Jump to content

Πού οφείλετε ο θόρυβος στο PC ? Δεν αναφέρομαι στο fan του cpu+psu

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το παλιό μου pc το έχω για κατεβαστήρι.

Αποτελείτε από τα εξής:

Albatron 865 PE Lite Pro

Celeron 2.9 GHz

256+512 @133MHz

MX440 AGP 64MB

Enermax Noistaker 470W

...

Με το Speed Fan σταμάτησα τον ανεμιστίρα, άλλαξα τροφοδοτικό (είχα ένα 300W της φούτσας) κ πάλι έχω την ίδια βαβούρα ! Αν δεν κάνω λάθος αυτό το βαρύ βουητό πρέπει να έρχεται από τον σκληρό....

Tί λέτε? Αν φταίει ο σκληρός να πάρω κανα HARD DRIVE COOLER SILVER ???

Μπορεί πιθανότατα να είναι ο δίσκος ή το DVD. Εϊναι ειδικά κάποιες μούφες που κάνουν φοβερό θόρυβο. Επίσης φαντάζομαι οτι και ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών πρέπει να κάνει κάπως φοβερή βαβούρα... ;)

Αποσύνδεσε το σκληρό και άναψέ το... Αν ήταν αυτό θα το καταλάβεις.

Συνήθως οι παλιότεροι σκληροί έχουν ένα φοβερά ενοχλιτικό υψίσυχνο σφύριγμα.

Καλα εισαι σιγουρος οτι ο ανεμηστηρας του επεξεργαστη σταματησε τελειως? Επισης της καρτας γραφικων το ανεμιστηρι οπως ειπαν και τα παιδια κανει θορυβο. Φυσικα μπορεις να τα σταματησεις βγαζοντας τα καλωδια τροφοδοσιας τους αλλα αυτο θα οδηγουσε σε μεγαλη αυξηση θερμοκρασιας και στον επεξεργαστη και στον πυρηνα της καρτας γραφικων και σε καποια στιγμη το PC θα κολλησει απο θερμοκρασια. Αν θελεις εντελως αθορυβο PC πρεπει να ψυξης τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων με fanless υδροψυξη και να παρεις καποιο τροφοδοτικο χωρις ανεμηστηρες, αλλα αυτα ειναι ακριβες λυσεις. Οσο για το DVD και το σκληρο που αναφερεις το μεν DVD θα εκανε καποιο θορυβο μονο σε περιπτωση που εχεις μεσα δισκακι και διαβαζει και ο σκληρος δισκος οταν παει να διαβασει/γραψει δεδομενα. Δισκοι αθορυβοι ειναι σχεδον ολοι οι καινουριοι οποτε αν εχεις καποιο παλιο 40αρη ισως κανει θορυβο αλλα οχι οπως κανουν οι ανεμηστηρες.

Βασικά το απο πού έρχεται ο ήχος μπορείς να το καταλάβεις πάνω κάτω από τη συχνότητά του. Αν είναι "παχύς" ήχος τότε είναι από κάποιο μεγάλο ανεμιστήρα (του επεξεργαστή ή άλλο). Αν είναι ψηλός τότε είναι από τους δίσκους (χαρακτηριστικό γργργρ). Αν είναι πολύ μπάσος και τρέμει το κουτί τότε είναι από κάποιο dvd ή κάτι τέτοιο. Αν πάλι είναι κάπου στη μέση τότε μάλλον είναι ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών.

Βασικά μια άσχετη ερώτηση: Έχω παρατηρήσει πολλές φορές σε βαρβάτες ηλεκτρικές εγαταστάσεις (220V) όπως πίνακες κ.τ.λ. και ακούγεται ένα συνεχές βουητό. Αυτό που οφείλεται; Επίσης καμιά φορά πιάνω και την τηλεόραση να κάνει κάποιο τέτοιο ήχο (πολύ μικρότερο φυσικά)...

Το ρευμα περνοντας απο τις σπειρες του μετασχηματιστη δημιουργει ηλεκτρομαγνητικο πεδιο το οποιο λογω μεγαλης ισχυος και χαμηλης συχνοτητας παραγει αυτον τον χαρακτηριστικο θορυβο μια και οι χοντρες σπειρες του μετασχηματιστη ταλαντωνοντε στη συχνοτητα του ρευματος που περνα απο τις σπειρες. Φυσικα αυτο γινετε γιατι μιλαμε για εκατονταδες amber και χιλιαδες βολτ. Στα τροφοδιτικα των PC δεν θα επρεπε να ακουγετε τετοιος θορυβος λογω χαμηλου ρευματος. Υπαρχει βεβαια περιπτωση να ακουγετε κατι αν καποιο πηνιο δεν ειναι σωστο και συντονιζει.

Μπορει να ειναι το fan του chipset. (Αν εχει ενεργητικη ψυξη) Δοκιμασε να το σταματησεις με το χερι για να δεις αν ειναι αυτο που βγαζει θορυβο...

Αρχική απάντηση από kreach [12-10-2005 19:17]

Με το Speed Fan σταμάτησα τον ανεμιστίρα, άλλαξα τροφοδοτικό (είχα ένα 300W της φούτσας) κ πάλι έχω την ίδια βαβούρα ! Αν δεν κάνω λάθος αυτό το βαρύ βουητό πρέπει να έρχεται από τον σκληρό....

Tί λέτε? Αν φταίει ο σκληρός να πάρω κανα HARD DRIVE COOLER SILVER ???

Πλησιασε το μικροφωνο σε καθε υποπτο σημειο και με τα ακουστικα ακουσε που πηγαζει ο θορυβος. Καλη επιτυχια...

μπορείς να αντικαταστήσεις τις κλασικές βίδες σύνδεσης με κάτι ελαστικές ενώσεις. Στοιχίζουν από τι ξέρω κανά 2euro.

• 2 weeks later...

Μεχρι και η δονηση του κουτιου μπορει να σου προκαλει θορυβο ... ενας καλος τροπος να το τσεκαρεις ειναι (εφοσον εχεις κλειστο κουτι) να βαλεις τα χερια σου επανω και να πιεσεις στο πλαι απο τις 2 πλαινες προσοψεις του κουτιου και δες αν ελλατωνονται καποιες συγκεκριμενες συχνοτητες. :cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.