Jump to content

chiller-προβληματα!

rij_gr

Recommended Posts

Χρόνια πολλά σε ολους καταρχήν και Χρήστο Χρόνια πολλά για την εορτη σου σημερα.

Εχω ξεκινήσει την κατασκευή ενος chiller εδω και καιρό αλλά το ειχα παρατήσει λογο στρατιωτικών υποχρεώσεων. Τωρα λοιπον που εχω χρονο ειπα να το τελειωσω αλλα μου εχει συμβεί ενα προβληματακι το οποιο δεν ξερω πως και γιατι και θα ήθελα την συμβουλή σας.

Αρχικά λοιπον λογο οτι δεν ήξερα αν θα τα καταφερω να το το φτιάξω, το έστησα το συστημα πάνω σε εναν παγκο χύμα για να μπορω να δουλεψω ευκολα και να δω τι θα μπορεσω να κανω. Τελικά ύστερα απο αρκετό κόπο και πολύ διάβασμα τις οδηγίες σας, κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Η θερμοκρασία στον εναλλάκτη έφτανε στους -40 (αν και λίγο αργά). Πίστεψα λοιπών ότι όλα είναι μια χαρά, και τώρα που τελείωσε και το στρατιωτικό και έχω χρονο ειπα να το ολοκληρώσω, δηλ να το κανω ποιο compact για να μπορεσει να μπει σε ενα κουτακι και τα ηλεκτρικά. Ανοιξα λοιπόν το κύκλωμα αφαίρεσα όση σωλήνα δεν χρειαζόταν και τοποθέτησα τα εξαρτήματα ποιο κοντα μεταξύ τους . Τότε άρχισαν τα δύσκολα. Στην αρχη δουλεψε μια χαρά και μάλιστα χάρηκα όταν είδα οτι η θερμοκρασία κατεβενε ποιο γρήγορα και πάγωσε αμέσως. ξαφνικά ομως η θερμοκρασια στον εναλακτη αρχισε να ανεβενει πολυ γρηγορα και η πιεση χαμηλής άρχιζε να κανει κενο. Η θερμοκρασια απο τους -30 που ηταν εφτασε στους +10 αρκετα γρηγορα και εμεινε εκει για λιγη ωρα, οσπου ξαφνηκα μετα απο 10 λεπτα επανηλθαν ολα στα κανονικα. Αρχισε να ξανακατεβενει η θερμοκρασια η πιεση χαμιλης ηρθε στα κανονικα μεχρι να φτασει στους -20 παλι η θερμοκρασια και να γινει το ιδιο λοοπ και να επαναλαμβανετε συνεχεια.

Η διαταξη ειναι ακριβος η ιδια με πριν και συμφωνα με τις δικες σας κατασκευες μονο που την δευτερη φορα εχει λιγοτερο μηκος σωλήνα μεταξυ των εξαρτηματων .

Η συνταγη τωρα ειναι Κομπρεσορας Αspera 1/5 hp r404, contenser 1/4 αυτο με το μεταλικο περιβλημα και το δικο του ανεμιστηρακι 220ν, Φιλτρο 30γρ

Τριχοειδης σωληνας 0,78mm 2,5μ περιπου , Χαλκοσωληνα 3/16 6μ και χαλκοσωληνα 2 ιντσες με ταπες για τον εναλακτη, χαλκοσωληνα 1/4 1μ~ και τελος αεριο 507.

Φωτογραφιες δεν εχω βαλει γιατι απο την αρχη η κατεσκευη ηταν πολυ πρόχειρη και ντρεπόμουν να το παρουσιασω ετσι. Μολις το συμαζεψω θα κανω μια καλη παρουσιαση.

Ευχομαι να γνωριζει καποιος κατι και να βγαλω ακρη.

Καλως τον φιλο :)

Ετσι οπως τα ακουω αν δεν εχεις καποια μη σωστη κολληση ωστε να χανει τοτε μαλλον θα πρεπει να αλλαξεις φιλτρο, να τσεκαρεις το τριχοειδη για βουλωμα και να κανεις ενα πολυ καλο κενο για να φυγει η υγρασια και τυχον σκουπιδακια.

Ο λαος απαιτει φωτο. Αλλιως δεν καταλαβαινουμε και πολλα :D

Ο λαος απαιτει φωτο. Αλλιως δεν καταλαβαινουμε και πολλα :D

οκ αφου το απαιτει ο λαος.... Συγνωμη για την καθυστέρυση αλλα δεν εβρησκα φωτογραφική μηχανή, επισεις και για την ποιότητα. ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να βρώ.

[ATTACH]4548[/ATTACH]

[ATTACH]4549[/ATTACH]

Αυτο ειναι οτι εχω καταφερει μεχρι τωρα! Ακομα δεν ειναι βιδωμενα τα πραγματα σε βαση κανονική γιατι θελω πρώτα να το κανω να δουλέψει. Μετα τα συμαζευω όλα σιγα σιγα. Τον εναλλακτη τον εχω ορθιο για να εξοικονομήσω χώρο. Ειχα σκοπο να τα τοποθετησω ολα μαζεμένα(chiller, αντλια, τανκ ) σε ενα κουτι.Ελπιζω να μην είναι αυτο το προβλημα! To ασπρο πανο στον εναλλάκτη ειναι εποξικός στοκος. ειχα μια μικρη διαροή νερου στο σημείο αυτό, αναμεσα στις σωλήνες και ήταν αδύνατον να κολυθεί με MAP gas.

Μετά την προτροπή του unseen αλλαξα φίλτρο και τα πράγματα πήγαν καλύτερα. αλλα οχι όμως οπως πιστεύω οτι θα έπρεπε. παρατηρήθηκε πάλι το ιδιο φενόμενο αλλα οχι όπως πριν! Η θερμοκρασία κατεβενε, μεχρι -35 και ξαφνικά ανέβαινε στου -18. αυτό γινοταν αδιάλυτα χωρίς να σταθεροποιήτε καθολου. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το λάδι? Για το κυκλωμα το έχω ανοιξει πολλές φορές και εχουν γίνει πολλές μετατροπές επισεις κάποιες φορές είχε μήνει ανοιχτό αρκετές μέρες.

Οσον αφορά το γέμισμα, κάνω κενο με έναν άλλον παλιό κομπρέσσορα AEG r134a και δεν είμαι απόλυτα σύγουρος οτι τα κάνω όλα σωστά. το μεγιστο κενό που μπορώ να κάνω είναι ~28psi (~0,85bar) ή τουλάχιστον έτσι δίχνει το μανόμετρο. Το γεμισμα στην συνέχεια γινετε με τον κομπρεσσορα σε λυτουργεία την μπουκάλα του φρεον αναπωδα γυρισμένη και στην συνεχεια ανοιγοντας την βαλβίδα στο μανόμετρο (το μανόμετρο που έχω έχει δυο λάστιχα. το ένα συνδέετε στην μπουκάλα και το άλλο στην βαλβίδα του κομπρεσσορα) απο λίγο κάθε φορά μέχρι η χαμηλή πίεση να είναι κοντά 0.

Προσπάθησα να γίνω όσο ποιο κατανοητός μπορούσα. Εύχομαι να μου δώσει κάποιος μια λύση ή την πιθανή αιτία του προβλήματος αυτού.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

post-772-1414343226,6883_thumb.jpg

post-772-1414343226,7273_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.