Jump to content

Δοκιμή - Αρχάριος 2

Mulberry

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το σχετικό θέμα δεν είχα σκοπό να το παρουσιάσω στο φόρουμ αλλά τελικά άλλαξα γνώμη όταν είδα πόσο επηρέασε το σύστημα μου η αλλάγή που δοκίμασα.

Είχα ένα σημαντικό πρόβλημα θερμοκρασίας ειδικά με τη cpu. Είχα καταργήσει τον ανεμιστήρα και το είχα αλλάξει με ψύκτρα της Silverstone χωρίς ανεμιστήρα.

Οι θερμοκρασίες που είχα στο σύστημα σε "λιγο" πιεστικές καταστάσεις ήταν οι εξής:

HDD : 30

SYS:29

VGA: 34.5

CPU: 50

και μάλιστα με το πλαϊνό ανοικτό και θερμοκρασία χώρου 22 βαθμους.

Στο σύστημα υπήρχε ενας 12άρης μπροστά, ένας 12άρης πίσω και ένας 8άρης στο πλάι.

Είπα δοκιμαστικά να μεταφέρω τον 8άρη από το πλάι πάνω στην ψύκτρα της cpu πρώτον μήπως δω διαφορά και δεύτερον για να κάνω μια δοκιμαστική κατασκευή ενος 60 to 80 αντάπτορα;)

Έτσι αφού πήρα μέτρα από την ψύκτρα, με τη χρήση από τετράγωνο αλουμίνιο 10mm, γωνιά 10άρα και κομμάτια από 20άρα γωνία κατάφερα να κάνω μία πρόχειρη κατασκευή και να στήρήξω την ολη κατασκευή πάνω στη ψύκτρα.

επίσης με την ευκαιρία έκανα μια δοκιμή σε κάτι φωσφορίζοντα χρώματα που είχα βρει για να δω πως θα φαίνονται τελικά.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν και πολύ άσχημο εμφανισιακά (αν και εξαιρετικά ογκώδες), όμως αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η σημαντική διαφορά που είδα στις θερμοκρασίες.

Τώρα πια με θερμοκρασία χώρου την ίδια στους 23 αλλά με το πλαϊνό κλειστό αυτή τη φορά είχα τις εξής θερμοκρασίες:

HDD:28

SYS:28

VGA:32.5

CPU:33.5:clap:

Εξαιρετική διαφορά νομιζω;) ενώ και το χρώμα φαίνεται μια χαρά αν και με νέον λάμπα.

Το επόμενο βήμα από ότι βλέπεται είναι το κατάλληλο sleeving το οποίο ξεκίναει αύριο που παραλαμβάνω όλα τα απαραίτητα UV προϊόντα από αμερική και εύχομαι να δω πως θα φαίνονται με το blacklight.

καλώς ήλθες :flower:

πολύ ωραία δουλειά, και κυρίως, πολύ αποτελεσματική :T:

οι θερμοκρασίες που παραθέτεις είναι σε idle ή σε full load?

αν μπορείς κάνε μια δοκιμή και στις 2 καταστάσεις:)

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι σε full load. σε idle κατάσταση οι θερμοκρασίες πέφτουν σε

HDD 26

SYS 26

VGA 30.5

CPU 30

Καλώς σας βρήκα Magicman:hi:

Το σύστημά μου είναι το εξής

CPU: AMD X2 3800+

M/B: MSI K8N PLATINUM

VGA: XFX 6800 ULTRA

RAM: 2X512 PC3200 400

HDD: 1X36GB WD 10.000RPM SATA + 1X250GB WD 7200RPM SATA

ενώ το case μου, που πιστεύω οτι βοηθάει πολύ στο να κρατάει χαμηλά τις θερμοκρασίες του συστήματος, είναι COOLERMASTER TAC-T01-EK από αλουμίνιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.