Jump to content

northwood p4 2.8 @ 3.6

b.s.o.d.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

hi to all!!μεχρι στιγμης το πειραμα παει καλα!!στο ξεκινημα παιξαν καποια προβληματα λογω μνημης αλλα στο τελος ολα οκ!οι ram ειναι στα 333 mhz πιστευω και ελπιζω αν μπουν 400ρες να ανεβει κι αλλο ο επεξεργαστης...η μητρικη ειναι μια albatron 848pv pro και δειχνει καλα σημαδια αφου το overclocking που εχω κανει μεχρι τωρα με ικανοποιει...τα 3,6 ειναι το οριο με τις μνημες που εχω...οι 400ρες τελικα ειναι καλη κινηση?δεν θα μεινουν για παντα πανω,δεν κολλανε με τη cpu τουλαχιστον σε unclock κατασταση......δειτε το σαν πειραματισμο!!οπως ολα εξαλλου!!ακουω προτασεις...

καλως ηρθες στο φορουμ και καλη αρχη φιλε!!!!!!

μια χαρα το οβερκλοκινγκ που εκανες μεχρι στιγμης......εαν θες μας δινεις λιγο αναλυτικοτερα την συνθεση σου/τασεις που εχεις δωσει/ειδος ψυξης/και φωτογραφιες απο το κουτι σου.

καλο ειναι να επισκεφθεις τον οδηγο overclocking του thelab καθως και αριστερα στην κεντρικη το τμημα ''tools'' ωστε να κατεβασεις μερικα χρησιμα προγραμματακια για να επιβλεπεις το συστημα σου σε θερμοκρασιες τασεις ή αλλες πληροφοριες.

:T:

thanks man!!κοιτα τι γινεται τωρα...εχω το speed fan αλλα επειδη εχει κανα 4ρι σενσορες που πρεπει να επιλεξω πιστευω οτι βλεπω το σωστο...η μια ενδειξη ειναι σε idle παντα 95!!οποτε ακυρη.!!η αλλη 45 και η τριτη 23 βαθμους...για northwood πιστευω οτι αυτη που λεει 23 ειναι η σωστη...αν ειχα 45 βαθμους σε idle,κατι θα επρεπε να ηταν ζεστο...ψυκτρα,πισω plate...!τιποτα!!ολα κρυα!!το μηχανημα μου θα το φτιαξω υπογραφη,αλλαζω κατι ψιλα απο χθες!!δωσε μια help για το speed fan...

εβαλα και μια υπογραφη...στην τελικη οτι αλλαζει διορθωνεται!!!τιποτα δεν μενει ιδιο...σωστα??

Αρχική απάντηση από b.s.o.d. [Σήμερα, στις 16:22]

thanks man!!κοιτα τι γινεται τωρα...εχω το speed fan αλλα επειδη εχει κανα 4ρι σενσορες που πρεπει να επιλεξω πιστευω οτι βλεπω το σωστο...η μια ενδειξη ειναι σε idle παντα 95!!οποτε ακυρη.!!η αλλη 45 και η τριτη 23 βαθμους...για northwood πιστευω οτι αυτη που λεει 23 ειναι η σωστη...αν ειχα 45 βαθμους σε idle,κατι θα επρεπε να ηταν ζεστο...ψυκτρα,πισω plate...!τιποτα!!ολα κρυα!!το μηχανημα μου θα το φτιαξω υπογραφη,αλλαζω κατι ψιλα απο χθες!!δωσε μια help για το speed fan...

23 αποκλειεται να εχει ο νορθγουντ.........ανεβασε μια φωτογραφια απο το σπιντφαν εαν μπορεις.......λογικα εχει καμια ονοματα διπλα σε καθε θερμοκρασια.......απο πανω προς τα κατω:ΤΕΜΠ1 συνηθως ειναι επεξ....ΤΕΜΠ2 μοσφετ.....ΤΕΜΠ3 τσιπσετ.....και η 2-3 κατω χαμηλα(HD0+Temp) ειναι για τους δισκους αναλογα τον αριθμο τους και την υποστηριξη τους.

στο δικο μου παραδειγμα η λανθασμενη ειναι αυτη που λεει 2 βαθμους.......

post-596-1416072245,9164_thumb.jpg

εχω αφησει να φαινονται μονο του επεξ της μητρικη και του σκληρου...η temp 2 ειναι cpu σε μενα και το ξερω σιγουρα...οταν τρεχω prime αυτη ανεβαινει...αν παω configure-advanced-chip και set to μετα,εχω 4 επιλογες...οι 2 που θεωρουνται ρεαλιστικες ειναι 45 και 23...αλλα 45 για northwood??ολα ειναι κρυα.....με το prime δειχνει 37 και το πιστευω γιατι παλι ολα ειναι κρυα πισω στη μητρικη...

Αρχική απάντηση από b.s.o.d. [Σήμερα, στις 16:44]

εχω αφησει να φαινονται μονο του επεξ της μητρικη και του σκληρου...η temp 2 ειναι cpu σε μενα και το ξερω σιγουρα...οταν τρεχω prime αυτη ανεβαινει...αν παω configure-advanced-chip και set to μετα,εχω 4 επιλογες...οι 2 που θεωρουνται ρεαλιστικες ειναι 45 και 23...αλλα 45 για northwood??ολα ειναι κρυα.....με το prime δειχνει 37 και το πιστευω γιατι παλι ολα ειναι κρυα πισω στη μητρικη...

τοτε το δωματιο σου πρεπει να ειναι πολυ παγωμενο..........αληθεια που μενεις?φλωρινα στον 5ο πολυκατοικιας με ανοιχτα παραθυρα?

περα απο την πλακα 23 βαθμους δεν γινεται.....αλλα για να μην λεμε αερολογιες......εγκατεστησε το τελευταιο σπιντφαν 4.26 και μην ρυθμισεις ΤΙΠΟΤΑ.....τραβα ενα σκρινσοτ και πετα το στο επομενο ποστ σου μεσα στο θεμα.......πισω στη μητρικη τι εννοεις?η μητρικη ειναι χυμα εκτος κουτιου και παρολαυτα μπορεις να ακουμπησεις το πισω μερος εν ωρα λειτουργιας??????προσεχε και λιγο φιλε........με αυτα δεν παιζουν.......

παντω ανυπομονω για 2 φωτογραφιες απο το συστημα σου......μια με την μητρικη και μια το σπιντφαν

φλωρινα...οροφοι!!χε χε...anyway!ελειψει καποιου σοβαρου προγραμματος εικονας,αναγκαστικα θα το κανω με το paint...ντροπη ε??just wait!!να κατεβασω και το νεο speed fan....

Αρχική απάντηση από b.s.o.d. [Σήμερα, στις 17:01]

φλωρινα...οροφοι!!χε χε...anyway!ελειψει καποιου σοβαρου προγραμματος εικονας,αναγκαστικα θα το κανω με το paint...ντροπη ε??just wait!!να κατεβασω και το νεο speed fan....

καμια ντροπη για το paint......εδω και 1 μηνα εχω αλλαξει 3 λειτουργικα και ακομα ενα προγραμμα επεξεργασιας εικονας δεν εχω αξωθει να βαλω.......πεηντ ρουλζζζζζζ.....:p

στο θεμα μας.......επειδη δεν ειχες το καινουριο σπιντφαν μπορει η θερμοκρασιες σου να ειναι λαθος στο παλιο.......οποτε αναμενουμε:T:

βγαλε νεο σκρινσοτ .......παρε μονο το κομματι με το σπιντφαν και οχι ολο το ντεσκτοπ.....μην το μικρυνεις.....σωσε το σε μορφη jpeg και πηγαινε σε αυτο το λινκ

www.imageshack.us

πατα upload image και δωσε σαν στοχο αυτο που εσωσες........μολις το ανεβασει θα σου δωσει 3 λινκς..........κανε κοπι πεηστ το 2ο που θα δεις που το ονομαζει thumbnail for forums (1) και εισαι ετοιμος......ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ RESIZE

βγαλε ενα σκρινσοτ την ωρα που τρεχεις πραημ ή καποιο αλλο προγραμμα για στρεσαρισμα και θα σου πω αμεσως ποιες θερμοκρασιες λενε τι....

λοιπον η αληθεια ειναι οτι μπερδευτηκα καπως........λογικα η θερμοκρασια που εχει την μεγαλυτερη διαφορα μεταξυ ηρεμιας-στρεσαρισματος ειναι αυτη του επεξεργαστη......αρα το 23 σε ηρεμια και 34 σε στρεσαρισμα ειναι ο επεξ..........το τσιπσετ σου ειναι σιγουρα το 64.και το 27-29 ο σκληρος σου.......το 47 δεν ξερω τι μπορει να ειναι..........οπως και η 1η θερμοκρασια που παιζει απο 28-30(ισως αυτη βεβαια να ειναι ο νορθγουντ και οχι το 23-34)......αλλα πες μου και κατι ακομα.......τι θερμοκρασια δωματιου εχεις και τι ψυξη εχεις στο μηχανημα σου(ζαλμαν χαλκινη βλεπω αλλα με τι ανεμιστηρα επανω...).....και καπως αναλυτικοτερα τι ανεμηστιρες εχεις στο κουτι........αυτα για την ωρα

μια φωτογραφια απο το εσωτερικο του κουτιου σου σε συνδυασμο με θερμοκρασια δωματιου θα βοηθουσε πολυ

η cpu φοραει zalman αλουμινιο-χαλκο...as5 η παστα..ενας 12ρης πισω στο κουτι,και ενας στους σκληρους..το κουτι ειναι απο πλαισιο,ενα θηριακι που χωραει μεχρι 6 σκληρους...κρυο κουτι!στο prime στρεσσαρα μονο τη cpu οποτε κατι αλλο να ανεβηκε το αποκλειω.northbridge 60τοσους βαθμους επισης γιατι το chipset εχει μια τεραστια ψυκτρα και as5 επισης η οποια μενει κρυα also...στο σπιτι παντως κοντομανικο δεν βαζεις!!αλλα και το καλοκαιρι χτυπαγα μεχρι 43 cpu...οπως και να εχει ο π4 stable και φτου μην τον ματιασω!!θα αλλαξω ram οπου ναναι αυτες τις μερες και ελπιζω να πιασω το τεσσαρι ghz που ειναι ενα ονειρο για οτι hardware ειχα μεχρι τωρα στη ζωη μου!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.