geoal Οκτώβριος 11, 2005 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Psychokiller [Σήμερα, στις 13:34] Τους δινεις και καταλαβαινουν παντως ποιος ειναι το αφεντικο! Οι prescott λες πανε καλυτερα? Να κοιταξω μπας και τον αλλαξω? Το δικου μου το ριμαδι γιατι δεν ακουει καθολου ρευμα? Υπαρχουν και αλλοι ποιο τρελοι (extreme) απο εμενα στο site. Εγω ειμαι μπροστα τους. Στο ποσο ψηλα θα παει ενας επεξεργαστης δεν φτανουν (δυστηχως) μονο τα καλα υλικα (μητρικες,μνημες,ψυξη) αλλα και πολυ τυχη στο ποσο καλος επεξεργαστης θα σου κατσει. Για τους prescott σου ειπα ποιο πανω αλλα να ξερεις οτι το 478 σοκετ δεν αντεχει πολλα amber στα mosfet και εγω το εζησα αυτο στο προηγουμενο μου συστημα (το τελευταιο με P4) που ηταν prescott 3,2 478 σοκετ και δουλευα καθημερινα στα 4,26Ghz με 1,510V ταση. Η μητρικη μου ηταν η elite των 478 μητρικων η Abit IC7 MAX3 με εξτρα ψυξη στα mosfet και παρολα αυτα και την τρελη ψυξη του επεξεργαστη (-30 Idle, -12 Full) μετα απο 1 χρονο χρησης με τον εν λογω επεξεργαστη σε αυτη τη συχνοτητα τα mosfet πηραν φωτια στην κυριολεξια και η μητρικη οπως ηταν φυσικο δεν ξαναλειτουργησε. Για να καταλαβεις τι γινοταν ο επεξεργαστης αυτος (εζησε απο το ολοκαυτομα) δουλευει τωρα με ψυκτα Zalman σε μια IC7-G (χωρις εξτρα ψυξη στα mosfet) στα 3,55Ghz με ταση 1,36V και θερμοκρασιες 44 idle, 67 full. To stepping του ηταν το τελευταιο D0 και μετα απο αυτο βγηκε το Ε0. Ετσι και μετα απο ολα αυτα καταλαβαινεις οτι και να σου κατσει κομματι τρελο που να πηγαινει πανω απο 4,2Ghz δεν σου συνιστω να τον δουλευεις τοσο ψηλα γιατι θα τα τιναξει η μητρικη. Ολα αυτα ξαναλεω ισχυουν για 478 σοκετ γιατι το 775 εχει αλλες προδιαγραφες και αντεχει περισσοτερο ρευμα στα mosfet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Οκτώβριος 11, 2005 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Και εγω με μια IC7-G με εξτρα ψυξη στα mosfet αλλα το τελευταιο διαστημα ειμαι default γιατι η μνημες μου είναι απλα αισχρες.... Ειδηκα το τελευταιο διαστημα δεν πανε μια... παλια πηγενανε μεχρι 230 τωρα, βημα... νομιζω οτι η μια απο τις δυο εχει αρχισει να τα παιζει... Για τα καταλαβεις καμια φορα πεταει error στα default... Για να ειμαι μη βγαζουν λαθη δινω λιγο ρευμα... οπουτε βρω χρονο θα τις στειλω για rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 11, 2005 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Στειλτες και μετα παρε καινουριες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Οκτώβριος 11, 2005 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Και εγώ μεχρι εκεί είχα καταφέρει να τον πάω αλλά τώρα τον 3,2 μέχρι 4ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Οκτώβριος 12, 2005 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από geoal Στειλτες και μετα παρε καινουριες... Απορια off topic αμα τις στειλω για rma και εχει προβλημα μονο η μια θα τις αλλαξουν και τις δυο η μονο την μια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 12, 2005 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Αν ηταν dual channel kit θα τις αλλαξουν και τις δυο.Διαφορετικα μονο αυτη που εχει προβλημα. Εγω ομως σου προτεινω μολις αλλαξεις την προβληματικη να τις πουλησεις και να παρεις καινουριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Οκτώβριος 13, 2005 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από geoal Αν ηταν dual channel kit θα τις αλλαξουν και τις δυο.Διαφορετικα μονο αυτη που εχει προβλημα. Εγω ομως σου προτεινω μολις αλλαξεις την προβληματικη να τις πουλησεις και να παρεις καινουριες. Αυτο σκεφτομουν και εγω.... Να τις πασαρω σε καποιον που τις θελει για γραφειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 13, 2005 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 παντα πιστευα οτι ειναι και θεμα τυχης...η δικη μου ειναι 512 transcent και αντεξε μεχρι 342 mhz με διαιρετη 2...μου εδωσε 3,6 ghz στη cpu...και απο 2,8...δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μπορει να φταιει ο π4...εχω αλλαξει πολλους northwood για να μεινω πλεον σε αυτον που εχω,και ολοι ειχαν ορεξη να ανεβουν!!οποτε γνωστη διαδικασια...μαγαζι-αγορα-δοκιμη.αν δεν πετυχει εχω αλλο σχεδιο!επιστροφη-αγορα-δοκιμη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 13, 2005 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από b.s.o.d. [Σήμερα, στις 16:38] παντα πιστευα οτι ειναι και θεμα τυχης...η δικη μου ειναι 512 transcent και αντεξε μεχρι 342 mhz με διαιρετη 2...μου εδωσε 3,6 ghz στη cpu...και απο 2,8...δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μπορει να φταιει ο π4...εχω αλλαξει πολλους northwood για να μεινω πλεον σε αυτον που εχω,και ολοι ειχαν ορεξη να ανεβουν!!οποτε γνωστη διαδικασια...μαγαζι-αγορα-δοκιμη.αν δεν πετυχει εχω αλλο σχεδιο!επιστροφη-αγορα-δοκιμη!!!! Πετυχες επεξεργαστη διαμαντι. Ελπιζω να σου κατσει κατι πολυ καλο, αλλα κοιταξε και αυτο που εγραψα για του ρευμα που τραβανε οι Prescott... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 13, 2005 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες φιλε geoal...τα μακροχρονια αποτελεσματα ειναι που πρεπει να φοβασαι...παντως οντως πετυχα καλο κομματι,το pc ειναι σταθερο και με default ταση...διαμαντι,οπως το ειπες...δεν θελω να ρισκαρω με το voltage πανω απο τα ορια...να καψω κατι που πιθανων να μου μεινει για παντα??οσο και να φτασω,ακομα και στα 4 ghz,η cpu θα γυρισει στα 3,6...μονο το screenshot...για την τρελλα,με καταλαβαινεις πιστευω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Οκτώβριος 13, 2005 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από b.s.o.d. παντα πιστευα οτι ειναι και θεμα τυχης...η δικη μου ειναι 512 transcent και αντεξε μεχρι 342 mhz με διαιρετη 2...μου εδωσε 3,6 ghz στη cpu...και απο 2,8...δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μπορει να φταιει ο π4...εχω αλλαξει πολλους northwood για να μεινω πλεον σε αυτον που εχω,και ολοι ειχαν ορεξη να ανεβουν!!οποτε γνωστη διαδικασια...μαγαζι-αγορα-δοκιμη.αν δεν πετυχει εχω αλλο σχεδιο!επιστροφη-αγορα-δοκιμη!!!! :-O 512 transcent :-O και μενα αυτες που θελω να ριξω στα σκυλοψαρα μπας και ψοφισουν (τα σκυλοψαρα) 2 x 512 transcent ειναι.... Και εγω που νομιζα οτι ολες οι transcent ειναι για πεταμα.... τι μαθενει κανεις.. Εμενα μεχρι 240 πηγαν στα νιατα τους και απο ρευμα δεν ακουγαν καθολου... οπως ακριβως και ο επεξεργαστης... :...: τι να πω μπορει να μην τους αρεσε το ρευμα μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 13, 2005 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 καλημερα psychokiller!προσπαθω να καταλαβω αν ειναι αρνητικο η θετικο το σχολιο σου...!!γραψε και κατι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Οκτώβριος 13, 2005 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 Αρχική απάντηση από b.s.o.d. καλημερα psychokiller!προσπαθω να καταλαβω αν ειναι αρνητικο η θετικο το σχολιο σου...!!γραψε και κατι!! ανυπομονε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 13, 2005 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2005 αν εχεις τυχη διαβαινε!!γενικα ειναι υποτιμημενες σαν μνημες,αλλα ειναι καλες...και φτηνες πραγμα παραξενο...δεν αντεχουν κλοκαρισμα,γεγονος,αλλα το λιγο που χρειαζομουν το εδωσαν...θα τις προτιμησω ξανα στις 400ρες που θα παρω τωρα,και βλεπουμε...θα δανειστω και 2 kingston μαλλον...οποια δωσει τα παραπανω κερδιζει!!εχω ακομα πειραματα...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Οκτώβριος 16, 2005 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από b.s.o.d. [13-10-2005 23:55] εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες φιλε geoal...τα μακροχρονια αποτελεσματα ειναι που πρεπει να φοβασαι...παντως οντως πετυχα καλο κομματι,το pc ειναι σταθερο και με default ταση...διαμαντι,οπως το ειπες...δεν θελω να ρισκαρω με το voltage πανω απο τα ορια...να καψω κατι που πιθανων να μου μεινει για παντα??οσο και να φτασω,ακομα και στα 4 ghz,η cpu θα γυρισει στα 3,6...μονο το screenshot...για την τρελλα,με καταλαβαινεις πιστευω!! Αχ σε καταλαβαινω απολυτα φιλε μου. Εγω να δεις τι κολλημα ειχα φαει για να δω τα 4ghz σε εποχη μαλιστα που ελαχιστοι επεξεργαστες πηγαιναν εκει και με τρελες ψυξης μαλιστα. Παντως αφου εχεις τοσο καλο επεξεργαστη μπορεις με λιγο ταση παραπανω να τον δουλευεις στα 3,8 καθε μερα ( μεχρι 1,6 ταση). Να εισαι σιγουρος οτι οι επιδοσεις θα ειναι καλυτερες απο εναν 570J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.s.o.d. Οκτώβριος 16, 2005 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2005 δοκιμασα και με τις 400 αρες...τιποτα...μαλλον τα ορια του ειναι εκει...ισως με το voltage να παω παραπανω...ας δουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.