n1ck0s Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 Εγκατέστησα χθες το Big Water της Thermaltake... Ήμουνα πολύ προσεχτικός στην εγκατάσταση και ακολούθησα πιστά τις οδηγίες.Αφού τα έστησα όλα, είδα ότι το κύκλωμα είχε υπερβολικά πολύ αέρα. Γύρισα την αντλία προς τα πάνω, όπως λένε οι οδηγίες, και άναψα το PC. Το νερό έκανε μερικά δεύτερα να κυκλοφορήσει σωστά (2-3) και το PC μπούταρε. Στο πρώτο boot πήρα ένα ωραιότατο (Invalid CPU), αλλά στο δεύτερο boot, μπήκα BIOS, βγήκα, και όλα μοιάζανε ΟΚ.Μέχρι που πήγε να μπει Windows, όπου αντί για logon screen, μου πέταξε ένα error (δεν πρόλαβα να δω) και το PC έσβησε μόνο του. Το ίδιο έγινε και στις επόμενες 3 δοκιμές. Ακριβώς στο ίδιο σημείο το PC απλά έσβηνε μόνο του (αφού πέταγε ένα error σε windows alert το οποίο δεν προλαβαίνω να δω), και όταν προσπάθησα να μπω σε Safe Mode πήρα μπλε οθόνη.Format δεν έχω κάνει ακόμη, αλλά επανέφερα παλιό Image του Ghost στο Primary Partition και τζίφος. Ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ένα τελευταίο που παρατήρησα ήταν ότι σε κάποια φάση πριν μπει στα Win μου έδειξε κανα δυο φορές μια οθόνη με "σκουπίδια".Έχετε καμμιά ιδεά τι μπορεί να φταίει?1) Η CPU / ψύξη; Να σημειώσω ότι οι θερμοκρασίες σε BIOS είναι 32-33 οC, και το Big Water δείχνει να είναι ΟΚ (εκτός μιας μικρής ποσότητας αέρα που έχει παραμείνει στο CPU block). Παίζει αυτά τα 2-3 δεύτερα που δεν είχε κανονική ροή να έπαθε ζημιά η CPU και να κάνει τέτοια τρελά;2) Corrupted Windows; Αλλά γιατί να κάνει το ίδιο μετά το Restore του Image που είχα κρατήσει παλιότερα;3) Κάρτα γραφικών; Το λέω για τα "σκουπίδια" που μου έδειξε σε κάποια φάση.Προσπαθώ να αποφύγω το ξεστήσιμο του Big Water καθώς α) θα είναι μεγάλη μανούρα, ειδικά να πάω να το ξαναστήσω μετά και β) δεν νομίζω ότι φταίει αυτό.Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για όποια βοήθεια.Υ.Γ. Αν όλα τα άλλα πάνε καλά, αυτή τη μικρή φουσκάλα στο block πως θα την ξεφορτωθώ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Οκτώβριος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Έχεις το παλιό ή το καινούργιο με το χωριστό tank?Καλό είναι το γέμισμα να γίνεται με βραχυκύκλωμα του τροφοδοτικού και όχι με το κύριο pc σε λειτουργία.Τέσπα... Επεξεργαστή δεν λες τι έχεις αλλά μπορώ να σου πω ότι με χαλασμένη αντλία ο P4 3.4 σε full load πρέπει να έκανε κανά 5λεπτο πριν σβήσει λόγω thermal protection (έχει πολύ χαλκό το μπλοκ)Ηλίθια ερώτηση... μήπως έχεις κανά προγραμματάκι στα win που ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα του επεξεργαστή και κολάει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 13, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Kαλο ειναι να ηρεμησεις λιγο , γιατι σιγουρα θα τα εχεις ψιλο παρει στο "κρανιο" με αυτο που σου συμβαινει και να κοιταξει προσεκτικα κοντα , κοντα το "δεσιμο" των parts που αποτελουν το PC σου. Το λεω αυτο μηπως καποια PCI δεν εχει κατσει καλα....καμια AGP or PCI-e .... ή τελος παντων κατι ... ειναι μια αρχη στην λυση του προβληματος σου χωρις ακομα να βαλουμε το "κακο" μπροστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Οκτώβριος 13, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Πρόγραμμα εγκατεστημένο που να κλείνει το PC δεν υπάρχει (σε fan failure)... Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αν έκανε restart θα το καταλάβαινα, αλλά να κλείνει; Ήμουνα και πολύ προσεχτικός με το CPU Block δεν νομίζω ότι έχω ραγίσει την CPU η τίποτα τέτοιο... Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω ένα Clear Cmos, απλά από το απόγευμα και μετά που θα παώ σπίτι, δεν θα έχω PC / Internet οπότε πρέπει να οργανώσω πλάνο απο τώρα . Για αυτό και ρωτάω για τυχόν συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Οκτώβριος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Spanaks Έχεις το παλιό ή το καινούργιο με το χωριστό tank? Καλό είναι το γέμισμα να γίνεται με βραχυκύκλωμα του τροφοδοτικού και όχι με το κύριο pc σε λειτουργία. Τέσπα... Επεξεργαστή δεν λες τι έχεις αλλά μπορώ να σου πω ότι με χαλασμένη αντλία ο P4 3.4 σε full load πρέπει να έκανε κανά 5λεπτο πριν σβήσει λόγω thermal protection (έχει πολύ χαλκό το μπλοκ) Ηλίθια ερώτηση... μήπως έχεις κανά προγραμματάκι στα win που ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα του επεξεργαστή και κολάει αυτό? To SE είναι με το Tank που μπαίνει στο 5 1/4 Bay. Ναι έπρεπε να το ξεκινήσω με βραχυκύκλωμα, σε αυτό έχεις δίκιο... Ίσως το έκανα και επίτηδες υποσυνείδητα για την αναβάθμιση ... Η CPU είναι ένας Athlon XP 1700+ @ 2266ΜΗz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Οκτώβριος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Δεν νομίζω να τον "έκαψες" γιατί όπως είπα το μπλοκ έχει αρκετό χαλκό για να αποροφήσει θερμότητα χωρίς νερό... Μήπως έχει στραβώσει κανά pin τίποτα? Κάτι να μην έχει κάτσει καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valderant1416003215 Οκτώβριος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 1)Αναγκαστηκά για να είσαι και σίγουρος ξεστησε το σύστημα και καθάρισε CPU από αληφή αν έχεις βάλει και τοποθέτησε ξανά πάλι2)Πιθανόν δεν έχε πατήσει καλά καμιά κάρτα γραφικων,3)Περιπτωση βραχηκυκλώματος από νερό στο σύστημα ίσως 4)ΑΠό BIOS ρύθμησε να μην κοιτα τις στροφές του ανεμηστήρα για boot Link to comment Share on other sites More sharing options...
petaloudaki Οκτώβριος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα και εγώ με το δικο μου pc και τελικά δεν πατούσε καλά το block πάνω στην cpu και για αυτό τον λόγο το pc έκλεινε μετα από κάποια δευτερόλεπτα! Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι παρόμοιο και σε σένα απλά λέω τι είχε συμβεί σε εμένα και ίσως να σε βοηθήσει. Αν βρείς το πρόβλημα πές μας. Καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Οκτώβριος 17, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Το πιο πιθανό είναι να μην έβαλες καλά το block. Οι θερμοκρασίες αν δεν πατάει καλά το μπλοκ είναι αναξιόπιστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Οκτώβριος 17, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Clear CMOS ήταν η λύση... Όλα δουλέυουν ρολόι, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 17, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2005 Αφου παιζει το PC ολα καλα προσπαθησε παντως να βγαλεις τον αερα μεσα απο το κυκλωμα κουνοντας το radiator (ψυγειο) και εχοντας την αντλια σε λειτουργια. Συνηθως εκει μενει καποια ποσοτητα αερα και κουνοντας το ψυγειο απεγκλοβιζετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.