petaloudaki Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 Γειά σας είμαι άσχετος σχετικά με τον τύπο σκληρών δίσκων Sata. Για αυτό θα ήθελα όποιος έχει όρεξη και ξέρει κάποια πράγματα να με βοηθήσει σχετικά με αυτό το θέμα. Ποιά είναι τα προτερήματα τους?Τα μειονεκτήματα? Όταν λέμε Raid 0+1 και κάτι τέτοια τιο εννοούμε? Και τέλος θα δώ διαφορά εάν αντικαταστήσω τους απλούς δίσκους με κάποιον Sata? Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 http://www.thelab.gr/search.php?s=&action=showresults&searchid=1330029&sortby=lastpost&sortorder=descending ολα αυτα που θες να μαθεις βρισκονται εκει μεσα........καλο ψαξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Οκτώβριος 14, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2005 Βρέθηκε καμια ακρη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 14, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2005 Λοιπόν, άκου: 1. Είναι σχετικά πιο γρήγοροι (133MHz νομίζω αντί για 100) αν και η διαφορά δεν γίνεται αισθητή 2. Έχουν πολύ μικρότερα καλώδια πράγμα που διευκολήνει πολύ την τακτοποίηση των καλωδίων 3. Έχουν μικρότερη κατανάλωση (νομίζω δλδ) 4. Τους συνδέεις point to point και έτσι δεν μπλέκεις με master, slave και jumperάκια Επίσης μια διαφορά τους είναι οτι οι Serial ATA όπως λέει και το όνομά τους επικοινωνούν με τη mobo σειριακά και όχι παράλληλα και εξού και τα μικρότερα καλώδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.