Jump to content

ADSL και netmod πρόβλημα για γνώστες!

fonzi

Recommended Posts

Μόλις πήρα adsl γραμμούλα απο τον ΟΤΕ, και συνδρομή οτενετ, και linksys modem/router.

Στο σπίτι έχω στην πρώτη πρίζα συνδεδεμένο το netmod. Αυτό συνδέεται με 4κλωνο καλώδιο με την πρίζα αυτή (τα 2 καλωδιάκια κανονικά και τα 2 έξτρα τα είχε βάλει μάγκας οτετζής να επιστρέφουν την 2η γραμμή που βγάζει το νετμοντ πάλι στην πρίζα και μέσα απο εκεί να συνδέονται σειριακά με όλες τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού.

Με αυτό τον τρόπο έχω 2 τηλέφωνα. Το ένα πάνω στο νετμοντ και το άλλο σε μια απομακρυσμένη πρίζα του σπιτιού. Ούτε μερεμέτια ούτε τίποτα...

Μέχρι που σήμερα δοκίμασα να βάλω την adsl γραμμούλα και διαπίστωσα ότι το σπλιττερ που δίνει ο οτενετ για να μπει πριν το νετμοντ είναι 2κλωνο! Έτσι χαλάει την επιστρεφόμενη απο το νετμοντ γραμμή και με αφήνει με ένα τηλέφωνο.

Πήρα λοιπόν στον οτε στη γραμμή 1242 να συνεννοηθώ. Ο συνομιλητής μου (ο δεύτερος διότι ο πρώτος δεν έπιανε γρι) ξεκίνησε όχι με καλημέρα αλλά λέγοντας "ο συνάδελφος μου είπε ότι έχετε βάλει χέρι και έχει γίνει ένα μπάχαλο" κλπ κλπ. Οσο και να του εξηγούσα το βιολί του αυτός...

Λοιπόν εγώ ζητάω αν υπάρχει 4κλωνο σπλιττεράκι οπότε θα κάνω δουλειά μου όπως πριν. Ξέρετε αν υπάρχει;;

Ή μήπως θα μπορούσα το νετμοντ να το βάλω σε άλλη πρίζα και όχι στην πρώτη που θα μπει το adsl μοντεμ/ρουτερ;;

λογικα αλλαζεις την συνδεση του νετμοντ με την πριζα στον τοιχο......βαζεις δηλαδη το κλιπς που κουμπωνει και περιεχει ΟΛΑ τα καλωδια μιας τηλεφωνικης γραμμης(κοκκινο/μαυρο/κιτρινο/πρασινο αν θυμαμαι καλα)

στη συνεχεια τσεκαρεις τις εξοδους του νετμοντ και βλεπεις ποιες ειναι για τηλεφωνικες συσκευες και ποιες για ιντερνετ.........και βαζεις το 2κλωνο σπλιτερακι στην εξοδο του ιντερνετ.......και πανω στο σπλιτερακι βαζεις στην μια εξοδο το τηλεφωνο και στην αλλη το ρουτερ......

Φως!

Δεν είχα καταλάβει ότι μπορούσα να λύσω το νετμοντ εσωτερικά και να πάρω απο εκεί μέσα μόνο το 2-3 και να το ξαναεπιστρέψω στο νετμοντ. Το 1-4 έμεινε ώς είχε στην μία αναλογική του νετμοντ που συνδέεται στο 4κλωνο και απο εκεί στην πρίζα.

Τώρα έβαλα στην πρίζα το 4κλωνο, το 2-3 στο σπλιττερ και από εκεί στο νετμοντ, το 1-4 στην αναλογική του νετμοντ και όλα ΟΚ!

Sorry αν σας μπέρδεψα.

Ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση (εκτός από τον κ@λοΟΤΕ γιατί αυτοί μόνο που δεν μου είπαν να γκρεμίσω όλο το σπίτι και να ξαναπεράσω καλώδια...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.