Jump to content

Performance mode με tccd σε 865ΡΕ

Sbeetle

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είπα και εγώ να κάνω μια αναβαθμισούλα..........τι το ήθελα........

Τσιμπάω που λέτε ένα σετάκι 2χ512 tccd και τα βάζω όλο χαρά επάνω, να δω και εγώ λίγο χαμηλά timings να χαρώ σαν παιδί..... ρεύμα 2,75 που λέει και η ocz, performance mode στο standard (όπως το είχα πριν με 4χ256 twinmos), timings by spd και πάμε........

Σάντρα μέμορυ κομπλέ, spi 1M κομπλέ, βάζω ένα παιχνιδάκι..............μετά από λίγο κολάει....μη σου χέσω........βάζω άλλο παιχνιδάκι............ριστάρτ.........τρέχω spi 16M, βγάζει έρορ...........φτου.......

Κάνω μεμτεστ για λίγη ώρα.............κανένα λάθος

Δοκιμάζω με 2,85 ρεύμα............τα ίδια προβλήματα

Βάζω τα timings χειροκίνητα............τα ίδια

Λέω προβληματικές οι μνήμες........

Τις δοκιμάζω σε winchester ενός φίλου και παίζουν κομπλέ.........κλοκάρουν κομπλέ.......κανένα πρόβλημα............και εγώ τραβάω τα μαλλιά μου......

Λες να φταίει ο ίντελ, σκέφτομαι........καμιά ασυμβατότητα.......αλλά πάλι λέω δεν είναι δυνατόν......σε άλλα πως παίζουν; (’σε που τον πλήρωσα και χρυσάφι πέρυσι, οπότε αποκλείεται να φταίει αυτός :hehe: )

Αφού τρώω μια πίτα με μπιφτέκι, μου έρχεται η φαεινή ιδέα: Βάζω το performance mode στο auto (ρεύμα 2,85 , timings by spd) και ως δια μαγείας προβλήματα τέλος.... spi 16M κομπλέ, παιχνίδια κομπλέ, γενικά κανένα πρόβλημα εδώ και κανα δίωρο....

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί διάολο γίνεται αυτό;

Με επιλογή turbo, κάνει ριστάρτ πριν καλά καλά μπει win, με standard κάνει ριστάρτ μόλις το ζορίσεις για λίγη ώρα, με auto όλα δουλεύουν ρολόι........

Any ideas?

το ειχα παθει και εγω παλια αυτο και δεν ηξερα το γιατι.............με μνημες απλες kingston και σε 875 chipset

τωρα με tccd 875 και ΡΑΤ enable πανε μεχρι 276 με 2,5-3-3-6

Αρχική απάντηση από Sbeetle [Σήμερα, στις 00:28]

Είπα και εγώ να κάνω μια αναβαθμισούλα..........τι το ήθελα........

Τσιμπάω που λέτε ένα σετάκι 2χ512 tccd και τα βάζω όλο χαρά επάνω, να δω και εγώ λίγο χαμηλά timings να χαρώ σαν παιδί..... ρεύμα 2,75 που λέει και η ocz, performance mode στο standard (όπως το είχα πριν με 4χ256 twinmos), timings by spd και πάμε........

Σάντρα μέμορυ κομπλέ, spi 1M κομπλέ, βάζω ένα παιχνιδάκι..............μετά από λίγο κολάει....μη σου χέσω........βάζω άλλο παιχνιδάκι............ριστάρτ.........τρέχω spi 16M, βγάζει έρορ...........φτου.......

Κάνω μεμτεστ για λίγη ώρα.............κανένα λάθος

Δοκιμάζω με 2,85 ρεύμα............τα ίδια προβλήματα

Βάζω τα timings χειροκίνητα............τα ίδια

Λέω προβληματικές οι μνήμες........

Τις δοκιμάζω σε winchester ενός φίλου και παίζουν κομπλέ.........κλοκάρουν κομπλέ.......κανένα πρόβλημα............και εγώ τραβάω τα μαλλιά μου......

Λες να φταίει ο ίντελ, σκέφτομαι........καμιά ασυμβατότητα.......αλλά πάλι λέω δεν είναι δυνατόν......σε άλλα πως παίζουν; (’σε που τον πλήρωσα και χρυσάφι πέρυσι, οπότε αποκλείεται να φταίει αυτός :hehe: )

Αφού τρώω μια πίτα με μπιφτέκι, μου έρχεται η φαεινή ιδέα: Βάζω το performance mode στο auto (ρεύμα 2,85 , timings by spd) και ως δια μαγείας προβλήματα τέλος.... spi 16M κομπλέ, παιχνίδια κομπλέ, γενικά κανένα πρόβλημα εδώ και κανα δίωρο....

Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί διάολο γίνεται αυτό;

Με επιλογή turbo, κάνει ριστάρτ πριν καλά καλά μπει win, με standard κάνει ριστάρτ μόλις το ζορίσεις για λίγη ώρα, με auto όλα δουλεύουν ρολόι........

Any ideas?

η επιλογή standard , καθώς και η επιλογή Turbo σφίγγουν τους χρόνους στις μνήμες .....πέρα από τις καθορισμένες ρυθμίσεις που βλέπεις στο bios.....συγκεκριμενα αν έβλεπες το tweaker για 865-875 θα καταλάβαινες τις αλλαγές :shifty:

στην επιλογή auto όλα είναι πιο χαλαρά .....

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824

Ποια mobo εχει ρε μεγαλε??

Και μετα το abit ic7 εχει αυτες τις επιλογες και δεν τις εχω πειραξει ποτε απο το Auto..

Mονο το PAT εχω enable...

Δηλαδη αυτες οι επιλογες ειναι κατι σαν προγονικες επιλογες που εχουν τωρα τα DFI??

Αλλαζουν τα timmings περαν των 2-2-2-5 ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.