U2_Neat Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 Καλησπερα, βλεπω αρκετος κοσμος απο το pctech εδω μεσα... Λοιπον, εχω ενα προβλημα με το pc μου και χρειαζομαι 2-3 γνωμες ακομα πριν βγαλω τα συμπερασματα μου... Προκειται για εναν AMD TBred 2100+ @ 2100@200x10,5 , 1,75v -- Abit NF7 V2.0 -- 2x256MB Infineon RAM 333@400@11-3-3-2,5 -- HEC 350W PSU -- 3x HDDs -- 3x CD/DVD-RWs.... Το συστημα δουλευει σταθεροτατα για πανω απο εναμιση χρονο... τον τελευταιο καιρο ομως, εχουν αρχισει τα προβληματα.... το pc κλεινει μονο του. Κατεβαζω την cpu στα 200x10 και δειχνει να δουλευει και παλι σταθερα... για ενα-δυο μηνες ακομα... μετα παλι τα ιδια. Το ιδιο συνεχιστηκε μεχρι που εφτασα στα 166x11 με 1,65v... και σημερα αρχισε και παλι να κλεινει!!! αυτη τη στιγμη ποσταρω με 133x11@1,6v και δεν ξερω που θα φτασει.... εγω πιστευω πως τα παιξε το psu μου, αλλα μιλησα με ηλεκτρονικο και μου ειπε πως τα psu η δουλευουν η δεν δουλευουν, και δεν μπορουν να εχουν φθινουσα αποδοση... απο την αλλη μερια. μονο ως ελλειψη ρευματος μπορω να αντιληφθω το προβλημα μου. Για παραδειγμα, εχω ξεσυνδεσει τους 2 ανεμιστηρες του case μου, και οποτε τους συνδεω το pc κλεινει! Ακουω τις γνωμες σας, αν χρειαστουν περισσοτερες διευκρινησεις just ask... thanx. P.S: Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω ανοιξει αυτο το topic στην σωστη κατηγορια, αν πρεπει να μπει καπου αλλου, ας το μεταφερει καποιος mod please. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Eχεις καποιο πολυμετρο να παρεις πραγματικες τιμες της καθε γραμμης?12ν,5ν,3.3ν!Αν οχι καλο θα ηταν να παρεις!Η αλλη λυση ειναι να δοκιμασεις για λιγο καιρο καποιου φιλου για να σιγουρευτεις..αν και γνωμη μου ειναι πως αυτο φταιει!Ειναι παρα πολυ λιγο γι'αυτα που εχεις.. ΥΓ:Καλως ηρθες στην παρεα μας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
U2_Neat Οκτώβριος 13, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 hello, thanx για την γρηγορη απαντηση! πολυμετρο δεν εχω, αλλα μπορω να δανειστω ενα. Δεν ειναι περιεργο ομως που και σε default συχνοτητα της cpu, ακομα και σε χαμηλοτερη της default, το μηχανημα κλεινει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 13, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από U2_Neat [Σήμερα, στις 03:09] HEC 350W PSU -- 3x HDDs -- 3x CD/DVD-RWs.... Μηπως αρχισες σταδιακα να του φορτωνεις πραγματα,οπως τα παραπανω?Εγω ειμαι σιγουρος οτι φταιει το τροφοδοτικο!Δεν εχεις παρα να το τσεκαρεις βεβαια!Αν τα εχει παιξει το τροφοδοτικο(δεν θελω να σε δυσαρεστησω,αλλα δεν ειναι κι απ'τα καλυτερα!) μπορει ακομη και στα default να εχεις προβληματα!Αν θες δοκιμασε να απενεργοποιησεις οτι δεν χρειαζεσαι απο τα add-ons της μητρικης σου,πχ usb,parallel,serial,lan,κλπ μηπως και εισαι καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
U2_Neat Οκτώβριος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 ναι, το ξερω οτι δεν ειναι και απο τα καλυτερα, ειναι το μονο που με κρατησε πισω απο το να κανω καλυτερο o/c οταν εστησα το μηχανημα... Δεν τα εβαλα σταδιακα τα παραπανω. και εχω ηδη απενεργοποιημενα τα περιττα στη μητρικη... Κι εγω το τροφοδοτικο πιστευω οτι φταιει, απλα ηθελα 2-3 γνωμες ακομη... Και επειδη απεχω απο τον χωρο εδω και καιρο (οπως φαινεται και απο το συστημα μου ) εχεις καποιο καλο/οικονομικο να προτεινεις? εχω ακουσει καλα λογια για τα Tagan, ενα 350αρι Tagan θα ειναι οκ, η να κοιταξω σε μεγαλυτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Φιλε μου εσυ θα μας πεις ποσα χρηματα διαθετεις και θα βρεθει λυση!Σιγουρα μιλαμε για 400W+(αν θες και μελλοντικη αναβαθμιση κοιτα κατι σε ~500 επωνυμο).Βεβαια αν δεν θες να ξοδευτεις τσεκαρε το πρωτα για να σιγουρευτεις!Απο μαρκες υπαρχουν πολλεεεεες,απο χρηματα ομως ποσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
U2_Neat Οκτώβριος 13, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 απο χρηματα δεν παιζουν πολλα, και η μελλοντικη αναβαθμιση μαλλον θα αργησει, τουλαχιστον κανα δυο εξαμηνα ακομα, οποτε ενδιαφερομαι να δουλευει σωστα το συστημα μου, @2100, ισως και λιγο παραπανω αν φανω τυχερος... οποτε θα λεγα max 60-70euros.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Chieftec 420Watt, 59Στα λεφτα που δινεις δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο. Σε περιπτωση που δεν σου κανει, το αλλαζεις εντος 7 ημερων με ενα μεγαλυτερο. Απλα για να εισαι σιγουρος και να μην τρεχεις, δοκιμασε πρωτα καποιο μεγαλυτερο τροφοδοτικο απο φιλο σου για να δεις οτι δεν εχει προβλημα το συστημα καπου αλλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 προτεινω heroichi...385 πραγματικα watt...56 ευρω στο πλαισιο...αξιζει τα λεφτα του,παντα κατα τη γνωμη μου...αν και τα chieftec δεν τα θεωρουν πολλοι αξια λογου,ειναι απο αυτα που δεν εχουν βγαλει προβληματα...σωστος ο jax!πχ μερικα tagan εχουν καει...η οχι?ολα ειναι θεμα προσωπικης επιλογης λοιπον...το μεγαλο ονομα δεν σημαινει παντα ποιοτητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
U2_Neat Οκτώβριος 13, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 all problems solved!!! Τελικα επελεξα να μην παω σε κατι επωνυμο και μικρο, αλλα σε κατι μετριο και μεγαλο (σε W εννοω) RaptoxX 550W , πολυ καλη κατασκευη για τα 70ευρω που εχει, και πολυ καλες τιμες ρευματων!προς το παρον ειμαι στα 2200@200x11@1,8v και ολα αψογα. Παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!! P.S. μιας και γυρισα παλι στο "πειραγμα", η μνημη μου με απασχολει... ειναι 2x256MB Infineon chips 333, και τα εχω στα 200@11-3-3-2,5@2,6v. Δεδομενου οτι προκειται για χαλια μνημη, εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο απο ρυθμισεις? πχ να τολμησω να την ανεβασω κι αλλο η θα πληρωνω και μνημες? Η μηπως να την δουλεψω ασυγχρονα στα 333@11-3-3-2 και να παω την cpu γυρω στα 220 τα οποια σηκωσε σημερα με το νεο psu?? και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Οκτώβριος 14, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2005 Στους AthlonXP οι μνημες με τον επεξεργαστη "πρεπει" να τρεχουν συγχρονισμενα,γιατι η διαφορα ειναι χαοτικη!Ανεβασε τες οσο μπορεις!Αν δεις οτι καινε πολυ(απλα πιασ'τες) βαλε κανενα ανεμιστηρι απο πανω τους να τις φυσαει και καθαρισες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.