oekab1992 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2005 Καλησπέρα σε όλους.Στα windows 98 θυμάμαι οτι όταν έβαζες ενα οποιοδήποτε screen saver να παίξει, είχες την επιλογή να βάλεις και κωδικό προστασίας, ώστε αμα παίζει η προφύλαξη οθόνης και κουνήσεις το ποντίκι, να μην βγαίνει η προστασία οθόνης παρα μόνο με κωδικό.Έψαξα το ίδιο και στα ΧΡ, αλλά δεν είδα να υπάρχει. Ξέρει μήπως κανείς πως βάζουμε στα Windows XP Professional Greek SP1 (αυτά έχω) ενα οποιοδήποτε screen saver με κωδικό?Ευχαριστώ πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 12, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Οκτώβριος 13, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Φίλε μου σε ευχαριστώ, τελικά το είδα και μόνος αυτό το πεδίο που απο στραβωμάρα δεν το έβλεπα πριν. Ακου όμως τι γίνεται. Παρότι το τσεκάρω το πεδίο, δεν βγαίνε πουθενά η επιλογή για το τι κωδικό θα βάλω. Βάζω ενα οποιοδήποτε screensaver, και θέτω ως χρόνο αναμονής το 1 λεπτό. Όταν μπαίνει η προφύλαξη, κουνάω τον κέρσορα και ξαναβγαίνει στην επιφάνεια εργασίας, ποτέ δεν ζητάει κωδικό (σημείωση = έχω κωδικό που μπαίνει στην αρχή στο boot, μέσω bios, καθώς και κωδικό στο Login στην εναρκτήρια οθόνη των windows). Μετά απο πολλές προσπάθεις και άπειρο ψάξιμο, μπαίνει μόνη της η προφύλαξη οθόνης, και όταν κουνάω πάλι τον κέρσορα, να σου, βγαίνει ενα παράθυρο που ζητάει κωδικό (που ποτέ δεν έβαλα για την προφύλαξη), και βάζοντας τον κωδικό που έχω όταν μπαίνω στο λειτοργικό, μόνο τότε λειτούργησε. Το τέσταρα 3-4 φορές, και ως δια μαγείας άρχισε να λειτουργεί αυτό που ήθελα απο μονο του. Μετά όμως το έπιασε πάλι κάτι και δεν δούλευε, δηλαδή επαναφέρθηκε στην αρχική κατάσταση. Εκ τοτε, ο κωδικός στην προφύλαξη οθόνης λειτουργεί όποτε θέλει, χωρις να έχω αλλάξει ρυθμίσεις (έχω πάντα τικαρισμένο το σχετικό πεδίο). ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?????Υπάρχει καποιο πρόγραμμα που κλέιδώνει το desktop ενω ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά?Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 13, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αν σα χρήστης έχεις κενό κωδικό, τότε δε βγαίνει το μήνυμα. Πρέπει να έχεις κωδικό, ή εσύ, ή ο εκάστοτε χρήστης που είναι logged in και εμφανίζει την προστασία οθόνης για να λειτουργήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 13, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις για να μην μπλεκεις με screensavers ειναι : πατας alt-ctrl-delete οπως εισαι στο desktop και μετα πατας το κουμπακι lock computer...Οταν θες να το ξεκλειδώσεις πατας παλι alt-ctrl-delete και βάζεις το password σου. Πάλι υπάρχει η προυπόθεση οτι κάνεις την χρήση password για να μπεις στα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Ή το κουμπι "Start" + "L" .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 12:04] Ή το κουμπι "Start" + "L" .... Γηράσκω αεί διδασκόμενος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Σωστοστ ο Γιάννης...αλλα αν το παλικαρι έχει κανα προπολεμικό πληκτρολόγιο δεν θα έχει start Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.