Jump to content

Wide_Screen

’ννα_19

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας πω την εξής απορία μου στους φορητούς με οθόνη wide screen τα έργα DVD έχουν ένα κένο στα πλάγια πως διορθώνεται αυτό ; ή πρέπει να είναι και το έργο wide screen ;

Ευχαριστώ!

Λογικά θα έπρεπε και το έργο να έρθει στα μέτρα της οθόνης, να γίνει δηλαδή 16:9 βιαίως. Με τις συνέπειές του όμως αυτό.

Ίσως το πρόγραμμα που κάνεις την αναπαραγωγή (π.χ. Windows Media Player, PowerDVD) να έχει κάποια επιλογή του στυλ "maintain aspect ratio". Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις αυτήν την επιλογή.

Αρχική απάντηση από ’ννα_19

Θα ήθελα να σας πω την εξής απορία μου στους φορητούς με οθόνη wide screen τα έργα DVD έχουν ένα κένο στα πλάγια πως διορθώνεται αυτό ; ή πρέπει να είναι και το έργο wide screen ;

Ευχαριστώ!

οι φορητοί με wide screen έχουν aspect ratio 16:10 = 1.6:1

οι ταινίες wide screen έχουν 2 κατηγορίες: 16:9 = 1.73:1

και anamorphic = 2.35:1

οι ταινίες που δεν είναι widescreen και το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού υλικού, έχουν aspect ratio 4:3.

Aspect ratio αν δεν ξέρεις, ονομάζεται ο λόγος των 2 πλευρών του παραλληλογράμμου που σχηματίζει η οθόνη.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά?

Σε ένα laptop 16:10, αν το βάλεις να μην σου αλλοιώνει την εικόνα και να γίνεται ακριβής αντιστοίχιση, σε widescreen υλικό θα έχεις μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης (είτε μικρές αν είναι 16:9 είτε μεγάλες αν είναι 2.35:1) και σε τηλεοπτικό θα έχεις αριστερά και δεξιά (σχετικά μεγάλες).

Το 16:9 μπορεί με λίγο άνοιγμα να γίνει 16:10 (χωρίς να σε ενοχλεί το "τράβηγμα" της εικόνας), στα άλλα όμως (2.35:1 και 4:3) αναγκαστικά θα έχεις μαύρες μπάρες, αν δε θες να τα βλέπεις όλα παραμορφωμένα.

Ελπίζω να σε κάλυψα:)

Σωτηράκι με κάλυψες πλήρως σε ευχαριστώ. Μπορεί να μου πει κανείς μια καλή ταινία με wide screen έτσι για να την απολαύσω:).

Καλά να περνάτε!

Έτσι - Έτσι.... Tο Σωτηράκι μας είναι από τα καλύτερα παιδιά (κουσούρια του τύπου Linux μην τα λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν - είναι μπλόφες - κατά βάση μόνο από win 3.1 ξεύρει).

Κατά τα άλλα για καλές ταινίες, δύσκολο πλέον στις μέρες μας...(αν πάλι επιμένεις, μπορείς να απευθυνθείς στον μπαμπά υψηλόβαθμου/βαρου στελέχους του forum :p)

Σωτηράκι με κάλυψες πλήρως σε ευχαριστώ. Μπορεί να μου πει κανείς μια καλή ταινία με wide screen έτσι για να την απολαύσω:).

Καλά να περνάτε!

μόνο που δεν ζήτησες και κανα παιδί να τη δείτε παρέα...ή το ζήτησες?? :p εε σωτηράκι?? ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.