Jump to content

Προβλημα με μνημες OCZ Σε Asus A8N-SLI Deluxe!Και σε P4C800

Τακας

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για σε ολα τα παιδια του Forum...Λοιπον ασ αρχησουμε......!

Πραγματικα δεν ξερω τι να πω και απο που να ξεκινησω..Το απολητο ξενερωμα ειναι ζωγραφησμενο στο προσωπο μου και ενος φιλου..τλπ..ας τα παρουμε απο την αρχη..

εγω μαζι με 2 φιλαρακια μου ειπαμε σαν καυ..νοι!!που ειμαστε να κανουμε μια παραγγελεια απο εξωτερικο 3 σετακια Dual Chanel μνημες τον 2χ1Gb..Καταληξαμε τελικα σε αυτες τις ωραιες OCZ......

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=MemoryPC&cp_id=57563

Λοιπον ωπος ηταν φυσικο τις παραλαβαμε και πειρε ο καθενας απο ενα σετ...

τα προβληματα απο τωρα αρχιζουν τρεχουμε σαν τρελει να τισ κουμπωσουμε...

ξεκειναω απο εμενα πρωτα της βαζω στο μηχανημα μου που εχω ενα Asus A8N-SLI-Deluxe

Και τισ βαζω να τρεξουνε μαμα δηλαδη 2-3-2-5 σε 1Τ με μαμα Volt ολα καλα μεχρι εδω..και τρεχω Memtest 1.65.... τι να δω!!μετα απο το 67% γεμιζε η οθονη με errors σημειωση εδω οτι με το Memtest 1.60 μου εβγαζε τα Errors απο το 10%.......Τρελαθηκα τους σκαω 2.8V 2.9V 3.0V τιποτα οι μνημες τον χαβα τους ακομα και το νεο bios εβαλα τιποτα...

περνω τηλ τον ενα φιλο που ειχε παρει το αλλο σετακι και εχει εναν p42.8 me Asus p4c800 e delouxe και μου λεει οτι σε αυτον τα ιδια με την διαφορα οτι δεν μπορουσε με τιποτα να τις βαλει να τρεχουν 2Lt και το μηχανημα του ανηγε μονο οταν τισ σεταρε 2.5-3-3-5 και αυτος ειχε τρελαθει!τελικα με τα πολα ετραξαν 2-3-2-5 αλλα με το που εβαζε Memetest ολα κατακοκινα...στα Errors..

Λοιπον περνουμε τον αλλον που ειχε το 3 σετακι να δουμε τι εγινε και σε αυτον...

αυτος εχει ενα φρεσκο MSI K8N SLI και μας λεει κανενα προβλημα ολα οκ ηταν ειδη στις 2ωρες.......!!!!!!! Memtest χωρισ κανενα πρωβλημα...λοιπον λεμε παμε και εμεισ να τις βαλουμε στο MSI Να δουμε..τελικα τισ βαλαμε και επεζαν μια χαρα απο 2Pas στο Mem test και ολα οκ!!!!

Πραγματικα εγω με τον φιλο μου εχουμε ξενερωση εντελως εχουμε δωκημασει τα παντα και μονο στα @#2#@23!@#2# τα ASUS ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ.........

Λοιπον αυτο που θελω βοηθεια απο εσας ειναι να μας πειτε πεια ΜΗΤΡΙΚΗ να παρω και εγω καθως και ο φιλος μου θα παρει AMD Για να μας παιζουν σωστα οι μνημεσ που πειραμε δεν μας απασχολει η τιμη τησ μητρικης....

δεν μας απασχολει να εχει απαρετητα SLI Μονο Να εχουν Nforce 4 SLI Η Nforce 4 Ultra...

να κανουν καλο O/C να δυνουν μπωλικο ρευμα για μνημες..

και φυσικα να πεζουν και με τις συγγεκριμενες αν και εφοσον το γνωριζετε...

Ευχαρηστω...

Παναγιωτης

Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αυτές οι μνημούλες παίζουν σε DFI NF4 στα εξής timings/συχνότητες:

210MHz / 2-3-2-5 / 1T / 2.9V

222MHz / 2-3-2-5 / 2T / 2.9V

239MHz / 2.5-3-3-11 / 1T / 2.9V

άνευ ψησίματος.

Φυσικά καμία σχέση με errors στο Memtest, τα errors αρχίζουν στα 1-2MHz πάνω από αυτές τις συχνότητες και είναι καμια δεκαριά ανά pass.

• 2 weeks later...

Δοκίμασε τα ένα ένα τα Dimm. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα σκάρτα κομμάτια στέλνουν Ελλάδα. Είναι απίστευτοι οι τύποι. Αν νομίζεις οτι στις άλλες μητρικές είναι εντάξει, κάνε το ίδιο αλλά άσε τες να τρέξουν overnight (ένα ένα τα dimm) κάποια από αυτά θα βγάλουν errors. Το αν είναι 2-3 ή περισσότερα τα errors δεν παίζει ρόλο. Θέλεις να βρείς που παίζουν χωρίς κανένα λάθος οι μνήμες. Έχει 6 κομμάτια λοιπόν. Νομίζω από αυτά που έχω δει οτι τα 3 κομμάτια είναι καλά και τα τρία σκάρτα. Βρες τα καλά και συνδύασε τα δύο που ανεβαίνουν περισσότερο σε ένα μηχάνημα. Τα άλλα κάνε τα RMA.

Για τον ολονύκτιο έλεγχο κάθε μνήμης βάλε τις παρακάτω τιμές:

DDR 400

Cas# latency (Tcl): 2

Min RAS# active time (Tras): 7

RAS# to CAS# delay (Trcd): 3

Row precharge time (Trp): 2

Row cycle time (Trc): 7

Row refresh cycle time (Trfc): 9

Read to Write time (Trwt): 3

Write Recovery time (Twr): 2

Memory timing 1T/2T: 2T

Το TRCD δεν το έβαλα 5 γιατί νομίζω οτι αυξάνει το Bandwidth με το 7.

Κανονικά δεν πρέπει να σου βγάλει κανένα λάθος η μνήμη.

Όσα κομμάτια βγάλουν λάθη είναι ελαττωματικά. RMA....

Όσες μητρικές έχουν ρύθμιση Tref νομίζω οτι μπορούν να δουλέψουν στο 1Τ με 1GbΧ2, αν ρυθμίσεις το TREF στα 4708 που είναι 166MHz 1.95us. Είναι ένα τρυκ για να πετύχεις μεγάλο υπερχρονισμό, αλλά είναι λάθος για την αξιόπιστη λειτουργία της μνήμης χωρίς λάθη. Εν τω μεταξύ έχει βγει και νέο Beta BIOS για την ASUS.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 23:05]

Δοκίμασε τα ένα ένα τα Dimm. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα σκάρτα κομμάτια στέλνουν Ελλάδα. Είναι απίστευτοι οι τύποι. Αν νομίζεις οτι στις άλλες μητρικές είναι εντάξει, κάνε το ίδιο αλλά άσε τες να τρέξουν overnight (ένα ένα τα dimm) κάποια από αυτά θα βγάλουν errors. Το αν είναι 2-3 ή περισσότερα τα errors δεν παίζει ρόλο. Θέλεις να βρείς που παίζουν χωρίς κανένα λάθος οι μνήμες. Έχει 6 κομμάτια λοιπόν. Νομίζω από αυτά που έχω δει οτι τα 3 κομμάτια είναι καλά και τα τρία σκάρτα. Βρες τα καλά και συνδύασε τα δύο που ανεβαίνουν περισσότερο σε ένα μηχάνημα. Τα άλλα κάνε τα RMA.

Για τον ολονύκτιο έλεγχο κάθε μνήμης βάλε τις παρακάτω τιμές:

DDR 400

Cas# latency (Tcl): 2

Min RAS# active time (Tras): 3

RAS# to CAS# delay (Trcd): 7

Row precharge time (Trp): 2

Row cycle time (Trc): 7

Row refresh cycle time (Trfc): 9

Read to Write time (Trwt): 3

Write Recovery time (Twr): 2

Memory timing 1T/2T: 2T

Το TRCD δεν το έβαλα 5 γιατί νομίζω οτι αυξάνει το Bandwidth με το 7.

Κανονικά δεν πρέπει να σου βγάλει κανένα λάθος η μνήμη.

Όσα κομμάτια βγάλουν λάθη είναι ελαττωματικά. RMA....

Θα το δωκιμασω φιλε μαριε..το ερωτημα ειναι πως σε ενα φιλο μου που τις δωκημασα παιζουν απσωγα τι να πω

Μα καλά .. Στην υπογραφή σου φαίνεται οτι έχεις DFI nF4 SLI-DR AMD 4400+. Στον τίτλο γράφεις οτι οι μνήμες έχουν πρόβλημα σε ASUS Α8Ν SLI dlx και σε P4C800. Λίγο δύσκολο να είναι εντάξει οι μνήμες όταν έχουν πρόβλημα σε δυο διαφορετικές πλατφόρμες.

Η DFI nF4 SLI-DR πάντως τα πάει πολύ καλά με τις μνήμες. Εκεί να τις δοκιμάσεις. Πρόσεξε μόνο το TREF να το βάλεις στο AUTO.

Έκανα λάθος τη σειρά. Ξανα δες τα τα timing. Έγραψα ανάποδα στη θέση του TRAS το TRCD. Τα διόρθωσα. Βάλε μόνο ένα dimm πάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.