Jump to content

Σύνδεση ενός Laptop_με_Σταθερό_PC_Ασύρματα

’ννα_19

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. άυτές τις 2 μέρες έχω ένα πρόβλημα που μου έχει σπάσει τα νεύρα:). Θέλω να συνδέσω το φορητό μου που έχει ασύρματη κάρτα δικτύου με το σταθερό μου που του αγόρασα ένα usb stick ΝΕΤGEAR. Η σύνδεση που θέλω να κάνω είναι αυτή οι δυο να συνδεθούν ασύρματα. Κάνω την εγκατάσταση και αφού συνδέονται και δείχνει σύνδεση και στους 2 υπολογιστές δεν μπορεί να κάνουν Ping μεταξύ τους:(. και μετά απο κανένα 10 λεπτό ξεσυνδέεται ένας απο τους 2 υπολογιστές και ξανασυνδέεται αμέσως. Τι πρόβλημα υπάρχει ? έχω απογοητευεί:(.

Δοκίμασες να κάνεις share κάποιο φάκελο; Είναι στο ίδιο Workgroup οι υπολογιστές; Η IP τους είναι του στύλ 192.168.0.1 και 192.168.0.2; Για τσέκαρέ τα αυτά σε πρώτο χρόνο και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα :)

το δίκτυο πώς το στήνεις?

με τον οδηγό των win ή με το χέρι?

1)

στα ασύρματα if (control panel -> networking -> wireless network connection) πήγαινε στα TCP/IP options (δεξί κλικ -> options νομίζω) και βάλε και τα 2 στο ίδιο class. (π.χ. βάλτα 192.168.1.3 το desktop και 192.168.1.4 το laptop).

subnet mask 255.255.255.0 και gateway εναλλάξ τις ip (π.χ. στο laptop 192.168.1.3 και στο desktop 192.168.1.4). επιβεβαίωσε τις ρυθμίσεις γράφοντας ipconfig σε dos prompt και δοκίμασε να κάνεις ping.

2)

δεν ξέρω τι ρυθμίσεις έχουν οι καρτούλες σου, πρέπει όμως να είναι π.χ. σε mode ad-hoc και οι 2 για να παίξουν. εναλλακτικά μπορείς να βάλεις τη μία master (ή ap) και την άλλη managed (infrastructure νομίζω). κάπου υπάρχει αυτό ως advanced options.

3)

το ότι συνδέονται και ξανασυνδέονται μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχεις πολύ καλό σήμα, δοκίμασε τα παραπάνω και ξαναπές μας:)

Παιδιά σας ευχαριστώ για την συμβουλή η σύνδεση πέτυχε και έκανα share τους δίσκους και επίσης έκανα ανταλαγή αρχείων. Όμως το πρόβλημα συνεχίζεται δηλαδή :

1) κάθε λίγο και λιγάκι 3 με 5 λεπτά αποσυνδέεται και συνδέεται αυτόματα και μερικές φορές το κάνει συνέχεια

2) Η ταχύτητα του usb_stick λέει 54Mbps δηλαδή περίπου 5MB ανά δευτερόλεπτο. Εμένα η μέγιστη τάχύτητα κατά την μεταφορά ήταν 300KB!

Τι μπορεί να φταίει γιαυτά τα προβλήματα ?

Αρχική απάντηση από ’ννα_19

Αστρόλαβε οι υπολογιστές είναι ο ένας δίπλα στον άλλον τους έβαλα δίπλα για να κάνω πρώτα την δοκιμή. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι φταίει :((

βάλε το πρόγραμμα netstumbler, και αν σου πιάνει το stick (ή την εσωτερική του laptop αντίστοιχα), πες μας τι σήμα σου δείχνει.

μπορεί το σήμα να είναι ασθενές λόγω κακής ποιότητας είτε του ασύρματου του laptop είτε του usb stick.

http://www.netstumbler.com/downloads/

Παιδιά τελικά πήρα τηλέφωνο το πλαίσιο απο εκεί που είχα πάρει το NETGEAR usb_stick και μου έστειλαν σε e-mail της οδηγίες για εγκατάσταση ασύρματου δικτύου μέσω 2 υπολογιστών. Όλα καλά τα κατάφερα με την σύνδεση. Έβαλα ένα έργο απο τον σκληρό του σταθερού και το έπαιξε κανονικά στον φορητό έκανα και ping. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα στον φορητό η σύνδεση κάθε λίγο και λιγάκι διακόπτεται και μετά απο λίγα δευτερόλεπτα ξανασυνδέεται. Έτρεξα στην Διαχείριση του Υπολογιστή και στην προβολή συμβάντων στις αναφορές συστήματος είδα πως κάθε φορά που γίνεται αποσύνδεση και σύνδεση εμφανίζεται ένα μήνυμα με το όνομα tcpip το οποίο λέει τα εξής:

Το σύστημα εντόπισε ότι ο προσαρμογέας δικτύου \DEVICE\TCPIP_{5A8DB64E-A786-40A2-8130-562667888F8F} είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο και ότι έχει προετοιμαστεί μια τυπική λειτουργία στον προσαρμογέα δικτύου.

Τι μπορεί να φταίει παιδιά κοντεύω να γίνω ειδική σε αυτό το θέμα :) με τόσο ασχολία αλλά νιώθω και απογοήτευση που δεν τα έχω καταφέρει ακόμα:(

Καλα μην απελπιζεσε.Pc και απελπισια ειναι συνωνυμα.Εχεις βαλει κανα encryption τπτ?Με wpa encryption το λαπτοπ κλωτσαγε την συνδεση καθε φορα που πηγενα να μεταφερω κατι μεγαλο.Δοκιμασε να κανεις ενα update τα drivers των wirelless cards.

Όχι δεν έχω βάλει κανένα Wpa,Wep είναι απενεργοποιημένο έτσι όπως μου έλεγε το manual να κάνω. Κατέβασα τους Drivers της κάρτας Wirelless τους τελευταίους αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται;(.

Παιδιά χτές πήγα σε μια φίλη μου που έχει και αυτή έναν acer και υπήρχε πρόβλημα έκανε σύνδεση και κόλαγαν οι υπολογιστές. Τελικά σήμερα στην σχολή βρήκα έναν φίλο που είχε φορητό και τα συνδέσαμε. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για 1 ώρα να παίζει ό ενας μια ταινία DVD από το σκληρό του άλλου και η σύνδεση να διατηρείται. Αυτό που διαπίστωσαμε είναι πως είχαμε ακριβώς τις ίδιες ασύρματες κάρτες δηλαδή την Ιntel Pro/Wireless 2200BG Network. Δηλαδή απο ότι κατάλαβα η κάρτα τελικά δεν έχει πρόβλημα αλλά υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το usb_stick της NETGEAR. Παιδιά ξέρετε αν υπάρχει στην αγορά η κάρτα της Intel η 2200BG σε μορφή usb_stick ή σε μορφή κάρτας PCI ? Τώρα το usb_Stick της NETGEAR τι να το κάνω αν το πάω πίσω στο πλαίσιο υπάρχει περίπτωση να το πάρουν πίσω γιατι μου βγήκε άχρηστο:(.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από ’ννα_19

Παιδιά χτές πήγα σε μια φίλη μου που έχει και αυτή έναν acer και υπήρχε πρόβλημα έκανε σύνδεση και κόλαγαν οι υπολογιστές. Τελικά σήμερα στην σχολή βρήκα έναν φίλο που είχε φορητό και τα συνδέσαμε. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για 1 ώρα να παίζει ό ενας μια ταινία DVD από το σκληρό του άλλου και η σύνδεση να διατηρείται. Αυτό που διαπίστωσαμε είναι πως είχαμε ακριβώς τις ίδιες ασύρματες κάρτες δηλαδή την Ιntel Pro/Wireless 2200BG Network. Δηλαδή απο ότι κατάλαβα η κάρτα τελικά δεν έχει πρόβλημα αλλά υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με το usb_stick της NETGEAR. Παιδιά ξέρετε αν υπάρχει στην αγορά η κάρτα της Intel η 2200BG σε μορφή usb_stick ή σε μορφή κάρτας PCI ? Τώρα το usb_Stick της NETGEAR τι να το κάνω αν το πάω πίσω στο πλαίσιο υπάρχει περίπτωση να το πάρουν πίσω γιατι μου βγήκε άχρηστο:(.

όλοι στο thelab.gr έχουμε μάθει ότι η αννούλα έχει acer και έχει πάρει και netgear wireless usb καρτούλα :p

α, επίσης να σου ξαναδώσω το link του netstumbler για 3η φορά αγαπητή αννούλα:

(ελπίζω τώρα να φαίνεται :p :P :p )

Είναι κλασσικό πρόβλημα ασυμβατότητας που νομίζω στο γράψαμε και στο άλλο thread με την εμβέλεια του δικτύου. Το ad-hoc είναι ένα μη-standard πρωτόκολλο που δεν εγγυάται καλή λειτουργία ανάμεσα σε ανόμοιες συσκευές. Γνώμη μου είναι να βάλεις ένα access point φθηνό στο desktop και να συνδέεσαι με το netgear stick ως client στο ap και στο desktop.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.