DMylonas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2005 Έχω μια πλαστική βάση από socket478, ξέρετε μήπως είναι ίδιο μέγεθος με του socket423, έτσι ώστε να την αλλάξω και να του βάλω έναν fan από socket478 της Intel?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Κοιτα...οι ψύκτρες των 478 δεν ταιριάζουν σε 423...οπότε πιθανόν να μην ταιρίαζουν και τα πλαστικά σοκετς....δεν ορκίζομαι ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Οκτώβριος 10, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Το πρόβλημα μου πιο είναι στην όλη υπόθεση... Έχω έναν 423socket και ψάχνω να βρω μια καλύτερη ψύχτρα από την μανίσια, χωρίς να δώσω πάνω από 5-6Ευρώ, γιατί δεν αξίζει κιόλας...Το θέμα όμως είναι ότι το 423 έχει κάτι σιδεράκια για να σφίξη η ψύχτρα επάνω, οπότε εγώ σκεφτόμουνα δύο σενάρια...1. Αν κάνει το πλαστικό του 478 να βάλω και την ψύχτρα και ΟΚ (κάτι που και εγώ το είχα ψιλοαπίθανο),2. Να πάρω μια ψύχτρα από AMD64, να βγάλω το πλαστικό του 423 και να την περάσω με βίδες και παξιμάδια σε στυλ waterblock... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 10, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Για τη 2η επιλογή σου...θα χρειαστέις πατέντα για να μπει. Επείδη ακριβώς ΔΕΝ ειναι waterblock αυτο που θες να κουμπώσεις...θα είναι λίγο δύσκολο να βρείς έλασμα για να την στερεώσεις. Μαλλον πρεπει να φτιαξεις.Αυτο που είχα κανει εγώ στον 423 μου ήταν να βάλω απλά καλύτερο φαν πάνω στην ιδια ψύκτρα. Καμια απο τις τότε αξιολογες δεν ταίριαζε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 10, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Βασικά... Socket 423 δεν είναι το socket A? Οι επεξεργαστές για socket A δεν ήταν όλοι τους "γυμνοί" (χωρίς Heat Spreader); Η βάση για 478 δεν έχει λογικά σε άλλο ύψος τα κουμπώματα και άρα η ψύκτρα δεν κουμπώνει σε άλλο ύψος; Αν αυτό είναι μικρότερο μήπως σπάσουμε κανένα πυρήνα; Αν αυτό είναι μεγαλύτερο μήπως δεν θα κάνει καλή επαφή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 11, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Όχι Μάκη...αλλο πράγμα είναι το 423. Είναι οι πρώτοι Pentium 4 που σκάσαν μύτη. Στο καπάκι άλλαξε η intel το σοκετ σε 478.Το σοκετ Α είναι AMD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 11, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Sorry, ναι ναι, λάθος, έχεις δίκιο... Το socket A ήταν το socket 462... Αλλά και πάλι το ίδιο ισχύει βασικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Οκτώβριος 11, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Με tyre-up αν τα περάσεις από τις τρύπες του socket στη μητρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Οκτώβριος 11, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από DMylonas [Χθες, στις 13:02] Το θέμα όμως είναι ότι το 423 έχει κάτι σιδεράκια για να σφίξη η ψύχτρα επάνω, οπότε εγώ σκεφτόμουνα δύο σενάρια...1. Αν κάνει το πλαστικό του 478 να βάλω και την ψύχτρα και ΟΚ (κάτι που και εγώ το είχα ψιλοαπίθανο), Το είχα δοκιμάσει κάποτε αυτό και δεν πέτυχε.Αν θυμάμαι καλά, το πλαστικό του 478 εφαρμόζει,αλλά επειδή είναι διαφορετικός ο τρόπος εφαρμογής του επεξεργαστή σε 423, η ψύχτρα για 478 δεν θα έχει επαφή με τον επεξεργάστη, αλλά θα έχει 1-2 εκατοστά απόσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Οκτώβριος 11, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 λοιπον για να μην πεδευεστε αλλο επειδη και εγω εχω φαει αρκετες ωρες ψαξιματος για αυτο το θεμα η λυση ειναι μιααν η μητρικη εχει τις 4 τρυπες του 423 τοτε ειναι συνβατο με οπια δηποτε αεροψυξη-υδροψιξη για intel xeon 603-604 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aGka8lz Οκτώβριος 31, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 ke egw p ixa enan p4 1.9ghz 423 pin socket to mono p ixa kataferei ine panw stin idi iparxon psiktra na valw alo fan ke tpt parapanw! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Οκτώβριος 31, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από aGka8lz ke egw p ixa enan p4 1.9ghz 423 pin socket to mono p ixa kataferei ine panw stin idi iparxon psiktra na valw alo fan ke tpt parapanw! καλος ηρθες φιλε στο forum μας ενας απο τους κανονες ειναι μονο ελληνικα πλιζ διορθοσε το post σουφιλικα alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.