Stilewag Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2005 Ψάχνω έναν τρόπο να μειώσω τον θόρυβο και την θερμοκρασία στην ASUS 6800GT (βρήκα extra info, αλλα το επίσημο site της ASUS δεν έχει ακριβώς την κάρτα μου). Δεν με ενδιαφέρει το overclocking (είμαι αντίθετος στην ιδέα), αλλα ίσως αργότερα να αλλάξω γνώμη Είμαι ανίδεος στο θέμα, δεν έχω ξανά-αλλάξει ψήκτρα σε κάρτα γραφικών, οποτε φοβάμαι μήπως κάνω κάτι λάθος. Επίσης με ανησυχεί το ενδεχόμενο να πάθει βλάβη και να πρέπει να την επιστρέψω. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάλω πάλι πίσω την stock ψήκτρα. Οποτε η "εγχείρηση" πρέπει να είναι αναστρέψιμη και να μην αφήσω ίχνη Είχα δει το σχετικό thread αλλα άρχισα να μπερδεύομαι όταν είδα ότι υπάρχει ένα μικρό παθητικό cooler σε μερικές κάρτες και ίσως να χρειαστεί να βάλω ένα ακόμα custom από Zalman Επίσης, έχω μερικές αμφιβολίες για τις μικρές ψήκτρες (φαίνονται σε αυτή την φωτογραφία) που είναι να κολλήσουν πάνω στις μνήμες, αν τελικά πάθει βλάβη η κάρτα, θα πρέπει να τις ξε-κολλήσω. Επίσης, σε μερικές κάρτες δεν μπορούν τα τοποθετηθούν, ελπίζω να μπορούν στην δικη μου. Έχω δει μερικά προιόντα από Zalman (αυτή η λίστα έχει coolers τα οποια είναι όλα συμβατά με 6800GT) και τα αντίστοιχα τις Arctic Cooling Επειδή είμαι ένας δυστυχής κάτοχος του motherboard A8N-SLI Deluxe το οποιο έχει πρόβλημα με το ανεμιστηράκι του nForce4, είμαι αναγκασμένος να αλλάξω την "ψεύτικη" stock ψήκτρα με μια Northbridge ψήκτρα από Ζαλμάν, και τελικά μάλλον θα βάλω το ZM-NB47J. Μάλιστα, επειδή είναι λίγο "τρελακιας" και θέλω όσο το δυνατόν χαμηλότερες θερμοκρασίες (αν και δεν κάνω over-clocking) θα κάνω την πατέντα που συστήνει ο Marioalice. Το κακό είναι πως τελικά η Arctic Cooling VGA ψήκτρα με το Zalman northbirdge cooler δεν ταιριάζουν (το Arctic Cooling θα "χτύπαγε" το Zalman northbirdge cooler) όπως φαίνεται και από την φωτογραφία στο PC του Mariosalice. Θα μπορούσα να βάλω την VGA στο κάτω SLI slot, αλλα ίσως να έχω πρόβλημα. Ερευνώ το θέμα αυτό στο internet, αλλα μάλλον τελικά η Zalman VGA cooler είναι καλύτερη τις Arctic Cooling, οποτε να μην χρειαστεί να βάλω την VGA στο κάτω slot. Πολύ κείμενο, πολλά links. Τι θέλω να ρωτήσω/ζητήσω? Έχουμε και λέμε: 1. ποια από τις Zalman ψήκτρες είναι η πιο αποδοτική (κατεβάζει πιο πολύ την θερμοκρασία, δεν κάνει τον λιγότερο θόρυβο); 2. οτιδήποτε συμβουλή σχετικά με την τοποθέτηση τις Zalman (η Arctic Cooling) ψήκτρας, και έπειτα με την επανά-τοποθέτηση τις stock ψήκτρας (σε περίπτωση βλάβης, και αν ισχύει η εγγύηση) 3. τελικά με εκείνες τις μικρές ψήκτρες, τι γίνεται αν πρέπει να τις βγάλω? θα αφήσουν "ίχνη"? θα μπορώ έπειτα να τις ξανά-βάλω? Ευχαριστώ για την υπομονή που το διαβάσατε όλο αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 δεν εχεις ελεγχο στροφων απο το riva tuner? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilewag Οκτώβριος 10, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα δεν νοιώθω άνετα να πειράξω τις στροφές στην stock ψήκτρα. Είναι που είναι "ψεύτικη", ας μην προκαλώ την τύχη μου. Έπειτα, όταν έχω full-load από τα games (με την stock ψήκτρα στο full) εκτος του θορύβου, το chip ψήνεται. Με το Zalman, η θερμοκρασία είναι σημαντικά χαμηλότερη, αυτό είναι καλο για την κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 10, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Ma και αθορυβη να βαλεις νομιζεις δεν θα ψηνεται?Δεν εχεις λογο να φοβασαι την αυθεντικη ψυκτρα.Οι αντοχες των 6600/6800 απο οτι γνωριζω ειναι και μεγαλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stilewag Οκτώβριος 10, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 ο Spooky αναφέρει μεγάλες διαφορές! βέβαια είναι η 6600, αλλα ο mistosoft αναφέρει 65-70 σε full load αν είναι να ψήνεται και με την αθόρυβη, τουλάχιστον να ψήνεται αθόρηβα πως ακριβως θα στρεσάρω την κάρτα (μετρόντας θερμοκρασία παράληλα) ώστε να δω πόσο πίανω τώρα; (πάντως σε idle αυτήν την στιγμή είμαι σε 55c και μου λέει ambient temerature στους 40c, το northbridge λέει 30c, και η CPU λέει 35, αλλά μέσα στο δωμάτιο έχω περίπου 20-25c) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Οκτώβριος 10, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 riva tuner--> monitoring (η κατι τετοιο)Βαλε βρε ανθρωπε σε idle/light 3d 30% τα fan και σε 3d βαλε σε 40-50%Παιξε για πολλη ωρα και οταν θα βγεις,τσεκαρε το προγραμματακι που σου ειπα πιο πανω (μενει ανοικτο ολη την ωρα που θα παιζεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.