σου δώσει. 50 mhz παραπάνω στις μνήμες δεν έχουν σχεδόν καμιά διαφορά σε επιδόσεις, εκτός κι αν είσαι από αυτούς που τα mhz είναι αυτοσκοπός. Καλό το overclocking αλλά να είσαι και λίγο ρεαλιστής. Το να δώσεις τα λεφτά σου για καλύτερη μνήμη δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου.

Πάρε 2 γιγα και κρατήσου κοντά στα 200mhz (θα σου δώσουν χώρο για να μπορείς να πειραματιστείς με πολλές συχνότητες στη CPU χωρίς να ρίξεις την ταχύτητα κάτω από τα 200) και δώσε τα λεφτά σου για μια καλύτερη CPU που άλλωστε θα δώσει περισσότερο χρόνο ζωής στο σύστημά σου.

Με καλύτερη CPU θα μπορέσεις να έχεις καλύτερες επιδόσεις ακόμα κι αν πέσεις σε κακό κομάτι και δεν έχεις χώρο για o/c, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να φτάσεις αρκετά ψηλότερα. Το αν θες ή όχι Χ2 CPU είναι δική σου επιλογή και δε θα σε οδηγήσω σε κάτι άλλο.

Η γνώμη μου:

’σε το SLI, δε σου χρειάζεται τώρα. Αργότερα βλέπεις τι θα κάνεις αν χρειαστείς καλύτερες επιδόσεις στα games.

Μη δώσεις λεφτά για ακριβή μνήμη. ΔΕΝ αξίζει.

Σε προγράμματα memory intensive, που είναι η μειοψηφία (και σίγουρα όχι τα περισσότερα games) +50 mhz στη μνήμη αντιστοιχούν στο πολύ περίπου με 50 mhz στη CPU. Ακόμα κι αν πας λοιπόν για 250 1:1 στη μνήμη, θα κερδίσεις τρίχες σε σχέση με τα 200 mhz παραπάνω που θα έχεις με μια λίγο ακριβότερη CPU σε στοκ, που μάλλον με o/c θα φτάσει κατά πολύ ψηλότερα.

Σκέψου σε τι σε εξυπηρετεί το o/c και μην καταστρέφεις τις επιλογές σου βασιζόμενος σε αυτό. Τι να τα κάνεις τα 50 παραπάνω mhz στη μνήμη, αν το 1 γιγα δεν σου αρκεί?

Και σε κάθε περίπτωση, ΜΗ δώσεις λεφτά για κιτ των 2χ512 αν πάρεις ένα γιγα. Πολύ σύντομα θα θέλεις 2 γιγα και μετά θα πρέπει να βάλεις 4χ512 για να έχεις dual channel, πράγμα που μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με τα timings.

Καλύτερα να είσαι single channel με ενα DIMM του ενός γιγα μέχρι να μαζέψεις λεφτά για το δέυτερο αν επιμείνεις σε ακριβές μνήμες.

100% Σύμφωνοι.... Μην σου γίνει το overclock αυτοσκοπός αλλά ένα αξιόπιστο και δυνατό, συνάμα μηχάνημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.