Jump to content

Κατι καηκε...

Tanner

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

δοκιμαζα το phase μαζι με τα βιος τα 1,37μοντ δινοντας τεραβολτ,λογο εκτακτου αναγκης εφυγα και απλα εβγαλα το phase και ξεχασα να κανω reset τα βιος.εχθες εβαλα την στοκ ψυκτρα και πατησα το start button και εκει αρχισε η ιστορια.δουλεψε για 5" και μετα εσβησε,δεν επαιρνε μπροστα με τιποτα.η μητρικη ανοιγει(δουλευουν τα ανεμιστηρια) αλλα μονο οταν το μολεξ του επεξ. δεν ειναι συνδεμενο,αλλιως κανει το τροφ σα να βραχυκυκλωνει και δεν ανοιγει.

μαλλον αποθανε to cpu ε?

newcasttle 3200+,msi neo2

Φύσα το σοκετ με σεσουάρ αρκετή ώρα ίσως εχει προκληθεί υγροποιηση εκει . Αν και μάλλον για CPU το κόβω και εγώ.

υγροποιηση με τιποτα γιατι το συστημα ηταν αδουλευτο μια μερα και επειτα προσεχα για την υγροποιηση.

Συνηθως απο υγροποιηση μας χαιρετα πρωτα η μητρικη... Παντως φυσα λιγο γυρω απο το σοκετ με ενα πιστολακι η υγρασια ειναι ατιμο πραμα. Αν δεις οτι κανει τα ιδια προσπαθησε να την κανεις RMA αν εχει ακομα εγγυηση αφου δοκιμασεις οτι δεν φταιει ο επεξεργαστης σε καποιου αλλου την μητρικη.

παμε παλι:οταν ΔΕν βαζω το μολεξ του επεξ η μητρικη αναβει.Οταν το βαζω δεν αναβει και το τροφ. κανει κατι σαν βραχυκυκλωμα.ο επεξ. και στις 2 φασεις ειναι κρυος.

Η γνώμη μου είναι οτι το CPU ειναι καμμένο . Επειδή ομως μέσω του forum μπορουμε να πουμε απο 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000,325 γνώμες ο καθένας . Και να έχουμε και όλοι δίκιο , [ αλλα στην τελικη να μην έχει κανει διάγνωση κανεις μας ] . Πάρε το cpu στο χέρι και πάνε δοκίμαστο σε άλλο μομπο φιλου-φιλης-γνωστου-συγγενη . Ο πιο γρήγορος τρόπος . Αν δουλεψει το cpu , σειρα εχει

1.ον το psu

2.ον το mobo.

Συνιστώ να μην κανεις αλλες προσπάθειες με το δικο σου hardware , μιας και αν ειναι psu θα σου καψει και το cpu ,. η το Mobo και ου τω καθε εξης

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, αν βάλεις καμένο CPU σε M/B φίλου/θείας/γιαγιάς/γνωστής, μάλλον θα το στείλεις άκλαφτο. Μιλάω εκ πείρας.

Ωραια ,,, εγώ που έβαλα καμμένο cpu [πριν κανα δίμηνο .... καηκε απο psu ] στο dfi του Χαρη και δεν υπήρξε πρόβλημα τι εχει να πει για αυτο η πειρα ?

Εν πάση περιπτώσει τι τον προτεινεις να κανει ?

Επίσης με την λογική σου οποτε καιγόταν cpu θα επρεπε να παιρνει βολτα και mobo - και τα λοιπά.

Για αρχή δεν είπα ότι είναι σίγουρο, αλλά ότι μπορεί να συμβεί, ειδικά αν η CPU κάηκε λόγω βλάβης στη μητρική.

Ο καθένας λέει τη γνώμη του ανάλογα με τις εμπειρίες του και η δική μου γνώμη είναι πως το να συμβουλεύεις κάποιον να ανακατεύει τα δικά του προβλήματα με τα PC γνωστών του έχει ένα ρίσκο, ειδικά όταν αυτός ο κάποιος δεν ξερει την τύφλα του και απλά λέει ΟΚ επειδή σε εμπιστεύεται. Αν πεις σε φίλο/γνωστό κλπ ότι θες να δοκιμάσεις κάτι χωρίς να του πεις ότι αυτό μπορεί να έχει συνέπειες, μάλλον ΟΚ θα σου πει, αλλά αν του πεις ότι υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να του δημιουργήσεις πρόβλημα, τότε μάλλον θα σε στείλει από κει που ρθες.

Αν τώρα βρεις κάποιον γνωστό/φίλο που να ξέρει τι γίνεται και να γουστάρει να μελετήσει μαζί σου το πρόβλημά σου, ακόμα κι αν γίνει στραβή όλα είναι ΟΚ.

Στη δική μου περίπτωση, είχε καεί η μητρική, πράγμα που δεν φαινόταν αρχικά, και τελικά είχε πάρει μαζί της και CPU, που όταν δοκιμάστηκε με άλλη MB την έστειλε στον αγύριστο.

Αν είσαι σίγουρος ότι η μητρική σου είναι ΟΚ, μάλλον δε θα χεις πρόβλημα γιατί αν κάηκε κάτι στην CPU, το σύστημα θα πρόλαβε να κλείσει λόγω θερμοκρασίας αρκετά πριν γίνουν σοβαρά τα πράγματα. Στη δική μου παλιά περίπτωση (Palomino) η CPU δεν είχε ενσωματωμένο σύστημα που να διακόπτει την τροφοδοσία πράγμα που σημαίνει ότι προλαβαίνουν να εμφανιστούν θερμοκρασίες της τάξης των 200-300 C μετά από λίγα δευτερόλεπτα διότι η CPU δεν κλείνει. Έτσι εξηγείται και το γιατί καταστράφηκε η ΜΒ στην οποία την δοκίμασα. By the way το σύστημα δεν ήταν δικό μου, και δεν ήξερα τι είχε συμβεί.

Η δική μου συμβουλή είναι αν έχεις εγγύηση σε κάποιο κομμάτι να δώσεις ΜΒ/CPU/μνήμες στο μαγαζί που τα πήρες (αν πήρες CPU Και ΜΒ από τον ίδιο) και να τους αφήσεις να τα βρούν μόνοι τους. Διαφορετικά, κάνε τις δοκιμές σου, αλλά με άτομο που θα ξέρει τι του γίνεται και δε θα είναι άσχετος.

Πάρε και μερικές μετρήσεις στο PSU σου με ένα πολύμετρο.

Και βγάλε τελείως από τη ΜΒ τη CPU για να δεις αν θα σου δώσει κάποιο error code (λεγε με μπιπ μπιπ) για να τσεκάρεις ότι η ΜΒ είναι ζωντανή.

EDIT: @ Athens2004: Δεν κατάλαβα από που έβγαλες τη διάγνωση ότι κάηκε ΜΟΝΟ η CPU. Αν έπαθε κάτι η ΜΒ λόγω υγροποίησης και αυτό επηρέασε την τροφοδοσία της CPU, τότε ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ να έχει καεί σε άσχημο βαθμό και να μην μπορεί να δοκιμαστεί σε άλλη ΜΒ.

Πιθανό το ποστ μου να μην ήταν και ότι πιο λεπτομερές έχεις δει, αλλά χρησιμοποίησα τη λεξη ΜΑΛΛΟΝ για να σχολιάσω μια περίπτωση που δεν είδα να αναφέρει κάποιος άλλος. Και εν πάσει περιπτώσει το ότι εσύ δοκίμασες καμένο CPU χωρίς πρόβλημα είναι μια περίπτωση. Μπορείς να εγγυηθείς ότι αυτό συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις?? Εγώ είπα ένα worst case scenario και δεν το παρουσίασα σαν ΚΑΝΟΝΑ.

Ολα τα ανωτερω είναι ψιλοάσχετα με αυτά που ειπα εγω .

ΔΕΝ αναφερα πουθενά να το κάνεις κρυφά στο άτομο που θα πάς .

ΔΕΝ αναφερα πουθενα οτι θα πας και θα πεις ''Γεια σου τζίμη έχω ενα cpu πολύ καλό [ναρθω και γώ?] θελεις να το δοκιμάσουμε ?''

Εβγαλες συμπεράσματα εξαπάτησης [οτι θα γίνει κρυφά η φάση και καλα] απο μόνος σου λοιπόν χωρίς να έχω πει κάτι τέτοιο .

Και στο τέλος λές το ίδιο πράγμα με εμένα [να δοκιμαστει hardware σε αλλο pc] απλα το πάς σε θέμα service

Α,,, και του είχα πει του Χαρη οτι ο cpu ειναι καμμενος , δεν του τον έδωσα τάζοντας τον οτι bootarei στα 400Χ9 δοκίμασε τον ....

Και δεν έκανα διάγνωση ίσα ισα ειπα [στο ποστ 9] ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ FORUM ,.

Αληθεια διαβάζεις κανα ποστ ?

Σε παρακαλώ πολύ μην ξαναπεις πράγματα τα οποία δεν έχω γράψει .

εδιτ στο ποστ 6 οχι στο 9

ΕΕΕ.... για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία.

απότι φαίνεται έχεις διάθεση για να διαφωνήσεις μαζί μου από την πρώτη κιόλας απάντησή σου, οπότε δεν περιμένω να σε πείσω.

Αυτό το οποίο είπα και φυσικά και είχε σχέση με όσα είπες ήταν ότι

1) ΔΕΝ μπορείς να ξέρεις αν φταίνει ΜΟΝΟ η CPU

2) ΔΕΝ μπορείς να ξέρεις ότι μπορείς με 100% σιγουριά να την βάλεις σε άλλο μηχάνημα χωρίς βλάβη

3) ΑΝ την βάλεις σε άλλο μηχάνημα, πρέπει να έχεις λάβει υπόψη σου την περίπτωση βλάβης, και να ενημερώσεις το άτομο με το οποίο θα συνεργαστείς.

ΔΕΝ ισχυρίστηκα ότι ΕΣΥ είπες να το κάνει κρυφά. ΕΛΕΟΣ.

4) Το να την δώσεις σε service είναι κατά πολύ διαφορετικό από το να ρισκάρεις μόνος σου χωρίς να είσαι 100% σίγουρος, διότι ακόμη και αν κάποιο εξάρτημά σου πάρει στο λαιμό του και κάτι δικό τους, απλά ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ τους ευθύνη.

Τώρα αν δεν συμφωνείς με τα παραπάνω, δε σε πιάνω από το λαιμό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επιτίθεσαι ενώ λέω αρκετά προφανή πράγματα. End of story, και σόρι αν προσβλήθηκες.

EDIT: Όσο για το θέμα της "διάγνωσης"... Ξαναλέω ότι το ότι εσύ είχες κάποια εμπειρία με CPU που δεν προκάλεσε πρόβλημα δεν είναι ο κανόνας. Απόδειξη η δική μου εμπειρία. Δεν απέκλεισα αυτά που είπες, απλά τα συμπλήρωσα με το πρώτο πόστ μου, το οποίο βιάστηκες από την αρχή να καταδικάσεις.

Νο προβλεμ . :flower:

Αλλά κάτι δεν πρέπει να κάνει το παιδι ? Απο μονη της θεια φώτιση δεν έρχεται ,.

Αν δεν έχει αποδειξεις - εγγυήσεις ? Τι γίνεται . ?

Ενοειται οτι υπάρχει περίπτωση να καει κατι εντάξει αλλα δεν είναι γεγονός , και στους σημερινους 939 ειναι δυσκολότερο να γίνει κάτι σαν το palominoparadeigma που ανέφερες.

Περιπτωση να καει κάτι υπάρχει και με απλη αυξηση vcore και απλο καθημερινο overclock . Και στο φορά εδω μέσα κανουν ολοι αν οχι ολοι το 99% . Δηλαδή θελουμε τα καψουμε τους cpu μας?

Τεσπα δεν εχω κάτι άλλο να πώ .

Χαίρομαι που τελικά συμφωνούμε!

Το πιθανότερο είναι μέχρι τώρα το παιδί να έχει φτύσει αίμα για να δει τι φταίει. Αν θέλετε πάντως πολύμετρο και αμπεροτσιμπίδα προσφέρομαι.:banging:

@frantic thanks man εχω απ ολα

@ολα ειναι πιθανα,θα το διαπιστωσω κανοντας αυτο που ειπε ο athens,βαζοντας τα σε αλλη μητρικη

-οταν βγαζω το cpu απο το mobo,και ας εχω βαλει το μολεξ του cpu η μητρικη δουλευει(ενω πριν δε δουλευε)

πάντως θα μου ήταν προτιμότερο να δοκιμάσω πρώτα cpu(κατα πολύ μικρότερες πιθανότητες να γίνει κακό) σε άλλο mb παρά τη mb με καλή cpu!!!

το να δοκιμαστεί απο τεχνικό σε κατάστημα λόγω του πιθανού ρίσκου που αναφέρεται μη περιμένεις να σου το κάνει δωρεάν...επομένως τι να πλερώσει 15 στον τεχνικό ή όσα ζητήσει και τί να πλερώσει, σε 1% πιθανότητα να χαλάσει του φίλου του το mb, πές 70 ευρώ?? αν το αναλύσεις οικονομικά είναι συμφερότερη οδός το να πάς στο φιλαράκι σου!!

εξέφρασα μια σειρά λογικών σκέψεων που έκανα, δεν είναι τπτ απόλυτο, μη σε πάρω στο λαιμό μου!! :p

Αρχική απάντηση από unseen [11-10-2005 15:53]

εμενα η γνωμη μου ειναι να κοιταξεις την μητρικη.

man ειχες απολυτο δικιο.μητρικη ειναι,ο cpu χαιρει ακρας υγειας(thank God).

καποιο μοσφετακι ηταν απ οτι καταλαβα απο τις ενδειξεις απο το πολυμετρο.

Ειδες που πρεπει να ακους τους ειδικους. Εγω μεχρι να το καταλαβω οτι ειχα υγροποιηση στη μητρικη αλλαξα 12. Δυστυχως δεν φαινετε με το ματι ευκολα οταν ειναι κατω απο ηλεκρολυτικους πυκνωτες και ενω νομιζεις οτι δεν υπαρχει υγρασια τελικα ανακαλυπτεις οτι εχεις. Επεξεργαστης απο βραχυκυκλωμα δεν μου εχει καει ακομα και για να καταλαβεις ποσο σκυλια ειναι αυτα τα τσιπ να σου πω οτι βγαζοντας την κεφαλη απο τον επεξεργαστη 1 ωρα μετα ο επεξεργαστης και τα πινακια του ειναι μεσα στο νερο αλλα αν τον βαλεις θα δεις οτι δουλευει!!!

Αρχική απάντηση από Tanner [14-10-2005 09:42]

man ειχες απολυτο δικιο.μητρικη ειναι,ο cpu χαιρει ακρας υγειας(thank God).

καποιο μοσφετακι ηταν απ οτι καταλαβα απο τις ενδειξεις απο το πολυμετρο.

Που έκανες την μέτρηση και πως με το πολυμετρο Tanner και τι ενδείξεις έχεις .

Για ρίξε λίγο τα Φώτα σου μπας και σώσω μια Α7Ν8Χ DELUXE που έχω

@dimcat τη μητρικη δεν την σωζεις,αλλα θα σου πω τι εκανα,

μαυρο πολυμετρου σε μαυρο μολεξακι,και μετα οπου εβρησκα μοσφετ ακουμπουσα το κοκκινο του πολυμετρου,σε αυτα γυρω απο τον επεξεργαστη δεν περνουσε ρευμα καθολου και ετσι,με τη μικρη μου πειρα,καταλαβα πως ηταν αυτο.

ελπιζω να βοηθησα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.