Jump to content

Αλήθειες ή Αλχημείες ? - Περί System Tweaking/Optimizing Utilities ο λόγος ...

kreach

Χρησιμοποιείτε Utilities ?  

65 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

καταρχην να πω οτι πολυ σημαντικα για μενα και στην ταχυτητα και στην εργονομια του η/υ ειναι και διαφορες ετοιμες registry καταχωρισεις που εχουν εμφανιστει και εδω και σε αλλα φορουμ (στην ουσια μπορεις να κανεις τα παντα απο εκει απλως ειναι λιγο δυσκολο να "παιζεις").Μεται το tuneup (κορυφαιο), επισης cacheman και rivatuner για την καρτα γραφικων. για να καθαριζω την registry εχω το regcleaner, tuneup, regseeker και το πολυ καλο που το εχω και για να σβηνει τα "ιχνη" και λοιπα αχρηστα μετα απο ενα σερφαρισμα το ccleaner. επισης το startup μου εχει λυσει τα χερια για τον ελεγχο των οσων ξεκιναν με τον υ/η. α! και το bootvis για γρηγορο boot. defrag κανω σχετιακα πιο αργα ισως και γιατι επειδη "πειραζω" συχνα τον υ/η και κραταω με το acronis image του c: οταν το επαναφερω ειναι ήδη defragιασμενο. το φορματ το θεωρω μεγαλη αποτυχια σαν λυση tweaking. απο την στιγμη που θα στησω ενα μηχανημα και θα το φερω στα μετρα μου βαζοντας τις ετοιμες ρετζιστρι καταχωρησεις που θελω και μετα αφου παιξω και λιγο με tuneup και cacheman και με ολα τα βασιακα προγραμματα (Office, drivers, utilities ktl) και με τα customization (τα χπ δεν βλεποντα αλλιως!) κανεις ενα image to c: και απο εκει και περα εχεις ενα σημειο να αρχισεις αν κατι παει λαθος. συν του οτι αν το μηχανημα παει καλα κανεις που και που κανενα image και εισαι αρχοντας. παντως πιστευω οτι απο αποψη ταχυτητας και εργονομιας ενα καλα στημενο μηχανημα εχει τρομερη διαφορα απο ενα αλλο. βεβαια θα μου πεις αν εχεις τον διπυρηνο ή και κανενα αλλο θηριο τι διαφορα και σαχλαμαρες! αυτα ειναι για μας που εχουμε ακομα τους athlonxp!

Το λειτουργικό κάθεται σε δικό του αποκλειστικά partition οπότε με ένα defrag με το diskeeper έρχεται πάντα στα ίσια του. Όλα τα tuneup utilities πάντα μου φαίνονταν του διαβόλου.

Προτιμω την ωρα που θα ερθει να χρησιμοποιησω εαν απο αυτα τα θεσπεσια "εργαλεια" να κανω φορματ...πιο λιγη ωρα θα μου παρει εαν οντως εχω την αναγκη απο ενα τετοιο "εργαλειο"

μαλιστα! το ακουσα και αυτο! ενα φορματ + επανεγκατασταση των παντων πιανει λιγοτερη ωρα απο το να κανεις πχ ενα regclean του 1 λεπτου. Ή εστω απο το να επαναφερεις το συστημα απο ενα image. εγω θέλω 20 λεπτα για να επαναφερω τον υπολογιστη μου. και οταν γινει αυτο θα εχω ετοιμα τα παντα (προγραμματα, αρχεια, theme, προτημισεις, επιφ. εργασιας, σταρτ μενου κτλ). Για να κανω φορματ + εκαταστασεις των παντων + να το φερω στα μετρα μου θελω 2 ωρες χαλαρα. απλα πραγματα. και τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια το tweaking στα xp βελτιώνει πολυ τα πραγματα σε ταχυτητα και λειτουργικοτητα (για αυτο εξαλου και τα τοσα site με αναλογο περιεχομενο).

Τονισα οτι οταν τελικα θα εχω την αναγκη απο ενα τετοιο εργαλειο.....Οποτε κατι χοντρο θα συμβαινει....Δευτερον ολα μου τα προγραμματα τα μενου μου τα themes τα docz ειναι σε αλλο δισκο και παντα ετοιμα προς χρηση...Ποσο λες να θελει μια εγκατασταση winxp sp2 σε ενα συστημα με raid 0 ( raptor) και 1 gb μνημη , και να βαλω 4 driverς πανω απο 30 λεπτα?

μονο 4 drivers? τεσπα εγω εχω να βαλω παραπανω αλλα και παλι κανω λιγοτερο χρονο για επαναφορα απο image και ειμαι και με απλο ατα δισκο. φαντασου εσυ. να ρωτησω και κατι (σοβαρα): αφου ξαναβαλεις τα win πως αναγνωριζει τα προγραμματα που εχεις στον αλλο δισκο? δεν εχουν παει περιπατο και οι καταχωρησεις στην registry?

4 , nforce , forceware , audigy 2zs , logitech α και ξεχασα οι 2 καρτες δικτυου.Απο τα βασικα προγραμματα που χρησιμοποιω ελαχιστα ειναι αυτα που θελουν μετα install , τα αλλα εαν εχεις τον αρχικο φακελο τρεχουν.Μπορει να σου φαινονται υπερβολικα ολα αυτα αλλα η φιλοσοφια πισω απο το φορματ ειναι περισσοτερη ψυχολογικη .Καθαριζει το συστημα απο τα περιττα καπως ετσι το στηνεις απο την αρχη.....Τωρα αυτα τα προγραμματα που θα μου βελτιωσουν την αποδοση θα σκαναρουν και θα φτιαξουν την registry για καλυτερη εκκινηση μου φαινονται καπως !!!Τσπ ο καθενας εχει τα δικα του πιστευω και απλα τα εκφραζουμε.

Όταν λέει, δεν σε πειράζει, μην το πειράζεις.. όσο λιγότερα πράγματα τρέχουν σε ένα μηχάνημα, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά.. όσο για τα κάθε λογής εργαλεία, utilities κλπ, για μένα, είναι αμφίβολο κατά πόσο είναι αναγκαία και λειτουργικά... όντως υπάρχουν ορισμένα θαυματουργά εργαλεία διαθέσιμα αλλά, ειδικά όσα υπόσχονται βελτίωση της απόδοσης ενός μηχανήματος, καλό είναι να αποφεύγονται κατά την γνώμη μου πάντα...

Tα utilities αυτα δεν ειναι πανακεια. Απλα κατα τη γνωμη μου βοηθανε. Πχ αν θελω να απεγκαταστησω καποιο προιον της Symantec δεν θα αρκεστω σε ενα απλο uninstall. Θα βαλω πχ και το Jv16 Tools να ψαξει σε ολη τη registry για τυχων εγγραφες ή κρυφα αρχεια του προγραμματος που εχουν μεινει, πραμα που αν εκανα χειροκινητα θα μου επερνε περισσοτερο χρονο.

παιδια να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα. υποθετω οτι το thread ειναι εδω για να δουμε αν οντως βοηθανε αυτα τα προγραμματα. εγω λεω πως ναι, βοηθανε. ειδικα τον αρχαριο που δεν μπορει να τα ρυθμισει αλλιως. Μαζι βεβαια και με μερικα registry tweaks (δυστυχως δεν βρηκα μεχρι στιγμης καποιο προγραμμα που να κανει ολα οσα θελω μονο του). Παραδειγματα:

- η αφαιρεση περιτων services κατα την εκκινηση (μην μου πειτε οτι δεν το κανατε). ξερω οτι γινεται και χειροκινητα αλλα για τον αρχαριο καλο και το προγραμματακι.

- απενεργοποιηση χαρακτηριστικων που δεν χρειαζονται λογω επιδοσεων ή και κινδυνου οπως: universal plug&paly, indexing (οκ μερικοι μπορει να το θελετε), QoS service, automatic updates ktl

- ρυθμιση παραμετρων για ταχυτητα

πχ keep in memory the kernel, start menu delay speed, memory usage ktl

- ρυθμιση οπτικων εφε για ταχυτητα και εργονομια

και αλλα πολλα. Στον ταπεινο μου Η/Υ η διαφορα μετα απο ολα αυτα ειναι μεγαλη. Σε πιο γρηγορους υπολογιστες μικροτερη.

Και λιγα λογια για το φορματ. Μια και υποτιθεται οτι το κατεχουμε το αθλημα ή εστω προσπαθουμε να το μαθουμε μου φαινεται οτι το να καταφευγουμε στο φορματ με το πρωτο προβλημα δεν εξυπηρετει απο εκπαιδευτικης αποψεως, Πχ. μετα απο διαφορους πειραματισμους με αλλα περιβαλλοντα για τα win (πχ litestep) μου εφυγε το mouse shondow και το flat εφε απο τα win. Δεν ενεργοποιουνταν απο πουθενα. εμενα μου αρεσαν. Αντι να κανω επανεγκατασταση εψαξα (αρκετα) στο γουγλη και τελικα βρηκα τα απαραιτητα registry settings. Αρα κατι εμαθα και αν σας τυχει μπορω να σας το λυσω σε ενα λεπτο.

Και τελος μια συμβουλη προς τους νεους: απο τοτε που αρχισα να χρησιμοποιω προγραμμα για να κανω image τον σκληρο μου (το acronis) , αισθανομαι πιο σιγουρος. Ειναι νομιζω σημαντικο να ξερεις οτι οτι και να γινει (βαζω και βγαζω προγραμματα και αλλα λειτουργικα πολυ συχνα) σε λιγη ωρα και χωρις κοπο μπορεις να εχεις το συστημα σου πισω ακριβως οπως το ειχες διαμορφωσει. Αρα καντε μια καλη εγκατασταση, τις ρυθμισεις σας, τα προγραμματα που χρησιμοποιειται παντα (office, media, utilities) και καντε ενα image του c: Μπορειτε να το ενημερωνεται που και που (καλυτερα να αφησετε το αρχικο ανεπαφο και να κανετε ενα δευτερο). Εγω εχω χωρισμενο ενα c: στα 10gb με το λειτουργικο και τα συναφη και ολα τα υπολοιπα (παιχνιδια, εξτρα προγραμματα, μουσικες κτλ) μπαινουν σε αλλο δισκο. Τα 10gb γινονται περιπου 4-5gb image.

Τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη και αν καπου κανω λαθος θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας! :)

Προσωπική άποψη?

Tuning Utils-> Μπαρμπο_ύτσαλα

Γενικά είμαι της άποψης ότι όσο λιγότερες διεργασίες τρέχουν στο PC σου τόσο λιγότερα προβλήματα. Μακάρι να ήταν αγγελικά πλασμένος ο κόσμος να μην έχω ούτε Antivirus.

Επίσης είμαι υπέρμαχος του Format. Ούτε defrag(Που βοηθάει δισανάλογα με τον χρόνο που παίρνει). Format στα κούτελα.

Μια φορά Format το διμηνο Και όλα είναι ΟΚ :T:

Πολύ σωστός scrolllock !!!!! :T:

Υπάρχουν όμως και ανάλογα "benches" για utilities ? Κάπως να μπορείς να τα συγκρίνεις μεταξύ τους, σε σχέση επίσης με τον υπολογιστή, διότι αν δεν κάνω λάθος, τα διάφορα tweaks κτλ πίανουν τόπο κυρίως σε παλιά pc.

• 11 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.