Jump to content

Νεο pc

mtg

Recommended Posts

ρε παιδια αφηστε τα προσωπικά....

λοιπον μολις τωρα περασα στο τμημα μηχανικων Η/Υ τηλεπικοινωνιων και δικτυων στο Βόλο

θελω ενα συστημα που να αντεξει τουλάχιστον για τους επόμενους 18 μήνες...

να μπορω δηλαδή μα βαλω 2 πύρηνο επεξεργαστή την ανοιξη μη χρειαστει να αλλαξω mobo και psu...

να ξανα μπούμε στο θέμα που άρχιδω το παιδί γιατί θα μας βρίζει

κοίτα αμα θές έναν η/υ για σερφαρισμα και κανενα word και γενικά απλά πράγματα προτέινω intel. Για όλα τα άλλα προτείνω athlon. μπορει να πάς ανάμεσα στους 3000+ 3200+ 3500+ που ο καθένας έχεις 40 περισόττερα απο τον άλλον (149 ο 3000+)

Το μόνο που δεν μπόρω να σού είναι πιο είναι καλύτερος σε αποδόση με σχέση την τίμη του

τώρα για οθόνη εγώ προτριμάω σαμσουγκ γιατί την θεορώ πολύ καλή σε ποιότητα εικόνας αλλά και ακριβή. η lg από την άλλη είναι μια από της καλές μάρκες και σχετικά όχι ακριβές...

επίσης για τους σκληρούς θα έλεγα να πάρεις 2 ίδιους και να τους υπερχρονίσει (την διαδικασία θα σου την αναφέρει κάποιος άλλος πίο σοφος από εμενα)

Το μόνο που δεν μπόρω να σού είναι πιο είναι καλύτερος σε αποδόση με σχέση την τίμη του

ελπίζω να σε βοήθησα

Κράτα το αρχικό σου σχέδιο, μου φαίνεται μια χαρά....

3500+

A8N ή DFΙ άμα θες να γίνεις πιο hardcore overclocker

2*512 RAM

σκληρό π.χ. ένα 120 SATA για αρχή και μετά βάζεις και άλλον (για μάρκα εγώ λέω WD)

Nec 3540 DVDRW

αν θες και dvdrom, πάρε και ένα γρήγορο αναγνωστήρι π.χ. plextor

enermax 485W

κουτάκι διάλεξε ένα που να σου αρέσει....από τα πιο δημοφιλή είναι το Gandalf και το ARMOR της thermaltake και το stacker της coolermaster.

οθόνη η 1915s που θέλεις είναι και αυτή δοκιμασμένο μοντέλο και πολύ καλό value for money. Αν δε σε παίρνει για περισσότερα, πάρε αυτή.

ΕDIT: Εννοείται ότι με αυτό το setup βάζεις αργότερα διπύρηνο, αλλάζοντας απλά cpu και μόνο...

θελω 2 σκληρους τον ενα για τα λειτουργικά και τα προγράμματα και τον αλλο για τα mp3,movies κ.τ.λ.

μια αξιοπρεπής DFI ποσο έχει???

να ειναι πανω από 150 για να αποφύγουμε τα φτηνα μοντέλα...

δηλαδή με την asus δεν γίνεται ενα τυπικό o/c???

οχι τιποτα το ιδιέταιρο...

Αρχική απάντηση από Sbeetle [Σήμερα, στις 23:23]

Κράτα το αρχικό σου σχέδιο, μου φαίνεται μια χαρά....

3500+

A8N ή DFΙ άμα θες να γίνεις πιο hardcore overclocker

2*512 RAM

σκληρό π.χ. ένα 120 SATA για αρχή και μετά βάζεις και άλλον (για μάρκα εγώ λέω WD)

Nec 3540 DVDRW

αν θες και dvdrom, πάρε και ένα γρήγορο αναγνωστήρι π.χ. plextor

enermax 485W

κουτάκι διάλεξε ένα που να σου αρέσει....από τα πιο δημοφιλή είναι το Gandalf και το ARMOR της thermaltake και το stacker της coolermaster.

συμφωνω....

το μόνο που δεν ξέρω είναι για τους επεξεργαστές.... ποιός συμφέρει καλύτερα?

Αρχική απάντηση από mtg [Σήμερα, στις 23:28]

θελω 2 σκληρους τον ενα για τα λειτουργικά και τα προγράμματα και τον αλλο για τα mp3,movies κ.τ.λ.

μια αξιοπρεπής DFI ποσο έχει???

να ειναι πανω από 150 για να αποφύγουμε τα φτηνα μοντέλα...

δηλαδή με την asus δεν γίνεται ενα τυπικό o/c???

οχι τιποτα το ιδιέταιρο...

και βέβαια γίνετε απλά η δφι σου δίνει πίο πολλά...

πάρε την asus και μια χαρά θα είσαι. τώρα για τους σκληρούς πάρε 2 80wd και είσαι ωραιός

Αρχική απάντηση από Johnnymous

επίσης για τους σκληρούς θα έλεγα να πάρεις 2 ίδιους και να τους υπερχρονίσει

Ρε σεις θα μας τρελάνετε σήμερα...:D:p

Προφανώς εννοείς να κάνει RAID 0, αλλά δε νομίζω ότι του χρειάζεται. Ας ξεκινήσει με αυτά και αργότερα βλέπει....

τώρα για τους σκληρούς πάρε 2 80wd και είσαι ωραιός

Ρε συ τι θα πρωτοβάλλει σε 80GB από μπ3 και ταινίες;

καλα ντε χαλάρωσε λίγο.

1. μποπει να παρει 2χ80, 2χ120, 2χ250 ότι θέλει και ότι τον βολέυει... απλά εγώ ήθελα να του δείξω ότι καλύτερα να πάρει 2 ίδιος.... σιγά ντε

εντάξει ρε συ, δε σου είπαμε και τίποτα....

Απλά τι νόημα έχει να πάρει 2*250 και στον έναν να έχει μόνο windows και προγράμματα; καλύτερα ένα πιο μικρό για βασικό και ένα μεγαλύτερο για αποθήκη...

Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει πλέον η αγορά 80άρι σκληρού πλέον , όταν με κανα 20~30 ευρώ παραπάνω πέρνεις όχι 80 , αλλά 200 . Αν θες σκληρό μόνο για λειτουργικό , πάρε έναν ράπτορ , και έναν 200αρι για αποθήκη και είσαι άρχοντας

Οσο για την πρόταση , θα συμφωνήσω με τον beetle , και όσων αφορά τον επεξεργαστή , με έναν 3000~3200 θα είσαι μια χαρά προς το παρόν , εν αναμονή τον φθηνότερων διπύρηνων

LG 1915που αναφέρθηκε , την έχουν αρκετά παιδιά από δω μέσα , και έχουν ακουστεί πολλά καλά λόγια , και η τιμή / εγγύηση είναι πολύ καλά

Κάρτα γραφικών , παρόλο που δεν είμαι φαν της νβιντια , είναι μια πολύ καλή αγορά για τα λεφτά της , αν και με την κυκλοφορία της νέας γενιάς καρτών γραφικών , όλες οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν , οπότε ψάξε το καλύτερο που μπορείς να βρείς , για τα λεφτά που είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις για γραφικά

Πάντως με 1300~1400 ευρώ που διαθέτεις , παίρνεις ένα αξιοπρεπέστατο μηχάνημα

Καλές αγορές :)

αφου σκοπευεις να βαλεις διπυρηνο συντομα πηγαινε στον 3000.

απο σκληρους θα προτεινα εναν 200 wd σε partition και οταν βγει καινουργια φουρνια βαζεις αλλον εναν.απο κουτακι αξιζει το stacker.παει 165 ευρω αλλα ειναι επενδυση.στην αντιθετη πλευρα υπαρχει το heroichi με 50 ευρω.και στη μεση cavalier3 ενα απο τα πιο ευκολα κουτια στη συναρμολογηση..

μητρικη μια abit με ultra η sli τσιπακι.προτεινω ultra για τη περιπτωση σου.καρτα γραφικων μια 6600 gt(leadtech-msi-jetway).τροφοδοτικο καποιο με πολλα A στην 12v γραμμη.οι μνημες εξαρταται απο το αν θα κανεις ocing η οχι.αν οχι παρε καποιες φθηνες 2x512 με CAS2.5 πουνα πιανουν 1τ σε dual mode.(θα σου επιτρεψουν και καποιο ocing)

Η Προταση μου :

stacker

abit nf4 ultra

amd 3000 venice ή 3200

200wd sata

HEROICHI ACE 480PB τροφοδοτικο

twinmos 2x512 cas2.5

jetway 6600gt

αυτα πανε γυρω στα 900 ευρω και ειναι ποιοτητα+εμφανιση

:T:

ψαξε με τον skroutz και ισως τα βρεις και σε καλυτερη τιμη απο οσο τα βρηκα εγω.

και αν θες να κανεις αναβαθμιση (πολυ αργοτερα ) χωνεις ενα διπυρηνο ή/και μια καρτα γραφικων νεας γεννιας και εισαι οκ!

edit:αφαιρεθηκαν τα καταστηματα διπλα απο το hardware

sli ειναι αχρηστο για μενα με τη λογικη οτι μεχρι να παρεις δευτερη καρτα, θα βγει μια αλλη που θα εχει τη διπλασια αποδοση και καλυτερα χαρακτηριστικα απο αυτη που εχεις .οποτε προτεινω την ultra.οποτε μια καρτα γραφικων και την αλλαζεις οποτε δεις οτι δεν ανταποκρινεται στις απαιτησεις σου.απλα σκεψου οτι ακομα και τωρα πολλοι χτιζουν μηχανηματα με καρτες γραφικων που εχουν την μιση αποδοση της 6600gt.δεν σου προτεινω dfi γιατι πιστευω οτι η abit ειναι καλυτερη για τη περιπτωση σου+ειχα καποια μικροπροβληματα με τη δικη μου.

σε περιπτωση που δεν ξερεις το sli σου επιτρεπεις να ενωσεις 2 πανομοιοτυπες καρτες γραφικων μαζι για αποδοση που φτανει 80-100% παραπανω(απο την αποδοση μιας καρτας μονο) ενω με το ultra μπορεις να βαλεις μια καρτα γραφικων μονο(οπως κανει το 99% των χρηστων)

επίσης για τους σκληρούς θα έλεγα να πάρεις 2 ίδιους και να τους υπερχρονίσει

Προφανώς εννοείς να τους βάλει σε συστοιχία raid:rolleyes: ...;; όχι και overclocking σε σκληρούς-'ήμαρτον':hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.