Jump to content

Multiboot προβλήματα

iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Πριν από λίγο προσπάθησα μέσω του Partition Magic να αλλάξω το μέγεθος των partitions στους σκληρούς μου, αλλά όταν έκανα restart, ο C:\ δίσκος (εκεί που ήταν τα windows) είχε γίνει F:\ και το PC αρνείτο πεισματικά να μπει στα windows, λέγοντάς μου ότι το αρχείο hal.dll είναι corrupted και ότι θα έπρεπε να το κάνω re-install από κάπου. Προσπάθησα μέσω του Recovery Console αλλά δεν έβγαλα άκρη, οπότε εγκατέστησα ξανά τα windows σε άλλο partition, το c:\ (πριν το restart λεγόταν e:\.

Anyway, τα windows εγκαταστάθηκαν κανονικά, αντέγραψα το συγκεκριμένο αρχείο απ'την καινούρια εγκατάσταση των windows στον φάκελο της παλιάς και έκανα restart προκειμένου να κάνω log on στα παλιά windows. Αμ δε...

Κατά το boot, δεν μου δινόταν η επιλογή ανάμεσα σε log on στα παλιά και τα καινούρια windows όπως συμβαίνει πάντα όταν είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό 2 φορές, αλλά αντίθετα, με έβαζε αυτομάτως στην καινούρια εγκατάσταση των windows. Μάταια προσπάθησα και ξαναπροσπάθησα... Τίποτα. Σαν να μην αναγνωρίζει το ότι υπάρχει και παλιά εγκατάσταση...

Παρόλα αυτά, όταν έκανα Boot απ'το cd των windows και πήγα στην επιλογή "repair a current windows installation through the recovery console", εμφανίζονται κανονικά και τα 2 installation των windows και μπορώ να επιλέξω οποιοδήποτε από τα δύο.

Πώς θα μπορέσω λοιπόν ρε παιδιά να κάνω Log on στην παλιά installation, γιατί έχω ένα σωρό προγράμματα και ρυθμίσεις που είναι αδύνατον να τα ξαναεγκαταστήσω απ'την αρχή....

Thanks in advance....

Υ.Γ. : Παρεπιπτώντως, μιλάμε πάντα για WindowsXP Professional.

1) Πάντα έχουμε ένα καλό backup όταν κάνουμε τέτοια κόλπα και δεν θέλουμε να χάσουμε κάτι σημαντικό

2) Αλλάζοντας μόνο το μέγεθος των κατατμήσεων δεν αλλάζει και το path (από c-->f) που σημαίνει ότι μάλλον κάτι άλλο έκανες επιπλέον

3) Αν δεν μπορείς να δουλέψεις με recovery console τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Π@π@ριές συμβαίνουν. Το άτιμο το χαλ χαλάει ανά πάσα στιγμή έχω βαρεθεί πλέον να προσπαθώ να το κάνω expand. Δεν έχει νόημα. Τελευταία ευκαιρία πριν το φορμάτ το fixboot fimbr -δε θυμάμαι την ακριβή σειρά και παίζει ρόλο ρε μαμώτο- από recovery console

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.