Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2005 Καλησπέρα. Το πρόβλημα μου είναι οτι όταν από το ένα PC κατεβάζω, το Azureus τρώει όλο το bandwith και μετά τα υπόλοιπα σέρνονται. Έχω το USR 9106 και προσπάθησα να ρυθμίσω το QOS σύμφωνα με τον οδηγό του ADSL.gr αλλά δεν πολυκατάλαβα. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τις ακριβείς ρυθμίσεις; Βασικά έχω τα εξής: 1. Το δικό μου PC στο οποίο τρέχει το Azureus (θέλει την πόρτα 6881) και έχει IP 192.168.1.35 2. To PC του πατέρα μου το οποίο χρησιμοποιεί τη σύνδεση για Browsing και mail και έχει IP 192.168.1.30 Θέλω λοιπόν, όταν είναι Idle η σύνδεση από μεριάς του πατέρα μου, να δίνει όλο το Bandwith στο δικό μου αλλά με το που γίνει κάποια ενέργεια από το PC του πατέρα μου να δίνει όλο ή τέσπα το περισσότερο Bandwith εκεί. Τι ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να βάλω;;; Ελπίπζω να μπορεί κάποιος να απαντήσει...
ison Οκτώβριος 10, 2005 #2 Οκτώβριος 10, 2005 Για δοκιμασε το Netlimiter...δεν ξερω αν κανει για δικτυα αλλα δεν χανεις και τπτ
DarkSaga Ιούνιος 23, 2007 #3 Ιούνιος 23, 2007 bump τρελό έτσι δεν μπορείτε να πείτε....θέλω και εγώ στο wag200g να ενεγργοποιήσω το Qos και να κόβει αυτόματα τα p2p όταν surfάρωη ερώτηση ειναι η εξής διπλή:1.το Encryption του μtorrent περνάει την κίνηση του p2p μέσω http συνδέσεων?2.το να δώσω σταθερή port στο μtorrent και να ορίσω policy για την συγκεκριμένη portείναι λιγότερο ασφαλές από την τυχαία που ορίζει τώρα κάθε φορά που ανοίγει το πρόγραμμα?
Malkav Ιούνιος 24, 2007 #4 Ιούνιος 24, 2007 η πιο απλή λύση είναι να ρυθμίσετε max upload στο Azureus8KB/s είναι μια καλή τιμή για μια 256 σύνδεση και ταυτόχρονα δεν επηρεάζει το download.
DarkSaga Ιούνιος 24, 2007 #5 Ιούνιος 24, 2007 έχω limit στο upload αλλά αυτό δεν δίνει προτεραιότητα στο firefox αυτό.
ganastasiou Ιούνιος 24, 2007 #6 Ιούνιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από Malkav η πιο απλή λύση είναι να ρυθμίσετε max upload στο Azureus8KB/s είναι μια καλή τιμή για μια 256 σύνδεση και ταυτόχρονα δεν επηρεάζει το download. +++++Αλλά περιόρισε κι λίγο το download αν θες να χρησιμοποιείται και αλλού η σύνδεση....(πχ:browsing)
alGaLoRd-VK Ιούνιος 24, 2007 #7 Ιούνιος 24, 2007 Στο δικό μου ρούτερ (9107) το QoS δουλεύει σωστά μόνο αν δεν το έχω μπουκώσει με πολλές συνδέσεις. Πιστεύω γύρω στις 50 συνδέσεις είναι αρκετές για full download σε σύνδεση 1024/256. Από άποψη ασφάλειας η τυχαία port θα είναι πιο ασφαλής αλλά δεν θα δουλεύει το port forward καθώς δεν θα μπορείς να το ρυθμίσεις από το firewall σου. Επιλέγεις ανάλογα: χρηστικότητα ή ασφάλεια.Για το encryption δεν γνωρίζω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.