Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ PC!!!

Διόνυσος

Recommended Posts

Καλησπέρα. Εχθές το βραδάκι που ανοιξα τον υπολογιστή μου λειτουργούσε μια χάρα και μετά από καμιά ώρα τον έκλεισα. Σήμερα το πρωί που πήγα να τον ανοίξω δεν άνοιγε. Φαίνεται ότι πάιρνει ρεύμα, τα ανεμιστήρια όλα λειτουργούν και του επεξεξεργαστή καθώς και τα drives πέρνουν ρεύμα, αλλά δεν ακούγεται το μπιπ που κάνει η μητρική. Η οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Στα φωτάκια του κουτιού δεν ανάβει το πράσινο που δείχνει ότι παίρνει ρεύμα ενώ μένει συνέχεια αναμένο το φωτάκι του σκληρού δίσκου. Έκανα και clear bios, έλεγξα τα βύσματα όλα απο το τροφοδοτικό αλλά τίποτα. Τον υπολογιστή τον πήρα πέρσι τον Μάρτιο. Μήπως φταίει η μπαταρία της μητρικής; Τί λέτε να φταίει; Το σύστημα ειναι της υπογραφής. Σας ευχαριστώ

δεν κάνει καθόλου beep?

αν δεν κάνει, μήπως τά παιξε η μητρική (αφού λες ότι δεν έχεις πρόβλημα με τροφοδοτικό).

δοκίμασε ξανά clear cmos, και βγάλε και την μπαταρία της mobo για κάνα 5άλεπτο.

Εάν κάνεις oc, παίζει να έχουν ελαττώθεί οι ανοχές του συστήματος και να κολλάει. Αν άλλαξες settings στο bios, έκανες κάτι που δεν έπρεπε:) Δοκίμασε να bootάρεις με 1 dimm και βάλε στο bios optimised defaults. ;Oπως το περιγράφεις πάντως , επειδή μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο αρκετές φορές, μάλλον τα έφτυσε το τροφοδοτικό σου.

Βγάλ'τα όλα από πάνω (σκληρούς, καλώδια USB στη μητρική, τα πάντα) και άσε μόνο τροφοδοτικό, επεξεργαστή. ’ναψε και δες άμα θα κάνει τα δυνατά beep που θα πρέπει να κάνει ένα PC που πάει να ανάψει χωρίς μνήμη.

Αν το κάνει, κλείσε, βάλε πάνω μια μνήμη και κάρτα γραφικών και άναψέ το.

Αν κολλάει, δοκίμασε άλλη μνήμη.

Αν πάει μέχρι το σημείο που σου λέει ότι δε βρήκε λειτουργικό, ξεκίνα βάζε ένα ένα τα παρελκόμενα (Shut down, σύνδεση, boot, test, repeat)

Αν κολλήσεις από το πρώτο βήμα, βγάλε την μητρική από το κουτί και βάλ'την πάνω σε μια εφημερίδα στο γραφείο, σύνδεσε το τροφοδοτικό και τον επεξεργαστή και ξεκίνα το PC ακουμπώντας ένα κατσαβίδι, ανάμεσα στα δυο πινάκια που θα συνέδεες κανονικά το κουμπί Power On του κουτιού.

OC δεν έχω κάνει καθόλου. Μπιπ δεν κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ. Θα δοκιμάσω να τα βγάλω όλα και να τα βάζω ένα-ένα. Μάλλον όμως τη Δευτέρα φεύγει για RMA. Θα γράξω για νεότερα. Ευχαριστώ και πάλι

Κυριοι, χαιρομαι που σας γνωριζω.

Ειχα ακουσει για εσας, ειχα διαβασει διαφορα, αλλα, ποτε δεν ειχα χρονο (τι προτοτυπο).

Λοιπον, τα συμπτωματα του Διονυσου μου θυμιζουν καρτα οθονης που δεν την βλεπει το mοtherboard κατα τους αρχικους ελεγχους.

Καλώς ήρθες kingsoft. Δοκίμασα να τα βγάλω όλα και άφησα μόνο τον επεξεργαστή στην μητρική και πάλι δεν έκανε ούτε δυνατό ούτε σιγανό μπιπ. Έβαλα και τις μνήμες μετά αλλά πάλι τα ίδια. Αύριο το πρωί θα κάνω μία επίσκεψη στο Infoshop. Ευχηθείτε μου καλή τύχη! :)

Αρχική απάντηση από kingsoft

Λοιπον, τα συμπτωματα του Διονυσου μου θυμιζουν καρτα οθονης που δεν την βλεπει το mοtherboard κατα τους αρχικους ελεγχους.

Το έχω πάθει και γώ και κούνησα λίγο την κάρτα και έπαιξε

Δεν θέλω να σε φοβήσω καθόλου απλά θα σου πώ τι είχα πάθειο εγώ. Και εμένα μου έκανε ακριβώς τα ίδια και τελικά είχε καεί η μητρική ενώ όλα τα άλλα λειτουργούσαν κανονικά. Εμένα είχαν μαυρίσει οι απολήξεις στο 24pin του τροφοδοτικού και είχε σκάσει ένας πυκνωτής της mobo.Απλά στο λέω για να τα τσεκάρεις! Καλή τύχη πάντως...!:)

Πως θα μαθουν τι συμβαινει;

Θα καλεσουν στο 090-242400;

Θα μοιρησουν τα νυχια τους;

Θα ριξουν τα χαρτια;

Μα καλα, τοσα χαλασμενα κομιουτερ ειχαν που πρεπει να το αφησεις και να το παρεις μετα απο μερες;

Ρε Διονυσε, το θεμα ειναι να βρουν τι καηκε στην μητρικη και το κυριοτερο:

ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ.

Αν σου βαλουν αλλη μητρικη κοιτα να εχει τα ιδια χαρακτηριστικα ή ανωτερα και οχι κατωτερα.

Αν ειναι ομως και η αλλη μητρικη να σου καει, τοτε μετακομισε πανω απο το μαγαζι για να ανεβοκατεβαζεις πιο ευκολα το case.

Ρωτα γιατι καηκε. Μηπωε το τροφοδοτικο εκανε τα δικα του;

Μηπως δεν αντεξε πολλα φορτια σε μια συγκεκριμενη ταση;

Μην την ξαναπατησεις.

Και να θυμασαι: Η καινουρια μιτρικη εχει καινουρια εγγυηση.

Βασικά τα έχω ψηλοπάρει με όλους τους. Την στείλανε πριν μία εβδομάδα τη μητρική και ακόμα να στείλει το service της Gigabyte άλλη μητρική. Τους ρώτησα να μου πουν τι έφταιξε για τη βλάβη και μου είπαν ότι περιμένουν νεώτερα από τη Gigabyte. Με νευριάζουν αυτοί στο Infoshop γιατί σηκώσανε τα χέρια ψηλά. Εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουν κάνει τίποτα και το μόνο που μου είπαν για να με παρηγορήσουν είναι ότι στείλανε πολλά κομμάτια μαζί με το δικό μου και τα περιμένουν όλα μαζί. Δεν καθυστερεί δηλαδή μόνο το δικό μου!!! Έλεος..... :tomato: :tomato: :tomato: Όσο για την περίπτωση αντικατάστασης με άλλο μοντέλο είπαν οτι θα επικοινωνήσουν πρώτα μαζί μου. Με βλέπω σε κανά μήνα να το έχω πίσω το pc........ :(

Κριμα ρε γ@μωτο...

Εγω δεν θα ξανααγοραζα απο αυτους ουτε μανταλακια...

Οι απαντησεις που σου εδωσαν ειναι τυπου "κονσερβας" που μαθαινουν σε σεμιναρια για να λενε στους πελατες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.