Jump to content

A64 3500+ Gigabyte K8NSC-939!!!

cpavlidi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για σε όλους. Πριν 2 μέρες πήρα τον 3500+ και το ΜΒ της Gigabyte K8NSC-939. Οι μνήμες είναι Twinmos 2.5 CL αλλά για OC σε αυτές είναι νωρίς ακόμα οπότε τις αφήνω στα default. Εχω κάνει τα εξής: κατέβασα το διαιρέτη της μνήμης στο 2/1.83 και πήγα το FSB στα 227ΜΗz και έχω memory freg. 206. To HT παραμένει στο 4, και έχω CPU voltage 1.45 και memory voltage 2.5 στο default. Aπο τα 2200 που είναι default τώρα είμαι στα 2496(227 fsb), αλλά παραπάνω δε σηκώνει, πχ στα 233 fsb πότε bootarei πότε δεν bootarei.. Tι μου προτείνεται να κάνω για να ανέβω κι άλλο? Tι άλλο να πειράξω για να πάω παραπάνω?

YΓ. Το cooler είναι της gigabyte και είμαι τώρα στους 35 κελσίου, άρα απο θερμοκρασία κάλα πάω....όπως επίσης και απο PSU (Zalman)

Καταρχην πες μας τι πυρηνας ειναι ο επεξεργαστης σου (Venice?). Τους χρονισμους της μνημης τους εχεις By SPD? Πατησε στο Ctrl+F1 για να σου ανοιξει τo advance menu στο BIOS και θα δεις και αλλες ρυθμισεις. Βαλε τον 166αρη διαιρετη ειναι πολυ καλυτερος απο τον 180αρη και αν οι μνημες σου δεν πανε ψηλα θα σε βοηθησει να βρεις καλυτερα τα ορια του επεξεργαστη. Επισης βαλε χειροκινητα τα timings των μνημων γιατι μπορει να μην τα βλεπει σωστα η μητρικη και τελος δωσε τερμα ταση στις μνημες (απο οτι θυμαμε μεχρι 2,8 δινει η Gigabyte K8NSC-939) δεν θα παθουν τιποτα ειναι ετσι και αλλιως πολυ λιγο. Τελος επειδη απο τα 2,5 Ghz και πανω οι περισσοτεροι A64 ζητανε ταση αν αρχισεις να βλεπεις ασταθεια δωσε λιγο μεχρι να εισαι σταθερος και μετα δοκιμασε μεχρι ποια συχνοτητα ειναι σταθερος με αυτη ην ταση (συνηθως 10-40Mhz παραπανω). Επειδη εισαι με αερα καλο θα ειναι να μην δωσεις πολυ ταση για καθημερινη χρηση καπου στο 1,50V για Venice ειναι καλα. Πες μας επισης και θερμοκρασιες full load η θερμοκρασιες idle στους Α64 ειναι ετσι και αλλιως πολυ μικρες.

Ο πυρήνας είναι Venice, ο χρονισμος μνήμης είναι 2/1.83. Δεν ξέρω τι timings να βάλω, αυτό που ξέρω ειναι οτι είναι 2.5 CL οι μνήμες της Twimmos. Mε τάση 1.5V είμαι καλά ή θα έχω πρόβλημα? Oι θερμοκρασίες μου είναι 35-66 το πολύ 39 full load. Aπο το defaulf fsb=200, τώρα είμαι στα 226. Ποσο συνήθως μπορεί να ανέβει ?

Φιλε μου αυτα που γραφεις εκτος του πυρηνα τα ειπες και στο αρχικο σου ποστ. Το θεμα ειναι να δοκιμασεις αυτα που σου προτεινα σιγα-σιγα και να μας πεις αν ειδες βελτιωση. Με 1,5 V στον πυρηνα δεν θα εχεις κανενα προβλημα αν οπως λες εχεις 39 full load που για εμενα ειναι μαλλον λαθος ενδειξη της μητρικης ή δεν ζοριζεις πολυ τον επεξεργαστη. Δοκιμασε με S&M και βαλε το CPU stress 100% απο 75 που εναι αρχικα. Την υψηλοτερη θερμοκρασια θα την δεις στο FPU test (το λεει αλλωστε). Ετσι θα τσεκαρεις και σταθεροτητα αλλα και θερμοκρασιες. Επισης κανε ενα ψαξιμο στο site και θα δεις πολλους οδηγους για overclock για Athlon64 μπορει να μην ειναι για την μητρικη σου αλλα πανω κατω τα ιδια πειραζεις. Για τις μνημες σκετο το Twimmos δεν λεει τιποτα πρεπει να μας πεις τα τσιπακια τι γραφουν πανω και φυσικα μονος σου θα δεις που φτανουν. Τωρα για το ποσο μπορει να ανεβει ο επεξεργαστης σου μονο ο ιδιος το ξερει και περιμενει απο εσενα να το ανακαλυψεις... ο μεσος ορος με 1,5V ειναι καπου στα 2,65-2,75 Ghz για 3500+ venice δηλαδη 240-250 αλλα αυτο εξαρτατε οπως σου ειπα απο τον επεξεργαστη, την μητρικη και τις δυνατοτητες του χρηστη να τον ανεβασει οσο περισσοτερο γινετε...

Βασικά έκανα αυτό που έιπες, κατέβασα τις μνήμες στον 166αρη διαιρέτη, έκανα S&M τεστ με 222 fsb και 1.45 αλλά έγινε failed στο FPU, οπότε δίνω 1.50 και είμαι passed...και συνεχίζω κατά αυτόν τον τρόπο. Απο θερμοκρασίες με cooler Rocket 3D της gigabyte, σε 1.45 ήμουν 45 στο FPU τεστ και με 1.50 έφτασα ως τους 55 πάντα με το cooler stiw 2300 rpm. Στο full rpm(4100) κατεβαίνει 3 με 4 βαθμούς...

Ωραια μπορεις να συνεχισεις τις δοκιμες να δεις μεχρι που φτανει ο επεξεργαστης. Ταση στον επεξεργαστη μη δωσης πανω απο 1,6 V για τις δοκιμες σου. Οποτε δοκιμασε να βρεις ποια ειναι η μεγιστη συχνοτητα λειτουργιας για αυτη την ταση. Αυτα ολα για benchmarks και για να δεις μεχρι που παει ο επεξεργαστης σου, για καθημερινη λειτουργια καλο θα ειναι να μην υπερβεις το 1,5 V. Αν εισαι ευχαρηστημενος με την συχνοτητα που εχεις τωρα προσπαθησε να δεις αν οι μνημες σου παιζουν εκει 1:1 και με τι χρονισμους. Παντως απο οτι δειχνει ο επεξεργαστης πρεπει να θελει ταση για να ανεβει πανω απο 2,5 Ghz και μαλλον δεν αξιζει να ρισκαρεις να σου καει δουλευοντας τον με 1,6 ταση για 100ΜΗΖ παραπανω. Εγω θα τον αφηνα στα 2,45 με 1,5 V που ειναι η μεγαλυτερη απο τη συχνοτητα ενος 3800+. Απο θερμοκρασιες εισαι μια χαρα παντως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.