Jump to content

Ζητείται πρόγραμμα backup

iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Μετά από μια περιπέτεια με τα Windows, παραλίγο να χάσω όλες τις ρυθμίσεις μου και αρκετά από τα mp3 και videos μου, οπότε αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να αρχίσω να χρησιμοποιώ backup.

Έχω 2 δίσκους, έναν 40άρη χωρισμένο σε 2 partitions (c:\ για τα windows μόνο και e:\ για τα προγράμματα και κάποια mp3) και έναν 120άρη (d:\)όπου υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα αρχεία μου (multimedia, documents κ.τ.λ.)

Δύο πράγματα με ενδιαφέρουν :

1) Ένα πρόγραμα που να κάνει cloning ΟΛΟ το σύστημά μου (δηλαδή το λειτουργικό, τα προγράμματα και τα αρχεία όποιων δίσκων επιλέξω εγώ) έτσι ώστε αν κάτι τύχει (π.χ. σβηστούν καταλάθος αρχεία, mp3 ή videos), να μπορώ να τα επαναφέρω σχετικά εύκολα. Μιλάμε για ένα backup το οποίο θα ενημερώνεται κάθε 2-3 μέρες για να μην χάνω πολλές αλλαγές αν συμβεί κάτι.

Βέβαια, έχω 2 γεμάτους δίσκους (40 και 120 GB) οπότε το πλήρες backup τους φαντάζομαι πως θα πάρει αρκετό χώρο, άρα η συμπίεση με ενδιαφέρει αρκετά.

(Αλήθεια, πόσα περίπου GB θα χρειαστούν για αυτού του είδους το backup, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη συμπίεση) ?

Σε περίπτωση που και πάλι το μέγεθος του backup είναι μεγάλο, θα αρκεστώ με την παρακάτω λύση...

2) Αν δεν bootaρουν τα windows (λόγω corrupted αρχείων ή οτιδήποτε), θέλω ένα πρόγραμμα που να αναλαμβάνει να φέρει το λειτουργικό μου στην προηγούμενη κατάστασή του, χωρίς να χάνονται τα προγράμματα και οι ρυθμίσεις που είχα πριν. Εδώ δεν είναι απαραίτητο να κρατάει αντίγραφα των multimedia και documents που είχα, προς οικονομία χώρου.

Διάβασα για το Norton Ghost και για το πρόγραμμα της veritas, αλλά δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για καθεμία από τις δουλειές που το θέλω.

Thanks για οποιαδήποτε συμβουλή.

Κατ'αρχάς, αν θες να γίνει σωστά η δουλειά, το backup πρέπει να γίνεται σε συσκευή που βρίσκεται έξω από το PC. Δηλαδή, εξωτερικός σκληρός, κασέτα, σε άλλο PC μέσω δικτύου κλπ

Δεν έχει νόημα να κάνεις backup στον ίδιο σκληρό, σε άλλο partition. Και υποψιάζομαι ότι ούτε τα CD/DVD σε βολεύουν, να καις δηλαδή καμιά 15αριά δισκάκια κάθε 3 μέρες.

Η φτηνότερη λύση είναι ένας εξωτερικός σκληρός και από software, νομίζω μπορείς να κάνεις δουλειά και με την εγγενή εφαρμογή των Windows (NTBackup ή σκέτο Backup)

Βασικά, αυτό που με ενδιαφέρει, δηλαδή το backup του λειτουργικού που βρίσκεται στο c: καταλαμβάνει μόνο 2.5 GB, άρα είναι εύκολο να το γράψω σε ένα DVD και να τελειώσω. Αλλά για να κρατηθούν τα connections του λειτουργικού με τα διάφορα εγκατεστημένα προγράμματα, δεν ξέρω αν θα πρέπει να κανω backup και τον δίσκο που έχει τα προγράμματα αυτά, δηλαδή τον e:.

Αρχική απάντηση από iparout

Βασικά, αυτό που με ενδιαφέρει, δηλαδή το backup του λειτουργικού που βρίσκεται στο c: καταλαμβάνει μόνο 2.5 GB, άρα είναι εύκολο να το γράψω σε ένα DVD και να τελειώσω. Αλλά για να κρατηθούν τα connections του λειτουργικού με τα διάφορα εγκατεστημένα προγράμματα, δεν ξέρω αν θα πρέπει να κανω backup και τον δίσκο που έχει τα προγράμματα αυτά, δηλαδή τον e:.

Δεν χρειάζεται, αρκεί μετά την επαναφορά του συστήματος και πριν την εκτέλεση κάποιου προγράμματος, να μπεις στο Disk Management και να σιγουρευτείς ότι το συγκεκριμένο partition λέγεται ακόμα Ε:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.