abarth Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2005 απο τα παρακατω ΜΟΒΟs θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε ποια υποστηριζουν συγχρονως ΚΑΙ την vga on board αλλα ΚΑΙ εξτρα καρτα γραφικων... ξερω θελει απλα ενα search αλλα δεν προλαβαινω γιατι βιαζομαι να φυγω τωρα απο το πισι κ θα γυρισω αυριο μονο για να δω αν απαντησε κανεις κ να παω πλαισιο να παραγγειλω.... επειδη ειναι για γραφειο το πισι θελω αρχικα να μην παρω καρτα γραφικων αλλα μετα αν δω οτι ειναι χρησιμη .... αφου για παιχνιδια δεν βλεπω να χρησιμοποιειται ΠΟΤΕ αυτος ο υπολογιστης ...αλλα ποτε δεν ξερεις οποτε καλο ειναι να εχει το option.... επισης αν μπορειτε να 'δειτε' και τι onboard καρτα γραφικων εχουν θα ειναι το τελειο ... θνξ ενυγουευ MOBO (AMD) ASUS K8 K8S-MX (Socket 754, Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, AGP 8x, pci/pcie 2 / 1, 79.90) MOBO (INTEL) ASUS P5S800-VM (Socket 775, Ενσωματωμένη SIS Real 256E Graphics, AGP 8x, 59.90) ASUS P5GL-MX (Socket 775, 79.90, Ενσωματωμένη, PCI Express x16) ALBATRON PX915GC PRO G (Socket 775, PCI Express x16, Ενσωματωμένη 3D Graphics Engine, 81.90, PCI / PCI Express 3 / 2) ASUS P5GD1-VM (Socket 775, Ενσωματωμένη Intel Graphics Media Accelerator 900, PCI Express 16x, 2 / 1, 104.00) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 14, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2005 Συγχρόνως; Δεν το έπιασα αυτό... Δε νομίζω να υπάρχει κάποια μητρική που να δίνει σήμα και στην onboard και στην πρόσθετη ταυτόχρονα... Εκτώς αν δεν καταλαβαίνω κάτι ή έχω χάσει επεισόδεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 14, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2005 μαλλον δεν εννοει την ιδια χρονικη στιγμη!!Απλα θελει κατι αναλογο με ενος παιδιου που ξερω εδω!!Κοιτα για αμδ ειναι λιγο δυσκολα τα πραματα!!Για φτηνο πρεπει να καταφυγεις αν θυμαμαι σε 880προ που να εχει onboard και μετα πας σε agp oταν θελησεις!Ενδεχεται να κανω λαθος σε καθε σημειο της προτασης γιατι παλια δεν με ενδιεφερε και δεν τ αθυμαμαι!Επισης φτηνο ειναι και μια μσι με το rs480 και οταν θελησεις πας σε pcie!H συγκεκριμενη εχει 92!Τα πιο καινουργια ειναι ακριβα και μαλλον θα σε συμφερει καποια αγορα καρτας!Αν πας για Ρ4 τοτε οι δυο τελευταιες ειναι καλες λυσεις με προτιμοτερη την ασους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Οκτώβριος 16, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 αυτο που λες θελω.δλδ να υποστηριζονται και τα 2.αρχικα θελω να χρησιμοποιω την onboard και αργοτερα αν δω οτι δε με καλυπτει να παω σε μια 'εξωτερικη' (pcie/agp) λυση.Απλα το θεμα ειναι να μπορω να εχω αυτη την επιλογη, σημασια εχει η onboard να μην ειναι εντελως μαπα (εχω δει με 8ΜΒ!!!) ωστε να ειναι δεδομενο οτι απο την πρωτη στιγμη δεν θα μου κανει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 Η πλειοψηφία των μητρικών με onboard κάρτες γραφικών, έχουν και agp/pcie slots ώστε μελλοντικά να μπορείς να αναβαθμίσεις. Απλά αφαιρείς τους drivers και την κάνεις disable από το bios, όταν προσθέσεις νέα κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Οκτώβριος 16, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 εχω δει σε μερικες πχ PCI / PCI Express 3 / 2 και σε μερικες 3/1 (και σκεφτηκα μηπως αυτες με τη μια θυρα για pcie εχουν 'δωσει' τη θυρα αυτη στην καρτα onboard ... δλδ στην ουσια δεν 'αναβαθμιζονται' , ενω αυτες με 2 θυρες ειναι με τη δυνατοτητα αναβαθμισης. Και θα μου πεις γιατι δεν προτιμας τοτε την 3/2 ...ελα που αυτη εχει onboard καρτα με 8ΜΒ !!! δλδ τζαμπα θα την παρω.καλυτερα να προτιμησω μια χωρις onboard και να παω σε ξεχωριστη καρτα.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 Βασικά απ'όσο ξέρω όλες οι ATX μητρικές που έχουν on board κάρτα γραφικών έχουν και θύρα AGP ή PCI express. Μόνο ένα παλιό chipset εποχής 845 θυμάμαι που δεν έπαιρνε extra (το 875G αν θυμάμαι καλά...). Και λέω όλες οι ATX γιατί φαντάζομαι οτι κάποιες sff μητρικές μάλλον δεν προσφέρουν τέτοια δυνατότητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Οκτώβριος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από abarth αυτο που λες θελω.δλδ να υποστηριζονται και τα 2.αρχικα θελω να χρησιμοποιω την onboard και αργοτερα αν δω οτι δε με καλυπτει να παω σε μια 'εξωτερικη' (pcie/agp) λυση.Απλα το θεμα ειναι να μπορω να εχω αυτη την επιλογη, σημασια εχει η onboard να μην ειναι εντελως μαπα (εχω δει με 8ΜΒ!!!) ωστε να ειναι δεδομενο οτι απο την πρωτη στιγμη δεν θα μου κανει ... Θα ήταν τρομερή εξαίρεση να μην παίζουν ταυτόχρονα οι 2 κάρτες γραφικών. Τα συγκεκριμένα μοντέλα που λες δεν μπορώ να πω ότι τα έχω δοκιμάσει, αλλά 2-3 άλλα συστήματα που είχα δοκιμάσει παλιότερα παίζαν κανονικότατα με 2 οθόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Οκτώβριος 16, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 βασικα δε λεω για 2 οθονες .. αλλα για 2 καρτες (onboard και pcie) σε μια οθονη απενεργοποιωντας την onboardαπλα ψαχνω με καρτα onboard τουλαχιστον 128ΜΒ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 16, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 1) Βασικά νομίζω πως αυτό το ρυθμίζεις όσο θες καθώς η μνήμη που χρησιμοποιεί είναι η μνήμη RAM!!! 2) Έχε υπ'όψη σου φυσικά πως δεν είναι τα MB που κάνουν τη διαφορά. Δε νομίζω μια on board με 128MB όπως λες να κοντράρει μια 9800Pro πχ με 128MB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Οκτώβριος 17, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 κοιτα το ποσο μνημη θα καταναλωνει απο την βασικη (ram) εχει ενα οριο.Αυτο το οριο σε μερικες ειναι 64ΜΒ και σε αλλες 128ΜΒ ενω σε ελαχιστες 256ΜΒ....Τωρα στο site της καρτας αυτης γραφει 8ΜΒ..αλλα δεν λεει αν αυτο ειναι το οριο προς τα κατω η προς τα πανω.Τωρα για το δευτερο που λες εννοειται πως μια τετοια καρτα δεν σε καλυπτει σε παιχνιδια απαιτητικα αλλα σε εφαρμογες γραφικων και σε παιχνιδια λιγοτερο απαιτητικα ειναι απαραιτητο να εχεις απο 64ΜΒ και ανω (αλλιως δεν αρχιζουν καν συνηθως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 17, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Από όσο ξέρω και μπορώ να το διασταυρώσω σύντομα, όλες οι μητρικές της EQS με ενσωματωμένη την ATI X300 + PCI-E μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα τόσο την onboard όσο και την πρόσθετη κάρτα... σε 10 λεπτά με επιβεβαιωμένη απάντηση και πρόταση για συγκεκριμμένο μοντέλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 17, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 ΟΚ, όλες οι παρακάτω μητρικές έχουν ενσωματωμένη την ATI X300 με μέγιστη 128ΜΒ μνήμε από το σύστημα και TV-Out.Σε Intel πλατφόρμα LGA775 υπάρχει η EQS M55P9-MLF Σε AMD πλατφόρμα υπάρχουν οι :M56K9-MLF & Α58Κ9-MLF σε Socket 939 & η M62K8-MLF σε Socket 754 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Οκτώβριος 17, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 thnx θα ψαξω τωρα που τις εχει (προτιμω πλαισιο ή eshop) κ αναλογα θα πραξω.Anyway θνξ για το οτι ασχοληθηκατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.