Braveheart1980 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2005 Λοιπον εβαλα κατα τυχη το hdtune να τσεκαρω τον 200αρι seagate μου και ιδου αποτελεσματα Τι στην ευχη ειναι αυτο?? Επισης και αυτο και το hddlife μου αναγερει την θερμοκρασια ως 46-47 με οριο τους 52!(Υγεια σκληρου στο 60%) Τι γινεται καλε?? Πλιζ χελπ γιατι εχει μεσα ολα τα backup/mp3 κτλ! ΥΓ Το bench του hdtune ειναι αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Οκτώβριος 9, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 εγω αντιθετα με εσενα ειχα μια καθοδικη πορεια! τι φταιει σε αυτο ρε παιδια????? κατι αλλο........το τεστ εμενα μου λεει οτι ειναι ΟΚ! και κατι αλλο..........αυτα τα κιτρινα κουκιδακια στο διαγραμα.....τι ειναι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Οκτώβριος 9, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Ωχ Εχω προβλημα Συμφωνα με το site του hdtune θα επρεπε να ειχα για το σκληρο μου : Εχω +10 βαθμους και περιπου μισο average και burst rate!!! Tι να κανω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 9, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 κάποιος είχε πει ότι οι seagate με τα smart test δεν τα πάνε πολύ καλά (ίσως να μην ακολουθούν τα standard και να βγάζουν λάθη). η γραφική είναι πολύ περίεργη, σαν κάτι να σε κόβει. δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο, και έλεγξε αν τον έχεις στο σωστό mode (ata100). το 100% cpu usage που έχεις, φωνάζει ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει (για κάποιο λόγο) dma. οπότε ξεκίνα από κει (άλλαξε τους chipset drivers εν ανάγκη), και μετά ξανατρέξε τα test, η ταχύτητα εκεί πρέπει να οφείλεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Οκτώβριος 9, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Θα το δοκιμασω ΣωτηρηΠαντως τωρα που μολις ανοιξα το πισι και ειναι ακομα κρυο το average rate εγινε 62,9 mb/sec με ανοιχτο το κουτι και θερμ περιπου 33 βαθμους στον σκληρο!Πηγα να τρεξω sandra και μου ειπα οτι πρεπει να κανω defrag για να μπορεσει να βγαλει αποτελεσμα πραγμα και το οποιο κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Οκτώβριος 9, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 To ιδιο "προβλημα" ειχα και εγω .Ειναι αυτο που λεει ο sotiris. Οι seagate δεν τα πανε καλα με τετοιου ειδους τεστ. Καλυτερα κατεβασε το διαγνωστικο της Seagate και κανε ενα τσεκ, το πιο πιθανο ειναι να μην εχει τιποτα ο δισκος. Βεβαια ενα defrag ειναι απαραιτητο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Οκτώβριος 9, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Ρε μαγκες πως κανω enable το dma? Πηγα στο control panel --> System-->Hardware -->Device manager -->Ide ATA/ATAPI controllers--> NVIDIA nforce 4 pata controller Εκει βλεπω οτι ηταν ρυθμισμενος ως ultra dma mode 2 και τον εβαλα ultra dma 5 Παρ'ολα αυτα μου δειχνει παλι 100% cpu usage? Τι κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Οκτώβριος 9, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Κανε απεγκατασταση τον controller και μετα ασε τα παραθυρα να βρουν το "νεο" υλικο και να το εγκαταστησουν μονα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Οκτώβριος 9, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από saxon_747 [Σήμερα, στις 15:42] Κανε απεγκατασταση τον controller και μετα ασε τα παραθυρα να βρουν το "νεο" υλικο και να το εγκαταστησουν μονα τους Μονο τον συγκεκριμενο pata controller ή γενικα τους chipset drivers?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Οκτώβριος 9, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Μονο τον Pata Controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Οκτώβριος 9, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 To εκανα αλλα μια απο τα ιδια...........Παλι 100% usage,παλι ως dma mode 2 τον ειδε....Τι στο καλο παιζει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Οκτώβριος 9, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Τσεκαρε πως τον βλεπει το bios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Οκτώβριος 9, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Eεεε, νιωθω κομματακι χαζος...Το 100% usage ηταν εξαιτιας του einnstein που τρεχει απο πισω....Το εκλεισα και το cpu usage 5-6%...Mε το ultra dma 5 η ταχυτητα ειναι μια χαραΠαει αυτοΜε την θερμοκρασια τι να κανω?Να βαλω εναν ανεμιστηρα να τον φυασαει απο κατω (στα ηλεκτρονικα) ή απο πανω (στην μεταλλικη επιφανεια δηλαδη)??Κατι αλλο να μου προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 10, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 έλεος με τα einstein και τα f@d όπου και να βάλεις τον ανεμιστήρα, η θερμότητα διαχέεται και δεν έχεις πρόβλημα. προτίμησε από κάτω (το μοτέρ ζεσταίνεται πιο πολύ νομίζω, όχι τα ηλεκτρονικά). καλή λύση είναι και του stacker (από μπροστά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.